WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ja jem codziennie cos slodkiego. A ostatni posilek roznie ale przed badaniem o 19 panna cote i smoothie mialam
I jeszcze hemoglobina za niska bo mam 10,7 przy normie 12,3... Jutro mam wizyte. -
nick nieaktualnyHej kobietki
Zamelduje, ze juz po wizycie kontrolnej
Haniutek wazy 328ginne pomiary tez prawidłowe:
Dzis bez zdjęcia Niuni bo strasznie sie wierciła. Podczas usg leżała najpierw główkowo-poprzecznie, pózniej zrobiła fikołka i była juz z drugiej strony.
Generalnie wszystko ok. Szyjka zamknięta, nie ma rozwarcia, łożysko na tylnej ścianie.
Teraz tylko połówkowe 18.05. - wtedy moze pooglądamy buźkę
A teraz idę cos zjeść i poczytać co u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:13
Lusia_M, martta, _izunia_, violett, Anulka01, mmargol, bbeczka91, staraczka_85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie stwierdziłam, że opłaca się chodzić tylko do jednego lekarza... w czwartek na usg mała miała 525g termin wg usg wskazywał na 3 września, dzisiaj u mojego prowadzącego mała miała 435g i termin wg usg wskazywał na 15 września
trochę różnicy, zgłupieć można
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ja jem codziennie cos slodkiego. A ostatni posilek roznie ale przed badaniem o 19 panna cote i smoothie mialam
I jeszcze hemoglobina za niska bo mam 10,7 przy normie 12,3... Jutro mam wizyte.
Na hemoglobine na pewno powinnaś dostać żelazo.
A co do kolacji taka moja rada i innych cukrzycowych mam zjedz ostatnia kolacje 21-22 np. Kromka z serem żółtym (tłusty i dłużej potrzyma cie, kajzerka czy inna bułka też może być kakao lub kefir czy jogurt naturalny.
Żebyś była syta przez noc.Ksosia lubi tę wiadomość
-
Lusia
Dlatego lekarz na echo sam podkreślal ze nie powinno robic sie usg częściej jak co 4 tyg (w sensie mierzenia dzidzi )bo nawet drugi pomiar na tym samym sprzęcie i robiony przez tego samego gin da inny wynik. A my wtedy tylko się zamartwiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Ja chodze tylko do jednego lekarza caly czas i sie zastanawiam po co niektore kobiety chodza do 2 lekarzy hmm
Ja prowadze ciążę na nfz
A prywatnie w międzyczasie wykonuje usg
ogólnie mam usg co 3-4 tygodnie
A czemu tak? Ciąża z córką była zbyt idealna a dobrze to się nie skończyło. Co dwoje oczu to nie jedno -
nick nieaktualnyJa mam wizyty na nfz i prywatnie u jednego lekarza.
Na nfz te usg które są obowiązkowe w ciąży. Dostaje skierowania do klinik czy szpitali czy nawet do lekarza kardiologia na echo serduszka. Nie płacę po prostu za takie badania czy usg.
A prywatnie idę żeby zobaczyć się z małym i czy wszystko jest ok dla mojego świętego spokoju.
Z córką Chodziłam tylko prywatnie o usg extra prenatalnym czy połówkowym nie słyszałam gin zrobił usg sam i powiedział że jest ok.
-
nick nieaktualnyNo chyba ze tak, ja ogolem to chodze do jednego ginekologa a po skierowania do laboratorium chodze po prostu do rodzinnego, a te badania ktore musze robie prywatnie, nie wiem ja osobiscie nie chciala bym chodzic do 2 ginekologow, zbyt krepujace by to dla mnie bylo
ale kazdy robi jak uwaza, pytalam z czystej ciekawosci bez obrazy dziewczynki
-
nick nieaktualnyJa chodzę do dwóch
Na NFZ bo mam tuż obok i badania za darmo, ale Pani dr mimo ze bardzo sympatyczna nie angażuje się wcale w moja ciaze. I do gina prywatnie. Ta jest dokiekliwa, wszystko sprawdza na zaś , ma świetne usg. Pomogła.nam.zajść w ciążę. A na NFZ lekarka sama przyznała ze mimo chęci na tym starym sprzęcie nic nie wypatrzy -
nick nieaktualnyJa mam tylko lekarza prywatnie, za to w przychodni do ktorej chodze odwiedzam roznych, bo inny robi badania prenatalne. Ogolnie jestem zadowolona, ale troche zaluje, ze na nfz po skierowania nie chodzilam, teraz juz by dziwnie bylo :p
Wlasnie zaczelam sie rozgladac za szkola rodzenia. Trudny wybor -
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny za pomoc!
No zobaczymy co jutro lekarz powie, ale uspokoilyscie mnie, a nie jem tak pozno tylko dlatego ze juz spie z reguly o 21-22. Za to sniadanko zjadam ok 7-8.
Jestem bardzo ciekawa co tam u dzidzi
Juz przy duzej aktywnosci malego brzuszek mi caly chodzimilo jest sie tak porozczulac
Chcialam dzis to nagrac ale maly przestal sie ruszac....
Posluchajcie sobie na YT piekna kolysanke w wykonaniu Grzegorza Turnaua "siwa chmurka". Podczss warsztatow mamo to ja, polozny prowadzacy wyklad o kapieli nam ja puscil i spiewalismy. Turnau robi to po mistrzowsku, a Antkowi puszczam codziennie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja chodzę wyłącznie do jednego lekarza, trudno było mi po moim przeżyciu komuś zaufać a jemu zaufałam już w szpitalu jak mała pchala się na świat. Na początku i po prenatalnym byłam dodatkowo na wizycie ale to dla uspokojenia i dla skierowania na krew. A tak trudno płacę dodatkowo za labo.