X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawiedzaja mnie straszne bóle kości ogonowej. Dzisiaj to jest masakra. Jak usiade na krześle pracy to wstajac płacze z bólu :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viollet trzymam kciuki żeby dziadostwo minęło. Mycha spoko jeszcze ci się obkręci nie raz. ;) Moje szaleją i zmieniają położenie we dwóch to jeden nie da rady? ;)
    No tomi się enel med postarał i już jutro mam na 16.40 usg i do tego jakieś rozszerzone tylko ciekawe o co i ciekawe na jak kompetentną osobę trafię (?)

Babeczka mi też właśnie pieluchy przyszły ale ja zamawiałam bambusowe
    http://allegro.pl/pieluchy-bambusowe-70x70-pieluszki-antyalergiczne-i5650286049.html
    i są tak mięciuśkie i grubo tkane,że poezja. Mój się będzie darł, że na pieluchy 300 zł wydałam ale tetry nie mogłam dobrej znaleźć :P

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja też tyje bardzo, ale brzuszek u mnie też rośnie. Na dzisiaj mam 8,5kg na plusie więc za dużo. Z tego w ostatnim tygodniu +1,5 kg... dlatego pytałam o te dietę dla cukrzyków.

U mnie chyba takie uroki ciąży, bo moja mama też bardzo tyla. A poza tym mam giga miesniaka który podobno swoje też moje ważyć.

Źle mi z moją wagą i wyglądem, ale teraz nic się nie poradzi. Jak czuję kopniaki małej to mi humor poprawia :) wczoraj chyba szpagat zrobiła bo w jednym czasie czułam ruchy z lewej i prawej strony brzucha. :) I moja też leży albo w poprzek albo główka do góry, a przynajmniej tak czuję uderzenia
    Nie martw się wagą, ja już mam 10 na plusie... z tym, że do końca nie wiem gdzie bo w spodnie sprzed ciąży wchodzę normalnie, są minimalnie bardziej obcisłe.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett trzymam kciuki za nerke, wazne ze lek dostalas w pore :)

mycha - to zdjecie jest cudowne! i maluch wyglada juz jak dziecko :D a moj gin nie byl do tej pory chetny do przelaczania na 3d/4d, bo mowil ze ladniejsze bedzie pozniej hmm zobaczymy co mi w piatek powie ;)

Dzierzba z dwojga zlego, lepiej polez w szpitalu a dzieci obejrza dokladnie i bedziesz spokojniejsza :)

A ja dzisiaj zaczynam szkole rodzenia, ciekawe jak to bedzie wygladalo :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, ja z swojej szkoły jestem meeegaa zadowolona, póki co mam dwa spotkania za sobą, ale powoli zmieniam swoje nastawienie do porodu ;) póki co mieliśmy zajęcia czysto organizacyjne i z psychologii, praktyka przed nami ;)

u mnie właśnie dopieka się cannelloni ze szpinakiem i fetą, a po południu jedziemy na warsztaty "Mamo to ja" :)

_izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ale u Ciebie dwójka jest, a u mnie widać mala kluska rośnie :) oby się we mnie nie wdala, bo ja wazylam 4,5kg i trzy podbrodki mialam:)

I tyłek mi też urósł. Przed ciążą mialam spodnie 36/38 A teraz bliżej mi 40 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 13:47

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj zważył i mam 11,5 na plusie ale wpisane do ksiażeczki mam plu 7,5 bo dopiero od 9 tygodnia mnie ważą więc Gin nic nie mówi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ważona od 6tc i od tego czasu przytyło mi się 7 kg, ale też startowałam z niskim BMI, podobno więcej się wtedy tyje, a nic mi gin nie mówiła i dogadzam sobie, w 1szym trymestrze dużych mdłości nie miałam...

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:22

mmargol, Dzierzba, Pysiaczek89, AniaLewandowska, _izunia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się kupić spodnie ciążowe w H&M i koszulkę, w końcu wygodnie mi i nic nie ściska, a brzuszek wygląda jak w ciąży w końcu :D
    Niestety większość rzeczy kompletnie nie leży :/ a wybór znikomy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie mogę zebrać się w sobie żeby w końcu kupić te spodnie online. Nie mam natchnienia na sprawdzanie rozmiarowki (spodnie sprzed ciąży ściągam bez rozpinania )żeby w żadnej sieciowce nie było działu dla ciężarnych!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zamawiam na allegro getry dla ciezarjych nieprzeswitujace z ta dosaywka na brzuch zehy niw uciskaly ipowiem wam że jestem bardzo amnich zadowolona i nie sa drogie w granicach 25 zl, a naprawde sie sprawdzaja :) popatrzcie moze tez wam wpadna w gust jesli lubicie getry rzecz jasna, bo ja normalnych spodni niw nosze od jakis 6 lat :) jedynie do pracy spodnie od garnituru nosze i nic wiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hm widzialam dzial dla ciezarnych w sumie to kilka sgojakow ale ceny jak na ciuchy sieciowkk powalajace spldnie 190, 230 zl, w zyciu bym nie dala za spodnie ktore ponosze kilka mkeskecy i na nic sie nie przydadza, dlatego stawiam na tanie bawelniane getry, bo wkadomo ze po ciazy i tak ich sie nie wykorzysta, chyba ze ktos planuje rok po roku bobasy :)

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 4 pary spodni ciążowych i jedne spodenki i spódniczkę :-) mam nadzieje, że już więcej kupować nie będę musiała niebawem L4 wiec nie trzeba będzie do pracy tak się mocno ubierać oficjalnie. Jeszcze tylko tydzień i idę na L4 jupii :-)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja chcę jeansy
    pierwsza ciążę przechodziłam w leginsach ale to była zima wiec do nich wszystko pasowało
    A latem do jeansów chce swoje bluzki ubierać. ..do leginsow nie da rady
    Nerwy mam na samą myśl wiec trochę minie zanim kupie. Polatam jeszcze w tych nieciazowych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w Gorzowie te wszystkie sieciowe nie mają działu dla mam (są 2 galerie )i albo mam szukać poznań szczecin albo online :) i dałabym nawet te 200 zł ale żeby móc je przymierzyć o super dopasować
    A jak zacznę bawić się w zwroty to cała ciąża minie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej ja będę kupować właśnie teutonie be you oglądałam 2 razy no i mi przypadł do gustu ale bez fotelika biore 2 w 1 a fotelik maxi cosi
    Ja myslę nad Mistralem, bo ma większe koła,a prawdipodobnie będę spacerować w terenie sporo, zalezy jak szybko potoczy się budowa domu, ale martwi mnie to, że nie ma skrętnych kół.
    Ale te wózki bardzo mi się podobają.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula Teutonia be you ma możliwość montażu kół terenowych i tą wersje my bierzemy ja też mam zamiar śmigać po lesie i terenach. No i koła są skrętne i blokowane.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ