X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A no to faktycznie przerąbane :/ Ale musisz leżeć przez te kłucia w szyjce?
    No ogolnie przez ta szyjkę gin powiedziała, ze mam polegiwać. I ze mogę pójść na spacer, czy do sklepu, ale ja sie juz boje i większość leze :( moze przesadzam, ale naprawdę chce, zeby to sie wszytsko dobrze skończyło...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wiem.... Staram sie nie stresować, ale średnio mi to idzie. Chodzę tak często do lekarza, bo ciagle sobie cos wynajduje i wole to skontrolować... Teraz bardzo stresuje mnie ta szyjka, chociaz moja gin w ogole sie nie przejęła, ze ma tylko 30 mm. A ja niestety sie naczytałam tych rożnych historii i teraz sobie wkręcam :/
    Tak małego to czuje coraz cześciej i mocniej :D
    Proponuję wyłączyć Internet i nie czytać :) Wiem że łatwo się mówi ale to do niczego dobrego nie prowadzi. 3 cm jeżeli się utrzymują to jest dobrze. Nie wyszukuj sobie problemów, bo zestresowana mamusia nie jest niczym fajnym. Zacznij się cieszyć ciąża ten czas szybko mija a jest magiczny.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Proponuję wyłączyć Internet i nie czytać :) Wiem że łatwo się mówi ale to do niczego dobrego nie prowadzi. 3 cm jeżeli się utrzymują to jest dobrze. Nie wyszukuj sobie problemów, bo zestresowana mamusia nie jest niczym fajnym. Zacznij się cieszyć ciąża ten czas szybko mija a jest magiczny.
    Dla mnie to do magicznego jednak mu brakuje. I tak bardzo, bardzo chciałbym juz sierpień :) wiem zrobiłam ten błąd i czytam te rożne historie i potem sobie wkręcam. Ale i tak mysle, ze z ta szyjka to bede latać do tego mojego lekarza i ja sprawdzac. Tym bardziej, ze mam te kłucia w pochwie. Ale cieżko mi stwierdzić, czy to w środku, czy np te kości mnie bolą...

Anulka01 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    LRF ja dziś pokazałam prawdziwy budyń ciążowy ;) wzięłam skarpetki synkowi, na roczek... tak mnie coś oczadziło :) dopiero w domu patrzę, a tam rozmiar 19-21. Masakra co za gapa ze mnie

A body już nie było. Zostały tylko różowe, a takich to ja akurat mam ;)

a jaki się powinno kupować rozmiar dla naszych maluchów? Ja kupiłam w HM skarpetki 10-12 i buciki 13-15. Dobre będą? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mam pytanie
    Jakie kocyki minky wybrałyście? Ocieplane czy nie? I ten najmniejszy rozmiar? Sama nie wiem jaki wziąć, czy ten dla malucha czy ten większy 100/130

to mnie też ciekawi, bo zastanawiam się od dwóch miesięcy nad tym rozmiarem. Czy lepiej wziąć większy, czy może jednak będzie za duży i niewygodny? Co do grubości to ja chyba wezmę dwa, bo się nigdy nie zdecyduję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dla mnie to do magicznego jednak mu brakuje. I tak bardzo, bardzo chciałbym juz sierpień :) wiem zrobiłam ten błąd i czytam te rożne historie i potem sobie wkręcam. Ale i tak mysle, ze z ta szyjka to bede latać do tego mojego lekarza i ja sprawdzac. Tym bardziej, ze mam te kłucia w pochwie. Ale cieżko mi stwierdzić, czy to w środku, czy np te kości mnie bolą...

Pysiaczek a robiłaś badania moczu? Mnie też kłuło coś w środku i po badaniach wyszły jakieś bakterie i ogólnie wyniki mało ciekawe. Dostałam antybiotyk, dzisiaj 3 dzień ja go biorę (mam brać 5 dni) i jest dużooo lepiej. A siebie nie oszczędzam i praktycznie w łóżku leżę może z 2 godzinki dziennie :)
    I mimo kłucia moja szyjka ma się dobrze, co powtarza mi dwóch lekarzy i nie ma co się martwić. Pisałam wcześniej, że ostatni lekarz powiedział że ona nawet wojnę przetrzyma. :) więc głowa do góry!

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 cm ja cala pierwszą ciążę miałam,w 42tc wywoływali, skonczylo się CC , bo brak rozwarcia. teraz tez 3 cm. Nie każda ma 5 cm!

Angela89 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    to mnie też ciekawi, bo zastanawiam się od dwóch miesięcy nad tym rozmiarem. Czy lepiej wziąć większy, czy może jednak będzie za duży i niewygodny? Co do grubości to ja chyba wezmę dwa, bo się nigdy nie zdecyduję :)
    Ja kupiłam jeden kocyk do wózka ocieplany 50x75 i jeszcze jeden kocyk 75x100.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Pysiaczek a robiłaś badania moczu? Mnie też kłuło coś w środku i po badaniach wyszły jakieś bakterie i ogólnie wyniki mało ciekawe. Dostałam antybiotyk, dzisiaj 3 dzień ja go biorę (mam brać 5 dni) i jest dużooo lepiej. A siebie nie oszczędzam i praktycznie w łóżku leżę może z 2 godzinki dziennie :)
    I mimo kłucia moja szyjka ma się dobrze, co powtarza mi dwóch lekarzy i nie ma co się martwić. Pisałam wcześniej, że ostatni lekarz powiedział że ona nawet wojnę przetrzyma. :) więc głowa do góry!
    Tak robiłam badania moczu i wyszło mi wiecej leukocytów. Moja gon narazie mi przepisała urofuraginum i jak do niej przyjdę na wizyte to da mi skierowanie na posiew i go zrobie i zobaczę, czy w tym moczu juz tych leukocytów nie bedzie :/ musze jeszcze zrobic wymaz z tej szyjki dla własnego spokoju. I jak szyjka bedzie cały czas takiej samej długości, to chyba rzeczywiście bede musiała w to uwierzyć i sie tym nie przejmować :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Miałam zacytować a polubiłam ;) Ja Cię rozumiem, dla mnie ta ciąża tez nie ma w sobie nic magicznego i wyczekuje juz sierpnia. Moze pocieszy Cię fakt ze każda ciąża jest inna wiec przy kolejnej będzie juz lepiej ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    3 cm ja cala pierwszą ciążę miałam,w 42tc wywoływali, skonczylo się CC , bo brak rozwarcia. teraz tez 3 cm. Nie każda ma 5 cm!
    No wiem, ze nie każda. Najgorsze, ze nie miałam jej zmierzonej na samym początku, zeby sprawdzac, czy rzeczywiście sie skraca. No ale teraz juz bede ja monitorować.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie jest magiczna bo rośnie we mnie życie :) I każdy kopniak jest magiczny.

Pysiaczek89, bbeczka91, żabka04, violett, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mam pytanie
    Jakie kocyki minky wybrałyście? Ocieplane czy nie? I ten najmniejszy rozmiar? Sama nie wiem jaki wziąć, czy ten dla malucha czy ten większy 100/130
    To zależy jaki potrzebujesz. Ja zdecydowałam, że kupię do wózka więc rozmiar 75x50cm + podusia do wózka, wypełnienie średnie. Do domu będzie kołderka albo drugi kocyk..a i tym w domu można nakryć dzieci ;)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Miałam zacytować a polubiłam ;) Ja Cię rozumiem, dla mnie ta ciąża tez nie ma w sobie nic magicznego i wyczekuje juz sierpnia. Moze pocieszy Cię fakt ze każda ciąża jest inna wiec przy kolejnej będzie juz lepiej ;)
    Powiem Ci Anulka, ze zawsze chciałam mieć minimum dwójkę dzieciaczków, ale teraz po tym jak ja to przechodzę, to coraz cześciej mysle, ze chyba jedno mi wystarczy. Chociaz mój M i w ogole cała rodzina, jak słyszą ze tak mowie, to twierdza wlasnie, ze przy drugim juz bede miała inne podejście itp. Narazie to marzy mi sie mój Marcelek cały i zdrowy, urodzony w sierpniu :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    a dla mnie jest magiczna bo rośnie we mnie życie :) I każdy kopniak jest magiczny.

dla mnie ogólnie też, ale wczoraj jak mnie mała kopneła, to aż się zapowietrzyłam. Chyba nabiera mocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 13:05

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No tak pod tym względem to tak :) jak czuje Marcelka to jestem przeszczęśliwa :D
    Ale jak słyszę ze ogolnie ciaza to taki super stan, to sie zastanawiam, czy ze mną jest wszystko ok, bo ja tego tak nie czuje :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Dzisiaj obudziłam się ok. 4 i już najchętniej bym wstała :P ale dotrwałam do 8!
    Wybieram się dzisiaj z koleżanką na lody i plotki, pogoda znowu piękna i upalna :)
    Jutro idę na badanie moczu i krwi, bo we wtorek wizyta u mojej doktor.
    Przyjeżdża też moja siostra, okropnie się cieszę bo kilka lat się nie widziałyśmy. Spędzimy super czas <3

Co do ruchów dzieci, to moje chyba są z tych spokojniejszych :) owszem czuję w okolicy pępka jak się pcha kiedy np. jadę autobusem lub mam pasek w pasie i siedzę.. ale ogólnie to kultura :) nocą nie czuję nic, chyba śpią, z rana też.. Od kilku dni jednak czasem jakby usadawiały się na pęcherzu i muszę trzymać, bo mam wrażenie, że zaraz poleci, mimo że dopiero byłam w wc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    No tak pod tym względem to tak :) jak czuje Marcelka to jestem przeszczęśliwa :D
    Ale jak słyszę ze ogolnie ciaza to taki super stan, to sie zastanawiam, czy ze mną jest wszystko ok, bo ja tego tak nie czuje :(

Ej ale tak nie można myśleć, wiadomo ciąża nie jest usłana różami, pojawiają się problemy ale trzeba myśleć pozytywnie. Ja po moich przejściach powinnam codziennie siedzieć pod gabinetem lekarza ale tak nie jest. Bo wierze i wiem że wszystko będzie dobrze że sytuacja się nie powtórzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ej ale tak nie można myśleć, wiadomo ciąża nie jest usłana różami, pojawiają się problemy ale trzeba myśleć pozytywnie. Ja po moich przejściach powinnam codziennie siedzieć pod gabinetem lekarza ale tak nie jest. Bo wierze i wiem że wszystko będzie dobrze że sytuacja się nie powtórzy.
    Ja też nie uważam, że ciąża to super stan :) ale i tak myślę pozytywnie.. a samo twierdzenie, że ciąża to cudowny czas uważam za bzdurę i przereklamowane :P mimo, że wcale źle jej nie przechodzę.. ale psychicznie to strasznie ciężko to opanować :D No ale każdy ma swoje odczucia!

Pysiaczek89, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Podziwiam Cie wlasnie za to Angela, ze mimo takich przeżyć w pierwszej ciazy, jestes taka spokojna i tak fajnie do tego podchodzisz.
    U mnie wszytsko jest nowe i jak tylko mam jakies dolegliwości to pytam mamy, czy siostry, ale one oczywiscie noe pamietają, czy tez tak miały w ciazy...
    Przekroczę ten 25 tydzien i mam nadziejej, ze bedzie lepiej :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ