X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem codziennie cos slodkiego. A ostatni posilek roznie ale przed badaniem o 19 panna cote i smoothie mialam :(
    I jeszcze hemoglobina za niska bo mam 10,7 przy normie 12,3... Jutro mam wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja jem codziennie cos slodkiego. A ostatni posilek roznie ale przed badaniem o 19 panna cote i smoothie mialam :(
    I jeszcze hemoglobina za niska bo mam 10,7 przy normie 12,3... Jutro mam wizyte.
    Mi przy takim wyniku daj dodatkowo żelazo lekarz

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Zamelduje, ze juz po wizycie kontrolnej :)
    Haniutek wazy 328g ;) inne pomiary tez prawidłowe:
    1d1db68461ddf8eamed.jpg
    Dzis bez zdjęcia Niuni bo strasznie sie wierciła. Podczas usg leżała najpierw główkowo-poprzecznie, pózniej zrobiła fikołka i była juz z drugiej strony.
    Generalnie wszystko ok. Szyjka zamknięta, nie ma rozwarcia, łożysko na tylnej ścianie.
    Teraz tylko połówkowe 18.05. - wtedy moze pooglądamy buźkę :)
    A teraz idę cos zjeść i poczytać co u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:13

Lusia_M, martta, _izunia_, violett, Anulka01, mmargol, bbeczka91, staraczka_85 lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie stwierdziłam, że opłaca się chodzić tylko do jednego lekarza... w czwartek na usg mała miała 525g termin wg usg wskazywał na 3 września, dzisiaj u mojego prowadzącego mała miała 435g i termin wg usg wskazywał na 15 września :P trochę różnicy, zgłupieć można

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Na hemoglobine na pewno powinnaś dostać żelazo.
    A co do kolacji taka moja rada i innych cukrzycowych mam zjedz ostatnia kolacje 21-22 np. Kromka z serem żółtym (tłusty i dłużej potrzyma cie, kajzerka czy inna bułka też może być kakao lub kefir czy jogurt naturalny.
    Żebyś była syta przez noc.:-)

Ksosia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia
    Dlatego lekarz na echo sam podkreślal ze nie powinno robic sie usg częściej jak co 4 tyg (w sensie mierzenia dzidzi )bo nawet drugi pomiar na tym samym sprzęcie i robiony przez tego samego gin da inny wynik. A my wtedy tylko się zamartwiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ma rację z kolacja
    Dziecko jest głodne przez długa przerwę w nocy i pojawiają się ketony w naszym moczu na dowód
    Ja jem na diecie cukrzycowej o 21.30 a to i tak wcześnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze tylko do jednego lekarza caly czas i sie zastanawiam po co niektore kobiety chodza do 2 lekarzy hmm :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, dobry wynik ;) nawet zadziwiająco niski..możesz śmiało więcej cukru jeść, węglowodany na kolację. Najlepiej kromeczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem pozno kolacje kolo 22, 22.30 bo jak zjem wczesniej to o 3 sie obudze i jestem glodna, mam wrazenie ze w ciazy to chyba gdzies dziure mam z boku i mi wylatuje, bo trwaienie ekspresowe:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po skierowania na badania? lekarze prywatni nie dają na nfz ;)
    ja na to jestem za leniwa :P

wróciłam do domu, ale czuję się paskudnie, słabo mi się zrobiło w sklepie i ledwo się doturlałam do samochodu...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja chodze tylko do jednego lekarza caly czas i sie zastanawiam po co niektore kobiety chodza do 2 lekarzy hmm :D

Ja prowadze ciążę na nfz
    A prywatnie w międzyczasie wykonuje usg
    ogólnie mam usg co 3-4 tygodnie
    A czemu tak? Ciąża z córką była zbyt idealna a dobrze to się nie skończyło. Co dwoje oczu to nie jedno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty na nfz i prywatnie u jednego lekarza.
    Na nfz te usg które są obowiązkowe w ciąży. Dostaje skierowania do klinik czy szpitali czy nawet do lekarza kardiologia na echo serduszka. Nie płacę po prostu za takie badania czy usg.
    A prywatnie idę żeby zobaczyć się z małym i czy wszystko jest ok dla mojego świętego spokoju.
    Z córką Chodziłam tylko prywatnie o usg extra prenatalnym czy połówkowym nie słyszałam gin zrobił usg sam i powiedział że jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze tak, ja ogolem to chodze do jednego ginekologa a po skierowania do laboratorium chodze po prostu do rodzinnego, a te badania ktore musze robie prywatnie, nie wiem ja osobiscie nie chciala bym chodzic do 2 ginekologow, zbyt krepujace by to dla mnie bylo ;) ale kazdy robi jak uwaza, pytalam z czystej ciekawosci bez obrazy dziewczynki ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prywatnie tylko usg - tylko i wyłącznie
    Gabinety do badań są w innej części

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dwóch :)
    Na NFZ bo mam tuż obok i badania za darmo, ale Pani dr mimo ze bardzo sympatyczna nie angażuje się wcale w moja ciaze. I do gina prywatnie. Ta jest dokiekliwa, wszystko sprawdza na zaś , ma świetne usg. Pomogła.nam.zajść w ciążę. A na NFZ lekarka sama przyznała ze mimo chęci na tym starym sprzęcie nic nie wypatrzy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko lekarza prywatnie, za to w przychodni do ktorej chodze odwiedzam roznych, bo inny robi badania prenatalne. Ogolnie jestem zadowolona, ale troche zaluje, ze na nfz po skierowania nie chodzilam, teraz juz by dziwnie bylo :p

Wlasnie zaczelam sie rozgladac za szkola rodzenia. Trudny wybor :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za pomoc!:)
    No zobaczymy co jutro lekarz powie, ale uspokoilyscie mnie, a nie jem tak pozno tylko dlatego ze juz spie z reguly o 21-22. Za to sniadanko zjadam ok 7-8.

Jestem bardzo ciekawa co tam u dzidzi :)
    Juz przy duzej aktywnosci malego brzuszek mi caly chodzi :) milo jest sie tak porozczulac :)

Chcialam dzis to nagrac ale maly przestal sie ruszac....

Posluchajcie sobie na YT piekna kolysanke w wykonaniu Grzegorza Turnaua "siwa chmurka". Podczss warsztatow mamo to ja, polozny prowadzacy wyklad o kapieli nam ja puscil i spiewalismy. Turnau robi to po mistrzowsku, a Antkowi puszczam codziennie!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kołysanek Turnaua jeszcze lubię "kołysankę dla okruszka" i "idzie niebo ciemną nocą" w pracy (jako niania) dzieciom puszczałam to sama czasem zasypiałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 19:28

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę wyłącznie do jednego lekarza, trudno było mi po moim przeżyciu komuś zaufać a jemu zaufałam już w szpitalu jak mała pchala się na świat. Na początku i po prenatalnym byłam dodatkowo na wizycie ale to dla uspokojenia i dla skierowania na krew. A tak trudno płacę dodatkowo za labo.

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ