X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasica moje gratulacje!:D Super wiadomość:)

Życzę Wam wszystkim miłej niedzieli:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica super, ale Ci fajnie:) teraz można się tylko rozkoszować rosnącym brzuszkiem.

Ja od początku czuję, że będzie chłopak. Kompletnie płeć nie ma dla Nas znaczenia. Jedynie teściowej marzy się wnuczka. Ja się długo starałam i za każdym razem gdy myślałam, że jestem to myślałam o dziewczynce, a teraz chłopak mi w głowie siedzi:)

Ja akurat jestem chudzielec 159cm 48kg i namiętnie się teraz ważę, bo chce poczuć, że tyję w ciąży, ale ona ciągle stoi:/
    Myślałam, że szybciej brzuszek zobaczę, ale na razie bez szału.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny,

ja po usg genetycznym. Mamy córę, zdrowa, fajna, zakochani jesteśmy! :)Pozdrawiamy!

Gratuluję!!! :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny,

ja po usg genetycznym. Mamy córę, zdrowa, fajna, zakochani jesteśmy! :)Pozdrawiamy!

Gratulacje :)

Szkoda, że nie zrobiłam foty wczorajszego obiadu... dostałam mielonkę podgrzaną i podaną jak kotlet, rozgotowaną kaszę z glutem (chyba to jakiś sos był - nie wiem nie tknęłam) i surówka z selera... M a s a k r a :D Mąż mi przywiózł za to gołąbki i czekoladę na deser :) :)

Zobaczymy co rzucą dziś.

Już razem <3
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjjj Dziewczyny :)) Nie da się wszystkiego nadrobić :))) Kasica gratuluję Córeczki.... Chociaż jeszcze może coś tam między nóżkami się pojawić :)

Jeny mnie też wczoraj tak głowa bolała, że położyłam się wcześniej. Jakoś w ogóle ostatnio częściej mnie boli :/

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Ojjjjj Dziewczyny :)) Nie da się wszystkiego nadrobić :))) Kasica gratuluję Córeczki.... Chociaż jeszcze może coś tam między nóżkami się pojawić :)

Jeny mnie też wczoraj tak głowa bolała, że położyłam się wcześniej. Jakoś w ogóle ostatnio częściej mnie boli :/
    Brak wapnia. Mnie rzadko kiedy bolała, a w ciąży często. Zawsze pomaga jogurt, mleko itp i mija. Bąbel się domaga:)

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś mam czuja na Chłopca. Ale to tak bez powodu jakos mi sie tak wydaje. Nie wiem dlaczego :) To moja pierwsza ciąża więc co do płci wszystko nam jedno :) Jak każdy marzymy o zdrowym Bobasku...

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Brak wapnia. Mnie rzadko kiedy bolała, a w ciąży często. Zawsze pomaga jogurt, mleko itp i mija. Bąbel się domaga:)

Właśnie mało ostatnio nabiału u mnie. Ale postaram się to zmienić już dziś :) Może akurat przejdzie. Dziękuję za radę.... Uciążliwe te bóle głowy. Rano wstaje i sobie myślę: oby dzisiaj nie bolała.... A właśnie przed ciążą zdarzało się to rzadko...

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jedyne o czym marzę to to, żeby bobas był zdrowy...

mychakruszyna, Angela89 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    cześć:)

MAłgorzatka trzymaj się dzielnie i tak jak dziewczyny mówią skonsultuj to szybko z innym lekarzem! nie poddawaj się choć wiem że łatwo się pewnie mówi ;/

KASICA gratuluję udanej wizyty:) i dziewuszki:) oj będziesz miał pole do popisu z ubrankami:)

a my to udanej nocy, po śniadaniu powoli szykujemy się na pierwszą drzemkę:)

wiecie że już mnie mdłości opuszczają??? i energii przybywa??:)

a co do wagi to ja jestem na minusie 2 kg :P

Witam z rana :)
    Kasica - gratulacje!!!! Super wiadomość! Ja tez czekam już do 21.03, moze sie wtedy dowiemy ;)
    Mimo, iż wszystkie kalendarze chińskie pokazują chłopca, to przeczucia mam na dziewczynkę.
    Przy mojej Tośce przeczucia miałam na chłopca a wyszła dziewczynka ;)

Robotka1 - mi mdłości tez odpuściły; od jakiś 4 dni jest dużo lepiej. Rano tylko lekki odruch do porcelanki, który kończy sie raczej slinotokiem ;) i podobnie jak u Ciebie: przypływ energii :):):):)
    Dziś z tej okazji postanowiłam zrobić na obiad: kopytka, bitki wieprzowe, buraczki na ciepło i marchewkę na maśle klarowanym ;)

U mnie z waga dziwnie. Zaczęłam z waga 62. Jakieś 2 Tyg temu było 62,8 a dziś spadek do 61,5.
    W tej ciąży bardzo będę sie pilnowała, zeby nie przytyć tak jak wtedy 25kg ;)

Miłego dnia dziewczyny, bo przede mną jeszcze pakowanie dziewczyn na obóz :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Ja też jakoś mam czuja na Chłopca. Ale to tak bez powodu jakos mi sie tak wydaje. Nie wiem dlaczego :) To moja pierwsza ciąża więc co do płci wszystko nam jedno :) Jak każdy marzymy o zdrowym Bobasku...
    Ja w poprzedniej ciąży nie pytałam o płeć lekarza ale bylam pewna chłopaka i tak było. Teraz myślę że jest baba.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mam straszna ochotę na fasolke pp bretonsku,ale boje się efektów ubocznych :-P a teraz zwlekam się z łóżka robić serniczek z galaretka :-)
    ja jadłam kochana we wtorek, bo też miałam mega ochotę. Nie było tak źle, no może poza odpowietrzaniem ;) ale do przeżycia ;)
    Behemottka wrote:
    A ja sie pochwale, niczym Blair, jakie mnie i meza czekaja frykasy, jak sie nasz Fistaszek urodzi. W tym szpitalu jest "celebratory new parents dinner." Daja steka i bezalkoholowy szampan.

http://iv.pl/images/38846855539670854559_thumb.jpg

Zdam relacje we wrzesniu, czy dobre.

Wow! Naprawdę super, u nas to możesz o takich frykasach pomarzyć... :)
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny,

Wow! Tak szybko znacie płeć? Super!!!! :)

Ja się czuje lepiej, plamienie się więcej nie pojawiło... Mdłości też jakby mniejsze ale burza hormonów to jest masakra. Mąż mówi, że jestem nie do zniesienia :( ale co ja na to mogę że wszystko mnie wkurza??? :/ Piersi też zdecydowanie mniej bolą, czasem czuje tylko takie ciągnięcie w brzuchu i w pachwinach więc chyba się tam wszystko rozciąga ;)

Co do jeansów ciążowych - moje 2 koleżanki kupiły i twierdzą, że nie warto kupować bo to tylko na krótki okres... Ja muszę kupić jakieś spodnie bo w swoje już nie wejdę, przynajmniej w większość... :D a do lata i sukienek jeszcze troche czasu a przecież cały czas w dresie popylać nie będę ;) byłam w piątek w H&M i mierzyłam ciążówki za 129zł były bardzo elastyczne i ciągnące się ten pas bardzo wygodny, ale uwaga jaki rozmiar był ok z lekkim zapasem - 40! Gdzie normalnie jeansy w HM mam 36. Założyłam 38 i były takie powiedziałabym na styk a ta 40 była ok, luźniejsze a nie takie opięte więc myślę, że na te się zdecyduje ale to po wypłacie i następnej wizycie :) 3.03 :)

Aaaa! Kornelcia85 moja dzidzia miała w piątek 1,55cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:24

f2w33e3khxcaayjq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny,

Gratuluję córci! To wcześnie się dowiedziałaś.:) Ja poprzednio dopiero w 18 tc.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)

Spędzam weekend z mężem i synkiem, ale wpadłam na chwilę do "biura" i odpisałam Wam na wiadomości i pozapraszałam do tabelki :) Miłej niedzieli i do jutra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Ja też jedyne o czym marzę to to, żeby bobas był zdrowy...
    Wiadomo. W ogóle tak wkurzyłam się na siebie ostatnio. Długo się starałam o malucha, a teraz zamiast się cieszyć ciągle się czegoś obawiam. Najpierw po testach czy beta dobrze przyrośnie, potem koszmarnie przeżywałam czy będzie serduszko, czy przeżyje, a teraz czy będzie zdrowe czy testy wyjdą dobrze. I ciągle mówię sobie -dobra po tym już wyluzuję. Aaha. To nie jest taki mega stres, ale zawsze taki margines, no może coś jeszcze być nie tak, nie ciesz się, bo się później nie pozbierasz. A sama wiem, że to bez sensu. Nie róbcie tak jak ja;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mnie też boli strasznie głowa (praktycznie każdego dnia od 2 tygodnii), ale fakt faktem nabiału jen praktycznie zero... Chyba dzisiaj z litr mleka sobie kupię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:42

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja też dzień wczorajszy i dzisiejszy z mężem spędzam więc nie mam czasu nadrobić ale jutro czuję że będę miała niezła lekturę :) wstalam i ból brzucha nie chce popuścić teraz wzięłam"poranna" porcje dupka może przejdzie :)miłego dnia życzę :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wiadomo. W ogóle tak wkurzyłam się na siebie ostatnio. Długo się starałam o malucha, a teraz zamiast się cieszyć ciągle się czegoś obawiam. Najpierw po testach czy beta dobrze przyrośnie, potem koszmarnie przeżywałam czy będzie serduszko, czy przeżyje, a teraz czy będzie zdrowe czy testy wyjdą dobrze. I ciągle mówię sobie -dobra po tym już wyluzuję. Aaha. To nie jest taki mega stres, ale zawsze taki margines, no może coś jeszcze być nie tak, nie ciesz się, bo się później nie pozbierasz. A sama wiem, że to bez sensu. Nie róbcie tak jak ja;)

Za późno - mam tak samo:P Czekam do prenatalnego usg i mam nadzieję, że ono mnie uspokoi i już będzie lepiej. Zresztą samopoczucie powoli lepsze więc może i głupie myśli sobie pójdą:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Ja też długo się starałam i żyje w ciągłym strachu gdzieś w podświadomości więc wiem o czym mówisz

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jej tez mam tak samo... :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ