WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:LRF
Ja na początku używałam zielonych pampersow i juz po kilku dniach wprowadziłam dade (co któraś pieluszka )
Szybko w nocy nie przewijalismy wiec na noc i podróże były do końca pampersy a na dzień dada
Teraz zrobimy podobnie -
LRF
Miałam te białe 9 zielone pampersy ale ponoć częściej uczulaly te białe. A więcej płacić dla paska pokazującego wilgotność pieluszki (bo tylko taka różnice widziałam )nie ma co
Dada tańsze i dla nas były świetne. Na początku wprowadziłam dade np co 6 pieluszka potem częściej aż była na dzień a pampers na noc bo jednak po nocnym sikaniu był lepszy
Zwłaszcza ze Emilka od 6 miesiąca miała lek moczopędny
Niestety nie przyszło nam odstawić pampers a całkowicie. ..mam zapas 300 szt pampersow o 70 dady rozmiar 4
Ale r 1 trza kupić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ksosia
Ale tak szczerze to ja jeszcze na ciążę prowadzona na nfz absolutnie nie narzekam tfu tfu
Echo miałam
usg ponad normę (tzn w 7tc oraz teraz będzie w 25 tc)
Nawet pappe z usg robiłam na nfz w Gorzowie
Badania jako tako
niektórych jeszcze nie było (ale ciągle zapominam się spytać czemu )a niektóre były po prostu na moja prośbę.
Prywatne usg robie tylko dlatego żeby inne oczy spojrzaly na moje dziecię ( u Emilki nic nie wykryto wcześniej ba! Jak się urodziła to usłyszałam ze zdrowa. A na drugi dzień usłyszeli szmer )
Ale nie wyobrażam sobie wizyt kiedy to lekarz wręcz zmusza do płacenia za prywatne lub jeśli kobieta nie ma innego wyjścia
Ja to od początku powtarzam ze trzeba wiedzieć co się należy i trza tego zadać
Ale z takim swiebodzinem to się dziwię
Nie chcialabym demonizowac mojego miasta. Swietny lekarz przyjmuje na kase chorych, ale kolejki mozesz sobie wyobrazic... W pazdzierniku zapisalam sie do niego z problemem zajscia w ciaze, a wizyta byla ustalona ba styczen.... Dzieki Bogu udalo sie w listopadzie, ale wowczas moj lekarz (prywatny!) nie odbieral 3 dni i nie oddzwanial. Jak sie dodzwonilam to na drugi dzien dostalam smsa o zupelnie innym terminie. Szkoda gadac. Chodzi mi raczej o NFZ ogolnie niz moj przypadek, bo nie probowalam tam prowadzic ciazy.
Tak sobie jeszcze mysle czy aby sytuacja jaka spotkala Cie z Emilka nie jest impulsem dla lekarza ze trzeba troszczyc sie o Was bardziej. Albo po prostu trafilas na super przychodnie i swietnego lekarza
Ja mam zle wspomnienia z NFZ. I poza rodzinnym niestety nie pamietam w ciagu ostatnich 3 lat abym korzystala z NFZu... -
LRF
Ja ci przedstawiłam moje spostrzeżenia
Producent pewnie ma swoje
Pasek który się zabarwia od wilgoci, cena i zapach
Nawet jeśli jest coś jeszcze to u nas nie miało wpływu na to by białe kupić drugi raz
Ale podkreślam - to moje wnioski i mała nie miała pieluszkowych problemów od początku -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:u nas takie noworodkowe od 400 zł wzwyż - zależy czy zależy Ci na albumie czy wystarczą odbitki
ciążowej nie chcę, bo nie czuję się dobrze przed obiektywem, chociaż mąż ostatnio mi kilka zdjęć zrobił, żeby było na pamiątkę, też na fb wrzuciłam się pochwalić, myślałam, że już wszyscy wiedzą o naszej ciąży, a tu miłe zaskoczenie
z loveli mam mnóstwo próbek, bo wiecznie coś dostaję u ginekolog
całe reklamówki z ulotkami i różnymi takimi, nawet pieluszkę mam...
a właśnie się zastanawiam jakie pieluszki kupić, mamy maleństw macie jakieś wypróbowane? bo ja miałam do czynienia tylko z pampersami i starymi dada, te nowe podobno mają problem z chłonnością...
Sarcia wracaj szybko do zdrówka!
My używaliśmy dady, ale ostatnio wprowadzili nowe pieluszki w lidlu i tu byłe miłe zaskoczenie, ponieważ są super wchłonne, miękkie jak pampersy. Mi pampersy nie przypasowały ponieważ są mocno pachnące.Macioszczyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksosia
Kiedy umarła Emilka (a jeszcze kilka dni przed operacją byłam z nią u gin po receptę na anty ) położna powiedziała do lekarza ze "umarło nasze dzieciątko ". Wiec bardzo personalnie do nas podeszli. ..z racji jej wady mam w karcie ciąży napisane ze dziecko zmarło po operacji. ..byłam u nich bo miałam wiele wątpliwości czy planować drugie dziecko. ..bałam się powtórki. Już wtedy rozmawialiśmy że skieruja mnie na echo. Nie sądziłam tylko ze tak szybko uda nam się z dzidziusiem. Miałam wizytę na styczeń zapisana w listopadzie a pojawiłam się z wynikami bety. Gin dał mi skierowanie na usg (pisałam ze w gabinecie nie robią )a ordynator był tym faktem bardzo bardzo zdziwiony. Wręcz spytał co ma stwierdzić. A ja ze pewnie czy ciąża w ogóle jest
Sama widzisz że jednak mój gin nie działa schematycznie
A ja nie ukrywam przed nim ze prywatnie robie usg
Nie narzekam bo za nic nie płacę i sie nie wyklocam
z trzecią ciąża tez do niego pójdę - jak mi kiedyś bozia pozwoli
Szkoda ze u was takie problemy
ale dobrzy lekarze albo się cenią albo są oblegani
Ja to już niedługo zapisze Piotrusia na usg bioderek prywatniez Emilka odkryliśmy super ortopede i szybko inni pacjenci na nim się poznali ze zrobiły się do niego takie kolejki. A na nfz tez chodziliśmy
Ten na nfz kierował i dawał recepty na ortezy a prywatny radził gdzie co i jak
Ważne by znać swoje prawa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:kolezanka od stycznia uzywa tego wozka i nie narzeka. A na spacerze to mi sie go dobrze prowadzilo, ale nie mam duzego porownania
wizualnie mi sie podoba
Dziękuję bardzo za informacjeMyślę, że zostanę przy tym wyborze
Współczuję problemów z zębami. Mnie na szczęście nie bolą ale czeka mnie jeszcze kilka wizyt u dentysty.
Sarcia powodzenia i wytrwałości w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby szybciutko Cię wyleczyli i wypuścili do domku
Gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków
Powodzenia na wizytach i badaniach
Dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 01:29
-
nick nieaktualnyWitam się rano w 22 tc
Zaraz jadę po męża na pkpDzisiaj dużo załatwień, bo chcemy obskoczyć sklep ciążowy, zamówić wózek i kolejna wizyta u lekarza.. A pogoda nie dopisuje
Zimno, pada i wieje, a ja ledwo w jakaś kurtkę się zapinam już..
W ogóle coś jelita mi szwankują ostatnio i jestem taka napompowana, że chyba wybuchnę niebawem. -
LRF my uzywalismy pampersow tylko 0, a potem testowaliśmy
z rossmana pampersy okazały się tragedią, z lidla bez szału i uzywalismy Dada. Ale ostatnio Dada bardzo mocno uczuliły w miejscu gdzie klej, więc używamy też Dada ale pantsow majtkowych.
Każde dziecko jest inne i trzeba próbować.
Chusteczek używam z rossmana babydream bo mają najmniej chemicznego syfku -
nick nieaktualnyagatia wrote:LRF my uzywalismy pampersow tylko 0, a potem testowaliśmy
z rossmana pampersy okazały się tragedią, z lidla bez szału i uzywalismy Dada. Ale ostatnio Dada bardzo mocno uczuliły w miejscu gdzie klej, więc używamy też Dada ale pantsow majtkowych.
Każde dziecko jest inne i trzeba próbować.
Chusteczek używam z rossmana babydream bo mają najmniej chemicznego syfku -
nick nieaktualny