X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej morfologi miałam 12.8 później spadło i wyszło 11 więc biore żelazo ale jak się skończy paczka nie kupuje kolejnego zobaczę czy wzrosło. Nie ukrywam wolała bym naturalnie zwiększyć bo nie wiem jak teraz ale np u dzieci żelazo jest nie fajne dla ząbków. My musieliśmy brać rok i tylko liczyłam żeby jej ząbki nie zaczeły rosnąć w tym czasi bo powoduje przebarwienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Głupio spytam -wy piszecie o poziomie żelaza czy hemoglobiny? ??bo ja poziomu żelaza q ciąży nigdy nie badalam
    Ja pisze o hemoglobinie :) ale na żelazo chyba mają wpływ też inne parametry więc może to zależy od tego czy lekarz przepisuje żelazo czy nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłupiałam przy tych liczbach :) ale w ciąży stan glupienia jest normalny :D
    W pierwszej ciąży profilaktycznie dostałam żelazo przy hemoglobinie 12
    Teraz miałam 13 (miesiąc temu )a na początku 13.5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, ja piszę o hemoglobinie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    No teraz mi sie wydaje, że Angela pisze o hemoglobinie...

U mnie najlepsze jest to, że hemoglobinę mam wysoką, bo 13,9 tylko żelazo teraz mi spadło i to nie jakoś specjalnie, bo norma jest do 9 a ja mam 11,4.

Ze mną jest tak, że nie mogę brać tych preparatów, które zawierają jod, a więc zostaje mi Elevit ale nie kupiłam go jak biegałam po aptekach, bo nie mieli, a potem już zapomniałam :D Jak brałam znów DHA to moje próby wątrobowe powędrowały do 200 (ALT)! a cholesterol od tłuszczy przekroczył 5,5! Wiktor skutecznie odrzuca wszelkiego rodzaju preparaty, biorę tylko kwas foliowy i cały czas dupka, bo mimo, że progesteron mam genialny to jeszcze mam brać, bo tarczyca mi skacze i może wpływać na jego poziom..

Czyli słusznie się pogubilam ;)
    Ja nie badalam żelaza. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    A czemu ci badali cholesterol? ??mój gin się dziwil czemu miałam takie badanie od diabetologa. Na początku był wysoki -203 a na diecie cukrzycowej urósł! !!wkurzylo mnie to :) położna stwierdziła że na diecie organizm sam sobie cholesterol stworzył. Ale alat ma diecie spadł z 26 do 13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:41

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dotarła pościel :)

Takie w misie z minky mamy ochraniacz więc pościel też musi pasować dodatkowo takie w misie jest prześcieradło :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c7ad6e5a450.jpg

A tu drugie na zmiane

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f6805ca959d.jpg

Żabcia_, violett, kamciaelcia, _izunia_, Pysiaczek89, AniaLewandowska, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu :)

Co do wagi, to ja mialam startowa 58 kg, a teraz juz jest 65!
    7 na plusie, troche mnie to przeraza, choc wszyscy mowia, ze poszlo w brzuszek i wygladam szczuplo. Ale co bedzie dalej :p
    W sumie nie wazne, zawsze mozna zrzucic, a jesc w ciazy uwielbiam ehh :)

Tez ide na wesele w czerwcu, a potem na koniec lipca, tanczyc nie bede, mam nadzieje, ze jakos przetrwam.
    Tez wlasnie szukam sukienki, zaraz popatrze na to, co podeslalyscie.
    Tylko troche boje sie kupic z allegro bez przymierzania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię obiadek i czekam na męża. Dzisiaj ziemniaczki, brokuł i polędwiczki z kurczaka w panierce. Mniam ;)
    Jutro mam zabiegany dzień, ale nie mogę się już doczekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    http://allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-78013?string=asos%20sukienka&bmatch=base-relevance-popul-fas-1-1-0408&order=m
    Jakaś dziewczyna od nas zamawiała- licytowała sukienki z asos i była zadowolona.

czuje się wywołana. miałam pokazać jak wygląda na żywo ale zapomniałam... dzisiaj się akurat ubrałam w sukienkę asosa do pracy i mi się przypomniało :) a wszyscy chwalili dzisiaj jaka ładna sukienka :)

dla przypomnienia tak wyglądała na zdjęciu na aukcji
    http://iv.pl/images/19133081322131721585_thumb.jpg

a tak na mnie, choć zdjęcie może niezbyt udane
    http://iv.pl/images/46151921764990128734_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/04505640781895317860_thumb.jpg

a za sukienkę dałam 40 zł :) przyszła nowa z papierową metką :)

Sabina, _izunia_, AJrin, martta, bbeczka91, mysza0406 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dzis od rana mam zabiegany dzien poczytam i odezwe sie wieczorem ;) milego popoludnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbednymi kg sie nie przejmujcie najwazniejsze ze dzieciatka sa duze i zdrowe ;) ja jak dotad przytytłam az 1 kg a to juz piaty miesiac zaraz za pasem ;) takze w kazdej ciazy inaczej. z 1 dzieckiem przez cala ciaze przytylam 14 kg, wiec to tez zalezy od organizmu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, Na szybko podaje wynik krwi
    Na czczo 69
    Po 1h 104
    Po 2h 76

Chyba jest ok?
    Chociaz naczczo normy pokazuja od 70-99

żabka04, _izunia_, mysza0406 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Niby dobre wyniki
    Na czczo mało(dzidzia ma wtedy jeszcze mniej) ale i tak musisz kontrolować przy okazji innych badań wiec pamiętaj o glukozie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia jest ok
    Na czczo troszkę mało??????
    Jesz ostatni posiłek o której godzinie?????

Ja właśnie zrobiłam serniczka na zimno dla męża przy okazji i dla mnie na deser będzie.
    Zrobiłam zakupy na Allegro kupiłam proszki,płyny do prania,smoczki,butelki, łańcuszki do smoczka itd wydałam ok 300zł.
    Moja mama też dzwoniła kupiła materiał na podusie i kolderke uszyje mi dwa ładne komplety i kupiła nowa podusie i kolderke hahah
    Super szkoda ze nie było w czym wybierać w sklepie z materiałami na te poszewki.

Pochwalę się jak wszystko mi dojdzie :-)
    W piątek od mamy zabiorę poszewki i resztę bo jadę do niej.

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ