WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie M obiecał, że zrobi lasagne
wiec czekam aż wróci do domu
Czuje sie mega padnięta wstałam dziś po 5 aby o 7 zrobić tą glukozę.
Mam już wyniki morfologi obniżone żelazo 11,9 zaniski hematokryt i limfocyty plus za wysokie neutrofile, widać że walczę z tym badziewiem co na brodzie wiec może dobrze, że antybiotyk od dziś.
Czekam teraz na wyniki glukozy i całą resztę badań. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ksosia, z czemu aż w Poznaniu?
i gdzie twój avatar?
U mnie w mieście nikt nie robi takich prenatalnych z prawdziwego zdarzenia, więc każdy jest odsyłany do Poznania. Nawet do Zielonej nie odsyłają - może jak już chcą wysłać to do naprawde dobrego fachowcy, bo Pietryga ma rewelacyjne opinie.
A Ty robisz u siebie czy w Gorzowie?
Sabina wrote:Ksosia ja pytam o usg 3 trymestru, to zaśpiewali mi 250zl. A to tylko usg, bez wizyty
Jeśli moja gin mi kaze, to zrobie, ale jak nie nie to nie mam zamiaru
Kurcze to mi się troszkę namieszało.. a lekarze sprawdzają u Ciebie żołądeczek, nereczke, itd.?
Bo ja się zapisałam tylko ze względu na to, że moja gin na połówkowym zrobiła tradycyjne USG bez niczego dodatkowego. Owszem, sprawdza serduszko, ale poza tym nie mam żadnych info od niej.
Mój avatar chwilowo zniknął, ale coś wróci - niebawem
Trochę problemów mi się nawarstwiło i jakoś tak zareagowałam agresywnie w stosunku do forum, ale wracam do formy -
nick nieaktualnyU nas w szpitalu, z tego co się orientuję, to tylko KTG wykonują. I chyba tylko jeden lekarz przyjmuje na wizyty na NFZ. Coś dziwnego się u nas porobiło z ginekologami. Od kiedy zmieniono ordynatora to mam wrażenie, że uciekają od nas lekarze i już nie przyjmują. Mało tego, mało który uraczy wizytami na NFZ, wszyscy prywatne gabinety pootwierali i tylko 1 dyżur na cały tydzień w szpitalu mają...
Dziwne rzeczy naprawde, ale nie wnikam.Moja lekarka ma dyżury w środy i już próbuje Antka przekabacić, żeby w środę chciał wyjść
PS - NFZowskie wizyty (głównie echo) są dlatego, że istnieją ku temu przyczyny - chodzi mi konkretnie o Ciebie - czy każdemu przysługuje? -
Ksosia w Poznaniu Pietryga jeden z najlepszych od usg. Mnóstwo dziewczyn do niego lata na badania prenatalne połówkowe itp. a on dobrze o tym wie dlatego 300 zł
Tez miałam iść ale stwierdziłam ze opinia mojej gin mi wystarczy
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Ksosia
Ja miałam wskazanie przez wadę u Emilki
Ale -co najśmieszniejsze -nie mogę go zrobić prywatnie bo nie ma gdzie. Ten ze Szczecina ma certyfikat i jest dobry ale przyjeżdża do Gorzowa tylko na nfz
Każdy inny który się ogłasza ze robi echo (W necie odnośnie Gorzowa znalazłam tylko jednego! )nie ma certyfikatu
Na polowkowym echo wyszło prawidłowe i tylko mój prowadzący gin decyduje czy da skierowanie na echo w 30 tc (a wątpię w to żeby dal )
A co do usg na nfz
U nas w poradni nie ma usg (jest tylko bardzo start sprzęt który służy do np oceny ułożenia płodu ), robi je tylko ordynator na sprzęcie przy oddziale (a poradnia sama wyznacza termin )
Wierzę w takiej cuda jak upadek moralny oddziału po zmianie władzy. ..koleżanka jeszcze 2 lata temu chwaliła sobie Świebodzin (tam rodziła a jest z Międzyrzecza ). Nas często porównują do Gorzowa. ..a pewnie słyszałaś jak to jest z gorzowem. ..
Ja po pierwszej ciąży słabo wierzę juz w usg
Ba! Przekonałam się wręcz ze echo serca narodzonego dziecka nie jest miarodajne. ..
Na echo serca płodu nie wszystko widać bo czasem się nie da. Dziurki (stosunkowo małe )są niewidoczne. Źle płynące naczynia np żyła płucna są niewidoczne. ..zwężenia są niewidoczne bo później się ujawniają. ..a te wady miała Emilka. ..
Ja jeśli za usg mialabym daleko jechać to pewnie ze poznań i do profesora
Ja pozostaje przy Gorzowie -cały ten stres i tak przerasta moje siły
Na wyniku niby jest zawsze napisane o napełnieniu żołądka czy pęcherza wiec lekarz je ogląda i to mi wystarcza (w sensie ze nic mnie nie uspokoi i tak póki dziecko się nie urodzi )
-
nick nieaktualnyto ja jeszcze rozpoczynając 6ty miesiąc pochwale się obecnym lokum naszej córki
http://iv.pl/images/94932465537918596967_thumb.jpg
aczkolwiek mogłaby się aż tak nie rozpychaćkamciaelcia, AJrin, mmargol, Little Red Fox, Kornelia85, żabka04, Pysiaczek89, Strazaczka1990, bbeczka91, martta, A_n_k_a_80, _izunia_, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa piszę po awaryjnnej wizycie u dentysty. Zapalenie kieszonki dziąsła czy jakoś tak...koszmarny ból. W dodatku to już 3 raz od pół roku. Skręca mnie z bólu. Do zrobienia 2 zeby. Ale tylko wymiana plomby, bo się ruszają. Reszta piękna. Całe szczęście. Po porodzie usunięcie ósemki. W ciągu 3 godzin ból rozhulało się do tego stopnia, że nie mogę mówić.
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:
Padła propozycja wpisywania imion dla dzieci.
Jestem jak najbardziej ZA jeśli wyrażacie taką ochotę, ale (!) bardzo prosze o wpisywanie imion wyłącznie w wiadomości priv. Nie nadążam za wszystkim tutaj, a nie chciałabym nikogo pominąć - zaznaczę tę informację w stopce.
Więc jeśli chcecie, aby imię Waszego maleństwa znalazło się na pierwszej stronie, to proszę o wiadomość priv!
Przypominam o podawaniu imion, jeśli macie ochotę
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:Ja piszę po awaryjnnej wizycie u dentysty. Zapalenie kieszonki dziąsła czy jakoś tak...koszmarny ból. W dodatku to już 3 raz od pół roku. Skręca mnie z bólu. Do zrobienia 2 zeby. Ale tylko wymiana plomby, bo się ruszają. Reszta piękna. Całe szczęście. Po porodzie usunięcie ósemki. W ciągu 3 godzin ból rozhulało się do tego stopnia, że nie mogę mówić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny