SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawiedzaja mnie straszne bóle kości ogonowej. Dzisiaj to jest masakra. Jak usiade na krześle pracy to wstajac płacze z bólu :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viollet trzymam kciuki żeby dziadostwo minęło. Mycha spoko jeszcze ci się obkręci nie raz. ;) Moje szaleją i zmieniają położenie we dwóch to jeden nie da rady? ;)
    No tomi się enel med postarał i już jutro mam na 16.40 usg i do tego jakieś rozszerzone tylko ciekawe o co i ciekawe na jak kompetentną osobę trafię (?)

Babeczka mi też właśnie pieluchy przyszły ale ja zamawiałam bambusowe
    http://allegro.pl/pieluchy-bambusowe-70x70-pieluszki-antyalergiczne-i5650286049.html
    i są tak mięciuśkie i grubo tkane,że poezja. Mój się będzie darł, że na pieluchy 300 zł wydałam ale tetry nie mogłam dobrej znaleźć :P

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja też tyje bardzo, ale brzuszek u mnie też rośnie. Na dzisiaj mam 8,5kg na plusie więc za dużo. Z tego w ostatnim tygodniu +1,5 kg... dlatego pytałam o te dietę dla cukrzyków.

U mnie chyba takie uroki ciąży, bo moja mama też bardzo tyla. A poza tym mam giga miesniaka który podobno swoje też moje ważyć.

Źle mi z moją wagą i wyglądem, ale teraz nic się nie poradzi. Jak czuję kopniaki małej to mi humor poprawia :) wczoraj chyba szpagat zrobiła bo w jednym czasie czułam ruchy z lewej i prawej strony brzucha. :) I moja też leży albo w poprzek albo główka do góry, a przynajmniej tak czuję uderzenia
    Nie martw się wagą, ja już mam 10 na plusie... z tym, że do końca nie wiem gdzie bo w spodnie sprzed ciąży wchodzę normalnie, są minimalnie bardziej obcisłe.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett trzymam kciuki za nerke, wazne ze lek dostalas w pore :)

mycha - to zdjecie jest cudowne! i maluch wyglada juz jak dziecko :D a moj gin nie byl do tej pory chetny do przelaczania na 3d/4d, bo mowil ze ladniejsze bedzie pozniej hmm zobaczymy co mi w piatek powie ;)

Dzierzba z dwojga zlego, lepiej polez w szpitalu a dzieci obejrza dokladnie i bedziesz spokojniejsza :)

A ja dzisiaj zaczynam szkole rodzenia, ciekawe jak to bedzie wygladalo :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, ja z swojej szkoły jestem meeegaa zadowolona, póki co mam dwa spotkania za sobą, ale powoli zmieniam swoje nastawienie do porodu ;) póki co mieliśmy zajęcia czysto organizacyjne i z psychologii, praktyka przed nami ;)

u mnie właśnie dopieka się cannelloni ze szpinakiem i fetą, a po południu jedziemy na warsztaty "Mamo to ja" :)

_izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ale u Ciebie dwójka jest, a u mnie widać mala kluska rośnie :) oby się we mnie nie wdala, bo ja wazylam 4,5kg i trzy podbrodki mialam:)

I tyłek mi też urósł. Przed ciążą mialam spodnie 36/38 A teraz bliżej mi 40 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 13:47

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj zważył i mam 11,5 na plusie ale wpisane do ksiażeczki mam plu 7,5 bo dopiero od 9 tygodnia mnie ważą więc Gin nic nie mówi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ważona od 6tc i od tego czasu przytyło mi się 7 kg, ale też startowałam z niskim BMI, podobno więcej się wtedy tyje, a nic mi gin nie mówiła i dogadzam sobie, w 1szym trymestrze dużych mdłości nie miałam...

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:22

mmargol, Dzierzba, Pysiaczek89, AniaLewandowska, _izunia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się kupić spodnie ciążowe w H&M i koszulkę, w końcu wygodnie mi i nic nie ściska, a brzuszek wygląda jak w ciąży w końcu :D
    Niestety większość rzeczy kompletnie nie leży :/ a wybór znikomy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie mogę zebrać się w sobie żeby w końcu kupić te spodnie online. Nie mam natchnienia na sprawdzanie rozmiarowki (spodnie sprzed ciąży ściągam bez rozpinania )żeby w żadnej sieciowce nie było działu dla ciężarnych!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zamawiam na allegro getry dla ciezarjych nieprzeswitujace z ta dosaywka na brzuch zehy niw uciskaly ipowiem wam że jestem bardzo amnich zadowolona i nie sa drogie w granicach 25 zl, a naprawde sie sprawdzaja :) popatrzcie moze tez wam wpadna w gust jesli lubicie getry rzecz jasna, bo ja normalnych spodni niw nosze od jakis 6 lat :) jedynie do pracy spodnie od garnituru nosze i nic wiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hm widzialam dzial dla ciezarnych w sumie to kilka sgojakow ale ceny jak na ciuchy sieciowkk powalajace spldnie 190, 230 zl, w zyciu bym nie dala za spodnie ktore ponosze kilka mkeskecy i na nic sie nie przydadza, dlatego stawiam na tanie bawelniane getry, bo wkadomo ze po ciazy i tak ich sie nie wykorzysta, chyba ze ktos planuje rok po roku bobasy :)

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 4 pary spodni ciążowych i jedne spodenki i spódniczkę :-) mam nadzieje, że już więcej kupować nie będę musiała niebawem L4 wiec nie trzeba będzie do pracy tak się mocno ubierać oficjalnie. Jeszcze tylko tydzień i idę na L4 jupii :-)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja chcę jeansy
    pierwsza ciążę przechodziłam w leginsach ale to była zima wiec do nich wszystko pasowało
    A latem do jeansów chce swoje bluzki ubierać. ..do leginsow nie da rady
    Nerwy mam na samą myśl wiec trochę minie zanim kupie. Polatam jeszcze w tych nieciazowych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w Gorzowie te wszystkie sieciowe nie mają działu dla mam (są 2 galerie )i albo mam szukać poznań szczecin albo online :) i dałabym nawet te 200 zł ale żeby móc je przymierzyć o super dopasować
    A jak zacznę bawić się w zwroty to cała ciąża minie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej ja będę kupować właśnie teutonie be you oglądałam 2 razy no i mi przypadł do gustu ale bez fotelika biore 2 w 1 a fotelik maxi cosi
    Ja myslę nad Mistralem, bo ma większe koła,a prawdipodobnie będę spacerować w terenie sporo, zalezy jak szybko potoczy się budowa domu, ale martwi mnie to, że nie ma skrętnych kół.
    Ale te wózki bardzo mi się podobają.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula Teutonia be you ma możliwość montażu kół terenowych i tą wersje my bierzemy ja też mam zamiar śmigać po lesie i terenach. No i koła są skrętne i blokowane.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ