X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja na początku używałam zielonych pampersow i juz po kilku dniach wprowadziłam dade (co któraś pieluszka )
    Szybko w nocy nie przewijalismy wiec na noc i podróże były do końca pampersy a na dzień dada
    Teraz zrobimy podobnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    Ja na początku używałam zielonych pampersow i juz po kilku dniach wprowadziłam dade (co któraś pieluszka )
    Szybko w nocy nie przewijalismy wiec na noc i podróże były do końca pampersy a na dzień dada
    Teraz zrobimy podobnie
    też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, ale z drugiej strony w momencie kiedy dadę przebieramy częściej to czy nie wyjdzie na to samo co kupić pampersów? wiele osób generalnie poleca pampers premium care, ale na sam początek kupimy jedną paczkę, na wypadek gdyby Młodego uczulały, a pieluszki kupi się wszędzie nawet jak będziemy leżeć w szpitalu, więc nie ma obaw ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Miałam te białe 9 zielone pampersy ale ponoć częściej uczulaly te białe. A więcej płacić dla paska pokazującego wilgotność pieluszki (bo tylko taka różnice widziałam )nie ma co
    Dada tańsze i dla nas były świetne. Na początku wprowadziłam dade np co 6 pieluszka potem częściej aż była na dzień a pampers na noc bo jednak po nocnym sikaniu był lepszy
    Zwłaszcza ze Emilka od 6 miesiąca miała lek moczopędny
    Niestety nie przyszło nam odstawić pampers a całkowicie. ..mam zapas 300 szt pampersow o 70 dady rozmiar 4
    Ale r 1 trza kupić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym zapasem to racja zwłaszcza ze na małe rozmiary (tak jak mleko modyfikowane 1) nie ma promocji :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tylko tym się te pampersy różnią, myślałam że mają w sobie coś jeszcze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ksosia
    Ale tak szczerze to ja jeszcze na ciążę prowadzona na nfz absolutnie nie narzekam tfu tfu
    Echo miałam
    usg ponad normę (tzn w 7tc oraz teraz będzie w 25 tc)
    Nawet pappe z usg robiłam na nfz w Gorzowie
    Badania jako tako
    niektórych jeszcze nie było (ale ciągle zapominam się spytać czemu )a niektóre były po prostu na moja prośbę.
    Prywatne usg robie tylko dlatego żeby inne oczy spojrzaly na moje dziecię ( u Emilki nic nie wykryto wcześniej ba! Jak się urodziła to usłyszałam ze zdrowa. A na drugi dzień usłyszeli szmer )
    Ale nie wyobrażam sobie wizyt kiedy to lekarz wręcz zmusza do płacenia za prywatne lub jeśli kobieta nie ma innego wyjścia
    Ja to od początku powtarzam ze trzeba wiedzieć co się należy i trza tego zadać
    Ale z takim swiebodzinem to się dziwię

Nie chcialabym demonizowac mojego miasta. Swietny lekarz przyjmuje na kase chorych, ale kolejki mozesz sobie wyobrazic... W pazdzierniku zapisalam sie do niego z problemem zajscia w ciaze, a wizyta byla ustalona ba styczen.... Dzieki Bogu udalo sie w listopadzie, ale wowczas moj lekarz (prywatny!) nie odbieral 3 dni i nie oddzwanial. Jak sie dodzwonilam to na drugi dzien dostalam smsa o zupelnie innym terminie. Szkoda gadac. Chodzi mi raczej o NFZ ogolnie niz moj przypadek, bo nie probowalam tam prowadzic ciazy.
    Tak sobie jeszcze mysle czy aby sytuacja jaka spotkala Cie z Emilka nie jest impulsem dla lekarza ze trzeba troszczyc sie o Was bardziej. Albo po prostu trafilas na super przychodnie i swietnego lekarza :)
    Ja mam zle wspomnienia z NFZ. I poza rodzinnym niestety nie pamietam w ciagu ostatnich 3 lat abym korzystala z NFZu...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja ci przedstawiłam moje spostrzeżenia :D
    Producent pewnie ma swoje ;)
    Pasek który się zabarwia od wilgoci, cena i zapach :D
    Nawet jeśli jest coś jeszcze to u nas nie miało wpływu na to by białe kupić drugi raz :)
    Ale podkreślam - to moje wnioski i mała nie miała pieluszkowych problemów od początku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas takie noworodkowe od 400 zł wzwyż - zależy czy zależy Ci na albumie czy wystarczą odbitki ;) ciążowej nie chcę, bo nie czuję się dobrze przed obiektywem, chociaż mąż ostatnio mi kilka zdjęć zrobił, żeby było na pamiątkę, też na fb wrzuciłam się pochwalić, myślałam, że już wszyscy wiedzą o naszej ciąży, a tu miłe zaskoczenie :D

z loveli mam mnóstwo próbek, bo wiecznie coś dostaję u ginekolog :D
    całe reklamówki z ulotkami i różnymi takimi, nawet pieluszkę mam...

a właśnie się zastanawiam jakie pieluszki kupić, mamy maleństw macie jakieś wypróbowane? bo ja miałam do czynienia tylko z pampersami i starymi dada, te nowe podobno mają problem z chłonnością...

Sarcia wracaj szybko do zdrówka! :)

My używaliśmy dady, ale ostatnio wprowadzili nowe pieluszki w lidlu i tu byłe miłe zaskoczenie, ponieważ są super wchłonne, miękkie jak pampersy. Mi pampersy nie przypasowały ponieważ są mocno pachnące.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie trochę pieluszek przeszliśmy, tak samo chusteczek. Ale za każdym razem wracaliśmy do dady. I również chusteczek dady używamy. Teraz pampki z lidla nam pasują.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Kiedy umarła Emilka (a jeszcze kilka dni przed operacją byłam z nią u gin po receptę na anty ) położna powiedziała do lekarza ze "umarło nasze dzieciątko ". Wiec bardzo personalnie do nas podeszli. ..z racji jej wady mam w karcie ciąży napisane ze dziecko zmarło po operacji. ..byłam u nich bo miałam wiele wątpliwości czy planować drugie dziecko. ..bałam się powtórki. Już wtedy rozmawialiśmy że skieruja mnie na echo. Nie sądziłam tylko ze tak szybko uda nam się z dzidziusiem. Miałam wizytę na styczeń zapisana w listopadzie a pojawiłam się z wynikami bety. Gin dał mi skierowanie na usg (pisałam ze w gabinecie nie robią )a ordynator był tym faktem bardzo bardzo zdziwiony. Wręcz spytał co ma stwierdzić. A ja ze pewnie czy ciąża w ogóle jest
    Sama widzisz że jednak mój gin nie działa schematycznie
    A ja nie ukrywam przed nim ze prywatnie robie usg
    Nie narzekam bo za nic nie płacę i sie nie wyklocam
    z trzecią ciąża tez do niego pójdę - jak mi kiedyś bozia pozwoli

Szkoda ze u was takie problemy
    ale dobrzy lekarze albo się cenią albo są oblegani :D
    Ja to już niedługo zapisze Piotrusia na usg bioderek prywatnie :D z Emilka odkryliśmy super ortopede i szybko inni pacjenci na nim się poznali ze zrobiły się do niego takie kolejki. A na nfz tez chodziliśmy
    Ten na nfz kierował i dawał recepty na ortezy a prywatny radził gdzie co i jak :D
    Ważne by znać swoje prawa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić chusteczki z netto - świetny skład, mokre i bez zapachu. Nigdy ich nie zmieniłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z chusteczek najbardziej skłaniam się do tami

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ogólnie trochę pieluszek przeszliśmy, tak samo chusteczek. Ale za każdym razem wracaliśmy do dady. I również chusteczek dady używamy. Teraz pampki z lidla nam pasują.
    Ja właśnie dade kupilam w biedronce.I będę ich używała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam wickies zielonych z kauflandu, dla mnie lepszych nie ma :)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kolezanka od stycznia uzywa tego wozka i nie narzeka. A na spacerze to mi sie go dobrze prowadzilo, ale nie mam duzego porownania :) wizualnie mi sie podoba :)

Dziękuję bardzo za informacje :) Myślę, że zostanę przy tym wyborze :)

Współczuję problemów z zębami. Mnie na szczęście nie bolą ale czeka mnie jeszcze kilka wizyt u dentysty.

Sarcia powodzenia i wytrwałości w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby szybciutko Cię wyleczyli i wypuścili do domku :)
    Gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków :)
    Powodzenia na wizytach i badaniach :)
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 01:29

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rano w 22 tc :)

Zaraz jadę po męża na pkp :D Dzisiaj dużo załatwień, bo chcemy obskoczyć sklep ciążowy, zamówić wózek i kolejna wizyta u lekarza.. A pogoda nie dopisuje :/

Zimno, pada i wieje, a ja ledwo w jakaś kurtkę się zapinam już..

W ogóle coś jelita mi szwankują ostatnio i jestem taka napompowana, że chyba wybuchnę niebawem.

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF my uzywalismy pampersow tylko 0, a potem testowaliśmy :) z rossmana pampersy okazały się tragedią, z lidla bez szału i uzywalismy Dada. Ale ostatnio Dada bardzo mocno uczuliły w miejscu gdzie klej, więc używamy też Dada ale pantsow majtkowych.
    Każde dziecko jest inne i trzeba próbować :).
    Chusteczek używam z rossmana babydream bo mają najmniej chemicznego syfku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    LRF my uzywalismy pampersow tylko 0, a potem testowaliśmy :) z rossmana pampersy okazały się tragedią, z lidla bez szału i uzywalismy Dada. Ale ostatnio Dada bardzo mocno uczuliły w miejscu gdzie klej, więc używamy też Dada ale pantsow majtkowych.
    Każde dziecko jest inne i trzeba próbować :).
    Chusteczek używam z rossmana babydream bo mają najmniej chemicznego syfku :)
    A używaliscie tych nowych z Lidla? Po zmianie? Są o wiele lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) :)

agatia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela używałam tych toujours nowych, ale chyba mój 2latek za dużo w nie pompuje ;) i nie dzwigają ;) najlepiej sprawdzają się pantsy z biedry.
    Ćwiczymy sedes, ale Młodemu coś się nie spieszy :)

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ