X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja wczoraj wkoncu ogarnelam garderobe i szczerze jakby tajfun przelecial prze garderobe, maz byl zachwycony i stwierdzil ze on tez musi zrobic porzadek z swojej strony. Letnie i wiosenne ciuchy znioslam do piwnicy w nadziei ze sie w nie zmieszcze. Na szczescie mieszkamy w nowym budownictwie i pownica jest na 1 pietrze wiec nic w niej nie smierdzi stechlizna :). Zostaly ciazowe i jesienne oraz zimowe. Duzo poszlo do oddania do domu samotnej matki i duzo do wywiezienia na wies w nadziei ze kiedys w nich tam pochodze :) Masakra ze tak pusto, ale powiem Wam ze mi to pazuje tak psychicznie lzej :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04 będę trzymała kciuki:)

A czy któraś z Was coś wie o wózka Teutonia???

żabka04 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabki będzie dobrze :) u nas echo wyszło ok, a też się bałam. Kolejne za 7-8 tyg.

żabka04, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ale ten lek nie wiadomo z kad i po co jest wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam o tych łóżeczkach z funkcją kołyski i coraz większy mętlik mam w głowie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 3mamy kciuki za te wizyty, echa napewno wszystko będzie super ekstra ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania że jak nie ma potrzeby to lepiej w ogóle nie uczyć dzidzi bujania. ..nasza nie potrzebowała ani na rękach ani w kolysce. Ale później mąż ja nauczył jeżdżenia kołyska co szybko zostało wyeliminowane jak mała spała sama u siebie w pokoju

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super zdjexie chyba w 3d co ? :) no i lowy pierwsza klasa, super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie nie moge doczekac wieczornej wizyty bo moze juz beda jakies wyniki to sie cos dowiem co by to byc spokojniejsza.....bo leze tu i stresa mam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, hmmm moze to zależy od sprzetu jakim dyspojuje lekarz? Hmm sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Oto ja Wiktor:) chyba:P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/162a14cad672.jpg

A to część dzisiejszych łowów :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/732a60faa45d.jpg

Super zdjęcie udało się uwiecznić :) Gratuluje :) I łowy też super

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mychakruszyna piekne zdjecie synka :-) a co to za usg było,ze zdjecia takie zywe? Tez chce takie :-D

3d:) moj lekarz takie zawsze robi z czego bardzo się cieszę :) no i dostałam płytę z całego usg połówkowego co męża ucieszyło bo nie mógł być na badaniu :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 17 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja mialam 3d/4d i bylo takie pomarańczowe,a nie w takich rzeczywistych kolorach

Ja też zawsze takie pomarańczowe bądź szare ale doktorek zmienił ustawienia w sprzecie i takie fotki wyszły :) szkoda tylko ze maly jest pośladkowo ulozony bo nogi miał niemal na buzi a miedzy tym jeszcze raczki biedactwo uciśnięte więc nie szlo ładnych zdjęć zrobić.
    Myślicie ze da się jakoś maluszkowi pomoc zmienić pozycję? Bo lekarz gada ze pewno co dzień ma inna ale miesiąc temu już miał taką więc nie jestem przekonana ze sam sobie poradzi zwłaszcza ze ruchy tylko w 1 miejscu czuje co upewnia mnie ze nie zmienia pozycji

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza0406 mialas racje, pojawil sie u mnie niestety zastoj w prawej nerce, wczoraj jak bol sie rozkrecil wyladowalismy na IP.
    Dostalam leki domiesniowo, w domu mam brac no-spe i obserwowac, to na razie zastoj I stopnia, wiec moze sie pogorszyc, ale moze tez przejsc. Mam duzo pic.

A jak bylo u Ciebie? Masz jakies zalecenia? Wiadomo skad ten zastoj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz dziewczyny Was ponadrabiam, musialam odespac ciezka noc. Najwazniejsze, ze z synkiem wszystko dobrze, zrobili mi wczoraj tez usg i jest ok. Balam sie po tych lekach domiesniowych rozluzniajacych, czy na niego nie wplyna, ale fikal ladnie i dzis tez od rana sie rozpycha, wiec sie ciesze :)

żabka04, Anulka01, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Zabka04 będę trzymała kciuki:)

A czy któraś z Was coś wie o wózka Teutonia???

Hej ja będę kupować właśnie teutonie be you oglądałam 2 razy no i mi przypadł do gustu ale bez fotelika biore 2 w 1 a fotelik maxi cosi

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja też zawsze takie pomarańczowe bądź szare ale doktorek zmienił ustawienia w sprzecie i takie fotki wyszły :) szkoda tylko ze maly jest pośladkowo ulozony bo nogi miał niemal na buzi a miedzy tym jeszcze raczki biedactwo uciśnięte więc nie szlo ładnych zdjęć zrobić.
    Myślicie ze da się jakoś maluszkowi pomoc zmienić pozycję? Bo lekarz gada ze pewno co dzień ma inna ale miesiąc temu już miał taką więc nie jestem przekonana ze sam sobie poradzi zwłaszcza ze ruchy tylko w 1 miejscu czuje co upewnia mnie ze nie zmienia pozycji
    Mycha, jeśli Twój lekarz nie stwierdził małowodzia, czy też anomalii w budowie macicy, to maluch ma dość miejsca i możliwości, by się ułożyć w dowolnej pozycji. Może tak jest mu po prostu dobrze? Ja też czuję Emilkę tyko w dole brzucha, poniżej pępka, a na ostatnim USG była poprzecznie ułożona. Jeśli łożysko jest wysoko umiejscowione, to ono amortyzuje kopniaki, przez co ich nie odczuwamy, bądź ze zmniejszoną intensywnością ;)
    Co do obracania płodów, stosuje się takie techniki najczęściej około 38tc, ale to bardzo śliska sprawa i ja bym się na takie czary-mary namówić nie dała.

Przyszła dziś paczka z pieluszkami tetrowymi i flanelowymi, są tak słodkie, że chyba będę z nimi spać <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 13:17

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam że po 34tc można leżeć z macicą uniesiona do góry codziennie pól godziny i niby pomaga. Na razie się nie martwię może faktycznie mu tak wygodnie :)
    Znalazłam przypadkiem wózek który mi się spodobał choć 1 raz słyszę o takim
    http://www.tomi.pl/junama-carbon.html?gclid=CJvxor764MwCFagy0woddu0NVg

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow, ja corqz mocniej mysle czy xlander xmove czy Lupo comfort. Lupo ma swietne opinie, ale czy ktoras z Was kojarzy go moze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Hej dziewczynki ja już od rana latam a teraz zaczęło lać i muszę w domu siedzieć Ale może przestanie bo jeszcze do banku chce iść a później z mamą na miasto jutro Ude do ogólnego na konsultacje bo mnie nie pokoi moja waga i to że wszędzie mi idzie tylko nie w brzuch mój gin nie widzi problemu Ale ja jem normalnie ruszam się i myślę że albo tsh chociaż biorę eutyrox albo nie wiem może taki mój urok Ale chce to sprawdzić pytałam mamy i mówi mi że Man takie ciało jakby woda nabite i ze mnie wczoraj dotknęła i pół nocy nie spała bo się denerwowala o ta tarczyce ale mój Endo mówi że jest ok biorę 75 ostatnio tsh miałam 2 skoczylo z 1,3 ale ponoć przez to że żelazo brałam razem a nie można łączyć. Moja ogólna jest ogarnieta i zapytać nie zaszkodzi może taki mój urok

I dalej leje ech

Ja też tyje bardzo, ale brzuszek u mnie też rośnie. Na dzisiaj mam 8,5kg na plusie więc za dużo. Z tego w ostatnim tygodniu +1,5 kg... dlatego pytałam o te dietę dla cukrzyków.

U mnie chyba takie uroki ciąży, bo moja mama też bardzo tyla. A poza tym mam giga miesniaka który podobno swoje też moje ważyć.

Źle mi z moją wagą i wyglądem, ale teraz nic się nie poradzi. Jak czuję kopniaki małej to mi humor poprawia :) wczoraj chyba szpagat zrobiła bo w jednym czasie czułam ruchy z lewej i prawej strony brzucha. :) I moja też leży albo w poprzek albo główka do góry, a przynajmniej tak czuję uderzenia

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ