X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    A już o tobie rozmyslalam
    Oby szybko znaleźli przyczynę, wyleczyli, wzmocnili i do domku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, gdyby nie to, że myślimy z mężem o drugim maluszku w najbliższej przyszłości, to nawet bym się nie zastanawiała i rodziłabym przez CC. Dla mnie poród SN to niestety ryzyko powikłań zdrowotnych i dla dziecka i dla mnie, godziny męki i bólu, a i tak może się okazać, że po x godzinach męki, może się skończyć cc, a wtedy po takim "podwójnym" porodzie dochodzi się do siebie najgorzej.
    Czy któraś z Was słyszała, albo sama stosowała te specjalne baloniki do rozszerzania pochwy? Kiedyś wyświetliła mi się reklama na fejsie i zastanawiam się czy to faktycznie działa.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to dobrze, że Cię zostawili i od razu się Tobą zajęli bo to niepokojące i niebezpieczne jak tyle czasu Cię trzyma, biedna. Dobrze, że z szyjką i synkiem wszystko dobrze. Oby szybciutko Cię zdiagnozowali, wyleczyli i do domu puścili. Trzymam kciuki :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, umiecie pocieszyc kochane jestescie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka, taki podwojny porod ja wlasnie mialam z 1 corcia 16 godzin mekim2,5 gole pwrte i cc na koniec dojsc do siebie nie moglam po tym, maz musial mnie podnosci bo wstawac nie koglam, ropa z blizny leciala koszmqr, co do balonika to mi taki dali w szpitalu na wywowalniw, porodu ni3 dosc se nie przyjemne to malo skuteczne nic mi nie pomoglo :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia szybciutko dochodź do siebie, jesteś pod opieką, a to najważniejsze. Nawodnią Cię, podadzą elektrolity i powinno być ok.

Bbeczka ja miałam pierwsze cc, teraz cc i planuję jeszcze trzecią dzidzię. Ale powiem Ci, że ja znowe bardzo chciałabym rodzicr sn, niestety nie wchodzi to u mnie w gre :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 miesiacu!
    Spałam dzisiaj 4 godziny, a muszę wytrwać w pracy 8 albo 9 dzisiaj :( nie wiem jak to zrobię.

Macie też problemy ze snem, czy tylko mnie to meczy?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy :/ od 4:30 nie spie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam, ale jak usłyszałam jak maż zamyka drzwi to od razu oczy jak 5 zł, a potem zdycham z niewyspania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 5:30 synek mnie okładka kopniakami:-)
    A o 6 mąż wrócił z nocki.
    Czas wstawać ogarnąć się i później dziecko zaprowadzić do przedszkola.

Sarcia masz dobrą opiekę będzie dobrze.
    Zdrówka:-)

Mi dziś się śnił szpital tzn sale leżałam z 5 kobietami na sali.
    Z sutkow mleko sikalo mi :-) A o co chodzi nie wiem :-(

Miłego dnia:-)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spałam od od 3.30 :( moze pogoda, ciśnienie? A poszłam spac zmordowana o 23.30. No cóż zasuwam z synem na basen. Miłego dnia!p

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie śpię, jadę dziś do rodziców poodycham świeżym powietrzem mąż zostaje przyjedzie na weekend widzę słońce może bedzye ładna pogoda
    Miłego dnia 3 mam kciuki sarcia

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana właśnie wypiłam glukoze mogłam dodac sok z cytryny wiec poszlo duszkiem :) nie było źle zobaczymy jak będzie później ;)
    Ciekawostka zanim podali mi glukoze sprawdzili poziom naczczo było 84 wiec podali.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    w nocy spię jak zabita, często sikanie mnie nie moze wybudzić i ide do wc jak lunatyk
    oby ten stan trwał jak najdłuzej, bo w upały juz nie będzie tak dobrze spać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry matki, córka jeszcze śpi a ja korzystam z chwili wolnego. Za dokładn miesiąc czeka mnie usg III trymestru już doczekać się nie mogę.

Sarcia dobrze że Cię zatrzymali, jesteś pod dobrą opieką

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio śpię różnie, ale chyba nie ma co narzekać, bo się wysypiam, tylko budzę się w nocy częściej. Jak już przysypiam młody zaczyna mnie okładać i trudniej jes znaleźć dobrą pozycję :P

ja póki co kawkuję, później zbieram się na fitness, nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Witam sie z rana właśnie wypiłam glukoze mogłam dodac sok z cytryny wiec poszlo duszkiem :) nie było źle zobaczymy jak będzie później ;)
    Ciekawostka zanim podali mi glukoze sprawdzili poziom naczczo było 84 wiec podali.
    Bo musieli sprawdzić poziom zanim podadzą glukoze. Teraz najgorsze czekanie. Oby czas Ci szybko zleciał

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dIewczyny, wczora nie mogam aqsnac do, ponocy w tym szpitalu, dzismod 6 rano juz z termometrem biegali, a teraz od pol godzin kroplowka , jestem tak niewyspana jak bym cala, noc, przynajmniej na imprezie byla... pewnie po tym dadzq jakies zdechle sniadanie, no i traeba bedzie csekac na lekarza bo bedzie lazic no i zobaczymy co madrego mi powie no i kiedy do domu wyjde oczywiscie.... sama sie zastanawiam od czego tej biegunki upierdliwej dostalam, ze az w szpitalu wyladowalam..hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Sarcia no tam Cię jeszcze nie było ;) Ale dobrze zrobiłaś, ta biegunka rzeczywiście już była za długo. Raportuj co z Wami <3

Widzę, ze jestem nieliczna forumka która zasypia jak tylko sie położy i nie licząc przerw na siku, śpię jak kamień ;)

Poza tym u mnie był super weekend. W sobotę zakupy meblowe, a potem wielkie wymoszenie. Trzeba nam wcisnąć 3 pokoje w jednym ;) jutro przychodzą malarze! Ale się ciesze :) ruszamy z remontem :D

Poza tym wczoraj zamówiłam dla córki na urodziny prezent i pościel dla Dziedzica :) jeszcze tort muszę zamówić :) moja córeczka za 2 tygodnia kończy 5lat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak zastanawia te usg 3 trymestru, bo w 1szym byłam u innego lekarza, ale badanie przeprowadził tak, że niczego się nie dowiedziałam, tylko tyle że wszystko jest ok, na kartce wypisane ryzyka chorób. Na 2gim byłam u swojej gin, nie dość że sprzęt miała gorszej jakości niż u siebie w gabinecie to też niczego się nie dowiedziałam, a usg nie różniło się wiele od tego co mam standardowo na wizycie, nie licząc że próbowała buzię w 3d uchwycić co jej nie wyszło :P samo badanie trwało 12 minut (na pierwszym leżałam 50). Więc może pójść do innego lekarza? następną wizytę mam w 27t+1d... więc pewnie będzie już za późno żeby się na kogoś porządnego zdecydować...

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ