X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Rano było pochmurno, teraz zaczyna się rozpogadzać to i humor się poprawia :)
    Trzeba zostawić prasowanie i wybrać się na spacer.
    Ja wanienkę dostane taką większą ale troszkę później. Jak Helenka (w sierpniu będzie 3 latka) zobaczyła swoją wanienkę to teraz ona musi się w niej jeszcze troszkę kąpać. Wanienka jest bez stelaża ale myślę, że będę kładła na krzesłach albo na ławie.
    Przewijak mam na łóżeczko. Też różne opinie słyszałam. Wiadomo jak będziemy używać i korzystać z różnych udogodnień to każda znajdzie najlepsze rozwiązanie dla siebie.

Mysza - Jeśli chodzi o imprezy to ja bym poszła na ślub i wesele. Tym bardziej, że masz niedaleko i wiadomo, że jak będziesz zmęczona to wrócisz do domu. Zawsze to pewien rodzaj odskoczni i rozrywki :)
    Ja mam w piątek imprezę integracyjną w pracy i pożegnanie koleżanki bo odchodzi na emeryturę. Też tak się zastanawiałyśmy z dwiema koleżankami czy idziemy - jedna ma termin na 10.08 a druga na 27.09 - postanowiłyśmy iść może i tańczyć nie będziemy ale przynajmniej się spotkamy z dziewczynami :)

Lece korzystać ze słońca skoro się jakieś pokazało :)
    Powodzenia na wizytach mamuśki :)
    Miłego dnia

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ciążowa zachcianka -szparagi mniam mniam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dziś ciążowa zachcianka -szparagi mniam mniam

Uważaj po szparagach może Ci brzydko pachnieć mocz, więc się nie przestrasz. Ja ostatnio spanikowałam bo tak cuchnęło. Ale zjadłam 500g szparagów. ;P

Dzisiaj u nas będą knedle ze śliwkami. Po komunii mam ochotę na coś letniego, wegetariańskiego.

Co do wanienki to mamy taką po Filipku, że do roku czasu nam starczy. Nie planujemy nic wymieniać skoro jest jak nowa.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię tylko nakładkę tzn ta gąbkę do przewijania i zastanawiam się czy na pralkę tego nie dać :P ewentualnie komodę w sypialni. W ogóle się zastanawiam czy to kupic bo lóżko mam bardzo wysokie do polowy uda mi sięga i szerokie jest więc tam chyba będę przewijała.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - przyznam, że nie wiem, co miałoby być przeciwwskazaniem do pójścia na ślub i wesele. Nie zawsze trzeba tańczyć.
    Wróciłam właśnie ze szkolenia zawodowego - na 12 kobiet 3 były w ciąży (choć podejrzewam, że 4 ;)))) ) - w sobotę 13 godzin wykładów i ćwiczeń, wszystko intensywnie. I jakoś wszystkie przeżyły. Jedna się gorzej poczuła i podjechała na SOR, ale równie dobrze mogło to nie mieć związku z udziałem w szkoleniu i intensywnym tempem.
    Bez przesady, z cukru nie jesteśmy, a ciąża, to nie choroba :)
    Za to udział ważnych gości jest dla Młodej Pary bardzo istotny - raz się ślub bierze, jeśli dobrze się w życiu ułoży :) Zawsze się można zawinąć np. w godzinkę po obiedzie.

No ale to moje zdanie........ ;)

A nieśmiało chciałam tylko dać znać, że właśnie wróciliśmy z "połówkowego".
    Jesteśmy zdrowi, jak rybka!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))
    Mega dokładnie przebadani, samo serce tak na wszystkie strony sprawdzone, że hoho, w życiu nikt mojego tak nie zbadał :))))
    Razem z nóżkami mamy już jakieś 25cm "wzrostu" ;), waga 411 gram :)
    maluch nisko i do góry nogami, ale łożysko wysoko, szyjka zamknięta i długa, więc mam się nie przejmować :)
    No i już na 100% CHŁOPAK :))))))))
    P.S. TP znowu o jeden dzień się przesunął.... Jak tak dalej pójdzie, urodzimy się na początku września ;)))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:52

mmargol, martta, Żabcia_, Anulka01, violett, Sabina, Pysiaczek89, _izunia_, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:09

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Uważaj po szparagach może Ci brzydko pachnieć mocz, więc się nie przestrasz. Ja ostatnio spanikowałam bo tak cuchnęło. Ale zjadłam 500g szparagów. ;P

Dzisiaj u nas będą knedle ze śliwkami. Po komunii mam ochotę na coś letniego, wegetariańskiego.

Co do wanienki to mamy taką po Filipku, że do roku czasu nam starczy. Nie planujemy nic wymieniać skoro jest jak nowa.

Wiem
    Bo ja jestem szparagozerca :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

martta, Bratek, Anulka01, mmargol, violett, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, _izunia_, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -h kiecek

• Sophia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piękna, mam coraz mniej czasu na internety.
    Wszystkie weekendy do końca czerwca szczelnie zaplanowane, w lipcu urlopik, a na sierpień zostawiam prasowanie ;) Tylko jak tak dalej pójdzie to nie będzie czego prasować bo nadal nic nie mam dla potomka. Jutro mam gina, może potomek zdradzi coś co pozwoli mi wybrać się na zakupy. Jeśli nie to w sierpniu zakupię jakąs mega pakę unisex na allegro. Wiele z Was zapewnia, że ciuszki są w niezłym stanie to może zaryzykuję.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich bólów brzucha -w sobotę na dniach otwartych w szpitalu rozmawiałam z lekarzem moim i kazał podjechać po receptę na luteinę i magnez 3x2 no i nospa. Powiedzcie mi czy luteina jest tylko w postaci globulek czy jakoś pod język? Bo nie znam się a chce spróbować do zwykłego lekarza rodzinnego iść po receptę bo do mojego mam 40km:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna, spróbuj zdobyć receptę refundowaną na luteinę. Wtedy koszt jednego opakowania to kilka złotych, a bez refundacji koło 50 zł. Różnica ogromna!

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki z rana, mocz super :) wszystko idealnie ! Krew ma porozjeżdżane parametry ale z tego co widzę jest taka jak zawsze, a normy dla ciąż są w normie ;) także chyba wszystko super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    A właśnie miałam się Was zapytać, w czym pierzecie ciuszki dla dzieciaczków? Kupujecie jakiś extra płyn, czy normalnie w tym co Wasze rzeczy? Bo bardzo mnie to zastanawia...

Aaa i jeszcze jedno do mycia butelek kupujecie NUK czy też Wasz zwykły płyn do garów? Któraś może ma sterylizator (głównie chodzi mi o taki mikrofalowy)?
    Ja pierwsze pranie jak są używki I nawet nowe piore w naszym a później bliżej terminu piore w dziecięcym i prasuje. Córki pranie pralam w dziecięcym do 6 miesiąca później już w naszym.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    A właśnie miałam się Was zapytać, w czym pierzecie ciuszki dla dzieciaczków? Kupujecie jakiś extra płyn, czy normalnie w tym co Wasze rzeczy? Bo bardzo mnie to zastanawia...

Aaa i jeszcze jedno do mycia butelek kupujecie NUK czy też Wasz zwykły płyn do garów? Któraś może ma sterylizator (głównie chodzi mi o taki mikrofalowy)?

ja upodobałam sobie płyny (tylko piore w płynach) do prania i płukania lovela
    a sterylizatora nie miałam i nie chce, wygotowywałam butelki i smoczki ale tez nie codziennie!! ja nie z tych co wszelkie bakterie wybić muszą obsesyjnie...
    i zwykły płyn do naczyń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:28

Żabcia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze biorę żelazo a moja hemoglobina spadła jeszcze niżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:41

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ