X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka, moze idź jeszcze do innego specjalisty? Tez ogromnie boje sie tych badań... Ale moze warto jeszcze iść po opinie do innego lekarza?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziewczyny,
    wykreslcie mnie z listy.

Zegnam sie z Wami. BYlam dzisiaj na usg, zrobili mi pomiary genetyczne, wyszly tragicznie, mam ogromne ryzyko wady genetycznej.

Nie wierze w to co sie dzieje, tyle czasu czekalam na ta ciaze, a teraz juz nie chce byc w ciazy. Chce wrocic do normalnego zycia, nie chce nic. Dzisiaj mam ochote tylko zasnac i sie wiecej nie obudzic.

Los jest dla mnie bardzo nielaskawy. Mam ogromna nadzieje, ze zadna z was nie bedzie musiala przez to przechodzic.

Powodzenia!
    Kurde nawet nie mów takich rzeczy to jakiś koszmar, to sie w życiu nacierpisz kobieto, współczuję, a może da się to badanie zrobić jeazcze raz. Moja znajoma też słyszała w szpitalu na oddziale, że jedna kobitka miała urodzić dziecko z chorobą downa, a urodziło się zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:13

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziewczyny,
    wykreslcie mnie z listy.

Zegnam sie z Wami. BYlam dzisiaj na usg, zrobili mi pomiary genetyczne, wyszly tragicznie, mam ogromne ryzyko wady genetycznej.

Nie wierze w to co sie dzieje, tyle czasu czekalam na ta ciaze, a teraz juz nie chce byc w ciazy. Chce wrocic do normalnego zycia, nie chce nic. Dzisiaj mam ochote tylko zasnac i sie wiecej nie obudzic.

Los jest dla mnie bardzo nielaskawy. Mam ogromna nadzieje, ze zadna z was nie bedzie musiala przez to przechodzic.

Powodzenia!
    Nie wierze... Bede się za Was modlic... obiecuje!

Może warto się skonsultować jeszcze z jakims inny lekarzem...Czytałam podobne historie i los sie odwrocił.

ckaigox17mdp9efq.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, mojej koleżance wyszła taka przezierność karkowa, że lekarz powiedział, że na 100% dzieciątko ma zespół downa a mała urodziła się zdrowa- miała po prostu szeroki kark, ale jest zdrowiusieńka, śliczna i rumiana!!! Tyle stresu przez 6 msc miała koleżanka, załamana była a okazało się, że jest ok! Te badania genetyczne to statystyki, nie są pewne!!! Idz jeszcze raz do jakiegoś specjalisty- nie poddawaj się!

Justyna_89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzata skonsultowala bym to jeszcze z jednym ginekologiem . Po jest tyle pomylek ze szkoda gadac .
    Trzymam za was kciuki :* sciskam mocno

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka przykro mi bardzo ale moze tak jak dziewczyny radza idz jeszcze do jednego specjalisty :) Bede sie za was modlic!

Justyna ja bylam w PL 2 tyg temu i jak sie pytalam lekarza przed wyjazdem to powiedzial ze zadnych zakazow nie ma, dopiero po 26tym tygodniu trzeba uwazac jak sie czujesz.

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka tak jak dziewczyny piszą - jeżeli masz taką możliwość to idź jeszcze do innego lekarza. Wiele było historii, że badania wyszły złe a dziecko rodziło się zdrowe. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko się wyjaśni na tą pozytywną stronę, a lekarz u którego dzisiaj byłaś miał okropny dzień i tak bardzo się pomylił...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka, proszę nie załamuj się.
    Dzisiaj rozmawiałam z siostrą o tym jak mało będę mieć badań w UK, a ona mi doradziła dodatkowo, żeby jednak nie przejmować się każdym usg, bo jej w PL się zdarzyło, że lekarz stwierdził, że jej córeczka urodzi się z wodogłowiem i w ogóle, krzyżyk na drogę.. oczywiście na innym usg się nie potwierdziło, a jej córcia ma dziś 4 lata, żadnego wodogłowia nie miała, jest całkowicie zdrowa :)
    Trzymam kciuki by tak też było w Twoim przypadku! Nie trać nadziei!

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziewczyny,
    wykreslcie mnie z listy.

Powodzenia!
    Będziemy sie modlić za Twoje dzieciątko by jednak okazało sie zdrowe. Życzę Ci dużo siły i wiary.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka - kochana nie poddawaj sie jeszcze.... To nic pewnego. Tak jak piszą inne dziewczyny, skonsultuj sie koniecznie jeszcze z innym lekarzem!!!

Boshe, ja myślałam, ze ja mam problemy i chuj... dziś dzień :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziewczyny,
    wykreslcie mnie z listy.

Powodzenia!
    O matko. Tak bardzo mi przykro. Trzymaj się cieplutko i nie poddawaj, zbadaj to jeszcze raz...Może jakiś błąd był?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:31

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiu, jeżeli USG wyszło źle to jeszcze nic nie jest przesądzone, tylko istnieje ryzyko, a dostałaś skierowanie na amniopunkcje? Jakie właściwie wyszły Ci wyniki na USG?

Sophia lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Kochane czy wasze mdłości w pewnym momencie zaczęły stopniowo słabnąć? Ja ostatnie 3 tygodnie miałam wyjęte z zycia ale od 3 dni mdłości jakby lżejsze?
    Uspokojcie mnie prosze bo biorąc pod uwagę moje straty moge zacząć swirowac...
    Dokładnie tak było i to na tym samym etapie. Nie martw sie. Doceń przerwę, bo mogą jeszcze od czasu do czasu wracać.

Pauka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:12

Sophia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka, będę za Was mocno trzymała kciuki, żeby się wszystko poukładało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zabka, co tak szybko ta krzywa? I to cukrowa z insulinowa czy sama cukrowa? Lekarz kazal z obciazeniem glukoza czy same sniadanie?
    Sorki, ze tak wypytuje, ale mi na razie nic nie mowila, a mam IO i sie dziwie.

glukoza i insulina na czczo i z obciążeniem po 1h i 2h.
    Ja robie dla diabetyka.
    Powiedziała że jak wyniki będą ok to dopiero robi się w 24 tc a jak będą złe to będe brać insuline w ciąży :-(

Patrzyła na stare wyniki z krzywej i mówiła że glukoza ok a IO jest faktycznie.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka nie poddawaj się walcz do końca choć rozumiem, że jest Ci strasznie ciężko.
    A ja załamka znowu chora byłam u mamy i mnie zaraziła wrr bo ona też jest chora :/ zastanawiam się, czy wolno nam łykać rutinoskorbin może by mi coś to pomogło... jakieś rady żeby tak dużo nie chorować?

w57vikgnszqgz528.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Małgorzatka nie poddawaj się walcz do końca choć rozumiem, że jest Ci strasznie ciężko.
    A ja załamka znowu chora byłam u mamy i mnie zaraziła wrr bo ona też jest chora :/ zastanawiam się, czy wolno nam łykać rutinoskorbin może by mi coś to pomogło... jakieś rady żeby tak dużo nie chorować?
    Z tego co wiem to wolno ale nie dam ręki uciąć. Ciepła kąpiel i dużo wody z cytryną i miodem polecam.

Ania91 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Mnie moja gin na przeziębienie przepisała wlasnie Rutinoscorbin, calcium c. Wiec śmiało możesz sie wspomagać rutinoscorbinem.

Ania91 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka udaj się proszę do innego gina na poradę. Nie możesz jeszcze przekreślić tej ciąży być może lekarz lekarz się pomylił albo huxxxxowy miał sprzęt przecież liczą w mm i mógł źle uchwycić wymiar. Mam nadzieje że naprawdę się pomylił.
    Oczywiście jeszcze masz możliwość to dokładniej sprawdzić tak jak pisała behemottka.

Wiem że ci ciężko ale to ty musisz walczyć o te dziecko nikt inny za ciebie tego nie zrobi.
    Weź się w garść i szukaj dobrego gina i udaj się na konsultacje.
    Będę z wami . :-)

P.S. Jeszcze jej nie skreślajcie z listy!!!!

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ