X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt laski :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się martwię bo w 2,5 tyg przytyłam 3,5 kg. Jem normalnie, rozmiar nosze ten sam, nie mam obrzęków. Wszystko byłoby w brzuchu? Czekam na to usg bo nie wiem czy to nie jest kwestia wielowodzia bo mi zagraża u jednego malucha. Chyba jeszcze zadzwonię do Dudarewicza.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    skąd ja ten wzrok znam :D zmruzone oczy i zapatrzona, tylko mruga i patrzy :)
    wczoraj robiłam jej na złośc męża po rece głaskałam :) odwróciła się i poszła :D
    i tylko mnie potrafi ugryźć za jakąs niedogodność: za dużo głaskania, za mało głaskania, pusta miska, ze stoje obok
    i jak już sie denerwuje, wołam męża, a kotka-tylko słysząc jego kroki-ucieka i w progu udaje, ze wszystko w porzadku :)
    czyli ja jestem od karmienia, przytulania jak sie boi
    a mąż to towarzysz w pełnej okazałości
    a teraz nawet nocny uspypiacz-ze mna spala przez 7 lat i teraz jej sie to odwidziało

Hehe ja sie smieje do M, że jestem pani jedzonko i ratowanie życia ;-) Bo 7 miesięcy temu prawie na zeszła z tego świata dobrze, że tego dnia zostałam w domu i pojechałam szybko do Weta okazało się, że miała zapalenie płuc wodę w płucach i mega ciężki stan ale udało ją się odratować :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jako ratowniczka też mogę być
    mąz nie zawsze widzi jak kot po balustradzie balkonu na 3,. pietrze chodzi :) ja wtedy panikuję, wołam męża , ja uciekam, kot uratowany :D

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    myslę żeby najlepiej do prof dzwonić...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ja w tydzień przytylam 1,5 kg a spodnie ze mnie spadają, więc w brzuch i cycki chyba idzie ;)
    Ale skonsultuj z lekarzem przy dwóch szkrabach trzeba bardziej dmuchać na zimne

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki, tak zrobię. Mój gin nic na to nie powiedział. Stwierdził, że jak nie ma obrzęków to normalne ale jakoś mnie to niepokoi trochę bo już 10 kg od początku

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    zakończysz na drugim dziecku, czy na trzecie się zdecydujesz? :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia skąd takie pytanie? :)
    Chciałabym troje dzieci, ale obie ciąże dały i dają mi popalić, więc nie wiem, czy na trzecią się zdecyduję. Na razie czekam na szczęśliwy finał tej ciąży i oby taki był. A potem mam 2 lata na zastanowienie po cc :)
    Zobaczymy, czas pokaże, nie planuję, bo różnie w życiu może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 11:35

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIERZBA
    ja tez uznałabym to za normalne, ale wy jestescie wyjatkowi bo x 3 :D
    i jeśli masz pod telefonem tak kompetentnego prosfesorka, to nie wahałabym się z żadnym telefonem :) najważniejsze abyś się nie martwiła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki.
    Ja sie zastanawiam tak mi się marzy Anex Sport ale boję się wydać tyle kasy i niezobaczyć go na dole w klatce :-)
    Rozważam Camerello sirion lub X lander.
    X lander ze względu na tą spacerówkę nie będe musiała poźniej kupować jeżeli mi nie będzie odpowiadać inna z wózka 3w1.

Dzierzba wszystko będzie dobrze to tylko obserwacja.
    Ja też bym poszła jakby kazali.

Wróciłam od endo babka sobie poradziła bez tsh.
    Zwiększyła mi dawke do 150 hormonu na przemian co drugi dzień z dawka 135 .
    Morfologia jest jak na ciężarną super ? :-)
    Tsh mam już sobie darować:-)

Opowiadała mi o nowościach na rynku w specjalizacji nieplodność była gdzieś na jakimś szkoleniu.
    hahahaha
    wymyślili dla górników (ponieważ pracują w warunkach szkodliwych dla plemników) plasterki chłodzące na moszne hahahah
    śmieszy mnie to i bawi:-) widze jak się chłopy nabijają z tych plasterków albo plemników :-)
    Ale zapytam dzisiaj męża co on myśli na ten temat :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to od poczatku ciazy przytylam 2 kg.... no a brzuchnmam jak balon, ale moj gin mowil ze wszystko jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po obchodzie lekarz mowil ze czekamy na wyniki badan, i na porannej wizycie powie co i jak, za to na wieczornej o wyniki badan moge juz pytac czy sa....no ciekawa jestem co tam wyjdzie z tym posiewem moczu no i czy crp wzroslo czy zmalalo

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    https://babydecor.pl/pl/p/Wanienka-Wieloryb-MOBY-Skip-Hop/23102090

patrzcie dziewczyny jaka super wanienka :)

Cena tez fajna :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja już od rana latam a teraz zaczęło lać i muszę w domu siedzieć Ale może przestanie bo jeszcze do banku chce iść a później z mamą na miasto jutro Ude do ogólnego na konsultacje bo mnie nie pokoi moja waga i to że wszędzie mi idzie tylko nie w brzuch mój gin nie widzi problemu Ale ja jem normalnie ruszam się i myślę że albo tsh chociaż biorę eutyrox albo nie wiem może taki mój urok Ale chce to sprawdzić pytałam mamy i mówi mi że Man takie ciało jakby woda nabite i ze mnie wczoraj dotknęła i pół nocy nie spała bo się denerwowala o ta tarczyce ale mój Endo mówi że jest ok biorę 75 ostatnio tsh miałam 2 skoczylo z 1,3 ale ponoć przez to że żelazo brałam razem a nie można łączyć. Moja ogólna jest ogarnieta i zapytać nie zaszkodzi może taki mój urok

I dalej leje ech

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka musisz się zastanowić z tym wózkiem na spokojnie. A spacerówka od anexa Ci odpowiada? Bo to dość drogi wózek u fajnie jak by był tym "idealnym". Bo wydać kasę na 6 mc używania gondoli to trochę szkoda.
    Ja tak miałam z mutsy transporterem. Gondola super, ale spacerówka mi nie odpowiadała. Po pół roku kupiłam xlandera i jestem zadowolona. Ale to wszystko kwestia gustu.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    bo 23 to z okresu A 23+6 to pomiar z usg który może się różnic między okresem. U mnie ta różnica wynosi tydzień od pierwszego usg.

No właśnie nie...bo z usg mam 23+4...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabka musisz się zastanowić z tym wózkiem na spokojnie. A spacerówka od anexa Ci odpowiada? Bo to dość drogi wózek u fajnie jak by był tym "idealnym". Bo wydać kasę na 6 mc używania gondoli to trochę szkoda.
    Ja tak miałam z mutsy transporterem. Gondola super, ale spacerówka mi nie odpowiadała. Po pół roku kupiłam xlandera i jestem zadowolona. Ale to wszystko kwestia gustu.

W sklepie oglądałam i nawet spoko duża.
    Jak w praktyce tego nie wiem.
    Widzę babke do przedszkola przyjeżdża Anexem ale dziecko jeszcze w gondoli więc nie udzieli mi informacji :-(
    Tego się obawiam że kupię wózek na kilka mcy i będę musiała kupić sprawdzona spacerówke x Landera.
    A jeszcze bardziej przeraża mnie fakt jak ukradna z klatki ten wózek i tyle pieniędzy pójdzie w błoto:-(

Szczerze bardzo bym chciała nowy wózek i też Anex ja się w nim zakochałam ale nie wiem czy warto dać tyle kasy.
    Siriona też maialam widziałam i jest o 1tys tańszy i pojawiają się używki to i pewnie zaraz Anexa używane się spotka.
    Ja już zameldowałam mężowi że gdy kupie nowy i mi nie będzie coś odpowiadać to sprzedam i kupię spacerówke.
    Albo się przemęcze jak da radę i potem kupie spacerówke parasolke coś w tym stylu.
    Myślałam że szybko kupie wózek a tu jakieś wahania mam hihi

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto ja Wiktor:) chyba:P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/162a14cad672.jpg

A to część dzisiejszych łowów :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/732a60faa45d.jpg

żabka04, AJrin, kamciaelcia, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Malutka92, Dzierzba, bbeczka91, _izunia_, violett, mmargol, AniaLewandowska, Anulka01, claudiuszek, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam echo serduszka na 14:00 proszę o kciukasy pomimo że na usg wszytko pięknie z serduszkiem ale mam zwyczajnie cykorka :-)

kamciaelcia, Pysiaczek89, bbeczka91, _izunia_, violett, mmargol, AniaLewandowska, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ