X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czemu bać sie kąpieli w wannie. Ja sie kapie od samego początku, mało tego, lubię nawet poleżeć kilkanaście minut. Oczywiście nie puszczam wrzątku tak jak kiedyś. Ale ciepła wodę jak najbardziej. Przecież basen jest polecany rownież dla kobiet w ciazy, a tam nie chodzi sie na 5 minut. Nie popadajmy w paranoje.

Co do legginsów H&M - są świetne! Ja zakupiłam 3 pary w rozmiarze S i tylko teraz w nich śmigam. Wygodnie i bezuciskowo ;)

Dzierzba, Behemottka, Skali89, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Małgorzata USG bywa często omylne, ja się o tym przekonalam w poprzedniej ciąży - raz na korzyść, raz nie. Powtórz USG i weź skierowanie naa.dalszą diagnostykę. Uwierz mi, że nawet jeśli dzidzia okaże się chora (w co nie.wierzę) będziesz ją kochać najbardziej na.świecie.

Zabko kiedy.idziesz na obciążenie? Ja już miałam 4 tyg temu bez IO. Krzywa wyszła prawidłowo, ale domowe pomiary na czczo nie są dobre i jestem na diecie, ale pewnie z czasem będzie i insulina.

W poniedziałek.
    Ciężko będzie na gładzie bez kawy.
    A mogę wziąć letrox???????rano przed badaniem????
    Mam nadzieję że nie oddam tej glukozy i pójdzie gładko :-) już mną trzęsie.

Ja nie jestem już na żadnej diecie endo,gin i diabetolog kazali normalnie jeść oszczędzac się w słodyczami i tak na nie nie mogę patrzeć czasami się skuszę na kawałek czegoś i jeść regularnie 5-6 posiłków i dużo warzyw.
    Więc tak robiędiabetolog zbadał mi glukoze na czczo przed wizytą i miałam 113 a zjadłam chyba z 6 pierogów ruskich.
    Powiedziała że jest ok.
    Więc mam nadzieję że wyniki teraz też będą ok. Nie wyobrażam się kluc i podawać sobie insuline

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w H&M nie było promocji na spodnie ciążowe :( nie wiem czemu, ale że nie mam czasu biegać po sklepach musiałam kupić w normalnej cenie... trudno

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie prawdopodobnie zamówię przez internet, mam nadzieję że trafię z rozmiarem, póki co mieszczę się w swoje spodnie a gumce, mimo że lekko brzuchol się zaokrągla :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka pamiętaj że masz Nas! Popieram słowa dziewczyn, idz gdzieś jeszcze indziej. Ja wierze że będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

A to drugi tort :) Według mnie ładniejszy niż z poprzedni:) Ej w ramach weryfikacji może być ?:P Masło z lidla leży nawet :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 15:18

Pysiaczek89, Bee85, megg, żabka04, Żabcia_, Behemottka, claudiuszek, blablabla, bbeczka91, maluutka90, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,jest uroczy :D aż szkoda jeść :D

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś mi mąż oznajmił że widać mi brzuch, taki brzuch miałam około 20 tc z córka :D Był fakt trochę wyżej. Ale chodzę z bananem bo widać brzuch. Nie nacieszyłam się nim w poprzedniej ciąży więc teraz liczę że będzie dłużej ze mną :D

Na moment wstawie porównanie :P
    Tu było zdjęcie brzucha:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:56

Little Red Fox, A_n_k_a_80, Moonicorns, megg, żabka04, Żabcia_, Behemottka, Justyna_89 lubią tę wiadomość

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka prosze nie poddawaj sie i idz do jeszcze jedno lekarza tak jak mowila Behemotka to tylko USG i zrob jeszcze inne badania :<! Musisz uwierzyć ze Twoje malenstwo mimo wszystko bedzie zdrowe przeciez ile jest takich przypadków, ze straszą, ze bedzie zle a jest finalnie wszystko dobrze! I nie odchodź od Nas!

Angela sliczny tort, bardzo ładnie wykonany :D i brzuszek juz całkiem dorodny ale ja tez juz mam taki jaki miałam w pierwszej ciazy moze w 19 albo cos strasznie szybko rośnie :)

A jesli chodzi o mnie to dzisiaj sobie spacerowałam nad morzem i karmiłam łabędzie i kaczki haha :D potem zjadłam obiad (karkówkę) i wrocilam do domu i zasnelam i czuje jak drapie mnie w gardle :/

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie podziała Ksosia?:(

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, widzę że brzuszek rośnie pięknie :)

ja sobie tak przeglądam profil na fb "posiłki w szpitalach" i mam nadzieję, że ktoś będzie mnie z rodziny dokarmiał :P

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:

Angela sliczny tort, bardzo ładnie wykonany :D i brzuszek juz całkiem dorodny ale ja tez juz mam taki jaki miałam w pierwszej ciazy moze w 19 albo cos strasznie szybko rośnie :)

Też jestem w szoku że tak szybko rośnie, w poprzedniej ciąży własnie od 20tc robiłam zdjęcia bo dopiero było coś widać :P Teraz zaczynamy od 13 :D

Moonicorns lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch wieczorem to jest hoho 6 msc a rano ledwo wystaje.

Ksosia u mnie korekta daty by była 4.03 usg i to nie jest póki co prenatalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak to jest poranny to wow. Ja mam swoją galerię w pamiętniku, robię co tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, widzę że brzuszek rośnie pięknie :)

ja sobie tak przeglądam profil na fb "posiłki w szpitalach" i mam nadzieję, że ktoś będzie mnie z rodziny dokarmiał :P

Ja nie miałam okazji skosztować co zaoferował mi szpital bo musiałam być naczczo, i tak byłam 2 dni na głodniaka bo nie wiedzieli kiedy będzie trzeba ciąć.. a po CC zaoferowali mi kleik. Obiadu nie dostałam bo już w domu byłam. Ale później musiałam się położyć na 2 dni do córki i obiady... na pewno nie dla matki karmiącej. Choć odchodzi się od diety dla karmiących, no ale na oddziale OION nie powinni dawać kalafioru dla matek które karmią takie maleństwa.. No i nie jadłam tam tez :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Angela jak to jest poranny to wow. Ja mam swoją galerię w pamiętniku, robię co tydzień.

Poranny nawet po 2 ;)
    Ja teraz co sobotę będę robić jak w końcu coś widać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fakt, wspominałaś już o tym, że szybko w domu byłaś. Mnie pewnie nie ominą te "smakowitości", już raz miałam niewątpliwą przyjemność kosztować w tym szpitalu, a przypuszczam, że wszystkie oddziały z jednej kuchni korzystają :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę w końcu znaleźć ładowarkę do aparatu, żeby zacząć dokumentację brzuszkową :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela fakt, wspominałaś już o tym, że szybko w domu byłaś. Mnie pewnie nie ominą te "smakowitości", już raz miałam niewątpliwą przyjemność kosztować w tym szpitalu, a przypuszczam, że wszystkie oddziały z jednej kuchni korzystają :P

Ja trochę w szpitalach leżałam, i niestety nie wspominam ich kuchni dobrze. Gdybym teraz musiała leżeć odpukać w szpitalu to mam na szczęście go prawie pod domem, więc liczę że mąż będzie na tyle dobry i mi coś przyniesie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ja nigdy w szpitalu nie leżałam, nawet nie miałam dłuższej styczności gdy leżał ktoś do odwiedzin, dla mnie to będzie czarna magia,

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ