WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja to nigdy sama córki nie wykapapałam
wstyd sie przyznać, ale się bałam, mąż j a trzymał a ja myłam, jak miał p6 miesięcy i troche siedziała, kapiele odbywały sie juz w łazience w naszej wannie, najczęsciej mąz był z Emilka wodzie, aj a pod słuchawka prusznicową ja myłam
uwielbiała to
nie sadzę, zebym i teraz odwazyła się sama wykapać -
Hej
Dzis wizytuje o 18:30
Ciesze sie ze znow zobacze mala
Mam taka ochote ma maca.. musze dzis podjechac
Ostatnio mam wiekszy apetyt. Wy tez? Przytylam 6 kg
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 10:49
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AJrin wrote:Ulfenstein mnie od prawie miesiąca boli kość ogonowa i spojenie łonowe do tego lewe biodro. Jak się rozbieram i stanę na lewej nodze to czuje jak by mnie miało rozerwać spojenie łonowe i kość ogonowa. Myślę, że to norma w ciąży potwierdził to mój gin, że w ciąży wszystko się przygotowuje do porodu i rozciąga.
I kość ogonowa i łonowa mnie bolą.
Nie to ze sie cieszę, ze Was tez, ale w kupie raźniej
I jak pisze kamcia - staram sie nie łapać za spojenie łonowe czy tyłek w miejscach publicznychWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:25
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ;
odnosnie wanienek ja polecam wanienki profilowane
http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-profilowana-odplyw-i5689174507.html
ja mam taka niebieska i przy 1 dziecku sprawdzala sie rewelacyjnie dziecko sobie kladziesz i mozesz je spokojnie myc nie martwiac sie ze sie wysliznie czy gdzies spadnie. -
nick nieaktualnya pewnie będziemy musieli wypróbować różne metody kąpieli
widziałam też wiaderka, ale nie jestem przekonana, nie wiem czy potrafiłabym w tym umyć Filipa...a nie wiecie czy te stelaże co można na allegro znaleźć są uniwersalne czy lepiej w zestawie kupić?
-
nick nieaktualny
-
Lusia, ja mam na plusie 3kg (jutro zaczynamy 22.tydzień), a od jakiegoś tygodnia brzuch mam.... rzekłabym, że chyba większy od Twojego
Serio, serio
Śmieję się, że pod koniec ciąży będę go prowadzać przed sobą na takim wózeczku z koszykiem na zakupy... ;]
No ale cóż począć.... wychodzę z założenia, że kiedyś musi urosnąć
Proszę trzymać za nas kciuki, idziemy na "połówkowe".
będzie dobrze, będzie dobrze......... -
nick nieaktualny
-
Hej, taką wanienkę profilowana na szczęście mam po bracie fakt jest różowa ale małemu nie będzie to przeszkadzać
Brat był mega zadowolony sprawdziło się przy 2 dzieci.
http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-profilowana-odplyw-i5689174507.html -
czesc mamuśki!
właśnie po raz pierwszy widziałam kopniaka na zewnątrz brzuchaśmiesznie
chciałabym, żeby mąż już poczuł albo zobaczył te ruchy, ale co położy rękę to jest spokój. Jeszcze nie czuje ruchów mocno i cały czas, ale to lekarz powiedział, że przez łożysko na przedniej ścianie.
Wyjazd ogólnie sie udał, ale zawsze wszystko mieliśmy schodzone podczas takich weekendowych wypadów a teraz spacerowo-samochodowo. No ale to stan przejściowy i tymczasowy, tak to sobie tłumaczę w takich momentachteż od dłuższego czasu staram się przestawić sobie w głowie, że ciąża to nie tylko zamartwianie się ale radość i coraz lepiej mi to wychodzi chyba
nie ma co malucha denerwować, jak lekarze mówią że wszystko ok. Chociaż wiadomo bywają też i gorsze dni. W ostatnim tygodniu okazało się że dwie koleżanki są w ciąży, sam początek jakieś 7-8tc. I stwierdziłam, że wolę już swój zaraz 6 miesiąc!
staraczka_85 lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:właśnie też bym chciała większą, żeby było wygodniej i na dłużej starczyło, muszę poszukać czegoś fajnego i solidnego
większa chcialam też uzywać do wanny naszej , jak juz mała sama by w wodzie siedziała- zawsze to by była oszczędnośc na wodzie
a na wyjazdy np do rodziny miałam wanienkę dmuchanąPiotruś musi zadowolić się różowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:22
-
nick nieaktualny
-
hehe, no dokładnie moje mdłości całodniowe przez 2 miesiące i te choroby w kółko, antybiotyki itd. Dobrze początków nie wspominam...
któraś dziewczyna chciała ćwiczenia na kręgosłup - proszę ja to ćwiczę i sobie chwalę, chociaż wiadomo, że są dni kiedy pomimo ćwiczeń rypią mnie plecy i nic nie można poradzićhttps://www.youtube.com/watch?v=XvZdnRyurwM&index=22&list=PLODFOEFJmeL_AJlIkHd-RVspHEi5ZtxEd (są 3 częsci tego)
Anulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wanienek, to właśnie ja kupowałabym w zestawie ze stelażem, by mieć pewność, że będzie pasować. Osobno wychodzi na to samo jeśli chodzi o koszty
Koleżanka właśnie tak tłumaczyła mi te wanienki profilowane (bo miałam na nie ochotę, konkretnie na Ondę), że profilowane miejsca są uniwersalne, więc jak dziecko będzie malusie to może go uciskać nie tam gdzie trzeba,a żeby umyć plecki, pupkę to i tak trzeba to dziecko podnieść i lekko obrócić.. że lepiej nauczyć się kapać na ręce, bo to nic trudnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:32