X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, może ustala w szpitalu od czego ważne, że jesteście pod dobrą opieką.
    Co do spania w nocy ja caly czas mam luki w spaniu budze sie często i nie śpię nawet 3 godziny.
    Kurde minęło 40 min od wypicia glukozy a mi mega niedobrze :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabin ja też śpię jak kamień, wczoraj tylko nie wytrzymałam bo dostałam kopa w pęcherz i musiałam siku o 5 a tak to nic mnie z łóżka nie zwlecze, no chyba że córka :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    sabin ja też śpię jak kamień, wczoraj tylko nie wytrzymałam bo dostałam kopa w pęcherz i musiałam siku o 5 a tak to nic mnie z łóżka nie zwlecze, no chyba że córka :)
    To jest nas dwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po weekendzie :)
    Sarcia - trzymaj się!
    U nas weekend intensywny, dziewczynki miały ogólnopolski turniej tańca, wczoraj pokaz w mieście Capoeira. Było więc trochę biegania ale i zdążyłam się zdrzemmac ;)
    Sabina - ja ogólnie też nie mam problemów ze snem. Zasypiam jak kamień. Jedynie budzę się koło 6.
    Jutro połòwkowe!!!! Ale się cieszę!!!!
    Miłego dzionka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzień dobry po weekendzie :)
    Sarcia - trzymaj się!
    U nas weekend intensywny, dziewczynki miały ogólnopolski turniej tańca, wczoraj pokaz w mieście Capoeira. Było więc trochę biegania ale i zdążyłam się zdrzemmac ;)
    Sabina - ja ogólnie też nie mam problemów ze snem. Zasypiam jak kamień. Jedynie budzę się koło 6.
    Jutro połòwkowe!!!! Ale się cieszę!!!!
    Miłego dzionka :)
    Ooo polowkowe... poszlabym jeszcze raz żeby syna obejrzeć ;)
    No to śpimy dobrze we trzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie tak zastanawia te usg 3 trymestru, bo w 1szym byłam u innego lekarza, ale badanie przeprowadził tak, że niczego się nie dowiedziałam, tylko tyle że wszystko jest ok, na kartce wypisane ryzyka chorób. Na 2gim byłam u swojej gin, nie dość że sprzęt miała gorszej jakości niż u siebie w gabinecie to też niczego się nie dowiedziałam, a usg nie różniło się wiele od tego co mam standardowo na wizycie, nie licząc że próbowała buzię w 3d uchwycić co jej nie wyszło :P samo badanie trwało 12 minut (na pierwszym leżałam 50). Więc może pójść do innego lekarza? następną wizytę mam w 27t+1d... więc pewnie będzie już za późno żeby się na kogoś porządnego zdecydować...
    usg 3 trymestru najlepiej robić około 30 tc lub po więc znajdziesz kogoś sensownego. Ja mam trochę wcześniej bo będę w 29 tc ale mały wyprzedza o prawie tydzień więc będzie według lekarza ok. I tym razem idę do innego bo mój wyjeżdża na konferencje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, no wlasnie nie wiesz ze gdzie diabel nie moze tam babe posle :D no, a wiesz 5 dzien biegunke mialam to balam ze sie odwodnie, bo wszedzie trabia ze dlugotrwala biegunka w ciazy moze tylko szkody narobic, a ten nasz krolewicz 2 lata wyczekany to nie pozwole zeby cos sie stalo zlego, nawet jesli musze lezec w szpitalu :)

Szkoda mi mojej corci tylko bo bidulka sama z tatusiem zostala i co chwila sie pytala o mnie ale mqz niestrudzony poskromil naszefo brzdaca i wlasnie pisal ze zawiozl ja do, przedszkola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ono się czymś różni? bo na usg 2giego trymestru zrobiła tylko pomiary: główki, kości, sprawdziła narządy, ale to samo robi na każdej wizycie, dodatkowo dostałam ze 20 zdjęć na których nawet nie widać, że jest dziecko, a 200 zł wzięła :/

dziewczyny na bielskim wątku polecają jednego lekarza, więc może na niego się zdecyduję, a zawsze warto żeby ktoś trzeci na bobasa spojrzał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a czy ono się czymś różni? bo na usg 2giego trymestru zrobiła tylko pomiary: główki, kości, sprawdziła narządy, ale to samo robi na każdej wizycie, dodatkowo dostałam ze 20 zdjęć na których nawet nie widać, że jest dziecko, a 200 zł wzięła :/

dziewczyny na bielskim wątku polecają jednego lekarza, więc może na niego się zdecyduję, a zawsze warto żeby ktoś trzeci na bobasa spojrzał :)
    W sumie aż Tak to niczym bo sprawdza to samo co przy 2. Ale dodatkowo sprawdza ułożenie malca ilość wód, oraz usadowienie łożyska. I nie wiem czy coś jeszcze więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabinka, no wlasnie nie wiesz ze gdzie diabel nie moze tam babe posle :D no, a wiesz 5 dzien biegunke mialam to balam ze sie odwodnie, bo wszedzie trabia ze dlugotrwala biegunka w ciazy moze tylko szkody narobic, a ten nasz krolewicz 2 lata wyczekany to nie pozwole zeby cos sie stalo zlego, nawet jesli musze lezec w szpitalu :)

Szkoda mi mojej corci tylko bo bidulka sama z tatusiem zostala i co chwila sie pytala o mnie ale mqz niestrudzony poskromil naszefo brzdaca i wlasnie pisal ze zawiozl ja do, przedszkola :)
    Masz już wyniki?
    Mądrze zrobiłaś. Ale wiadomo, jak się zostawia dziecko w domu to zawsze boli :(

Wy dwa lata, a my 3 lata na naszego dziedzica czekaliśmy :) już myślałam ze się nie uda... chcumialam zrezygnować ze starań i nagle puk, zaskoczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie, czekam na lekarzy jeszcze obchodu nie bylo, w tym czasie sie umylam ogarnelam zeby wygladac w miare jak czlowiek a nie straszydlo :)

Ja tak samompo 2 latac staran odpuscilam, juz mialam dosyc zaczelam sobke szukqc dodatkowych zajec zeby wypelnic czas w wolnych chwilach a tu nagle okresu nie ma, juz powiem ci po tylu figlach, splzniajacych sie okresach w ogole nie uwierzylam ae to ciaza nawet nie pomyslalam a tu prosze :)

Sabina lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajac na 2 pobranie krwi załatwiłam wizyte u mojego gin no i niestety musze brać antybiotyk ale to bezpieczniejsze niż stan zapalny. Na szczescie mdłości po glukozie mi przeszły za 15 min ostatnie pobranie :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, u mnie też im bliżej końca tym mdłości były słabsze, ale w ciągu pierwszej godziny myślałam że zwrócę wszystko i na dodatek ten koszmarny helikopter, na szczęście zdrzemnęłam się i szybciej czas minął :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF no dokladnie tak godzina mdłości i zawroty głowy, że czytać nie było jak.
    Mi zmierzyli cisnienie i 90/60 nic dziwnego ze sennie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam do czytania książkę, ale wszystko mi się rozmywało przed oczyma :P
    ja uciekam na trening, poćwiczę to może się obudzę ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    LRF no dokladnie tak godzina mdłości i zawroty głowy, że czytać nie było jak.
    Mi zmierzyli cisnienie i 90/60 nic dziwnego ze sennie.
    No brawo :) Masz jeszczensile chodzic? Bo z takim ciśnieniem to tylko leżeć; )

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ostatnim dniu 23tygodnia i...dniu USG połówkowego :D :)w końcu dowiem się co mnie tak bardzo boli z prawej strony, proszę trzymajcie kciuki żeby to nie były problemy z łożyskiem tylko po prostu kopniaki maluszka.

_izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze wlasnie poszli, no i powiedzieli ze mam pdwyzszone Crp, dzisiaj powtorza badanie i jesli bedzie wzrastac to podadza mi antybiotyk, wyniki moczu ok.zmartwilam sie tym troche ale co moge zrobic:/ najwazniejsze zeby z dIeckiem bylo wszystko w porzadku

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Chociaż wiadomo, że jednak coś się dzieje i słuszną podjelas decyzję
    Trzymam kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:12

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ