X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, może ustala w szpitalu od czego ważne, że jesteście pod dobrą opieką.
    Co do spania w nocy ja caly czas mam luki w spaniu budze sie często i nie śpię nawet 3 godziny.
    Kurde minęło 40 min od wypicia glukozy a mi mega niedobrze :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabin ja też śpię jak kamień, wczoraj tylko nie wytrzymałam bo dostałam kopa w pęcherz i musiałam siku o 5 a tak to nic mnie z łóżka nie zwlecze, no chyba że córka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    sabin ja też śpię jak kamień, wczoraj tylko nie wytrzymałam bo dostałam kopa w pęcherz i musiałam siku o 5 a tak to nic mnie z łóżka nie zwlecze, no chyba że córka :)
    To jest nas dwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po weekendzie :)
    Sarcia - trzymaj się!
    U nas weekend intensywny, dziewczynki miały ogólnopolski turniej tańca, wczoraj pokaz w mieście Capoeira. Było więc trochę biegania ale i zdążyłam się zdrzemmac ;)
    Sabina - ja ogólnie też nie mam problemów ze snem. Zasypiam jak kamień. Jedynie budzę się koło 6.
    Jutro połòwkowe!!!! Ale się cieszę!!!!
    Miłego dzionka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzień dobry po weekendzie :)
    Sarcia - trzymaj się!
    U nas weekend intensywny, dziewczynki miały ogólnopolski turniej tańca, wczoraj pokaz w mieście Capoeira. Było więc trochę biegania ale i zdążyłam się zdrzemmac ;)
    Sabina - ja ogólnie też nie mam problemów ze snem. Zasypiam jak kamień. Jedynie budzę się koło 6.
    Jutro połòwkowe!!!! Ale się cieszę!!!!
    Miłego dzionka :)
    Ooo polowkowe... poszlabym jeszcze raz żeby syna obejrzeć ;)
    No to śpimy dobrze we trzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie tak zastanawia te usg 3 trymestru, bo w 1szym byłam u innego lekarza, ale badanie przeprowadził tak, że niczego się nie dowiedziałam, tylko tyle że wszystko jest ok, na kartce wypisane ryzyka chorób. Na 2gim byłam u swojej gin, nie dość że sprzęt miała gorszej jakości niż u siebie w gabinecie to też niczego się nie dowiedziałam, a usg nie różniło się wiele od tego co mam standardowo na wizycie, nie licząc że próbowała buzię w 3d uchwycić co jej nie wyszło :P samo badanie trwało 12 minut (na pierwszym leżałam 50). Więc może pójść do innego lekarza? następną wizytę mam w 27t+1d... więc pewnie będzie już za późno żeby się na kogoś porządnego zdecydować...
    usg 3 trymestru najlepiej robić około 30 tc lub po więc znajdziesz kogoś sensownego. Ja mam trochę wcześniej bo będę w 29 tc ale mały wyprzedza o prawie tydzień więc będzie według lekarza ok. I tym razem idę do innego bo mój wyjeżdża na konferencje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, no wlasnie nie wiesz ze gdzie diabel nie moze tam babe posle :D no, a wiesz 5 dzien biegunke mialam to balam ze sie odwodnie, bo wszedzie trabia ze dlugotrwala biegunka w ciazy moze tylko szkody narobic, a ten nasz krolewicz 2 lata wyczekany to nie pozwole zeby cos sie stalo zlego, nawet jesli musze lezec w szpitalu :)

Szkoda mi mojej corci tylko bo bidulka sama z tatusiem zostala i co chwila sie pytala o mnie ale mqz niestrudzony poskromil naszefo brzdaca i wlasnie pisal ze zawiozl ja do, przedszkola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ono się czymś różni? bo na usg 2giego trymestru zrobiła tylko pomiary: główki, kości, sprawdziła narządy, ale to samo robi na każdej wizycie, dodatkowo dostałam ze 20 zdjęć na których nawet nie widać, że jest dziecko, a 200 zł wzięła :/

dziewczyny na bielskim wątku polecają jednego lekarza, więc może na niego się zdecyduję, a zawsze warto żeby ktoś trzeci na bobasa spojrzał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a czy ono się czymś różni? bo na usg 2giego trymestru zrobiła tylko pomiary: główki, kości, sprawdziła narządy, ale to samo robi na każdej wizycie, dodatkowo dostałam ze 20 zdjęć na których nawet nie widać, że jest dziecko, a 200 zł wzięła :/

dziewczyny na bielskim wątku polecają jednego lekarza, więc może na niego się zdecyduję, a zawsze warto żeby ktoś trzeci na bobasa spojrzał :)
    W sumie aż Tak to niczym bo sprawdza to samo co przy 2. Ale dodatkowo sprawdza ułożenie malca ilość wód, oraz usadowienie łożyska. I nie wiem czy coś jeszcze więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabinka, no wlasnie nie wiesz ze gdzie diabel nie moze tam babe posle :D no, a wiesz 5 dzien biegunke mialam to balam ze sie odwodnie, bo wszedzie trabia ze dlugotrwala biegunka w ciazy moze tylko szkody narobic, a ten nasz krolewicz 2 lata wyczekany to nie pozwole zeby cos sie stalo zlego, nawet jesli musze lezec w szpitalu :)

Szkoda mi mojej corci tylko bo bidulka sama z tatusiem zostala i co chwila sie pytala o mnie ale mqz niestrudzony poskromil naszefo brzdaca i wlasnie pisal ze zawiozl ja do, przedszkola :)
    Masz już wyniki?
    Mądrze zrobiłaś. Ale wiadomo, jak się zostawia dziecko w domu to zawsze boli :(

Wy dwa lata, a my 3 lata na naszego dziedzica czekaliśmy :) już myślałam ze się nie uda... chcumialam zrezygnować ze starań i nagle puk, zaskoczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie, czekam na lekarzy jeszcze obchodu nie bylo, w tym czasie sie umylam ogarnelam zeby wygladac w miare jak czlowiek a nie straszydlo :)

Ja tak samompo 2 latac staran odpuscilam, juz mialam dosyc zaczelam sobke szukqc dodatkowych zajec zeby wypelnic czas w wolnych chwilach a tu nagle okresu nie ma, juz powiem ci po tylu figlach, splzniajacych sie okresach w ogole nie uwierzylam ae to ciaza nawet nie pomyslalam a tu prosze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajac na 2 pobranie krwi załatwiłam wizyte u mojego gin no i niestety musze brać antybiotyk ale to bezpieczniejsze niż stan zapalny. Na szczescie mdłości po glukozie mi przeszły za 15 min ostatnie pobranie :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, u mnie też im bliżej końca tym mdłości były słabsze, ale w ciągu pierwszej godziny myślałam że zwrócę wszystko i na dodatek ten koszmarny helikopter, na szczęście zdrzemnęłam się i szybciej czas minął :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF no dokladnie tak godzina mdłości i zawroty głowy, że czytać nie było jak.
    Mi zmierzyli cisnienie i 90/60 nic dziwnego ze sennie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam do czytania książkę, ale wszystko mi się rozmywało przed oczyma :P
    ja uciekam na trening, poćwiczę to może się obudzę ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    LRF no dokladnie tak godzina mdłości i zawroty głowy, że czytać nie było jak.
    Mi zmierzyli cisnienie i 90/60 nic dziwnego ze sennie.
    No brawo :) Masz jeszczensile chodzic? Bo z takim ciśnieniem to tylko leżeć; )

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ostatnim dniu 23tygodnia i...dniu USG połówkowego :D :)w końcu dowiem się co mnie tak bardzo boli z prawej strony, proszę trzymajcie kciuki żeby to nie były problemy z łożyskiem tylko po prostu kopniaki maluszka.

_izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze wlasnie poszli, no i powiedzieli ze mam pdwyzszone Crp, dzisiaj powtorza badanie i jesli bedzie wzrastac to podadza mi antybiotyk, wyniki moczu ok.zmartwilam sie tym troche ale co moge zrobic:/ najwazniejsze zeby z dIeckiem bylo wszystko w porzadku

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Chociaż wiadomo, że jednak coś się dzieje i słuszną podjelas decyzję
    Trzymam kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:12

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ