X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, normalnie zaraz oszaleje ze zlosci !! Nie dojz ze siedze w tym szpitalu jak na bombie i jestem mega zestresowana to jeszcze zus chce mnie nerwowo wykonczyc, wyobrazcie sobie, ze wszeli kontrole w sprawie mojego zatrudnienia i musze przedstawic wszystkiw papiery, kwity, zaswiadczania i kwalifikacje zawodowe odnosnie zajmowanego stanowiska! Ku*wa ich juz doszczetnie posralo.....

przepraszam za wyrazenia i merwy ale psychicznie juz nie moge z tych nerwowo, musialam gdzies sie wygadac ; (

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Caly zus. ..ja czekam na termin sprawy w sądzie z zusem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a czemu ? W tym zusie w warszawie chyba co do roboty nie maja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Hahaha
    Ja bez ciąży noszę 42-44 :D
    Ja bez ciazy też 40-42 :P ale teraz spodnie ciążowe też 42 kupiłam i są idealne, ale nie każdy model.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wózeczek zamówiony, problemy były ale koniec końców będzie na lipiec :D szary z 2016 r.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b35ac40f1dc.jpg

Spacerówka plus gondole (czarne).

kamciaelcia, mychakruszyna, bbeczka91, mmargol, żabka04, violett, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    W pierwszej ciąży źle mi policzyli zasiłek chorobowy i macierzyński (dokładnie pracodawca źle policzył podstawę )
    Przepisy odkryłam po powrocie do pracy w styczniu
    Zus uznał moja rację za chorobowe i oddali mi prawie 4 tys zł
    Inne zdanie jak ja mają odnośnie zasiłku macierzynskiego. Wg mnie jeszcze mają mi oddać ponad 5 tys a wg zusu ja mam im oddać 200 zł
    wyniosłam sprawę do sądu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza ok, nie mam zdjęć, mało widać jak zawsze :P ale wszystko co sprawdza lekarka jest ok i sama mówi, że na razie jest bardzo zadowolona z dzieci ;)
    I dostałam dwie paczuszki próbek :D chyba jakiś sponsor przekazał do dania. Miłe to ;)

kamciaelcia, mmargol, żabka04, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochany ZUS, ja czekam na kasę od nich :/ jakoś się nie spiesza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia noo, a ja jestem zatrudniona od 17.02, a na chorobowe poszłam 22.03, bo jestem po poronieniu i powiklaniach i ogolem moj stan zdrowia nie pozwala mi pracowac. W ciazy, bo mam prace glownie w terenie a zawroty glowy i ciemnosci przed oczami daly w, ciazy we znaki....to sie mnie chuje doczepili, jak przyszlo co do wyplacenia mi chorobowego.... jezumczy oni mysla ze kazda kobieta ktora sie zatrudnia chce wyludzic pieniadze ? Litosci przeciez mozna chyba nie wiedziec o ciazy jesli sa to poczatki i lekarz nweet nic nie potwierdza....

i to jest dbanie o matki ja sie pytam ????? Ciezarne kobiety idioci beda strof8wac i stresowac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 18:56

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka gin może Ci zamienić acard na clexan na czas rwania. Ja tak będę miała.

Sarcia zakład pracy ma Twoje dokumenty, także te o kwalifikacjach. Więc spokojnie. A ZUS olej, na razie jesteś w szpitalu, dostaniesz zwolnienie poszpitalne mogą Cię cmoknać ma razie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Lubią takie przypadki jak twój
    ja się smieje na wizycie u gin ze spodziewam się kontroli zusu z samej zemsty za sąd :) ale w styczniu tego roku kobieta wygrała z zusem na etapie sądu najwyższego - sprawa niemal identyczna jak moja! ! Ciekawe jak to się skończy
    Ale gdybym gęby nie otworzyła to bym ani trzynastki nie dostała (w tej sprawie tez byłam madrzejsza od pracodawcy )ani tego zwrotu za chorobowe. 5 tys dla mnie to dużo wiec powalczę

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja się cieszę ze mój zakład to placowka oświatowa i wyplaca mi ona a nie zus bo zawsze na czas wszystko.

Co do rozmiarów ciążowej odzieży to myślę że rozmiary takie same tylko ciazowe:P bo nosilam 36 i nadal mam 36 tylko ciążowe :) na początku zamówilam 38 i szorty mam luźne ale pas na brzuch zapobiega spadaniu z tyłka :)

Muszę jechać z mężem na zakupy a nie chce mi się :/ wkurza mnie ze w supermarketach nie ma ławeczek co by szlo usiąść..najwyżej na dział z butami pójdę, z tego co pamiętam w Auchan sa tam miejsca do siedzenia :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, jak jestem na wolnieniu to szpital mi wystawi 2 zwolnienie rowno
    egle czy jak ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale same widzicie ze wizyta u mnie w pracy nie należy do przyjemnych. To oni przecież nawalili a teraz pewnie na mnie patrzą na zasadzie co znowu wymysle. Dyr nie podeszła pogadać :D
    Zus oddał za chorobowe ale odsetki to pewnie pracodawca (500 zł )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurtuje mnie pewna rzecz..
    Powiedzcie mi - jestem w 24tc według USG w 25...mniejsza z tym. W każdym bądź razie według informacji o dziecku czy to na bbf czy innych aplikacjach pisze ze maluch ma ok 500-550g i jest opis rozwoju jego. Moj maluszek ma juz jednak 665g - czy to oznacza że rozwoj dziecka mimo 24tc odpowiada 25/26 i czytać te informacje o jego rozwoju czy tylko jest taki ciężki a reszta pasuje do opisu z 24tc?...
    Trochę zagmatwane ale może któraś zrozumie o co mi chodzi :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Te opisy od początku są zaniżone

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Powiedzcie mi - jestem w 24tc według USG w 25...mniejsza z tym. W każdym bądź razie według informacji o dziecku czy to na bbf czy innych aplikacjach pisze ze maluch ma ok 500-550g i jest opis rozwoju jego. Moj maluszek ma juz jednak 665g - czy to oznacza że rozwoj dziecka mimo 24tc odpowiada 25/26 i czytać te informacje o jego rozwoju czy tylko jest taki ciężki a reszta pasuje do opisu z 24tc?...

U mnie 24+0 waga 692g. A suwak pokazuje, ze dziecko wazy prawie pol kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 19:22

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Mnie nurtuje coś podobnego. Zastanawiam się, jak to jest z granicą przeżywalności. czy patrzą na wiek ciąży z miesiączki czy wiek jaki podaje usg...

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny waga a rozwój ogólny to całkiem co innego. Może być duże dziecko ale ze słabo rozwiniętymi narządami i odwrotnie. Przykładem są tu np bliźnięta które rodzą się mniejsze a często bardziej "dojrzałe" niż dzieci z ciąż pojedynczych i szczególnie to widać na przykładzie wcześniaków ;)
    Patrzcie co fajnego kupiłam dziś :D https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bdf711ad689.jpg

mmargol, mychakruszyna, Anulka01, bbeczka91, claudiuszek, Strazaczka1990, _izunia_, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia, jak jestem na wolnieniu to szpital mi wystawi 2 zwolnienie rowno
    egle czy jak ?
    Sarcia wypis dostaniesz i to będzie dokument bo podwójnego zwolnienia ci nie wystawią.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ