WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sarcia123 wrote:Ja chodze tylko do jednego lekarza caly czas i sie zastanawiam po co niektore kobiety chodza do 2 lekarzy hmm
W moim przypadku to jest tak że na NFZ nie dostaje ani zdjęć ani męża nie wpuszcza lekarz, więc raz na 2 miesiące z mężem idziemy na taką dodatkową wizytę i to od razu w 3d
-
Hej dziewczyny, chyba coś forum nie działa bo wczoraj nie mogłam wejść wy też ?chodzi no wieczór. Idę dziś na wizytę i zobaczymy co powie lekarz, już wiem że będzie zamieszanie bo ma krócej przyjmować i pacjentki poprzetzucal na wcześniej wiec będzie Misz masz zamierzam jechać wcześniej mąż ze mną jedzie i zobaczymy co powie.
-
Ja od 2 dni mam problem wieczorem z forum a wczoraj w ciagu dnia też
oby chwilowe problemy. Milego dnia i udanych wizyt.
-
nick nieaktualnyHej.
Czytam o tej waszej hemoglobinie i zgłupiałam. Ja mam hemoglobinę 7,2 przy normach (7,5-9.9) Nie wiem czy to nie sią już normy dla ciężarnych. I ja muszę brać tardyferon i jeszcze mam żelazo w suplemencie. Za 2tygodnie idę na morfo znowu, przy okazji Hbs i krzywą.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach ze szzkoły rodzenia. Było super. Dostaliśmy próbki z kosmetykami, pampersami, itd. Położna opowiadała nam o mitach w ciąży i okazuje się, że jak matka się denerwuje to szybciej oddycha i dziecko dostaje więcej tlenu w związku z czym ma większego powera. I wcale nie czuje nerwów, tylko tlen:P
Inny mit o tym, że muzyka poważna wpływa na inteligencje dzieci. Mówi, że dzieciaki słyszą tylko szum jelit, nasze serce i nasz przytłumiony głos. Niestety tatusiów też nie:P I poleciła, że jak chcemy dla upewnienia zobaczyć jak dziecko słyszy to zanurzmy głowę w wannie i niech mąż do nas spokojnie, bez krzyku mówi. Przetestowałam to na nurkującym w wannie synu i stwierdam, że jest głuchy jak pień. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z rana,
Wstałam razem z mężem, bo mam sporo do roboty przed przylotem siostrywczoraj robiłam zupkę grzybową, a dzisiaj jeszcze dla niej kremówkę
Wieczorem mamy wizytę u ginekolog, a jutro mam egzamin ustny. Sporo emocji mnie czeka !
Pogoda znowu piękna, termometr nagrzany od 5 rano do słońca pokazuje 43 stopnie !!!!!!
Co do forum, to ja też mam problem od wczoraj, zwłaszcza jak jestem zalogowana.. ciągle komunikat, że aktualizacja w trakcie itd.
Macioszczyczka, Ty masz chyba inną jakąś jednostkę, bo ja normy dla hemoglobiny mam od 12 do 16, a ja mam 11,9 ale dla ciężarnych jest norma od 11,5 do 13,5 z tego co czytałam.
Dzisiaj mam równo 21 tcMuszę kupić jakieś spodnie ciążowe, bo mimo, że wchodzę w swoje to ściskają mnie i jak siedzę to dzieci się wypychają-chyba im ciasno
Ale nie chcę zbytnio online, bo nie trafię z rozmiarem.. a sklepy ciążowe takie drogieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 12:32
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,ja dzis od rana bylam j lekarza z moja corcia, w przedszkolj ja pdzewialo i rano oczu otworzyc nie mogla taka rope miala bidulka
dostala krolle antybiotykiem i siedzi w domku ze mna, tak mi jej zal malutka rybcia . A co u was jak dzien mija ? Ja dzis na obiad robie rybe i kapuste kiszona i ziemniaki taka chec mnie naszla masakraaa
-
nick nieaktualny
-
Pirelko, zawsze możesz zmierzyć w sklepie stacjonarnym i zamówić przez internet. H&M nadal ma wyprzedażowe modele na stronce: http://www2.hm.com/pl_pl/wyprzedaz/ona/maternitywear.html
Witam się w 6-tym miesiącu. Kurcze, przez te aktualizacje nic nie jestem w stanie tu napisać, a podczytuję raz na dzień, dlatego też niewiele pamiętam kto co pisał na wcześniejszych stronach. Czuję się na szczęście dobrze, u nas piękna pogoda, więc wyleguję się na leżaku.
Miłego dnia -
nick nieaktualnypirelka wrote:Ja właśnie sprzątam, czeka mnie jeszcze odkurzanie.. zrobiłam kremówkę i jak na złość dzisiaj nie wyszła taka dobra jak zwykle
Mi 2 razy krem do karpatki się zważył.. urok ciąży, zawsze wychodziło idealnie.. tak samo białka nie mogę dobrze ubić ;/ -
nick nieaktualnyhttp://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244747003.html Ja kupiłam te szorty i je kocham, nie są za krótkie że pupe widać, są wygodne. I zastanawiam się czy nie kupić w innym kolorze jeszcze
Skali89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym soę zmieściła w tyłku. W spodniach z niskim stanem spokojnie wchodze w 36. Ale rurki dłuższe to już masakra, bo mnie ciśnie i Hance się to nie podoba.
Zaraz pędzę do krawcowej po moje ogrodniczki.
Ale dzięki Bogu pogoda jest taka że ja chodzę non stop w sukienkach. I jest mi z tym bardzo dobrze. ;P -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Mi 2 razy krem do karpatki się zważył.. urok ciąży, zawsze wychodziło idealnie.. tak samo białka nie mogę dobrze ubić ;/
bbeczka91, a w każdym h&m stacjonarnym jest dział ciążowy?Bo jeszcze mi się nigdy w oczy nie rzucił.
Broszka, tak wszystkie jeszcze pasująnie wyglądam jak ciężarna tylko jakbym była gruba
haha... ale już ściskają i coraz mniej wygodnie mimo, że jedne z tyłka zjeżdżają to i tak cisną dzieciaki.
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244747003.html Ja kupiłam te szorty i je kocham, nie są za krótkie że pupe widać, są wygodne. I zastanawiam się czy nie kupić w innym kolorze jeszcze
toć ważę ponad 70 kg
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Ja bym soę zmieściła w tyłku. W spodniach z niskim stanem spokojnie wchodze w 36. Ale rurki dłuższe to już masakra, bo mnie ciśnie i Hance się to nie podoba.
Zaraz pędzę do krawcowej po moje ogrodniczki.
Ale dzięki Bogu pogoda jest taka że ja chodzę non stop w sukienkach. I jest mi z tym bardzo dobrze. ;Pa szkoda, bo całe lato właśnie w sukienkach przechadzałam.