X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nooo jak chcesz typowo jeansy to faktycznie najlepiej przymiefzyc bo getry mozna kupic niemalze w ciemno ;) ja na lato kupie sobie jakas spódnice i sukienke i tez getry z tym ze takie rybaczki 3/4 ez nie przeswitujace, ktore mi do wszystkiego beda pasowac :) bo kupuje tylko czarne

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wozki teutonia to tez widze ladnie kosztuja w przedziale 3-4 tysiace, ja za swoj dalam 1800 zl i myslalam ze na wozek to rozsadna cena :D

• Madziuuuula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin masz może gdzieś linka do dobrze opisanej be you, bo znalazłam na bobo wozki, ale tam nie ma info, że koła mozna wymienc.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Mi jest bardzo wygodnie w leginsach sprzed ciąży - takie noszę
    Kupiłam ciążowe ale lepsze te pierwsze
    Ale chciałabym ponosić koszulki, trampki a to tylko do jeansów :)
    Pomarudze Pomarudze o ciąża minie :D pojutrze może się zbiorę - jutro usg wiec będzie stres

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja to jeszcze nie mogę zebrać się w sobie żeby w końcu kupić te spodnie online. Nie mam natchnienia na sprawdzanie rozmiarowki (spodnie sprzed ciąży ściągam bez rozpinania )żeby w żadnej sieciowce nie było działu dla ciężarnych!
    Ja bym online nie ryzykowała, namierzyłam się tyle, że głowa mała, a pasuje 1 para..
    Faktycznie ciężko znaleźć takie działy w sieciówce, sama jechałam dzisiaj do pobliskiego miasta, żeby kupić bo tylko tam są takie działy i to wcale nie duże jak się okazało, a większość ciuchów leży fatalnie.
    Czekam aż dojdą spódniczki i liczę na to, że będa dobre.. i mam nadzieję, że to starczy, resztę jakoś muszę dać rady, bo szkoda za dużo ciążowych ciuchów kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 14:37

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    W czwartek mieliśmy usg połówkowe, potwierdził nam się synek :) Wszystko w porządku, tylko duży jak na swój wiek - waga prawie 500g! :)
    Ja tez miałam w czwatek połowkowe i jestem obecnie ten sam wiek ciąży co TY, róznica jednego dnia i mój wazył 600 prawie - dokładnie 594:D
    matko obym ja nie miałam ciązowej cukrzycy. Krzywą u mnie lekarz chce zrobić dopiero po 24 tygodniu. teraz mowi, że za wczesnie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz jedziemy zamawiać wózek ;) i potem do lekarza na wizytę.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, zaden stres wybij sobie to slowo z glowy :) jedyne co mozesz w ciazy mowic ze wszystko jest dobrze i super ekstra na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, masz racje ze za duzo ciazowych ciuchow kupowac to nie ma sensu :) bo pozniej sie nie przydadza a przeciez na nastepny rok latem bedziemy laski wiec kto bedzie myslal o ciuchach w rozmiarze 42 prawda :D

mmargol, _izunia_, pirelka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Już nawet rozważam zakup zwykłych jeansów ciążowych na allegro bo są dużo tańsze (70 zł )i podają wymiary spodni
    Ale jeszcze pomyślę

Sarcia
    W pierwszej ciąży tak pozytywnie myślałam...przecież było niemal książkowo
    Wiec ten mój strach jest juz silniejszy ode mnie
    Czasem sobie myślę że może gdybym tak lekarzom nie wierzyła ze jest dobrze coś by jednak w ciąży znaleźli. ..ale tego nigdy się nie dowiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka, masz racje ze za duzo ciazowych ciuchow kupowac to nie ma sensu :) bo pozniej sie nie przydadza a przeciez na nastepny rok latem bedziemy laski wiec kto bedzie myslal o ciuchach w rozmiarze 42 prawda :D

Hahaha
    Ja bez ciąży noszę 42-44 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Ajrin masz może gdzieś linka do dobrze opisanej be you, bo znalazłam na bobo wozki, ale tam nie ma info, że koła mozna wymienc.
    Na stronie
    http://www.teutonia.com/pl/configurator.html
    Mozna zrobic konfiguracje ale tam nie ma tych dodatkowych kół ja byłam w sklepie i sprzedawca polecal i dał katalog gdzie wszystko ladnie opisane.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dzieki wielkie, no bol byl okropny, na szczescie ten zastrzyk pomogl. Bakterii zadnej na razie nie ma, mam sie obserwowac, oby nic sie gorszego nie rozwijalo. Na razie nic nie boli, ten zastoj jest maly, wiec jest szansa, ze sie nie nasili to wszystko. Wspolczuje Ci, bo wiem co to znaczy, ale damy rade, musimy dla maluszkow :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pysznego kapuśniaczka zjadłam :D mniam mniam teraz poleżę, odpocznę po obiadku.... o ile córcia mi da he he :P

ja po pierwszej ciąży mam legginsy ciążowe 2 szt, spódnicę krótką i długą... sukienki, więc teraz może się skuszę na jakieś szorty czy rybaczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie martw sie ja tez :) ale odrobina dobrego humoru nam nie zaszkodzi haha xD ja sie najgorzej boje tego ze teraz 5 miesiac a u mnie 2 kg na plusie,od poczatku ciazy a boje sie za za miesiac zaczne przybierac i ze znow brzuch w paski bede kidc jak po 1 ciazy :) a startowalam z aaga 77,8 a teraz waze 79,6 jak sloooon normalnie

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośniemy <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32263416cbb2.jpg

kamciaelcia, Dzierzba, Little Red Fox, żabka04, mmargol, AJrin, bbeczka91, violett, Macioszczyczka, _izunia_, claudiuszek, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia Ja ciążę zaczęłam z wagą 86 kg. W nowy rok było nawet 87
    A dziś 82.3
    Chociaż tym się tak nie martwię :D jednak tobie jeszcze daleko do mnie z wagą :D

Ja to bardziej czuje się jak maciora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Kupilam sukienkę na slub :)
    .
    jestem zadowolona.

Z zachcianek tomam ciąg na grapefruity :) no mogłabym non stop jesc.
    Jutro idę oddać krew i żółty kubeczek.
    Udało mi sie nagrać jak młody kopie i wysłałam filmik rodzicom.
    Nagrałam tez jednostronny skurcz macicy. Chyba w sumie, bo nie wiem co to.
    Pokaże lakarzowi w pt zdjęcie ;)
    Wrzucam link dla chętnych, bez miniaturki, bo nie każdy moze chcieć ;)
    http://images76.fotosik.pl/603/416809afb2bfbfdemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:23

Dzierzba, AJrin, żabka04, mmargol, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Ja codziennie greipfruty jadłam w lutym
    Nie mogłam sie wręcz opanować przez miesiąc a w sukieneczce ci ladniutko
    ale ty to już raz pokazałas ze masz figurkę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein nie się wydaje że nie jest to skurcz ale dziecko się wypieło :) Ale ja się nie znam bo ja skurczy nie miałam. Teraz taka gulka mi wychodzi raz na górze raz na dole a obok miekko jest i u lekarza też tak miałam i pokazałam dr i mówie do niego że twardnieje mi brzuch. Nie musze mówić że się śmiał i powiedział że to dziecko się wypięło. A sukienka bardzoo ładna!

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ