X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie takie opinie słyszałam, więc nie chcę niby ułatwiać sobie pracy, co okaże się potem jeszcze większą niedogodnością.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelaż jak najbardziej sie przyda, mozna oczywiscie pod wanienkę podstawić 2 krzesła, ale stelaż jest ciut wyzszy a i tak przy nim czuć plecy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stelaza nie kupowalam osobiscie, stawialismy w duzej wannie wanienke albo na krzeslach czy na lozku

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przyszły 4 "listy polecone" :D głównie sweterki 62-80 w tym dwie kurteczko-sweterki
    maleńkie cudeńka
    jeszcze czekam na 5 przesyłek w tym ten żyrandol

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1241273ab03d.jpg

Anulka01, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie stelaż jest ważny, mam problemy z kręgosłupem i nie wyobrażam sobie pochylać się do wysokości stolika kawowego czy niskiej wanny.. chyba nie mogłabym się potem wyprostować.. podobnie dlatego też chce kupić przewijak z komodą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, własnie to miałam na myśli ze stelazem pod wanienkę, ale przewijak w zupełności wystarczał ten nastawny na łózeczko, nie wyobrazam sobie przewijania na kanapie...nawet łózeczko turystyczne mamy z przewijakiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    hehe, no dokładnie moje mdłości całodniowe przez 2 miesiące i te choroby w kółko, antybiotyki itd. Dobrze początków nie wspominam...
    któraś dziewczyna chciała ćwiczenia na kręgosłup - proszę ja to ćwiczę i sobie chwalę, chociaż wiadomo, że są dni kiedy pomimo ćwiczeń rypią mnie plecy i nic nie można poradzić :/ https://www.youtube.com/watch?v=XvZdnRyurwM&index=22&list=PLODFOEFJmeL_AJlIkHd-RVspHEi5ZtxEd (są 3 częsci tego)
    To dla mnie, dzieki ;)

martta lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka, własnie to miałam na myśli ze stelazem pod wanienkę, ale przewijak w zupełności wystarczał ten nastawny na łózeczko, nie wyobrazam sobie przewijania na kanapie...nawet łózeczko turystyczne mamy z przewijakiem
    No u Nas kanapy nie będzie w pokoju dzieci, a nosić je do drugiego pokoju i rozwalać wszystko na dwa pokoje, żeby przewinąć dzieci mija się z celem.. dodatkowo zależy mi na mebelku bo szuflady się przydadzą, a potem przewijak pyk zdejmujemy i zostaje szafeczka na lata.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kanapa była w pokoju Emilki i teraz ta sama będzie u Piotrusia (choć już inny wyremontowany pokój), ale głównie ze wzgledu na gości, ale i wspólne spanie w razie choroby
    meble mamy wstawione i na komode juz nie ma miejsca
    w ogóle u mnie takie malutkie te pokoje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    u nas kanapa była w pokoju Emilki i teraz ta sama będzie u Piotrusia (choć już inny wyremontowany pokój), ale głównie ze wzgledu na gości, ale i wspólne spanie w razie choroby
    meble mamy wstawione i na komode juz nie ma miejsca
    w ogóle u mnie takie malutkie te pokoje
    Hah to jak u mnie z kanapą, nie ma na nią miejsca choćby nie wiem jaka mała była :P a więcej pokoi nie mam, więc goście jak chcą fik na podłogę w salonie koło naszej kanapy i nie ma się gdzie ruszyć :D

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny :)

Strasznie zabiegana jestem, walka z czasem, robimy małej pokoik :) Któraś pisała, że ma mielonkę z mózgu - coś w tym jest, mój lekarz mówi, ze dojdzie jeszcze etap niezdarności hahahah. Co do wanienki - stelaż ważna sprawa, znajomi odradzają nam wanienkę z Ikei, tania, ale bardzo mała. Pozdrawiam wszystkie "ciężarówki" :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:09

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Hah to jak u mnie z kanapą, nie ma na nią miejsca choćby nie wiem jaka mała była :P a więcej pokoi nie mam, więc goście jak chcą fik na podłogę w salonie koło naszej kanapy i nie ma się gdzie ruszyć :D

moja kanapa to jak jedno łózeczko :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja kanapa to jak jedno łózeczko :)
    To u mnie to miejsce zajmuję właśnie drugie łóżeczko :P ale damy radę :*

myszka, może idź z mężem na chwile, idźcie na ślub, na obiad, posiedzicie chwilkę i pod wieczór się zabierzecie do domu. Nie musisz tańczyć, a myślę że w ciąży każdy zrozumie, że nie siedzicie do nocy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Hej :)
    My kupiliśmy wanienkę ze stelażem i wkładką w Smyku. Ceny jak w necie a można dotknąć wybrać rodzaj itp.
    Nie wiem jeszcze jak będę przewijać, bo mała ma być u nas w sypialni nie ma tam gdzie umieścić komody z przewijakiem, a na kołysce będzie niewygodnie i za wysoko jak dla mnie. Wiem, że na łóżku też jest ciężko i nie mam pomysłu jak z tego wybrnąć...
    Myślałam, że z nerką już u mnie ok a wyniki mówiąc delikatnie mam kiepskie obawiam się kolejnego antybiotyku :(
    Dziewczyny co myślicie o wyjściu na wesele na naszym etapie ciąży? Nie czuję się za dobrze raczej nie potańczę, ale męża nie chcę samego wysyłać. Chodzi o Jego ulubionego kuzyna. Sukienki ciążowe kosztują majątek jak na jeden raz, obawiam się że wszystko kupię, a przez kręgosłup/nerę nie dam rady nawet pójść...Plus głośna muzyka i pijani goście dookoła. Może schizuję trochę co myślicie? Zaletą jest, że Kościół mam pod domem a salę kilometr dalej i w razie czego mogę szybko przyjechać do domu się przespać czy po prostu wrócić na dobre. Nie wiem co robić...
    Dziś wizytuję i już zaczynam się zastanawiać co zrobię jak Pola zamieni się w chłopca. Oby nie było niespodzianek :)Wieczorem szkoła rodzenia a jutro jadę do mamy na kilka dni.
    Trzymam kciuki za Was dziś
    Na moim weselu były 2 ciężarne, były by 3 ale jedna zaczęła rodzić i urodziła córkę w dniu naszego ślubu. Ślub odbywal się 20 czerwca a ciężarne miały termin na początek września. Tańczyły i się bawiły :) Jedna nawet na panieńskim moim była

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dziś jeszcze zapytam lekarza co on na to. Macie jakiś pomysł gdzie kupić sukienkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dzięki dziewczyny, dziś jeszcze zapytam lekarza co on na to. Macie jakiś pomysł gdzie kupić sukienkę?

http://allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-78013?string=asos%20sukienka&bmatch=base-relevance-popul-fas-1-1-0408&order=m
    Jakaś dziewczyna od nas zamawiała- licytowała sukienki z asos i była zadowolona.

Ja proponuje zajrzeć do h&m i tam też są ładne ciążowe sukienki może coś się nada na wesele no i w c&a w tych sklepach ceny są jeszcze ok. Bo kiedyś szukałam sunkienki to krzyczeli po 200-300 zł na raz sukienkę to podziękowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 12:57

mysza0406 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    wrocilam z majowki, poszlam na badania i o 16:00 wizyta u gina, mala czuje juz codziennie jak fika w brzuchu i robi streching to super uczucie :). Kochamy Cie Amelko ♡♡♡

staraczka_85 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz na pieknamama.pl tam kupiłam fajną kieckę na lato.
    Na ślub bym poszła, najwyżej zwiniesz sie wcześniej ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a może taka z allegro za 59zl? Lub sa np rozkloszowane bardziej luźne też po 50.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b3dd6b8f267.png

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ