X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja chodze tylko do jednego lekarza caly czas i sie zastanawiam po co niektore kobiety chodza do 2 lekarzy hmm :D

W moim przypadku to jest tak że na NFZ nie dostaje ani zdjęć ani męża nie wpuszcza lekarz, więc raz na 2 miesiące z mężem idziemy na taką dodatkową wizytę i to od razu w 3d

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba coś forum nie działa bo wczoraj nie mogłam wejść wy też ?chodzi no wieczór. Idę dziś na wizytę i zobaczymy co powie lekarz, już wiem że będzie zamieszanie bo ma krócej przyjmować i pacjentki poprzetzucal na wcześniej wiec będzie Misz masz zamierzam jechać wcześniej mąż ze mną jedzie i zobaczymy co powie.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 dni mam problem wieczorem z forum a wczoraj w ciagu dnia też :/ oby chwilowe problemy. Milego dnia i udanych wizyt.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Czytam o tej waszej hemoglobinie i zgłupiałam. Ja mam hemoglobinę 7,2 przy normach (7,5-9.9) Nie wiem czy to nie sią już normy dla ciężarnych. I ja muszę brać tardyferon i jeszcze mam żelazo w suplemencie. Za 2tygodnie idę na morfo znowu, przy okazji Hbs i krzywą.

Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach ze szzkoły rodzenia. Było super. Dostaliśmy próbki z kosmetykami, pampersami, itd. Położna opowiadała nam o mitach w ciąży i okazuje się, że jak matka się denerwuje to szybciej oddycha i dziecko dostaje więcej tlenu w związku z czym ma większego powera. I wcale nie czuje nerwów, tylko tlen:P
    Inny mit o tym, że muzyka poważna wpływa na inteligencje dzieci. Mówi, że dzieciaki słyszą tylko szum jelit, nasze serce i nasz przytłumiony głos. Niestety tatusiów też nie:P I poleciła, że jak chcemy dla upewnienia zobaczyć jak dziecko słyszy to zanurzmy głowę w wannie i niech mąż do nas spokojnie, bez krzyku mówi. Przetestowałam to na nurkującym w wannie synu i stwierdam, że jest głuchy jak pień.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jakąś aktualizację robią:) no nic nie mogę spać, więc już jestem wykąpana a tu dopiero 7 ech

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wynik mojej morfologii z 7 kwietnia:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f773f2f9168.jpg

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My wstajemy śniadanie i jedziemy na zakupy :)
    Witamy się w 22tyg :D .Syn mnie dziś kopał po dłoni jak rękę na brzuszku otrzymałam i to że 3razy :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Wstałam razem z mężem, bo mam sporo do roboty przed przylotem siostry :) wczoraj robiłam zupkę grzybową, a dzisiaj jeszcze dla niej kremówkę :)
    Wieczorem mamy wizytę u ginekolog, a jutro mam egzamin ustny. Sporo emocji mnie czeka ! :)

Pogoda znowu piękna, termometr nagrzany od 5 rano do słońca pokazuje 43 stopnie !!!!!!

Co do forum, to ja też mam problem od wczoraj, zwłaszcza jak jestem zalogowana.. ciągle komunikat, że aktualizacja w trakcie itd.

Macioszczyczka, Ty masz chyba inną jakąś jednostkę, bo ja normy dla hemoglobiny mam od 12 do 16, a ja mam 11,9 ale dla ciężarnych jest norma od 11,5 do 13,5 z tego co czytałam.

Dzisiaj mam równo 21 tc :) Muszę kupić jakieś spodnie ciążowe, bo mimo, że wchodzę w swoje to ściskają mnie i jak siedzę to dzieci się wypychają-chyba im ciasno ;)
    Ale nie chcę zbytnio online, bo nie trafię z rozmiarem.. a sklepy ciążowe takie drogie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 12:32

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazłam. Po przeliczeniu mmol/l na g/dl wychodzi mi 11,4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 12:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja dzis od rana bylam j lekarza z moja corcia, w przedszkolj ja pdzewialo i rano oczu otworzyc nie mogla taka rope miala bidulka :( dostala krolle antybiotykiem i siedzi w domku ze mna, tak mi jej zal malutka rybcia . A co u was jak dzien mija ? Ja dzis na obiad robie rybe i kapuste kiszona i ziemniaki taka chec mnie naszla masakraaa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sprzątam, czeka mnie jeszcze odkurzanie.. zrobiłam kremówkę i jak na złość dzisiaj nie wyszła taka dobra jak zwykle :(

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, zawsze możesz zmierzyć w sklepie stacjonarnym i zamówić przez internet. H&M nadal ma wyprzedażowe modele na stronce: http://www2.hm.com/pl_pl/wyprzedaz/ona/maternitywear.html

Witam się w 6-tym miesiącu. Kurcze, przez te aktualizacje nic nie jestem w stanie tu napisać, a podczytuję raz na dzień, dlatego też niewiele pamiętam kto co pisał na wcześniejszych stronach. Czuję się na szczęście dobrze, u nas piękna pogoda, więc wyleguję się na leżaku.

Miłego dnia :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja właśnie sprzątam, czeka mnie jeszcze odkurzanie.. zrobiłam kremówkę i jak na złość dzisiaj nie wyszła taka dobra jak zwykle :(

Mi 2 razy krem do karpatki się zważył.. urok ciąży, zawsze wychodziło idealnie.. tak samo białka nie mogę dobrze ubić ;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na weekend planuje jechać kupić spodnie...noszę te jeszcze sprzed ciązy, ale juz przy wywijaniu sa w brzuszku ciasne a z tyłka spadają. Zamierzam poprzymierzać, jesli w necie będa tańsze, to zakupię online

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja to Cie podziwiam że Ty ciągle mieścisz się w swoje spodnie! Ja już od dawna mogę o tym pomarzyć:P

AJrin lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244747003.html Ja kupiłam te szorty i je kocham, nie są za krótkie że pupe widać, są wygodne. I zastanawiam się czy nie kupić w innym kolorze jeszcze :P

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym soę zmieściła w tyłku. W spodniach z niskim stanem spokojnie wchodze w 36. Ale rurki dłuższe to już masakra, bo mnie ciśnie i Hance się to nie podoba. ;)

Zaraz pędzę do krawcowej po moje ogrodniczki.
    Ale dzięki Bogu pogoda jest taka że ja chodzę non stop w sukienkach. I jest mi z tym bardzo dobrze. ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi 2 razy krem do karpatki się zważył.. urok ciąży, zawsze wychodziło idealnie.. tak samo białka nie mogę dobrze ubić ;/
    Mi się nic nie zważyło i generalnie nic mi się nie pierdzieli w ciąży, ale jak się starałam, by była jak najlepsza to jak na złość.. a do roboty jak robiłam wychodziła mistrzowska :/

bbeczka91, a w każdym h&m stacjonarnym jest dział ciążowy? :O Bo jeszcze mi się nigdy w oczy nie rzucił.

Broszka, tak wszystkie jeszcze pasują :) nie wyglądam jak ciężarna tylko jakbym była gruba :P haha... ale już ściskają i coraz mniej wygodnie mimo, że jedne z tyłka zjeżdżają to i tak cisną dzieciaki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244747003.html Ja kupiłam te szorty i je kocham, nie są za krótkie że pupe widać, są wygodne. I zastanawiam się czy nie kupić w innym kolorze jeszcze :P
    Ja z moimi nogami nigdy w krótkich nie wyjdę :P toć ważę ponad 70 kg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja bym soę zmieściła w tyłku. W spodniach z niskim stanem spokojnie wchodze w 36. Ale rurki dłuższe to już masakra, bo mnie ciśnie i Hance się to nie podoba. ;)

Zaraz pędzę do krawcowej po moje ogrodniczki.
    Ale dzięki Bogu pogoda jest taka że ja chodzę non stop w sukienkach. I jest mi z tym bardzo dobrze. ;P
    W sukienkę za to żadną się swoją nie mieszczę :/ a szkoda, bo całe lato właśnie w sukienkach przechadzałam.

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ