X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra biorę się za obiadek :) Dzisiaj ziemniaczki, kotlet z piersi kurczaka, surówka z kiszonej kapusty :) mniam. Już mi ślinka leci :P

A Wy co tam dobrego pichcicie na obiadek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szpitalu dostalam jakis zdechly, ohydny obiad als coz zrobic skoro jesc musze :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rosołek grzeję z mięskiem i makaronem, a później zjem coś na mieście ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie domowa pizza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, az mnie skreca na mysl o domowych pysznosciach, ale coz moge zrobic, jedynie uzbroicsie w cietplieosc i czekac ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie M obiecał, że zrobi lasagne :-) wiec czekam aż wróci do domu :D
    Czuje sie mega padnięta wstałam dziś po 5 aby o 7 zrobić tą glukozę.
    Mam już wyniki morfologi obniżone żelazo 11,9 zaniski hematokryt i limfocyty plus za wysokie neutrofile, widać że walczę z tym badziewiem co na brodzie wiec może dobrze, że antybiotyk od dziś.
    Czekam teraz na wyniki glukozy i całą resztę badań.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Dobra biorę się za obiadek :) Dzisiaj ziemniaczki, kotlet z piersi kurczaka, surówka z kiszonej kapusty :) mniam. Już mi ślinka leci :P

A Wy co tam dobrego pichcicie na obiadek?

U mnie dzisiaj kapusniaczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    jutro u mnie kapuśniaczek będzie :) nagotuję na 2 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia, z czemu aż w Poznaniu?

i gdzie twój avatar?

U mnie w mieście nikt nie robi takich prenatalnych z prawdziwego zdarzenia, więc każdy jest odsyłany do Poznania. Nawet do Zielonej nie odsyłają - może jak już chcą wysłać to do naprawde dobrego fachowcy, bo Pietryga ma rewelacyjne opinie.

A Ty robisz u siebie czy w Gorzowie?
    Sabina wrote:
    Ksosia ja pytam o usg 3 trymestru, to zaśpiewali mi 250zl. A to tylko usg, bez wizyty ;)

Jeśli moja gin mi kaze, to zrobie, ale jak nie nie to nie mam zamiaru :)

Kurcze to mi się troszkę namieszało.. a lekarze sprawdzają u Ciebie żołądeczek, nereczke, itd.?
    Bo ja się zapisałam tylko ze względu na to, że moja gin na połówkowym zrobiła tradycyjne USG bez niczego dodatkowego. Owszem, sprawdza serduszko, ale poza tym nie mam żadnych info od niej.

Mój avatar chwilowo zniknął, ale coś wróci - niebawem :)
    Trochę problemów mi się nawarstwiło i jakoś tak zareagowałam agresywnie w stosunku do forum, ale wracam do formy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Na nfz normalnie robiłam 30 tc u nas w szpitalu
    Teraz też pewnie plus prywatnie w Gorzowie w hipokratesie
    Za tydzień się spytam czy gin da mi skierowanie na echo a wtedy usg byłoby też na nfz ale w Gorzowie u lekarza ze Szczecina

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu, z tego co się orientuję, to tylko KTG wykonują. I chyba tylko jeden lekarz przyjmuje na wizyty na NFZ. Coś dziwnego się u nas porobiło z ginekologami. Od kiedy zmieniono ordynatora to mam wrażenie, że uciekają od nas lekarze i już nie przyjmują. Mało tego, mało który uraczy wizytami na NFZ, wszyscy prywatne gabinety pootwierali i tylko 1 dyżur na cały tydzień w szpitalu mają...
    Dziwne rzeczy naprawde, ale nie wnikam.Moja lekarka ma dyżury w środy i już próbuje Antka przekabacić, żeby w środę chciał wyjść :)

PS - NFZowskie wizyty (głównie echo) są dlatego, że istnieją ku temu przyczyny - chodzi mi konkretnie o Ciebie - czy każdemu przysługuje?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia w Poznaniu Pietryga jeden z najlepszych od usg. Mnóstwo dziewczyn do niego lata na badania prenatalne połówkowe itp. a on dobrze o tym wie dlatego 300 zł ;) Tez miałam iść ale stwierdziłam ze opinia mojej gin mi wystarczy :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie ceny tych wizyt. masakra. czym sie roznia te badania prenatalne od polowkowych itp??

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ja miałam wskazanie przez wadę u Emilki
    Ale -co najśmieszniejsze -nie mogę go zrobić prywatnie bo nie ma gdzie. Ten ze Szczecina ma certyfikat i jest dobry ale przyjeżdża do Gorzowa tylko na nfz
    Każdy inny który się ogłasza ze robi echo (W necie odnośnie Gorzowa znalazłam tylko jednego! )nie ma certyfikatu
    Na polowkowym echo wyszło prawidłowe i tylko mój prowadzący gin decyduje czy da skierowanie na echo w 30 tc (a wątpię w to żeby dal )

A co do usg na nfz
    U nas w poradni nie ma usg (jest tylko bardzo start sprzęt który służy do np oceny ułożenia płodu ), robi je tylko ordynator na sprzęcie przy oddziale (a poradnia sama wyznacza termin )

Wierzę w takiej cuda jak upadek moralny oddziału po zmianie władzy. ..koleżanka jeszcze 2 lata temu chwaliła sobie Świebodzin (tam rodziła a jest z Międzyrzecza ). Nas często porównują do Gorzowa. ..a pewnie słyszałaś jak to jest z gorzowem. ..

Ja po pierwszej ciąży słabo wierzę juz w usg
    Ba! Przekonałam się wręcz ze echo serca narodzonego dziecka nie jest miarodajne. ..
    Na echo serca płodu nie wszystko widać bo czasem się nie da. Dziurki (stosunkowo małe )są niewidoczne. Źle płynące naczynia np żyła płucna są niewidoczne. ..zwężenia są niewidoczne bo później się ujawniają. ..a te wady miała Emilka. ..

Ja jeśli za usg mialabym daleko jechać to pewnie ze poznań i do profesora

Ja pozostaje przy Gorzowie -cały ten stres i tak przerasta moje siły
    Na wyniku niby jest zawsze napisane o napełnieniu żołądka czy pęcherza wiec lekarz je ogląda i to mi wystarcza (w sensie ze nic mnie nie uspokoi i tak póki dziecko się nie urodzi )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jeszcze rozpoczynając 6ty miesiąc pochwale się obecnym lokum naszej córki :)

http://iv.pl/images/94932465537918596967_thumb.jpg

aczkolwiek mogłaby się aż tak nie rozpychać :)

kamciaelcia, AJrin, mmargol, Little Red Fox, Kornelia85, żabka04, Pysiaczek89, Strazaczka1990, bbeczka91, martta, A_n_k_a_80, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piszę po awaryjnnej wizycie u dentysty. Zapalenie kieszonki dziąsła czy jakoś tak...koszmarny ból. W dodatku to już 3 raz od pół roku. Skręca mnie z bólu. Do zrobienia 2 zeby. Ale tylko wymiana plomby, bo się ruszają. Reszta piękna. Całe szczęście. Po porodzie usunięcie ósemki. W ciągu 3 godzin ból rozhulało się do tego stopnia, że nie mogę mówić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Padła propozycja wpisywania imion dla dzieci.
    Jestem jak najbardziej ZA jeśli wyrażacie taką ochotę, ale (!) bardzo prosze o wpisywanie imion wyłącznie w wiadomości priv. Nie nadążam za wszystkim tutaj, a nie chciałabym nikogo pominąć - zaznaczę tę informację w stopce.
    Więc jeśli chcecie, aby imię Waszego maleństwa znalazło się na pierwszej stronie, to proszę o wiadomość priv! :)

Przypominam o podawaniu imion, jeśli macie ochotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Ja piszę po awaryjnnej wizycie u dentysty. Zapalenie kieszonki dziąsła czy jakoś tak...koszmarny ból. W dodatku to już 3 raz od pół roku. Skręca mnie z bólu. Do zrobienia 2 zeby. Ale tylko wymiana plomby, bo się ruszają. Reszta piękna. Całe szczęście. Po porodzie usunięcie ósemki. W ciągu 3 godzin ból rozhulało się do tego stopnia, że nie mogę mówić.
    ojj współczuję kochana, mnie też się zaczęły problemy z dziąsłami i też po porodzie czeka mnie usuwanie ósemek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam przed ciąża. Ostatnim razem zylam o ketonalu. Miałam usunąć i zaszłam w ciążę, ból jest straszny. Dzięki Bogu dentysta mnie przyjął. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna

czekamy na wiadomość po usg połówkowym :)

mychakruszyna, inzynierka, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ