X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem obiadek i niedługo jedziemy na lotnisko po siostrę i do lekarza na 18 :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest i żyrandol Piotrusia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fd5c03ae44e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/396b872c4159.jpg

żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się popołduniu:) i witam się pierwszego dnia na l4... okazało się, że nie jest tak, źle jak to przedtsawiła pani doktor z ujastka, szyjka jest jaka była więc chyba za szybko mierzyła, kłucia są normlane, główka wcale nie tak nisko i do szpitala nie trzeba, mam brać magnez, luteiny nie kazał, odpoczywać, ale nie muszę cały czas leżeć bo szyjka jest w porządku. Więc więcej strachu miałam na szczęscie się dobrze skończyło:)
    ciekawe jak w pracy zareagują na moje l4, bo oni myślą ze do porodu będe po 9 h robić, a jak wczoraj mówiłam pani dyrketor ze musze lezec to mi mówiła, że moge lezec i pracowac a tu od razu na 5 tygodni l4, akurat dziś na byłam prawo do zasiłku.

Z tej okazji, że wszystko dobrze robię krem marchewkowo -kukurydziany z curry:)

Szorty super, głupi celluit mam i ja, od ostatniej wizyty 3 kg na plus, to jeszcze nie tak źle.

mychakruszyna, violett, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:09

mychakruszyna, żabka04, Pysiaczek89, martta, megg, _izunia_, Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Witam się :) Córeczka potwierdzona na 100% zdrowa i wszystko gra :)

Ksosiu przypominam się jeszcze raz coby moją panienkę uwidocznić na pierwszej stronie :) dziękuję
    napisz jej wiadomości prywatna łatwiej jej wyszukać tak informacja niż w postach

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie forum ruszylo :)
    A ja przegapilam, ze wczoraj nie dosc ze 23 tydzien zaczelismy z Jasiem, to jeszcze 6 miesiac :)

Chyba bedzie Jaś, cos nam to imie nie chce wyjsc z glowy.
    Od kilku dni zrobil sie bardzo ruchliwy, to jest przeslodkie, ale czasem nie moge spac :D

Dzis mialam kontrolny pomiar szyjki, jest lepiej, bo 30 mm, ale nadal musze kontrolowac. Oby bylo dobrze.

Moje dwie kolezanki urodzily niedawno i jakos jestem troche wystraszona, czy sobie poradze z takim malenstwem, nie wiem skad ten lek, bardzo sie ciesze, a jednoczesnie takie mysli. Tez tak mialyscie przy pierwszym dziecku?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    ja ten lęk mam przed drugim dzidziusiem :)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia chyba sie dawno do nas nie odzywala? Albo przegapilam przez te problemy na forum.

Ja wlasnie musze poprzymierzac swoje letnie ciuchy, choc watpie ze sie w cos zmieszcze :p
    Chcialabym kupic wlasnie jakies letnie sukienki odciete pod biustem, ale jakos nie moge sie wybrac na zakupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, serio? Ehh a myslalam, ze pozniej bedzie juz z gorki :p

Najgorsze, ze sa dni, kiedy wszystko jest mozliwe i wsmiewam sama siebie za takie mysli, a potem przychodzi gorszy dzien i wlacza sie panika.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Kamcia, serio? Ehh a myslalam, ze pozniej bedzie juz z gorki :p

Najgorsze, ze sa dni, kiedy wszystko jest mozliwe i wsmiewam sama siebie za takie mysli, a potem przychodzi gorszy dzien i wlacza sie panika.

ja sie pocieszam , ze za pierwszym razem dawalam rade, to i teraz będzie dobrze...a czasem mam wrażenie , ze ja nawet dziecka nosić nie umiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio trzymałam córeczke sąsiadki. Waży z 6-7kg i się zasapałam. Ale tak dziwnie bez wprawy mi to szło. Przez 5 lat idzie zapomnieć to i owo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :)
    Dziecie znow chowalo buzke :(
    Zakrywal sie raczkami i stopkami:(
    Mial czkawke, ale klejnoty pokazal :P
    Antek wazy 660g
    Kawal chlopa, ale dostalam zelazo na recepte, a cukier lekarka powiedziala ze jest OK i nic z tym nie robimy.

Zagailam temat dot. Posiewu z pochwy. Lekarka powiedziala ze lepiej z szyjki niz z pochwy, ale koszt to 100zl:(
    Duzooo...:(

Tak radosnie mi dzis :)

martta, żabka04, kamciaelcia, violett, Sabina, megg, AniaLewandowska, _izunia_, Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez szorty odpadaja, mimo ze baaardzooo ten typ mi sie podoba to jednak na kims - nie na mnie. Cellulit to moja zmora... Pozbylam sie go tylko na chwile przy intensywny h ceiczeniach z Chodakowska, a teraz... MASAKRA!:(
    Ja dodatkowo mam rozstepy z tylu kolan j zwchadzaja o wewnętrzne uda przy kolanach.
    hejtowalam zawsze moje masywne, nabite nogi.
    Za to pokochalam dlugie spodnice- zwiewne :)
    Jednak wczoraj nie pomyslalam ze moga przeswitywac. Z mysla ze kazdybzacheyca sie moim brzuszkiem w domu okazalo sie ze raczej tylna czesc ciala przykuwala uwage :P

• martta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia no to Antek dorodny chłopak :-)
    Dziewczyny u mnie już 7kg na plusie i zobaczylam 7 na wadze z przodu :-\
    A ostatnio ciągle głodna jestem, ale staram się temu nie poddawać, bo bym musiała jeść non stop.
    Mnie tez od paru dni takie lęki nachodzą jak to dalej wszystko będzie no i jak z maluszkiem ogarniemy się....
    Muszę sobie pokupowac jakies ciuchy, bo jak tak ciepło to nie ma w czym chodzić, ale jakoś nic nie ma fajnego ani na olx ani w sklepach. Jak jakaś sukienka ładna to droooga... i dupa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 18:20

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    U mnie nogami to samo - moje są grube + cellulit + rozstępy z tyłu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Jakoś weny nie mam na pisanie na forum. U nas wszystko ok. Chłopcy kopią, wyniki krwi, moczu w normie, glukoza też. Nie wiem kiedy kolejne usg bo mój gin na urlopie, ale Dudarewicz mówił, żeby robić za 3 tyg. bo nie ma potrzeby jak się nic nie dzieje.
    Ja ganiam jak szalona bo mam sporą rewolucję w życiu i związku i muszę poogarniać kilka spraw z tym związanych. Kolorowo nie jest, ale postanowiłam skupić się tylko na sobie i dzieciach.
    Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja sie martwie na zapas :)

Kurcze tez mi wyskoczyl cellulit na udach. Ogolnie przed ciaza nie jadlam slodyczy, fast foodow, a teraz sobie czasem pozwalam, bo zachcianki sa okrutne. Moze to przez odzywianie?
    Jeszcze stawiam na hormony, zatrzymanie wody, itp. Zobaczymy po ciazy, najwyzej wroce do diety ehh ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    My po wizycie :)
    Dziecie znow chowalo buzke :(
    Zakrywal sie raczkami i stopkami:(
    Mial czkawke, ale klejnoty pokazal :P
    Antek wazy 660g
    Kawal chlopa, ale dostalam zelazo na recepte, a cukier lekarka powiedziala ze jest OK i nic z tym nie robimy.

Zagailam temat dot. Posiewu z pochwy. Lekarka powiedziala ze lepiej z szyjki niz z pochwy, ale koszt to 100zl:(
    Duzooo...:(

Tak radosnie mi dzis :)

Niestety dużo, ja robiłam co wizytę, ostatnio miałam z 2 miejsc i 200 zł poszło. Na posiewy już wydałam chyba tysiaka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzbuś tule mocno i cheslę za pozytywne nastawienie mimo kryzysu.
    Mam nadzieję, że to przejściowe. U mnie niestety też nie jest kolorowo dlatego tym bardziej ściskam, całuje w czółko i brzuszek!

Pościagałam filmy i biore się za maraton.

POstaram się jutro uzupełnic zaległosci. Wpisujcie w priv wizyty, płeć i jakby któraś chciała "pogadać" to także zapraszam!:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Niestety dużo, ja robiłam co wizytę, ostatnio miałam z 2 miejsc i 200 zł poszło. Na posiewy już wydałam chyba tysiaka..
    Ale znajac Twoja sytuacje, ktora nie ukrywam naklonila mnie do wykonania badania, mysle ze warto.

Jeszcze musze mocz na posiew oddac i bedzie wsio. Bo jednak trzeba bylo miec w dwoch pojemnikach, a ja mialam tylko jeden.

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ