X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wiadomo. W ogóle tak wkurzyłam się na siebie ostatnio. Długo się starałam o malucha, a teraz zamiast się cieszyć ciągle się czegoś obawiam. Najpierw po testach czy beta dobrze przyrośnie, potem koszmarnie przeżywałam czy będzie serduszko, czy przeżyje, a teraz czy będzie zdrowe czy testy wyjdą dobrze. I ciągle mówię sobie -dobra po tym już wyluzuję. Aaha. To nie jest taki mega stres, ale zawsze taki margines, no może coś jeszcze być nie tak, nie ciesz się, bo się później nie pozbierasz. A sama wiem, że to bez sensu. Nie róbcie tak jak ja;)
    Mam identycznie
    Czekam jak głupia na każde usg, panikuję jak cycki mi odpuszczą czy jak poczuję się dużo lepiej. Po udanym usg chodzę przez dzień z bananem na twarzy żeby za chwilę wymyślić powód do zmartwień - na chwilę obecną myślę o usg genetycznym i przyznam, że mam cykora.
    Oby do września

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka, na pewno będzie dobrze, przecież prenatalne to tylko statystyka! Trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo :)

Łał, mamy już pierwszą potwierdzoną płeć, gratulacje! Nie myślałam, ze tak szybko zacznie się u nas ten temat ;)

Co do umowy kończącej się w trakcie macierzyńskiego, kwestia przedłużenia umowy to niestety w tym przypadku dobra wola pracodawcy. Jeśli umowa zostanie rozwiązana, to ZUS dokończy wypłacanie macierzyńskiego. Ale wtedy niestety nie przysługuje już urlop wychowawczy.

Byłam wczoraj na USG Doplerowskim, żeby sprawdzić stan moich żył(już przed ciążą miałam żylaki, a teraz w trakcie zaczęło mi się robić pełno pajączków na nogach). Jak powiedziałam, że jestem w ciąży to lekarz zaproponował, że jeśli chce to możemy posłuchać maluszka. Zrobił mi tym niesamowitą frajdę, tym bardziej, że wizytę mam dopiero we wtorek i oczywiście w głowie już miałam same czarne myśli.

No nic, miłej niedzieli Wam życzę :)

bisacz, Pysiaczek89, YvonnElizabeth, martta lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Ja wczoraj cały dzien jakos dziwny bol, jakby ukłucia na samym dole...miałam tez lekkie plamienie, ale gin uspokoiła ze to po cytologii, w każdym razie najadlam sie strachu i dzis w nocy jednak wzięłam nospe, chociaż chciałam uniknąć...

A Ty jaki masz ból? Wybacz, moze przeoczyłam wcześniejszy wpis...

Mnie boli jakbym zaraz okres miała dostać...na szczęście po duphastonie przeszlo:) choć od kilku tygodni z bólem głowy się zmagam mimo ze dziennie z 2 jogurty jem, pije mleko ale u mnie te bole od karku idą ciągle mam napięte mięśnie :/ mąż kupił mi nową poduszkę ale nic nie dało więc zastanawiam się do jakiego specjalisty się udać bo przyczyna leży w kręgach szyjnych

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie to chcialam napisać, że może profesjonalna ręka Ci pomoże, bo skoro ból wędruje od karku to wydaje się, że to kwestia kręgów :) A ból głowy w ciązy to straszne męki, wiem coś o tym...trzymaj się :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pogoda u mie do d..y, a chciałam iść na niedzielny spacer :(. Ja się czuję git nie mam boli głowy, rano inka z mlekiem wieczorem piję kakao, polecam jest pyszne i zdrowe. U mnie jakas plaga nie da sie kupić kwasu foliowego pt. FOLIK 0,4mg, trzy apteki zeszłam i wszędzie jakiś inny shit. Może słyszałyście czy go czasami nie wycifali :/.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle typowo okresowe. Które są.dla mnie niepokojące. Ostatni raz miałam takie bóle w terminie okresu i później zaczęło się plamie mocne. Znowu się boję bo ponownie bóle się nasilają. Ba początku ciąży były kłócia rozciągania, które są normalne. A teraz tylko takie okresowe. Cały czas biorę dupka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że nie jestem jedyna z obawami i, że się ujawniłyście jakoś lepiej z tym, że jest Nas więcej i to wymysły tylko i wyłącznie naszych głów. Z Bobasami wszystko ok.

I zarzadzam silne postanowienie dla Nas - po prenatalnych przestajemy się martwić!!! I już tylko i wyłącznie cieszymy rosnącymi brzuszkami!!!:)

Pysiaczek89, bisacz, Pauka, violett, martta lubią tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie używacie witaminy na włosy? Biorę już femibion i magnez. Więc też nie chcę się orzewitaminowac. Ale mam słabe włosy więc trzeba już zacząć myśleć o witaminkach

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Hej dziewczyny pogoda u mie do d..y, a chciałam iść na niedzielny spacer :(. Ja się czuję git nie mam boli głowy, rano inka z mlekiem wieczorem piję kakao, polecam jest pyszne i zdrowe. U mnie jakas plaga nie da sie kupić kwasu foliowego pt. FOLIK 0,4mg, trzy apteki zeszłam i wszędzie jakiś inny shit. Może słyszałyście czy go czasami nie wycifali :/.
    Nie, nie wycofali. Ja biorę Folik 0,4 mg :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Fajnie, że nie jestem jedyna z obawami i, że się ujawniłyście jakoś lepiej z tym, że jest Nas więcej i to wymysły tylko i wyłącznie naszych głów. Z Bobasami wszystko ok.

I zarzadzam silne postanowienie dla Nas - po prenatalnych przestajemy się martwić!!! I już tylko i wyłącznie cieszymy rosnącymi brzuszkami!!!:)

Dokładnie! Jestem za

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zabka, czyli podejrzewaja u Ciebie cukrzyce ciazowa? I nie musisz stosowac diety? Dziwne to troche, ja mam ciagle wyrzuty sumienia, bo pozwalam sobie na drobne grzeszki, ale poki co waga bez zmian.
    Ej, waga 75 kg przy 168 to nie jest nadwaga 20 kg, kto tak wymysla? :p przeciez norma bedzie gdzies do 60 -64 kg.
    Ja jak sie dowiedzialam o IO to przy wzroscie 168 wazylam 70 kg. Po jakichs 6 miesiacach leczenia wrocilam do swoich 57 kg. I teraz codziennie zaklinam wage, zebym zaczela tyc :p
    Ale zastanawiam sie, ile lacznie przytyje w ciazy ehh :)

Z córką w ciąży dużo mi nie brakowało a by zakwalifikowałi do cukrzycy ciążowej.
    Teraz nic takiego nie mam.
    Jeżeli wyniki z krzywej która robię w poniedziałek wyjdą źle to bedą mnie leczyć insulina ale diabetolog wątpi żebym miała cukrzycę bo tylko do IO się można czepic.
    Ahhhhhh
    Mamvto gdzieś jem wszystko to co jadłam kiedyś ale o dziwo teraz w ciąży zadko przelkne i mam ochotę na coś słodkiego.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Nie, nie wycofali. Ja biorę Folik 0,4 mg :)
    Ja też brałam dokładnie nazywa się Mama Folik 1 ale ja się przeżuciłam na Pregna Plus bo ma dodatkowo żelazo ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Ja też brałam dokładnie nazywa się Mama Folik 1 ale ja się przeżuciłam na Pregna Plus bo ma dodatkowo żelazo ;)
    Mi gin powiedziała, ze jak skończę folik, to wtedy tez mam zacząć brać Pregna Plus.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko u mnie jest problem, żeby nie przeklinać, bo mam taką pracę, że często się denerwuję na klientów, tzn teraz w ciąży zauważyłam większą olewkę na stresujące sytuacje, ale nadal niektórzy nie grzeszą inteligencją i wtedy sobie soczyście z ich powodu przeklnę... ale obiecałam sobie, że będę się pilnować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Pytałam już czy bierzecie jakieś witaminy.Mój mi kupił Chela-Mag B6 mama (magnez) i Vita-min plus mama nie wiem czy mogę je zacząć brac...czy zacząć od drugiego trymestru?
    ja będę brała od drugiego trymestru i zobaczę na najbliższych badaniach czy czegoś mi nie brakuje. Póki co tylko folik 0,4, bo moja gin powiedziała, że te suplementy mogą powodować wzmożone mdłości i faktycznie gorzej się po nich czułam :(

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

O to ja mam jeszcze miesiąc na marudzenie

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm... ogórki kiszone - tego mi było trzeba :D

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle się zamartwiam i ciągle myślę sobie - nieeee no nie można tak.... I tak w kółko :) Najgorzej jak się nie ma żadnego zajęcia. Nasz mózg wariuje i zaczyna wymyślać dziwne paranoje!! Ej zakupiłam ostatnio na nude ten zeszyt artterapia co reklamują w tv :) Tak sobie czasami koloruję :)

Ja już się wyspałam po śniadaniu i fajnie się czuję. Tymbardziej, że jak zasypiałam to lał deszcz a teraz świeci słoneczko :) Więc spacerek musi być :)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmieniłam koncepcje polędwiczki, która miała byc w sosie własnym a wyszła w sosie podgrzybkowym ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:37

Angela89 lubi tę wiadomość

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ