X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, że takiej mi ochoty narobiłyście ostatnio na barszcz biały, że w tygodniu ugotuję :) Może wtorek bądź środa :) Mniaaammm

mychakruszyna lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Little Red Fox ja mam podobna sytuacje, umowa konczy mi sie w trakcie macierzynskiego. Jak sie czegos dowiesz to chetnie poslucham, cos mi sie obilo o uszy, ze firma powinna przedluzyc wtedy umowe co najmniej do konca macierzynskiego, ale pewnosci nie mam.

Jeśli kończy Ci się umową na macierzyńskim to ona poprostu wygasa i zasiłek wypłaca Ci ZUS. Pracodawca jedynie musi się z Tobą rozliczyć za zaległy urlop ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Pytałam już czy bierzecie jakieś witaminy.Mój mi kupił Chela-Mag B6 mama (magnez) i Vita-min plus mama nie wiem czy mogę je zacząć brac...czy zacząć od drugiego trymestru?
    Ja biorę vita-miner dla ciężarnych + kwas foliowy z zaleceń lekarza. Muszę się dopytać o żelazo dodatkowe, bo omam na granicy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wlasnie, tak sie zastanawialam, co z zaleglym urlopem. Wolalabym, zeby przedluzyli, jesli im to nic nie szkodzi, no i na sookojnie mozna potem wrocic, ale zobaczymy jak bedzie ;) dzieki za informacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już to widzę jak mi umowę przedłużą :P u nas jest dość duża rotacja, a po pół roku od mojego zwinięcia się na L4 lub macierzyński niektórzy zapomną o moim istnieniu :( a boję się że po przerwie będzie mi ciężko znaleźć pracę, ale nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość :P

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Nie dam rady was nadrobic niestety... Nie wchodze za czesto na forum w weekendy bo poswiecam czas mezowi i synkowi :) Ale jutro w wolnej chwili wstawie jeszcze raz moje zdjecie usgale tym razem z nickiem :) zeby nie bylo watpliwosci zejestem prawdziwa :P A teraz lece robic obiad a wam zycze milej niedzieli! :)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a miewacie bóle krzyża? Od wczoraj mnie pobolewa i
    kłuje w dole brzucha, chyba sie tam mi wszystko rozciąga...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Ja też ciągle się zamartwiam i ciągle myślę sobie - nieeee no nie można tak.... I tak w kółko :) Najgorzej jak się nie ma żadnego zajęcia. Nasz mózg wariuje i zaczyna wymyślać dziwne paranoje!! Ej zakupiłam ostatnio na nude ten zeszyt artterapia co reklamują w tv :) Tak sobie czasami koloruję :)

Ja już się wyspałam po śniadaniu i fajnie się czuję. Tymbardziej, że jak zasypiałam to lał deszcz a teraz świeci słoneczko :) Więc spacerek musi być :)
    Ja tez sobie kupiłam kolorowankę dla dorosłych, ale tej reklamowanej w tv nigdzie nie mogłam znaleść. Myslalm, ze tylko ja mam takie dziwne pomysły :) :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam kolorowankę dla dorosłych :P

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Kochane a miewacie bóle krzyża? Od wczoraj mnie pobolewa i
    kłuje w dole brzucha, chyba sie tam mi wszystko rozciąga...

Tak to normalne ja też mam czasami jakieś bóle krzyża i klucia tam na dole.
    Ostatnio tak mnie bolało dziwnie że miałam ochotę coś sobie zrobić.
    Dziwne uczucie i uczucie tak jakbym zaraz za sekundę miała okres dostać.
    Także spokojnie taki objaw rozciągania się :-)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kobietki za otuchę!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obiadku serniczek na zimno już w lodówce :-)
    Mąż się domagał miałam nie robić bo niekupilam biszkoptow hahaha zapomniałam. Mąż powiedział że innego niechce minęła godz pyta gdzie serniczek wrrr dałam na spod pałeczki ptysiowe jakoś tak się to nazywa i zalałam serniczkiem a mąż nogami przebiera bo chce juz.
    Zauważyłam że pożera dużo Słodkiego chyba za mnie od razu hihihi

Mnie spanie łamie i glowa boli nic mi nie pomaga chyba przez tą pogodę cały czas u mnie deszcz pada:-(

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie oglądam "Porody" na ipli,
    dokument nagrywany w szpitalu nad którym sie
    zastanawiam, chciałam popatrzeć jakie sa tam położne itp,
    ale płacze jak bóbr, takie emocje przy samym oglądaniu, to
    musi byc niesamowite uczucie kiedy bierze sie swoje
    dziecię w ramiona!

martta lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami w tv patrzę na porody na tych babskich kanałach to wzruszam się jak nienormalna :P ale pozatym program typu nasz nowy dom itp też mnie wzruszaja:P reklamy jak np nationale...co dziewczynka leży w namiocie i martwi się o ojca...no masakra z emocjami :P

Zabka u mnie też leje i leb peka:/ idę na frytki i rybkę bo dochodzi w piekarniku ;) smacznego kto jeszcze nie jadł ;)

Pauka, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:) ale pogoda do dupy u mnie deszcz i szaro buro. Nic mi się nie chce, do tego w tv nic nie ma, M w kuchni szaleje, rosół już był, zmuliło mnie jak przysmażał cebulę i teraz soti mi w gardle o dziwo wczorajszą czekoladkę czuję, którą zjadłam na wieczór.
    I ja też mam sernik na zimno a teraz M robi jak to powiedział bardzo dietetyczny obiad -zobacze co mu wyjdzie.
    A ja zdycham, jeszcze mnie coś w krzyżu łupneło rano i jestem połamna co za dzień;/

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Ja wlasnie oglądam "Porody" na ipli,
    dokument nagrywany w szpitalu nad którym sie
    zastanawiam, chciałam popatrzeć jakie sa tam położne itp,
    ale płacze jak bóbr, takie emocje przy samym oglądaniu, to
    musi byc niesamowite uczucie kiedy bierze sie swoje
    dziecię w ramiona!

Uwierz mi ale sama się na pewno poplaczesz po porodzie nawet nie trzymając dziecka na rękach.
    Ja swoją córkę pocaowalam taka brudna bo postawili przed oczyma i kazali powiedzieć co urodziłam :-) pocalowalam i zabrali ja. Byłam w szoku więc nie zdążyłam się poplakalac ze szczęścia.
    Potem lekarz mnie zszyl dostałam śniadanie i czekałam na pielęgniarki która z łóżkiem zawiezie mnie na salę a tam szloch,płacz ze szczęścia że zostałam mama:-)
    Także wy pewnie też będziecie płakać ale to cudowne:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:39

Pauka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne miałam robione przez brzuch, kilkoma głowicami, tylko w przypadku dużej otyłości robi się je przez pochwę :-) badanie trwało około 50 minut. Piszę, bo któraś z Was pytała :-)

Sabina, maluutka90 lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kasica, nie ma więc co, wezmę męża, może choć jedną łezkę uroni :P

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    U mnie jakas plaga nie da sie kupić kwasu foliowego pt. FOLIK 0,4mg, trzy apteki zeszłam i wszędzie jakiś inny shit. Może słyszałyście czy go czasami nie wycifali :/.

nie ma znaczenia jakiej firmy bierzesz kwas foliowy, nie rozumiem tego przywiązywania się co do firmy, producenta, wszędzie jest taka
    sama dawka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:30

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ