X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki za info, zobaczę też :) a napisz jeszcze te modele może akurat mi też podpasują..

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    pirelka zdradź tylko czy były jakieś z fiszbinami i koronką albo chociaż ładnym wzorem?
    Wszystko zależne jest od tego na jakich Ci zależy.. bo ja chciałam bez stalek i takie tylko mierzyłam, nie koniecznie ciążowe.. kupiłam czysty cielisty a dwa w komplecie podobne, ale jeden jasny ze wzorem, a drugi pudrowy róż. Moje są gładkie i bez koronek, ale jeśli chcesz ze stalkami to jest duży wybór. Ja chciałam bez niczego, bo mi się wbija, a mam giganty!

Wszystko zależy jak wielki i problematyczny macie biust.. nie każdy model będzie pasował. No i rozmiar trzeba dobrać dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahahaha Dzierzba - to ja Ci też wyślę linka, że mam taki wózek. Przelejesz mi też na konto??

Jak ja Wam zazdroszczę, że robicie porządki w szafach. Moje ciuchy leżą obok łóżka od ponad tygodnia i nie mam czasu ich nawet schować do szafy :/ ciągle coś.

Teraz meldujest sie już z Onkologii. Mam nadzieję, że szybko pójdzie. Badana krwi zrobiłam parę dni temu, więc nie muszę bezczynnie siedzieć i czekać na wyniki.
    Haniula kopie i odbija się od pęcherza. Net chce wyjść do toalety, bo ktoś mi zajmie krzesełko. A tu ciężko o tolerancję. Większość to jedna "moherowe" berety, które marudza i narzekają, że pani prof tak późno dziś przyszła, że te tabletki to mogłyby być inne, a dlaczego nie są kwadratowe itd :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestaw ciążowy wzięłam taki: http://www.marksandspencer.com/2-pack-maternity-padded-spacer-nursing-full-cup-bras-b-g/p/p22426758?prevPage=plp

A drugi: http://www.marksandspencer.com/sumptuously-soft-non-wired-full-cup-bra-a-e/p/p22426533?prevPage=srp

A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny wypiłam glukozę...nie było tak źle ale nie rozpuscilo się wszystko i musiałam pogryzc u Was też był taki problem? Teraz mnie mdli i jeszcze się martwię czy nie za krótko byłam na czczo bo 10 h ale mi lekarz mówił 8-9 a w labie ze zwykle 12 h

przyjmuje się zawsze że 8-12 h na czczo
    moim zdaniem twoje 10 h to super
    ale glukoza powinna być rozpuszczona, mi robili w cieplej wodzie, to lab źle badanie przygotowało(że cukier sie nie rozpuścił), więc nie słuchaj ich w kwestii przerwy na czczo ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    myślę, że mądra z ciebie babka i to dna wszystko wylizałaś

rzadko się zdarza krzywa na granicach, choć nasza żabka jest takim przypadkiem :) najczęściej krzywa jest ewidentnie prawidłowa(bardzo niskie liczby) albo nie prawidłowa(ja tym razem-a w życiu robiłam już 3 krzywe-przekroczyłam normy na każdym punkcie), jesli bedzie jakaś dziwna, wtedy mozna dalej myśleć , czy lab nawaliło :D na pewno teraz nie warto się stresować
    i trzymam kciuki za super wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo tak wszystko wypiłam a reszta wyleciała i wzięłam łyk czystej wody żeby te pogryziony cząstki w ustach trochę rozpuścić aj...oby było ok bo juz panikowalam jak mi się po pascie do zębów słodko zrobiło. Wiesz kamcia ze jak sprawa tyczy samej siebie to człowiek glupieje :-p

wiem że się głupieje, zwlaszcza jak się ma troche medycznego rozumu :)
    jak ma być dobrze, to wyjdzie dobrze
    sa lekarze, którzy - w przypadku wyników na granicy- powtarzaja krzywa w późniejszych tyg i to tez wydaje mi się rozsadne, gorzej jak ignorują nawet najmniejsze przekroczenia...ale wszystko zależy od rozsądku cięzarnej co z tym zrobi...bardzo ubolewam nad cukrzyca, wiele dni przepłakałam, ale nie mam na to wpływu-za to mogę wiele zrobić, by z dzidzia było do końca dobrze
    teraz grzecznie siedź :) zadnych spacerków (sa lab , które pozwalaja wrócić do domu :) ), warto wytrzymać i dostać dobre wyniki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

mychakruszyna, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam glukozę grudkowata bo rozpuszczoną w wodzie z lodówki :/ polowa na dnie do pogryzienia byla.
    Dziewczyny ja popadnę w depresję normalnie moje kg wychodzą tylko i wyłącznie na buzi:/ wyglądam jakbym świnkę miała, myślałam że wmawiam sobie bo co rano zaglądam w lustro to zmiany sa widoczne, ale moj mąż też to widzi a wczoraj nawet dziadek męża ponad 80 lat który zaledwie tydzień mnie nie widział stwierdził że bardzo przytulam szczególnie po buzi.
    Ja juz nie wiem co robić od 7 tygodni już 8kg przybrałam mimo ze jem mniej niż na początku.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszmy się, że ciąża nie trwa wiecznie i mamy bliżej do końca niż dalej :) będziemy wyglądać normalnie i będziemy mogły zadbać o figurę i wagę :) teraz dzieci najważniejsze <3

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, mój mózg tak sie przejadł glukoza , ze po badaniu odrzuciło mnie od szczypty cukru , która wsypywałam do kawy :) okazało się, że dobrze, bo kilka dni później zobaczyłam straszny wynik :)
    w pierwszej ciązy też na poczatku robiłam krzywa bo na czczo miałam 107, ale krzywa wyszła prawidłowa, powtarzałam ja po 24 tc (ta tez prawidłowa), tym razem historia nie chciała się powtórzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Pocieszmy się, że ciąża nie trwa wiecznie i mamy bliżej do końca niż dalej :) będziemy wyglądać normalnie i będziemy mogły zadbać o figurę i wagę :) teraz dzieci najważniejsze <3

w pierwszej ciązy nie znalazłam takiej motywacji :)
    w ciązy przytyłam 3kg, po ważyłam w sumie 12 kg mniej i jakoś o to nie zadbałam :D no szkoda
    tę ciążę zaczełam z małą nadwyżką w porównaniu do pierwszej ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z poczekalni u dentysty :/
    Znowu kasa, borowanie i znieczulenie...

Miłego dnia
    Później was nadrobie

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    ja tylko spotkałam się z poradą, zeby spożywać mniej soli w przypadku obrzęków ;) sama w głoś się z tego smialam
    a z drugiej strony lekarz od poczatku pyta mnie o obrzeki i żylaki(co wpisuje w karte ciąży), zatem spytam nastepnym razem jakie cudowne sposoby poleca na opuchliznę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z używaka się załamałam... Na udach na samej górze przy dupie zaczęły się odkładać zapasy... i ten cellulit. Powiedziałam sobie, że koniec z niezdrowymi zachciankami i będę sobie robić więcej ćwiczeń dla ciężarnych z naciskiem na nogi...

Dlatego na drugie śniadanie bananowo-wiśniowy koktail z błonnikiem i nasionami chia

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przy okazji MYSZA mam do ciebie pytanie
    od wielu lat w okresie wiosny i jesieni miewam jakąś alergię, co objawia się strasznym swędzeniem oczu (tak strasznym, że w noCy budzę się z bólu, tak mocno drapię je), w pierwszej ciązy leciutko to odczułam , a w tej nie daję mi to żyć-mam tak czerwone gałki(nie zapalenie spojówek!), ze wygladam , jak po przepiciu...sa jakieś krople do oczu dozwolone w ciązy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ