X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też kupuję co miesiąc po trochę, tym bardziej że do września zostały już tylko 4 wypłaty. Dodatkowo mnie po kieszeni ciągnie dentysta... Na razie rzeczy dla Emi mam niewiele, bo moja decyzyjność osiągnęła dno i na dzień dzisiejszy nie umiem nawet dokonać wyboru pościeli do łóżeczka, czy kocyków. A wózek, to już w ogóle nie wiem jak się zdecyduję, bo mam sto myśli na minutę.
    Skąd ja to znam XD mam uoatrzona pościel na allegro, od miesiąca i nadal nie kupiłam. To samo z kocykiem minki. Czasem mam wrażenie ze tak się zachowuje, jakby to nie mnie dotyczyło :) na co czekam? Na poród??? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyznyu nie ma co sie martwic, ja mam wozek i lozeczko po pierwszym dziecku roznica jest tylko 4 laat to nie jest nic zniszczone dobrze przechowywane takze bez problemu ;) Ciuchow tez mam full, tylko tym razem bedzie chlopiec, wszystkie uniwersalne kolory zostawie, na allegro wystawie w paczkach te typowo dziewczece a za ta kase dokupie dla chlopca ciuchow i juz ;) a jakies posciele to sobie w lipcu pozamawiam bez stresu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja mam 5-latke. I też wózek i łóżeczko mam po niej. Za to ubranek niestety niewiele. Dużo rozdalam, większość jest typowo dziewczęca, trzeba uzupełnić braki tylko jakoś zająć się nie mogę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z tych większych wydatków mamy tylko wózek i wczoraj zamówiliśmy fotelik, ciuszków trochę mam, kupuję tak żeby na ok pół roku mieć spokój, no choćby że dziecko będzie tak małe jak mama to na dłużej starczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umylam okna, zrobiłam dwa prania, poprasowalam zaleglosci, zagniotlam ciasto na bułeczki drożdżowe i ugotowałam rosolek :) uff.... teraz pół godziny odpoczynku i muszę zająć się sypialnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z ubrankami tym razem nie szaleje aby kupować na pół roku w przód to co zrobiłam przy córce. A tylko dlatego aby móc kupować później :D I mieć z tego radość później. Teraz mam ubranka do 68. Kilka większych bo od znajomych. Z większych wydatków zostało nam łóżeczko i szafa. Wczoraj zostały wysłane pościele więc się pochwalę w poniedziałek :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja hmm.. Mam trochę ubranej po córce, już wyprane, po prasowane, spakowane. Fotelik do wyprania, gondola tez. Aptecznej zakupy juz mam dla synka i sobie do szpitala.

U mnie tez pewno będzie CC.

Ja mam aktywne dni ciągle cos robię, dziecko od 8-15 w żłobku a ja działań. Przez 2 dni 4 suszarki prania ogarnelam , poprasowalam. Stwierdzilam ze teraz przygotuje , bo później w upał to masakra będzie. A mi juz tak ciężko.

Nie mogę zdecydować się na kocyk dla synka, bo tego mi brakuje

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też kupuję co miesiąc po trochę, tym bardziej że do września zostały już tylko 4 wypłaty. Dodatkowo mnie po kieszeni ciągnie dentysta... Na razie rzeczy dla Emi mam niewiele, bo moja decyzyjność osiągnęła dno i na dzień dzisiejszy nie umiem nawet dokonać wyboru pościeli do łóżeczka, czy kocyków. A wózek, to już w ogóle nie wiem jak się zdecyduję, bo mam sto myśli na minutę.
    No to tak jak i mnie dentysta ściąga. Faktycznie mało już wypłat zostało, a mimo że dużo już mam to tyle do dokupienia.. a kto wie jaka będzie końcówka ciąży :O

Byliśmy z mężem na spacerku i pizzy :) dobra była, ale czegoś mi brakowało :D Piękna pogoda i upał w autobusie jak w puszce, można zejść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 16:22

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fiorino.eu/sklep/kategoria/smoczki-lipinipi-10205?gclid=CIrT9OKWyMwCFUXbcgod3Z0C1Q
    zamówiłam smoczki:) z napisem "cały tata" :P

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też na razie siedzę sama, bo mój mąż ostatnio albo jest w pracy, albo pomaga mężowi kuzynki w remoncie mieszkania. Na szczęście po południu mama z bratem przyjadą na grilla, więc będę miała i obiad zrobiony i towarzystwo ;)
    Pocieszę Cię, też od początku ciąży 80% czasu spędzam w domu, w łóżku. Najpierw krwiak, potem łożysko przodujące, a teraz kiedy już teoretycznie mogłabym wrócić do świata żywych, to nie mam na to siły. Ostatnio na spacerze prawie zemdlałam po przejściu 600 metrów. Za nami już połowa, jeszcze trochę i dobijemy do mety, więc odpoczywajmy teraz ile się da. I staraj się wygonić z głowy czarne myśli, bo one nie pomagają :) :)

Właśnie z ciekawości nacisnęłam moje sutki i pierwszy raz w życiu coś mi z nich poleciało... Boże ale dziwnie się czuję, aż mi się normalnie płakać chce, bo to kolejny taki namacalny objaw tego, że już niedługo moja maleńka córeczka będzie z nami <3

nie naciskaj, nie wyciskaj, zostaw sutki w spokoju bo mozesz wywolac porod. mi leci samoczynnie, pytalam kilku lekarzy i kazdy mowil zeby nic nie grzxebac przy nich. nawet niewiem czy jak nacisne to wyleci, poprostu samoczynnie cieknie

bbeczka91 lubi tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png

Wysłany: 7 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Magdalena1991 ja w tej chwili mam szew szyjkowy, pessar będę miala zakładany dodatkowo w poniedziałek. W poprzedniej ciąży tez miałam szew szyjkowy + pessar. Jeśli masz jakieś pytania to pisz:-) jakiej długości masz szyjkę??

Tez mam termin na wrzesień, w maju 2015 urodziłam córeczkę, pisałam na poprzednim forum ale po zaistniałej sytuacji tam nie miałam czasu wbić się ponownie w rozmowę tutaj do Was :-) cały czas was podczytuje :-)

W poniedziałek mam usg wiec wkleję zdjęcie z nickiem żeby nie było :-)

Na wizycie 5 kwietnia szyjka 40 mm. 4 maja 31 mm. a ze jestem po 2 zabiegach lyzeczkowania lekarz bal sie ze moze za miesiac sie stac cos zlego.....

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis sliczna pogoda :)

Wlasnie kupilam pierwsze truskawki w tym sezonie i przymierzam sie do upieczenia ciasta, marzy mi sie biszkoot z galaretka :):)

Dziewczyny, cieszmy sie ciaza i ladna pogoda, bo czas leci jak szalony i zaraz bedziemy mialy juz nasze malenstwa przy sobie, a wtedy to juz zero czasu na taki relaks ;)

Ja wieksze zakupy zaczne jakos pod koniec czerwca chyba, na razie wszystko idzie w remont.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko czekam na owoce, żeby zrobić przetwory i dżemy :)
    i czekam tydzień, bo podobno u makaszki ma być wtedy nowa kolekcja :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    Na wizycie 5 kwietnia szyjka 40 mm. 4 maja 31 mm. a ze jestem po 2 zabiegach lyzeczkowania lekarz bal sie ze moze za miesiac sie stac cos zlego.....
    Nie jest tak źle :)
    Ją mam też pessar i lezakuje prawie non stop, dziś wyszłam do parku na ławkę bo już nawet nie mam chęci wstawać a 2 tym temu zastanawiałam się jak dam radę tyle leżeć :)

iv094x39ir3hgbzx.png

Wysłany: 7 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie mi lekarz nie kazal ciagle lezec, od poczatku musze bardzo duzo odpoczywac i uwazac na siebie

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png

Wysłany: 7 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój skarb. Maly prezent od lekarza 3d 33niws0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 17:38

żabka04, bbeczka91, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, Anulka01, Sabina, _izunia_, Pysiaczek89, megg, KasicaLisica, mmargol lubią tę wiadomość

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez coiszki bede dokupowac ale stkpniowo na biezaco to co bedzie mi potrzebne :)

P.s te smoczki z napisami super, tez taki zamowie :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do remontow to my tez akurat sie wzielismy za to , pare rzeczy jeszcze jest do zrobienia zanim maly przyjdzie na swiat, musze kupic nowe stlly k krzesla do kuchni i salonu, nowe meble do salonu, panele bede zmieniane to tez panele, drzwi wymieniamy itd, takze te z kupa rzeczy do roboty :)

Wysłany: 7 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naszczescie mam cale mieszkanie wyremontowane, jedynie ocieplenie domu mi zostalo, ale to zero balaganu w srodku

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chcę porobić więcej dżemów na zapas w tym roku :D
    Truskawki też już jadłam pierwsze w tym roku, ale to nie to jeszcze.. zużyłam je do koktajlu :D

inzynierka lubi tę wiadomość

‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ