X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak juz nie chce doradzać, to mówi , ze ja wiem lepiej
    ale dla formalności się pytam, bo tak naprawdę ja kupuję a oboje się cieszymy :D
    i sam powiedział, ze synek po siostrze różu czy kwiatków nosić nie bedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie polecam tych na guziki po bokach, szlak czlowiekat trafia przy zapinaniu ;) są takie z dziurami na cycki z zakładaną zaszewka, te są wygodniejsze :)
    Ja wietrzyłam salę, więc getry i szlafrok jak znalazł :)
    Galoty miałam siatkowe, żeby się wierzylo pod tym materacem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 09:39

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie pytam swojego w sprawie ubranek dla dziecka. Mówię, że trzeba kupić i koniec :) Nie ma nic do gadania :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    co do karmienia po cc
    u mnie wszpitalu miałam małą przy sobie całą dobę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpele doswiadczone odradzaly te rozpinane po bokach ponoć drażnią już i taknobolale sutki. Lepiej rozpinane na srodku.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Dzierzba osobiście nie polecam takich rozpisanych na boku, ewentualnie po środku.
    Aisak ja mam małe cycki i miałam z młodym takie po środku rozpinane i mi się nie sprawdziły bo się zsuwały. Choć w sumie masz rację bo mam zamiar ich karmić dwóch na raz spod pachy i takie coś nie będzie dobrym rozwiązaniem bo może uwierać. Hmmm chyba pójdę za twoją radą i kupię na ramiączka.

Sarcia cewnik mnie przeraża bardziej niż ciecie. Brrr...

Kamcia ja też na golasa preferuję spanie ale wyprowadzam się do teściów na czas budowy i trochę słabo tak spać w salonie :D

Mycha my kupujemy właśnie w sieciówkach ubranka ale poluję zawsze na promocje. Tak ostatnio patrzyłam i dla młodego kupiłam taniej dwie bluzy na 122 cm w smyku niż dla chłopców dwa sweterki. :/ Mój też sarkał, że drogo bardzo ale mu jakość pokazałam ostatnio w dziecięcym z takimi no name i były tańsze parę złotych ale chyba jednorazowe, a na jakości materiałów się zna z racji starej pracy lepiej ode mnie. Mój też chciał ładnie, modnie ale kuźwa najlepiej za darmo. Taką politykę dla siebie stosuje. Chce koszule np. bossa i kupuje na aukcjach allegro za załóżmy 30 zł a przychodzi mu szmata z chin albo za duża/ za mała i leży w szafie. Do reserved albo hm nie pójdzie i nie kupi bo to dla niego nie marka a w bossie nie kupi bo za drogo. Szlak mnie trafia bo wyda czasem 300 zł na szmaty i nie założy bo nie pasują zamiast kupić jedną, dwie dobre ale w sklepie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie narzekałam na te rozpinane z boku
    było mi to wręcz obojętne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie pytam :) kupuję, płace i tyle. Ale jak przychodzą to ciągle pyta czy uważam że już starczy, a ja się uśmiecham i mówię "jeszcze nie" :)

Najgorszej z wózkiem. Nie wiem jak zniesie jego zakup bo mam wybrane trzy, które muszę na żywo obejrzeć, a ceny raczej wysokie :) A tu trzeba decyzję podjąć wspólnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciq, mi ja po 1 dobie dopiero dali ze byla przy mnie caly czas, a tak to lezala na sali ze mna ale wiadomo ze sie nia opiekowac jiw moglam to oni mi ja przynosilo i odkladali a jak plakala to po pielegniarki dzownilam, dopiero po dobie moglam sama sie nia zajmowac :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    tez sie bałam cewnika
    u nas zakladaja juz po podaniu znieczulenia
    a dokladnie to było tak: znieczulenie na siedząco, pomagaja ci się położyć(juz nogi odbiera), zakładaja cewnik i wszystko inne. Nic nie poczułam
    a jak sciągali tez nic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba nie polecam tych na guziki po bokach, szlak czlowiekat trafia przy zapinaniu ;) są takie z dziurami na cycki z zakładaną zaszewka, te są wygodniejsze :)
    Ja wietrzyłam salę, więc getry i szlafrok jak znalazł :)
    Galoty miałam siatkowe, żeby się wierzylo pod tym materacem ;)
    Miałam taką z dziurami. Dupa przy moich mikro cyckach ;) Kupię na ramiączka jak aisak radzi i już. Może mi się nie trafi taki tatuś jak przy młodym bo przyłaził do jednej taki dziad i mi powiedział, że mam się zakrywać jak on jest bo on nie musi mnie nago oglądać. Normalnie połozna to mu nagadała. Uj złamany siedział od rana do nocy i marudził razem z tabunem ciotek. Były płatne sale jednoosobowe co mu powiedziałam to się zapowietrzył.

mychakruszyna, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cewnik do zabiegu zakladany ale nie było tak źle chwilę poszczypało...jak sikanie przy problemach z pęcherzem hehe :P

Oto mój zakup wczorajszy:) bluzeczki byly świetne różne kolory tematyka morska. Wzięłam czerwona żeby mieć coś innego niż same granaty i szarości. Rozmiary od 68. No i kąpielówki 68 za 14zl bo stwierdziłam że w środku zimy będzie ciężko znaleźć strój dla dziecka w tej cenie. I uwaga szaleństwo wg meza-skarpetki za 10zl z grzechotka 0-3mc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c6ebb771f.jpg

Dzierzba, kamciaelcia, AJrin, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba
    tez sie bałam cewnika
    u nas zakladaja juz po podaniu znieczulenia
    a dokladnie to było tak: znieczulenie na siedząco, pomagaja ci się położyć(juz nogi odbiera), zakładaja cewnik i wszystko inne. Nic nie poczułam
    a jak sciągali tez nic
    No zobaczymy jak to będzie. Co szpital to inaczej jest. Mojej kolezance cewnik zakładali godzinę wcześniej. Będę w czerwcu to się dowiem wszystkiego.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    w pierwszej dobie tak czesto ktoś zachodził, ze nawet bym nie zdązyła zadzwonić
    mała lezała koło mnie
    z racji leżenia po cc na płasko (a u mnie 24h)położne tylko ją przekładały, albo odkładały, jeśli chcialam
    podobnie w nocy
    u nas nie ma oddziału noworodkowego
    pierwsze przewijanie zaliczyłam w srodku nocy czyli jakieś 36 h po cc
    zawsze ktoś był i pomógl
    jak juz latałam to byłam mało ważną pacjentką :D dziecko już tylko było najważniejsze
    ale mój szpital jest mały a w takich wasnie domową atmosfere sie docenia
    na sali miałam jedną dziewczynę, która tez była po cc, ale to było jej drugie dziecko-jej rady pomagały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie balam lewatywy, ale nikt mi nie zrobił ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cewnika, to trochę zabolało przy zakładaniu... i pierwsze parę minut było dla mnie dziwne, bo miałam wrażenie, że zaraz się zesikam... :P a mój mąż mówi, że siku mam już w woreczku he he

CC miałam o 10, do 20 był ze mną mąż. Podawał mi małą do karmienia, przewijał. Oczywiście położne zaglądały co jakiś czas czy w czymś nie pomóc :)
    Na noc wzięły córeczkę, ale i tak spać nie mogłam. Miałam wyrzuty sumienia, że nie ma jej przy mnie... zwłaszcza jak słyszałam płaczące noworodki :(

Rano sama wstałam z łóżka, położna powiedziała, że jestem bystra :P sama się umyłam, położna stała za drzwiami jakby co. Jak najwięcej chodziłam, wiadomo rana ciągnie okropnie.
    Polecam mimo wielkiego bólu co godzinę zmieniać pozycję, raz na jednym boku, raz na drugim, raz na wznak.

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cewnik 2h przed cc, nienawidzę cewnika ti dla mnie najmniej "przyjemne" bo mam zaraz stan zapalny od tego.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    No zobaczymy jak to będzie. Co szpital to inaczej jest. Mojej kolezance cewnik zakładali godzinę wcześniej. Będę w czerwcu to się dowiem wszystkiego.

Dzierzba A gdzie planujesz rodzić? W matce polce?

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja sie balam lewatywy, ale nikt mi nie zrobił ;)
    Hahah lewatywa przy porodzie to pikuś. Czujesz się jakby cię ktoś od dupy strony nadmuchał. :D Mi robili kilka godzin przed więc wiadomo, że nic to nie dało. Teraz jak leżałam z babką której macicę usuwali to mówiła, że dwie strzykawy po 250 ml w nią wlali i szukała pasów na kibelku co by nie odfrunąć w kosmos za sprawą ciśnienia. ;)

kamciaelcia, bbeczka91 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywę też miałam o dziwo i tak zastrzyki pozostają u mnie na 1 miejscu strachu i bólu :P czuje się jedynie rozpieranie w jelitach jakbym się przejadła :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ