WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, normalnie zaraz oszaleje ze zlosci !! Nie dojz ze siedze w tym szpitalu jak na bombie i jestem mega zestresowana to jeszcze zus chce mnie nerwowo wykonczyc, wyobrazcie sobie, ze wszeli kontrole w sprawie mojego zatrudnienia i musze przedstawic wszystkiw papiery, kwity, zaswiadczania i kwalifikacje zawodowe odnosnie zajmowanego stanowiska! Ku*wa ich juz doszczetnie posralo.....
przepraszam za wyrazenia i merwy ale psychicznie juz nie moge z tych nerwowo, musialam gdzies sie wygadac ; ( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wózeczek zamówiony, problemy były ale koniec końców będzie na lipiec
szary z 2016 r.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b35ac40f1dc.jpg
Spacerówka plus gondole (czarne).kamciaelcia, mychakruszyna, bbeczka91, mmargol, żabka04, violett, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Sarcia
W pierwszej ciąży źle mi policzyli zasiłek chorobowy i macierzyński (dokładnie pracodawca źle policzył podstawę )
Przepisy odkryłam po powrocie do pracy w styczniu
Zus uznał moja rację za chorobowe i oddali mi prawie 4 tys zł
Inne zdanie jak ja mają odnośnie zasiłku macierzynskiego. Wg mnie jeszcze mają mi oddać ponad 5 tys a wg zusu ja mam im oddać 200 zł
wyniosłam sprawę do sądu -
nick nieaktualnyU lekarza ok, nie mam zdjęć, mało widać jak zawsze
ale wszystko co sprawdza lekarka jest ok i sama mówi, że na razie jest bardzo zadowolona z dzieci
I dostałam dwie paczuszki próbekchyba jakiś sponsor przekazał do dania. Miłe to
kamciaelcia, mmargol, żabka04, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia noo, a ja jestem zatrudniona od 17.02, a na chorobowe poszłam 22.03, bo jestem po poronieniu i powiklaniach i ogolem moj stan zdrowia nie pozwala mi pracowac. W ciazy, bo mam prace glownie w terenie a zawroty glowy i ciemnosci przed oczami daly w, ciazy we znaki....to sie mnie chuje doczepili, jak przyszlo co do wyplacenia mi chorobowego.... jezumczy oni mysla ze kazda kobieta ktora sie zatrudnia chce wyludzic pieniadze ? Litosci przeciez mozna chyba nie wiedziec o ciazy jesli sa to poczatki i lekarz nweet nic nie potwierdza....
i to jest dbanie o matki ja sie pytam ????? Ciezarne kobiety idioci beda strof8wac i stresowac ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 18:56
-
Malutka gin może Ci zamienić acard na clexan na czas rwania. Ja tak będę miała.
Sarcia zakład pracy ma Twoje dokumenty, także te o kwalifikacjach. Więc spokojnie. A ZUS olej, na razie jesteś w szpitalu, dostaniesz zwolnienie poszpitalne mogą Cię cmoknać ma razie. -
Sarcia
Lubią takie przypadki jak twój
ja się smieje na wizycie u gin ze spodziewam się kontroli zusu z samej zemsty za sądale w styczniu tego roku kobieta wygrała z zusem na etapie sądu najwyższego - sprawa niemal identyczna jak moja! ! Ciekawe jak to się skończy
Ale gdybym gęby nie otworzyła to bym ani trzynastki nie dostała (w tej sprawie tez byłam madrzejsza od pracodawcy )ani tego zwrotu za chorobowe. 5 tys dla mnie to dużo wiec powalczęmychakruszyna lubi tę wiadomość
-
Eh ja się cieszę ze mój zakład to placowka oświatowa i wyplaca mi ona a nie zus bo zawsze na czas wszystko.
Co do rozmiarów ciążowej odzieży to myślę że rozmiary takie same tylko ciazowe:P bo nosilam 36 i nadal mam 36 tylko ciążowena początku zamówilam 38 i szorty mam luźne ale pas na brzuch zapobiega spadaniu z tyłka
Muszę jechać z mężem na zakupy a nie chce mi sięwkurza mnie ze w supermarketach nie ma ławeczek co by szlo usiąść..najwyżej na dział z butami pójdę, z tego co pamiętam w Auchan sa tam miejsca do siedzenia
-
nick nieaktualny
-
Nurtuje mnie pewna rzecz..
Powiedzcie mi - jestem w 24tc według USG w 25...mniejsza z tym. W każdym bądź razie według informacji o dziecku czy to na bbf czy innych aplikacjach pisze ze maluch ma ok 500-550g i jest opis rozwoju jego. Moj maluszek ma juz jednak 665g - czy to oznacza że rozwoj dziecka mimo 24tc odpowiada 25/26 i czytać te informacje o jego rozwoju czy tylko jest taki ciężki a reszta pasuje do opisu z 24tc?...
Trochę zagmatwane ale może któraś zrozumie o co mi chodzi -
mychakruszyna wrote:Nurtuje mnie pewna rzecz..
Powiedzcie mi - jestem w 24tc według USG w 25...mniejsza z tym. W każdym bądź razie według informacji o dziecku czy to na bbf czy innych aplikacjach pisze ze maluch ma ok 500-550g i jest opis rozwoju jego. Moj maluszek ma juz jednak 665g - czy to oznacza że rozwoj dziecka mimo 24tc odpowiada 25/26 i czytać te informacje o jego rozwoju czy tylko jest taki ciężki a reszta pasuje do opisu z 24tc?...
Trochę zagmatwane ale może któraś zrozumie o co mi chodzi
U mnie 24+0 waga 692g. A suwak pokazuje, ze dziecko wazy prawie pol kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 19:22
-
mychakruszyna wrote:Nurtuje mnie pewna rzecz..
Trochę zagmatwane ale może któraś zrozumie o co mi chodzi
-
Dziewczyny waga a rozwój ogólny to całkiem co innego. Może być duże dziecko ale ze słabo rozwiniętymi narządami i odwrotnie. Przykładem są tu np bliźnięta które rodzą się mniejsze a często bardziej "dojrzałe" niż dzieci z ciąż pojedynczych i szczególnie to widać na przykładzie wcześniaków
Patrzcie co fajnego kupiłam dziśhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bdf711ad689.jpg
mmargol, mychakruszyna, Anulka01, bbeczka91, claudiuszek, Strazaczka1990, _izunia_, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość