WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt dziewczyny, ciesze sie ze wszystko dobrze, czekam na kolejne fobre wiesci
Vo do kryzysow, bedzie dobrze pamietajcie ze wasze zdrowie i dzieci najwazniejsze !
Ja zadnych posiewow jak fotad nie robilam, jedynie 2.05 cytologie mi lekarz robil
nastepna wizyte mam 6.06 -
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ale znajac Twoja sytuacje, ktora nie ukrywam naklonila mnie do wykonania badania, mysle ze warto.
Jeszcze musze mocz na posiew oddac i bedzie wsio. Bo jednak trzeba bylo miec w dwoch pojemnikach, a ja mialam tylko jeden.
Pewnie że warto, po moim przejściu każdej mamie polecam choć raz zrobić posiew. Aby mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji przy której ph nawet nie rośnie. -
nick nieaktualnyJa się pochwale, moja córka dziś poszła sama! Chodzi
Baaa ona już biega. Jestem najszczęśliwsza. Po tym co przeszliśmy czekaliśmy długo na tą chwile
Ksosia, Macioszczyczka, Pysiaczek89, Little Red Fox, kamciaelcia, Sabina, megg, alinka, violett, _izunia_, martta, Broszka, mmargol, mysza0406 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:WOW super!
Matko, nie wiem czemu, mimo Twoje suwaczka, myślałam, że Martynka jest starsza! :o
Dostrzegasz pewnie "jak ten czas leci"
Bardzo się cieszę razem z Tobą Angela! :* -
nick nieaktualnywitam się wieczorową porą, od wczoraj czuję dziwnie, chyba daje się we znaki moje niskie ciśnienie
wczoraj mąż pierwszy raz poczuł ruchy malucha, a dziś już czeka na wieczorne kopniaki
Angela89 wrote:Ja się pochwale, moja córka dziś poszła sama! ChodziBaaa ona już biega. Jestem najszczęśliwsza. Po tym co przeszliśmy czekaliśmy długo na tą chwile
super! gratulacje dla córcito się teraz zacznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:44
Sabina, Angela89 lubią tę wiadomość
-
My po wczorajszych 2 prenatalnych dzidzia zdrowa wróciła do normy więc wszystkie wymiary na 19+6 czyli tydzień mniejsza tak jak powinno być waży 323 g no i już na 100% mamy potwierdzoną dziewczynkę lekarz powiedział, że jak najbardziej powinnam próbować SN VBAC po ponad 5 latach nie powinnam mieć problemu z porodem tym bardziej, że póki co nie ma przeciwwskazań
Malutka wczoraj nie współpracowała nie chciała buzi pokazać więc poszłam raz na spacer (w zasadzie to poszliśmy na kebaba bo byłam głodna) ale nie pokazała się, choć lepiej było widać zdrowe serduszko wysłał nas znowu położna powiedziała, żebym po schodach pochodziła, to chodziłam, ale po 10 min miałam dość to na resztę czasu znowu spacer i w końcu mały uparciuch się obrócił
Ruchy czuję codziennie bardzo mnie to cieszy i już je nawet widać jak leżę sobie jak tam malutka Basia się wierci
AniaLewandowska, violett, _izunia_, martta, mmargol lubią tę wiadomość
-
Wiesz co, każda ciąża może być inna. Mój lekarz twierdzi, ze wczesniej nie ma potrzeby robić niż ok 24tc, bo wtedy dopiero dzidzia jest na tyle duża, by w znacznym stopniu oddziaływać na organizm mamy.
Po porodzie cukry wróciły do normy i tak zostało, na szczęście. Gdybym miała po porodzie znowu robić krzywa chyba bym nie poszła. Dla osoby która nie je słodyczy to swinstwo jest horrorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:12
-
nick nieaktualnyWitam
Ksosia no Antek to kawał chłopa! Będziesz miała.kogo rodzic
Dziewczyny tak się cieszę że z dzieciakami i Was wszystko graod razu humor na forum się poprawił
Ja też dziś byłam na wizycie u mojej ginki prywatnej. Wszystko jest ok. Karol pokazał jajka, bezwstydnikszyjka 33mm. Lekarka zadowolona, ja tym bardziej
Gadaliśmy chwilę i porodzie. Powiedziała ze powinnam się szykować na początek września. Zobaczymy co na to syn
Ale jestem.zmęczona. Dziś cały dzień poza domem. Ale jak już wracam z pracy to odczuwam zmęczenie. O ile w pracy działań na pełnych obtmrotach to po powrocie jestem strasznie wymieta. Aż.mi szkoda córki, ze tak mi brak energii na zabawymmargol lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:A będziesz jeszcze robiła krzywa? Jakie miałam wyniki? 3j insuliny to malutki, ja tez tyle miałam, koleżanką z forum75j dziennie miala
W tej ciąży juz nikt mi nie zleci krzywej, bo cukrzyca ciązowa stwierdzona i prowadzona (choć przy tym nazewnictwie niektórzy lekarze się krzywia)
Wiem, ze 3j to malutko, lekarze się ze mnie śmieja, kiedy widzą , jak ten fakt mocno przezywam...Był moment , ze pomyslałam, że te 3j to w moim przypadku placebo i - za zgoda diabetologa - próbowałam zejść do 2j...niestety z marnym efektemmoja diab pewnie to przewidziała
nie marudzę, cukry mam w miarę dobre , od poczatku problem z tymi na czczo i stad insulina. Poza tym dla mojego diab nie mam prawa na czczo przekroczyć 90 na glukometrze
bardzo sie boję, ze ta cholera- cukrzyca mi jednak zostanie...ja to taki pechowiec, którego najgorsza statystyka (choć procentowo niska) dotyka.
W teorii około 10 tyg po porodzie powinnam wykonać krzywa dla dalszej diagnostyki -
Aha, u mnie na czczo ok. 80 zawsze. Chociaż przed krzywa jak mi glukometrem badali było 99, a z krwi 80 jest. Grunt to dobry mieć glukometr ja miałam 2 różne. Poszla do laboratorium, zrobilam sobie pomiar moimi 2 -OMA, 1 glukometrem w laboratorium i z krwi do tego. Tylko mój 1 dobrze pokazywał mylił się o 3. A w laboratorium i ten mój drugi rozbieżność zawyzenia 7-15. Także uważam, ze gglukometrynie są miarodajne, krzywa jest pewnierjsza, bo z krwi!.
-
nick nieaktualnyWitam się po kolejnej już trzeciej ciężkiej nocy Wrrrrrr.
Nie śpię na swoim miejscu i z tad te koszmary co dziennie.
Dziś mi się śniło że karmila piersią mojego synka
Ale słodziak z niego
Śmiem również stwierdzić że chyba nadchodzi u mnie czas spania na plecach:-( bardzo ciężko mi się przerzucić hihi na boczek masakra w nocy dzisiaj to już się rozbijac nie mogłam żeby na boczek zmienić pozycje.
Czuję się niepełnosprawna:-(
Muszę też się zgłosić do lekarza od żylaków od wczoraj widzę że nogi mi zaczynają pachnąc:-( A żylaki pokazały się straszne!
Ja też mam cellulit od początku ciąży zaobserwowałam to jak tylko zaszłam
Zazdraszczam szortow, sukienek wam dziewczyny też bym chciała założyć nawet dla wygody lecz z nogą z mega żylakow wystających strach pokazywaćNo i siniaki wystarczy że się uderze lekko i mam siniaki chyba przez acard:-(
Mychakruszyna nie martw się będzie dobrzeżyczę bardzo dobrych wyników.
Dobrze ze ovu już działastwierdziłam że się uzależnilam
Miłego dnia
Czekam na kuriera przywiezie cześć wyprawki potem się pochwalęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 07:37
-
nick nieaktualny