X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie słoniątko to ze mnie mam 88,5 :D ale grunt, że mały rośnie, tarczyca ok, cukrzycy nie mam morfologia prócz stano zapalnego też ok. Jadam raczej zdrowo i ćwicze no cóż tak już mam będe walczyć po ciąży teraz postanowiłam sie tym nie przejmować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje ze to się dzieciątko tak wypielo :) U mnie czasami też można to zauważyć i podobnie wygląda, a brzuszek wtedy twardszy w tym miejscu

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoniątko to ja.. i proszę się ze mną nie sprzeczać bo już o tym pisałam :P

• ilona29 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja z troche dziwnym pytaniem
    Czy to normalne ze p.o. wypiciu glukozy o 9 rano do teraz glowa mnie boli
    Dodam ze w zadniej ciąży tak nie mialam

74700tc7xapwpc4i.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez powiedziała, ze to moze dziecko.
    Jesli to prawda to upodabalo sobie prawa strone ;)
    A twardy jest brzuch od spojenia aż po pępek(nie jakaś jedna kulka- np.glowka) i po chwili mija.

Troche sie jaram, a troche sie stresuje tym ślubem. Wesela nie bedzie. Tylko obiad na 25 osób.
    Mieliśmy czekać spokojnie na dziecko i dopiero załatwiać.
    Ale w koncu zdecydowaliśmy, ze chcemy juz.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze to do swojej wagi podchodzic z dystansek, chociaz powiem wam ze najgorsi w tym wszysykim sa, faceci, bo to sa uparte barany i mysla ze po 2 ciazach czlowiek bedzie wazyl 55 kg i mial figure top modelki, a przynajmniej moj maz tak mysli ehh najwidoczniej trafil mi sie glupi maz :D bo ciagla gada ze jestem kwadratowa albo zebym sie nie objadala bo za duzo przytyje...ja juz mu raz powidzialam ze jak chce miec w domu szkape z wybiegu to droga wolna, ja jestem normalna kobieta urodzilam 1 dzicko zaraz urodze drugie i mam prawo odstawac wygladem od zolowki swiatowych top modelek prawda :) a ten ci powie ze faceci sa wzrokowcami no nic tylko wziac i chlasnac takiego w leb :D

AJrin, bbeczka91, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wręcz odwrotnie (przynajmniej oficjalnie ) mówi ze mnie taką woli niż te 46 kg które poznał

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zgodnie z avararem domyslam sie ze jestes filigrsnowa blonfynka, a nie zadnym sloniatkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest madry, bo moj woli 64 kg ktore poznal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze że mój mąż normalny, albo dobrze udaje. Akceptuje mnie w pełni. Wie że pod serduchem noszę jego drugie dziecko i nie będę wyglądała jak modelka.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ważyłam 46 kg mówił że sucha jestem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez to doskonale, wie ale zanim zaszlam w druga ciaze pokusil sie o stwierdzenie ze po 1 ciazy sie zaniedbalam z waga i ze wszystko zganiam na ciaze bo cwiczyc mi sie nie chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela zgodnie z avararem domyslam sie ze jestes filigrsnowa blonfynka, a nie zadnym sloniatkiem :)
    Już to kiedyś wrzucałam :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d8fd0e24c35.jpg :P ten avatar by się zgadzał :P

sarcia123, AJrin, żabka04, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, ja czytam na bieżąco, ale mało się udzielam. Jestem już na l4, na którym się miałam nudzić i nie mogę tej nudy znaleźć. Po małym remoncie sprzątania, porządkowania końca nie widać.
    Ładne brzuszki i Wasze Maluchy. Niech wszystkie zdrowo rosną.

Tak oglądam Wasze wyprawki..,ja kupiłam najdroższe rzeczy wózek, fotelik, łóżeczko, materacyk, kołderkę, komodę, bujaczko-leżaczek kilka pierdułek. A reszta leży u mnie. Na razie czekam na potwierdzenie, że zus zapłaci mi tyle ile liczyłam:)
    violett wrote:
    Co do wozkow, ja corqz mocniej mysle czy xlander xmove czy Lupo comfort. Lupo ma swietne opinie, ale czy ktoras z Was kojarzy go moze?

Violett ja się namacałam sporo wózków, testowałam, przeczytałam internet i wybrałam Lupo Comfort, stoi bryka już u mnie w pokoju jeśli masz jakieś pytania to dawaj. Ma on plusy i minusy jak każdy, ale pod względami na jakie ja patrzyłam najlepszy wybór! Dokupiłam do niego fotelik Maxi Cosi Citi z adapterami.

kamciaelcia, violett lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Powiedz mu następnym razem ze za duzo gada :)
    A mojemu bym wręcz powiedziała żeby sobie mnie wymienił ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Pedzisz kobito :D ale ten czas leci
    ha tez zaraz smoczki kupię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Te wozki teutonia to tez widze ladnie kosztuja w przedziale 3-4 tysiace, ja za swoj dalam 1800 zl i myslalam ze na wozek to rozsadna cena :D
    Sarcia123 troche kosztuje ale u nas tesciowie kupuja i chcieli kupic 2 razy droższy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Magdziulla
    Pedzisz kobito :D ale ten czas leci
    ha tez zaraz smoczki kupię
    A już tak mam, że muszę dla spokoju własnego:) ale też mamy jeszcze przed tym terminem dwa bardzo duże wydatki: ślub siostry męża (ok1,5tys, no i zakup łóżka ok2tys). Tak się nałożyło wszystko. Więc szukałam promocji, targowałam się i naprawdę dużo to dało mi oszczędności!

Ale z ubrankami leżę całkiem. Wypatrzyłam jedną sensowną aukcję i spróbuję ustrzelić, widzę, że też tak dużo z Nas działa. Problem, że większość aukcji to ciuchy letnie, udało mi się znaleźć jedną zimową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najgorzej, że nie wiem w co ubierać dziecko na spacerki, kombinezon na zimę kupię chyba dopiero jak się Filip urodzi, żeby nie kupić za dużego. Nadal szukam idealnego łóżeczka, jak już znajdę coś w rozsądnej cenie okazuje się że ma jakiś mankament np brakujący szczebelek lub jest ono bez szuflady :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A już tak mam, że muszę dla spokoju własnego:) ale też mamy jeszcze przed tym terminem dwa bardzo duże wydatki: ślub siostry męża (ok1,5tys, no i zakup łóżka ok2tys). Tak się nałożyło wszystko. Więc szukałam promocji, targowałam się i naprawdę dużo to dało mi oszczędności!

Ale z ubrankami leżę całkiem. Wypatrzyłam jedną sensowną aukcję i spróbuję ustrzelić, widzę, że też tak dużo z Nas działa. Problem, że większość aukcji to ciuchy letnie, udało mi się znaleźć jedną zimową.

JA AKURAT CIUCHY MAM JUZ NA JAKIEŚ 95 % :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ