X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz moze teraz tylko tak wystrzelił brzuszek a potem juz nie bedzie sie tak szybko powiększał rożnie to bywa :D

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc mam nadzieję, że w pewnym momencie się dzidziuś uspokoi :) bo inaczej będę potrzebować taczek, żeby brzuch w 9 miesiącu wozić :D i chcę na urlop jechać! żeby ciężko nie było :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny ten twój brzusio:) u mnie od stopnia najedzenia zależy wielkość :P ale jesteś 2 tyg do przodu więc nie mam co się spieszyć :) jak leżę to jest plaski ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio koleżanka w pracy zwróciła uwagę, że brzuszek już wywaliło, a ja się śmiałam, bo przecież nawet 1szy trymestr się dobrze nie skończył :D tak więc zaczęliśmy już robić dokumentację fotograficzną, a mąż chce z tych zdjęć zrobić film poklatkowy - będzie pamiątka, tak jak po wszystkich zdjęciach z usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie było mnie kilka godz a już mam do nadrobienia kilkanaście stron :)
    Malutka92 wrote:
    o 4 obudziłam się z meeeega pełnym pęcherzem i leniem żebym wstać do toalety,le cóż siła wyższa,a później spać nie mogłam,bo dopadł mnie głód,a tego jeszcze nie miałam.. Coś nowego się zaczyna :-P. Bierzecie jakieś witaminy czy tylko kwas foliowy?

u mnie jest podobnie z pęcherzem - w nocy to 2-3 razy wstaje aby go opróżnić ale z uśnięciem po nocnej wizycie w wc to nie mam (ze mnie to taki przypadek ze jak ktoś mnie obudzi dzwoniąc do mnie telefonem tak około godz 9 rano to mogę gadać nawet godzinę a następnie dalej iść spać)
    ja biorę tylko kwas foliowy oraz witaminę c. gin jak narazie nie zalecił mi brania jakiś zestawów witaminowych dla kobiet w ciąży (jak go spytałam czy powinnam zażywać jakiegokolwiek zestawu witaminowego to odpowiedział ze jeżeli chce aby dziecko ważyło około 4-5kg to on nie widzi przeciwwskazań).

gratuluje potwierdzenia płci dziecka oraz udanych badan na wizytach.

ja jeszcze nie wiem co będę miała i prawdę powiedziawszy chce się dowiedzieć dopiero na ostatniej wizycie przed porodem aby nie mieć rozczarowania ze wyprawkę tworzyłam typowa dla dziewczynki a urodziłam chłopca(partner "wróży" ze będziemy mieć córkę oraz mojej mamie tez często zdarza się w rozmowie na temat dziecka oznajmiać ze to będzie dziewczynka).
    dla mnie najważniejsze jest aby ciąża obyła się bez dużych problemów (na 80% mogę mieć cukrzyce ciążową bo przed ciąża miałam dość sporawe stężenie cukru we krwi) oraz aby dziecko urodziło się zdrowe.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielne. Piękne brzuszki macie :). Miłego wieczoru życze. Coś czuje, ze nie będę miała dzisiaj czasu sie udzielać.

A to jest oficjalny apel do BRATKA, zeby dała znak życia

Ksosia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też zaczęłam zdjęcia robić, chciałam co tydzień...ale zapominałam, więc co miesiąc robię, w 2 i teraz 3 zrobiłam, niezła pamiątka dla dziecka:)
    ostatnio w empiku widziałam taki pamiętnik dla dziecka, ale który uzupełnia się od początku ciązy do chyba 5r.ż. - wiec chyba zakupie choc koszt 60zł ale niedługo zapomne niektóre rzeczy, a tam wiem ze było kiedy sie dowiedzielismy, 1 wizyta, zdjęcie usg, objawy ciąży itp.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam te książki, tylko one są podzielone albo na chłopców albo na dziewczynki, są może takie uniwersalne? :)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Tak juz teraz Alat i Ggtp mam po 100 bez mala, a fosfataza zasadowa na granicy.

a przed ciążą też miałaś ponad normę? Byłaś już z tym u jakiegoś lekarza? Czy coś zalecił? To jest moja druga ciąża i ja niestety miałam cholestazę, teraz zbieram się aby pójść i zrobić wyniki... a jesteś na diecie wątrobowej?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam uniwersalna na okładce chyba był mis z brzuszkiem z futerka taka bezowa ladna bo jeszcze przed narodzeniem można dokonać wpisu:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie chętnie poszukam :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik ale ładny brzusio. :) Nie martw się, zawsze można deskę pod brzuch i na szalkach wkoło szyi. ;) Ja osobiście szukam projektanta taczek samobieżnych bo przy moim 161 cm i dwójce to mogę brzuch po ziemi ciągnąć.:D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, podziwiam, ja w swoim małym ciele nie wyobrażam sobie zmieścić więcej niż jedno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:52

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba, podziwiam, ja w swoim małym ciele nie wyobrażam sobie zmieścić więcej niż jedno :D
    Ja ździebko wyboru nie mam i jakoś muszę ;) Liczę na to, że nie będzie taki ogromny bęcuś. Z młodym nie był wielki, a 4 kg urodziłam. Pocieszam się jak mogę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dzisiaj zamula i w pachwinach ciągnie jakbym ujeżdżała conajmniej mustanga, brzuch się rozrasta, chyba fasolka ma mało miejsca w domku :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już pierwszych ruchów doczekać nie mogę! :)
    ale teraz sobie przypomniałam o jutrzejszych prenatalnych i jakoś stres dopadł :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku nie stresuj się, wiem,że łatwo mówić ale wszystko będzie dobrze. Ja Ci zazdroszczę, bo nie wiem kiedy moje bąble zobaczę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę... Dopiero 11 marca. I zaraz później USG. Niech leeeci ten czas!

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę... Dopiero 11 marca. I zaraz później USG. Niech leeeci ten czas!
    Dokładnie! Ja mam 10.03 :(

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ