X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej morfologi miałam 12.8 później spadło i wyszło 11 więc biore żelazo ale jak się skończy paczka nie kupuje kolejnego zobaczę czy wzrosło. Nie ukrywam wolała bym naturalnie zwiększyć bo nie wiem jak teraz ale np u dzieci żelazo jest nie fajne dla ząbków. My musieliśmy brać rok i tylko liczyłam żeby jej ząbki nie zaczeły rosnąć w tym czasi bo powoduje przebarwienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Głupio spytam -wy piszecie o poziomie żelaza czy hemoglobiny? ??bo ja poziomu żelaza q ciąży nigdy nie badalam
    Ja pisze o hemoglobinie :) ale na żelazo chyba mają wpływ też inne parametry więc może to zależy od tego czy lekarz przepisuje żelazo czy nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłupiałam przy tych liczbach :) ale w ciąży stan glupienia jest normalny :D
    W pierwszej ciąży profilaktycznie dostałam żelazo przy hemoglobinie 12
    Teraz miałam 13 (miesiąc temu )a na początku 13.5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, ja piszę o hemoglobinie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    No teraz mi sie wydaje, że Angela pisze o hemoglobinie...

U mnie najlepsze jest to, że hemoglobinę mam wysoką, bo 13,9 tylko żelazo teraz mi spadło i to nie jakoś specjalnie, bo norma jest do 9 a ja mam 11,4.

Ze mną jest tak, że nie mogę brać tych preparatów, które zawierają jod, a więc zostaje mi Elevit ale nie kupiłam go jak biegałam po aptekach, bo nie mieli, a potem już zapomniałam :D Jak brałam znów DHA to moje próby wątrobowe powędrowały do 200 (ALT)! a cholesterol od tłuszczy przekroczył 5,5! Wiktor skutecznie odrzuca wszelkiego rodzaju preparaty, biorę tylko kwas foliowy i cały czas dupka, bo mimo, że progesteron mam genialny to jeszcze mam brać, bo tarczyca mi skacze i może wpływać na jego poziom..

Czyli słusznie się pogubilam ;)
    Ja nie badalam żelaza. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    A czemu ci badali cholesterol? ??mój gin się dziwil czemu miałam takie badanie od diabetologa. Na początku był wysoki -203 a na diecie cukrzycowej urósł! !!wkurzylo mnie to :) położna stwierdziła że na diecie organizm sam sobie cholesterol stworzył. Ale alat ma diecie spadł z 26 do 13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:41

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dotarła pościel :)

Takie w misie z minky mamy ochraniacz więc pościel też musi pasować dodatkowo takie w misie jest prześcieradło :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c7ad6e5a450.jpg

A tu drugie na zmiane

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f6805ca959d.jpg

Żabcia_, violett, kamciaelcia, _izunia_, Pysiaczek89, AniaLewandowska, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu :)

Co do wagi, to ja mialam startowa 58 kg, a teraz juz jest 65!
    7 na plusie, troche mnie to przeraza, choc wszyscy mowia, ze poszlo w brzuszek i wygladam szczuplo. Ale co bedzie dalej :p
    W sumie nie wazne, zawsze mozna zrzucic, a jesc w ciazy uwielbiam ehh :)

Tez ide na wesele w czerwcu, a potem na koniec lipca, tanczyc nie bede, mam nadzieje, ze jakos przetrwam.
    Tez wlasnie szukam sukienki, zaraz popatrze na to, co podeslalyscie.
    Tylko troche boje sie kupic z allegro bez przymierzania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię obiadek i czekam na męża. Dzisiaj ziemniaczki, brokuł i polędwiczki z kurczaka w panierce. Mniam ;)
    Jutro mam zabiegany dzień, ale nie mogę się już doczekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    http://allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-78013?string=asos%20sukienka&bmatch=base-relevance-popul-fas-1-1-0408&order=m
    Jakaś dziewczyna od nas zamawiała- licytowała sukienki z asos i była zadowolona.

czuje się wywołana. miałam pokazać jak wygląda na żywo ale zapomniałam... dzisiaj się akurat ubrałam w sukienkę asosa do pracy i mi się przypomniało :) a wszyscy chwalili dzisiaj jaka ładna sukienka :)

dla przypomnienia tak wyglądała na zdjęciu na aukcji
    http://iv.pl/images/19133081322131721585_thumb.jpg

a tak na mnie, choć zdjęcie może niezbyt udane
    http://iv.pl/images/46151921764990128734_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/04505640781895317860_thumb.jpg

a za sukienkę dałam 40 zł :) przyszła nowa z papierową metką :)

Sabina, _izunia_, AJrin, martta, bbeczka91, mysza0406 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dzis od rana mam zabiegany dzien poczytam i odezwe sie wieczorem ;) milego popoludnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbednymi kg sie nie przejmujcie najwazniejsze ze dzieciatka sa duze i zdrowe ;) ja jak dotad przytytłam az 1 kg a to juz piaty miesiac zaraz za pasem ;) takze w kazdej ciazy inaczej. z 1 dzieckiem przez cala ciaze przytylam 14 kg, wiec to tez zalezy od organizmu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, Na szybko podaje wynik krwi
    Na czczo 69
    Po 1h 104
    Po 2h 76

Chyba jest ok?
    Chociaz naczczo normy pokazuja od 70-99

żabka04, _izunia_, mysza0406 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Niby dobre wyniki
    Na czczo mało(dzidzia ma wtedy jeszcze mniej) ale i tak musisz kontrolować przy okazji innych badań wiec pamiętaj o glukozie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia jest ok
    Na czczo troszkę mało??????
    Jesz ostatni posiłek o której godzinie?????

Ja właśnie zrobiłam serniczka na zimno dla męża przy okazji i dla mnie na deser będzie.
    Zrobiłam zakupy na Allegro kupiłam proszki,płyny do prania,smoczki,butelki, łańcuszki do smoczka itd wydałam ok 300zł.
    Moja mama też dzwoniła kupiła materiał na podusie i kolderke uszyje mi dwa ładne komplety i kupiła nowa podusie i kolderke hahah
    Super szkoda ze nie było w czym wybierać w sklepie z materiałami na te poszewki.

Pochwalę się jak wszystko mi dojdzie :-)
    W piątek od mamy zabiorę poszewki i resztę bo jadę do niej.

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ