WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Meldujemy się po wizycie
Synuś waży 664g caly i zdrowy:) szyjka piękna, lozysko nie przodujące lecz na ścianie przedniej. Serduszko i narządy wszystkie dobre:) a bole sa zapewne przez położenie pośladkowe -maluch się rozpycha.
Na wynikTSH od razu dostałam euthyrox 50 1x1 no i wizyta u Endo. Ogólnie wszystko dobrzebbeczka91, Pysiaczek89, Kornelia85, AJrin, żabka04, Anulka01, Strazaczka1990, martta, Sabina, Angela89, mmargol, kamciaelcia, A_n_k_a_80, megg, mysza0406, Skali89, AniaLewandowska, _izunia_, violett lubią tę wiadomość
-
Mycha, gratuluję wizyty-a tak się martwiłaś
Zapisałam się na tą sesję ciążową i noworodkową. Dziewczyna robi rewelacyjne zdjęcia, a cenowo jest znośnie- 450zł za obie. Oglądałam portfolio i mało która przyszła mama wyglądała jak modelka z ciążowym brzuszkiem, a mimo to wyszły ładnie, liczę na to, że mnie też jakoś się wyretuszuje i będziemy mieć z mężem piękną pamiątkęmychakruszyna, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam wyniki glukozy
Na czczo 87.2
Po 1godzinie 101
Po 2 godzinach 122.1
Wyglada ok z tego co pamietam to normy na czczo 90 po 1 godz 180 a pozniej 140.bbeczka91, kamciaelcia, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Wpadłam się pochwalić moim chrześniakiem
[IMG][/img]
Najlepsze jest to że on się nie śmieje tylko szczela takie miny i mocno zgrzyta zębami
Jak mu się powie "zapozuj do zdjęcia "
8miesiecy maWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:44
Sabina, żabka04, bbeczka91, mmargol, Pysiaczek89, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Mycha, gratuluję wizyty-a tak się martwiłaś
Zapisałam się na tą sesję ciążową i noworodkową. Dziewczyna robi rewelacyjne zdjęcia, a cenowo jest znośnie- 450zł za obie. Oglądałam portfolio i mało która przyszła mama wyglądała jak modelka z ciążowym brzuszkiem, a mimo to wyszły ładnie, liczę na to, że mnie też jakoś się wyretuszuje i będziemy mieć z mężem piękną pamiątkęw szkole rodzenia znalazłam ulotki i okazało się że moja koleżanka z gimnazjum takie wykonuje
na dodatek ma studio na tyle blisko, że jak będzie ciepło, można małego zapakować do wózka i w 20 minut być na miejscu. Taki ten świat mały...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 19:48
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamciaelcia normalnie przeraża mnie ta rzeczywistość związana z lekarzami, całym tym NFZ i prywatą! blleeehh.
Cały czas porównuję swoją ciążę do ciązy mojej bratowej, która prowadzi ją w niemczech. Tam wszystko za darmo. Co wizyte bada mocz - i oddaje go na miejscu, a nie biega do lab. na drugim końcu miasta. Nie musi stać z pojemnikiem napełnionym moczem w kolejce. KTG wykonuje w gabinecie nr 1, po to by za 15 minut przejść do gabinetu nr 2 do lekarza, który robi jej badanie, a następnie rozmawia jak z człowiekiem. Zawsze w asyście 2 pielęgniarek, które pytają co słychać i jak się czuje oraz czy jej facet wrócił już z podrózy... ach... niebo i ziemia...
Mycha również gratluję wizyty. Mój Antek tyle ważył zaczynając 24 tc, więc Twój rośnie jak na drożdżach!Tylko się cieszyć
-
Ksosia
Ale tak szczerze to ja jeszcze na ciążę prowadzona na nfz absolutnie nie narzekam tfu tfu
Echo miałam
usg ponad normę (tzn w 7tc oraz teraz będzie w 25 tc)
Nawet pappe z usg robiłam na nfz w Gorzowie
Badania jako tako
niektórych jeszcze nie było (ale ciągle zapominam się spytać czemu )a niektóre były po prostu na moja prośbę.
Prywatne usg robie tylko dlatego żeby inne oczy spojrzaly na moje dziecię ( u Emilki nic nie wykryto wcześniej ba! Jak się urodziła to usłyszałam ze zdrowa. A na drugi dzień usłyszeli szmer )
Ale nie wyobrażam sobie wizyt kiedy to lekarz wręcz zmusza do płacenia za prywatne lub jeśli kobieta nie ma innego wyjścia
Ja to od początku powtarzam ze trzeba wiedzieć co się należy i trza tego zadać
Ale z takim swiebodzinem to się dziwięKornelia85 lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:ja też chcę się zapisać na sesję noworodkową
w szkole rodzenia znalazłam ulotki i okazało się że moja koleżanka z gimnazjum takie wykonuje
na dodatek ma studio na tyle blisko, że jak będzie ciepło, można małego zapakować do wózka i w 20 minut być na miejscu. Taki ten świat mały...
Niestety u mnie w okolicy takie sesje, gdzie fotograf ma np. swoje suknie, gadżety, kosztują od 700zł wzwyż.
Dziewczyny, w Biedronce są proszki i mleczka do prania Lovela za 11,99zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:16
-
nick nieaktualnyDziewczyny piękne imiona wybrałyście
Ja jeszcze nie wiem czy w brzuszku mieszka druga córcia czy synek, więc jakoś nawet nie myślimy z mężem o imieniu. Jak się dowiemy, to zaczniemy negocjować he he
Kamciaelcia
Ja również drugą ciążę chodzę na NFZ i jestem odpukaĆ zadowolona ze swojego ginekologa. Wizyty co 3-4 tyg, za każdym razem chociaż na chwilkę spojrzy na Dzidzię, badania zleca co miesiąc np. mocz, morfologia, kiła, hiv, toksoplazmoza 2 razy w czasie ciąży itd
Ale to trzeba mieć szczęście, żeby mieć takiego lekarza niedalekokamciaelcia, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Kornelia85 wrote:Dziewczyny piękne imiona wybrałyście
Ja jeszcze nie wiem czy w brzuszku mieszka druga córcia czy synek, więc jakoś nawet nie myślimy z mężem o imieniu. Jak się dowiemy, to zaczniemy negocjować he he
Kamciaelcia
Ja również drugą ciążę chodzę na NFZ i jestem odpukaĆ zadowolona ze swojego ginekologa. Wizyty co 3-4 tyg, za każdym razem chociaż na chwilkę spojrzy na Dzidzię, badania zleca co miesiąc np. mocz, morfologia, kiła, hiv, toksoplazmoza 2 razy w czasie ciąży itd
Ale to trzeba mieć szczęście, żeby mieć takiego lekarza niedaleko
Ja swojego ginekologa znam od 16 lat12 wypisywal mi recepty na anty
Niby tez przyjmuje prywatnie ale y mnie ta opcja odpada
A zna mnie bo moja mama na raka zmarła wiec czasem skieruje mnie na jakieś usg (bez proszenia ). O pewne rzeczy się dopominam ale już chyba się przyzwyczaił ze wymagam. Ostatnio spytał gdzie chce to usg na nfza nie standardowe bo w 25 tc. Odp ze u nas
Ale za tydzień zagadam o to echo serduszka
-
nick nieaktualnyogolem u mnie noby ok ale zadowolona zbytmio nie jestem, jutro mam powtorke crp jak juz wspominalam i dodatkowo plsiew moczu bede miec robiony bo mam jakies bakterie w moczu...a liczylam ze jutro do domu wyjde a pielegniark mi mowize najmniej 4 doby sie obserwuje i diagnozuje, ehhh zalamka
Przed chwila byla u mnie corcia, maz imtesciowa ciesze sie ze ich zobaczylam jakos lzej mi tm wszystko przetrwac i przetrawic..... ale podtrzymuje sie mysla ze to wszystko dla zdrowia mojegoi i dzidziusia....bo on jest najwazniejszy imnie chce zeby jakies bakterie czy wirus zaszkodzily mojemu szczesciu malemu....ma za corcia bardzo tesknie az lezka mi sie zakrecila w oku jak sobie poszla...Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:My na sesję pojedziemy około 50km, do Jastrzębia
Niestety u mnie w okolicy takie sesje, gdzie fotograf ma np. swoje suknie, gadżety, kosztują od 700zł wzwyż.
Dziewczyny, w Biedronce są proszki i mleczka do prania Lovela za 11,99zł.ciążowej nie chcę, bo nie czuję się dobrze przed obiektywem, chociaż mąż ostatnio mi kilka zdjęć zrobił, żeby było na pamiątkę, też na fb wrzuciłam się pochwalić, myślałam, że już wszyscy wiedzą o naszej ciąży, a tu miłe zaskoczenie
z loveli mam mnóstwo próbek, bo wiecznie coś dostaję u ginekolog
całe reklamówki z ulotkami i różnymi takimi, nawet pieluszkę mam...
a właśnie się zastanawiam jakie pieluszki kupić, mamy maleństw macie jakieś wypróbowane? bo ja miałam do czynienia tylko z pampersami i starymi dada, te nowe podobno mają problem z chłonnością...
Sarcia wracaj szybko do zdrówka! -
bbeczka91 wrote:My na sesję pojedziemy około 50km, do Jastrzębia
Dziewczyny, w Biedronce są proszki i mleczka do prania Lovela za 11,99zł.
Dzieki za info oatatnio byly po 8,99wtedy zakupiłam.