X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za wszelkie opoznienia z dopisywaniem, ale jestem w Poznaniu bo mam zjazd i wzielam od mamy laptopa a na nim nie mam internetu:(
    Obiecuje nadrobic w poniedzialek, wtedy tez was nadrobie.
    Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. Ja dzis z kolezankami spedzilam dzien i musze przyznac - czuje sie swietnie!:)
    Powiedzialy ze juz widac ze jest nas dwoje :)

Dobrej nocy i jeszcze raz przepraszam za opoznienia :*

Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Co aż takie nie dobre te amerykańskie jedzenie????!

Mój mąż stwierdził że chciałby do Kanady wyemigrowac hahahha
    Oczywiście to jego marzenia za dobrą robotę ma żeby z tad spadać hihi
    Jaka Kanada, nam sie marzy powrót do Polski! Wyjazd był z czysto akademickich pobudek :(

Sophia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tak jak my wszystkie. :-)
    Więc teraz jedzmy bo potem nuuuul!

Straszne :-( ale taka natura.

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja miałam ścisłą dietę co prawda, dwa dni bez jedzenia, trzeci i czwarty zupy mleczne (na śniadanie z grysikiem, w obiad z ryżem, a na kolację z pozostałościami, tworami kluskopodobnymi), później już obiady były, ale mój szpital stosował pierwsze i drugie danie 2w1, czyli zupę z pływającą sztuką mięsa pośrodku. W dniu wypisu pytali się czy mam ochotę na zupę mleczną czy mają dać chleb z masłem. W tym samym szpitalu planuję rodzić, może dla matek mają bardziej wyszukane menu :P

Na pewno :P na wspomnianej stronie nieraz pokazują dania z diety dla matki karmiącej lub na patologi na końcówce ciąży ;)

Nie no, wiadomo, może nie będzie tak źle ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:58

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny przepraszam za wszelkie opoznienia z dopisywaniem, ale jestem w Poznaniu bo mam zjazd i wzielam od mamy laptopa a na nim nie mam internetu:(
    Obiecuje nadrobic w poniedzialek, wtedy tez was nadrobie.
    Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. Ja dzis z kolezankami spedzilam dzien i musze przyznac - czuje sie swietnie!:)
    Powiedzialy ze juz widac ze jest nas dwoje :)

Dobrej nocy i jeszcze raz przepraszam za opoznienia :*

No jesteś:-)
    Miłego wypoczynku.
    No coraz częściej będą mówić:-)
    Ja się w kurtkę zimowa Zapiłam ale ciasno opina siejest ludzie się patrzą albo ja mam jakieś omamy:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:03

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:12

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jaka Kanada, nam sie marzy powrót do Polski! Wyjazd był z czysto akademickich pobudek :(

Co ty my nigdzie nie jedziemy.
    No może jeśli mąż by dostał dobra prace ale do Niemiec.
    Ale na chwilę obecną zostajemy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Koleżanko, super:). Ja mam 180 cm i tez nie chudzielec :)

No dobra ja mam 168 cmm i 75 kg nadwagą niby 20kg hahah
    Niech będzie nic dziwnego jak puchlam i tylam bez powodu przez tą insulinooprnosc! Na lekach przed zajściem zgubiłam 10kg w mc także nie jest źle :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Koleżanko, super:). Ja mam 180 cm i tez nie chudzielec :)

Jak miło że nie jestem sama:P Mam cycka i kawałek pupy. Mąż nie wymienia mnie na inny model to najważniejsze. Ale sama dla siebie chce trochę po ciąży zgubić wiecej niż mam teraz. Bo jeszcze nie przytyłam ani kg od początku ciąży.

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam bo córka nie zamierza iść spać!
    Dobranoc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziewczyny,
    wykreslcie mnie z listy.

Zegnam sie z Wami. BYlam dzisiaj na usg, zrobili mi pomiary genetyczne, wyszly tragicznie, mam ogromne ryzyko wady genetycznej.

Nie wierze w to co sie dzieje, tyle czasu czekalam na ta ciaze, a teraz juz nie chce byc w ciazy. Chce wrocic do normalnego zycia, nie chce nic. Dzisiaj mam ochote tylko zasnac i sie wiecej nie obudzic.

Los jest dla mnie bardzo nielaskawy. Mam ogromna nadzieje, ze zadna z was nie bedzie musiala przez to przechodzic.

Powodzenia!

Kochana nie trać nadziei! Skonsultuj to jeszcze. Diewczyny podały tyle przykładów kiedy wyniki były złe, a dzieci rodziły się zdrowe. Ja wierzę że wszystko będzie dobrze, a w wrześniu będziesz tulić swoje dzieciątko!!!! :*

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje nie tyle tego ze przytyje teraz, tylko jak ja to wszystko zrzucę po ciazy czy bedzie mi sie chciało :D ja mam 166 cm a ile wazę to nie mam pojęcia pewnie cos koło 60-65 kg w chwili obecnej :)

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam.coś opowiem. Na patologii czy porodowe dostaje się posiłki, byle jakie ale sa. A teraz wyobraźcie sobie, ze wyladowalam z dwumiesieczna corka w szpitalu na pediatrii i mi nie należało się nic. Bo dziecko karmione piersią. Ja mialam z głodu zdechnac. Gdyby nie to, ze mama i mój mąż na zmianę dowozili.mi jedzenie, to nie wiem co by było. Jaja sobie robią z ludzi. Powietrzem trzeba żyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:18

Bee85 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem żur! Super mniam :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To ja Wam.coś opowiem. Na patologii czy porodowe dostaje się posiłki, byle jakie ale sa. A teraz wyobraźcie sobie, ze wyladowalam z dwumiesieczna corka w szpitalu na pediatrii i mi nie należało się nic. Bo dziecko karmione piersią. Ja mialam z głodu zdechnac. Gdyby nie to, ze mama i mój mąż na zmianę dowozili.mi jedzenie, to nie wiem co by było. Jaja sobie robią z ludzi. Powietrzem trzeba żyć :/

A płaciłaś za miejsce? U nas w szpitalach jest pobierana opłata wtedy łaskawie dostaniesz jedzenie.. dla mnie to śmiech na sali co się dzieje w polskich szpitalach.

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Jeju jakie chore, a co np jakby ktos był sam, nie wyobrażam sobie tego, a nie zbiednieliby gdyby przygotowali posiłek wiecej, nie myślą w tych szpitalach...

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miejsce? Spałam na krześle. Potem mąż dowiozl mi lezak. Masakra jakaś :/

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Polubiłam.. ale w sensie, że nie lubię :/ nawet bardzo

h4zpdqk39i22byyb.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny,

ja po usg genetycznym. Mamy córę, zdrowa, fajna, zakochani jesteśmy! :)Pozdrawiamy!

Moonicorns, Justyna_89, Angela89, Pysiaczek89, Bee85, Behemottka, Żabcia_, Pauka, A_n_k_a_80, miniaturka31, Dzierzba, blablabla, żabka04, Skali89, Robotka1, ggohaa, Anulka01, bbeczka91, Broszka, ewcia91, Magdziulla, alinka, Cordy, AniaLewandowska, maluutka90, Sabina, violett, bisacz, Malutka92, Balerina, szpilka, magdallena69, martta, slodka100, Gumcia, M@linka lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny,

ja po usg genetycznym. Mamy córę, zdrowa, fajna, zakochani jesteśmy! :)Pozdrawiamy!

Ojaaa super! Gratulacje! :D:D:D

f2w3ugpj6tnh1br3.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ