X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yeeeeeee
    Mam echo serduszka synka 18.05 na 14:00 :-)

kamciaelcia, Angela89, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nigdy sama córki nie wykapapałam :) wstyd sie przyznać, ale się bałam, mąż j a trzymał a ja myłam, jak miał p6 miesięcy i troche siedziała, kapiele odbywały sie juz w łazience w naszej wannie, najczęsciej mąz był z Emilka wodzie, aj a pod słuchawka prusznicową ja myłam :) uwielbiała to
    nie sadzę, zebym i teraz odwazyła się sama wykapać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • megg Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dzis wizytuje o 18:30
    Ciesze sie ze znow zobacze mala ;)
    Mam taka ochote ma maca.. musze dzis podjechac
    Ostatnio mam wiekszy apetyt. Wy tez? Przytylam 6 kg

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 10:49

_izunia_ lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak spisują się foczki do kąpieli, któraś korzystała?

• megg Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam foczki i u nas super. Gabka mi nie podpasowala

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foczka sie nie sprawdziła...raz próbowałam ja uzyć i nic z tego, mogę oddac za darmo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ulfenstein mnie od prawie miesiąca boli kość ogonowa i spojenie łonowe do tego lewe biodro. Jak się rozbieram i stanę na lewej nodze to czuje jak by mnie miało rozerwać spojenie łonowe i kość ogonowa. Myślę, że to norma w ciąży potwierdził to mój gin, że w ciąży wszystko się przygotowuje do porodu i rozciąga.
    Dziekuje.
    I kość ogonowa i łonowa mnie bolą.
    Nie to ze sie cieszę, ze Was tez, ale w kupie raźniej :)

I jak pisze kamcia - staram sie nie łapać za spojenie łonowe czy tyłek w miejscach publicznych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:25

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;;) odnosnie wanienek ja polecam wanienki profilowane

http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-profilowana-odplyw-i5689174507.html

ja mam taka niebieska i przy 1 dziecku sprawdzala sie rewelacyjnie dziecko sobie kladziesz i mozesz je spokojnie myc nie martwiac sie ze sie wysliznie czy gdzies spadnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie będziemy musieli wypróbować różne metody kąpieli :) widziałam też wiaderka, ale nie jestem przekonana, nie wiem czy potrafiłabym w tym umyć Filipa...a nie wiecie czy te stelaże co można na allegro znaleźć są uniwersalne czy lepiej w zestawie kupić? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas foczka też się nie sprawdziła, ale może dlatego że mała była malutka. Lepiej mi się ja na ręce kapało :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, ja mam na plusie 3kg (jutro zaczynamy 22.tydzień), a od jakiegoś tygodnia brzuch mam.... rzekłabym, że chyba większy od Twojego :) Serio, serio :) Śmieję się, że pod koniec ciąży będę go prowadzać przed sobą na takim wózeczku z koszykiem na zakupy... ;]
    No ale cóż począć.... wychodzę z założenia, że kiedyś musi urosnąć ;)

Proszę trzymać za nas kciuki, idziemy na "połówkowe".
    będzie dobrze, będzie dobrze......... ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    ja wanienkę - tą zwykłą, ale większą- kupowałam razem ze stelażem, miałam pewność , ze będzie pasowała
    a foczki grosze kosztują, więc wszystko sprawdzic można, ja stawiam tylko na kapiele razem z mężem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też bym chciała większą, żeby było wygodniej i na dłużej starczyło, muszę poszukać czegoś fajnego i solidnego :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, taką wanienkę profilowana na szczęście mam po bracie fakt jest różowa ale małemu nie będzie to przeszkadzać :-) Brat był mega zadowolony sprawdziło się przy 2 dzieci.
    http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-profilowana-odplyw-i5689174507.html

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• martta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuśki! :)
    właśnie po raz pierwszy widziałam kopniaka na zewnątrz brzucha :) śmiesznie :) chciałabym, żeby mąż już poczuł albo zobaczył te ruchy, ale co położy rękę to jest spokój. Jeszcze nie czuje ruchów mocno i cały czas, ale to lekarz powiedział, że przez łożysko na przedniej ścianie.
    Wyjazd ogólnie sie udał, ale zawsze wszystko mieliśmy schodzone podczas takich weekendowych wypadów a teraz spacerowo-samochodowo. No ale to stan przejściowy i tymczasowy, tak to sobie tłumaczę w takich momentach :) też od dłuższego czasu staram się przestawić sobie w głowie, że ciąża to nie tylko zamartwianie się ale radość i coraz lepiej mi to wychodzi chyba :) nie ma co malucha denerwować, jak lekarze mówią że wszystko ok. Chociaż wiadomo bywają też i gorsze dni. W ostatnim tygodniu okazało się że dwie koleżanki są w ciąży, sam początek jakieś 7-8tc. I stwierdziłam, że wolę już swój zaraz 6 miesiąc! :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    właśnie też bym chciała większą, żeby było wygodniej i na dłużej starczyło, muszę poszukać czegoś fajnego i solidnego :)

większa chcialam też uzywać do wanny naszej , jak juz mała sama by w wodzie siedziała- zawsze to by była oszczędnośc na wodzie

a na wyjazdy np do rodziny miałam wanienkę dmuchaną :) Piotruś musi zadowolić się różowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się cieszę ze swojego 6 m-ca, nie wyobrażam sobie wrócić do tych mdłości, odrzucania od jedzenia i zapachów ;) choć teraz mam niskie ciśnienie i często czuję że mam mielonkę zamiast mózgu :P

• martta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, no dokładnie moje mdłości całodniowe przez 2 miesiące i te choroby w kółko, antybiotyki itd. Dobrze początków nie wspominam...
    któraś dziewczyna chciała ćwiczenia na kręgosłup - proszę ja to ćwiczę i sobie chwalę, chociaż wiadomo, że są dni kiedy pomimo ćwiczeń rypią mnie plecy i nic nie można poradzić :/ https://www.youtube.com/watch?v=XvZdnRyurwM&index=22&list=PLODFOEFJmeL_AJlIkHd-RVspHEi5ZtxEd (są 3 częsci tego)

Anulka01 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienek, to właśnie ja kupowałabym w zestawie ze stelażem, by mieć pewność, że będzie pasować. Osobno wychodzi na to samo jeśli chodzi o koszty ;)
    Koleżanka właśnie tak tłumaczyła mi te wanienki profilowane (bo miałam na nie ochotę, konkretnie na Ondę), że profilowane miejsca są uniwersalne, więc jak dziecko będzie malusie to może go uciskać nie tam gdzie trzeba,a żeby umyć plecki, pupkę to i tak trzeba to dziecko podnieść i lekko obrócić.. że lepiej nauczyć się kapać na ręce, bo to nic trudnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:32

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    właśnie dlatego foczka u nas się nie sprawdziła-uciskała mała i ta po prostu ryczała, a plecy i tak trzeba umyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ