X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz moze teraz tylko tak wystrzelił brzuszek a potem juz nie bedzie sie tak szybko powiększał rożnie to bywa :D

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc mam nadzieję, że w pewnym momencie się dzidziuś uspokoi :) bo inaczej będę potrzebować taczek, żeby brzuch w 9 miesiącu wozić :D i chcę na urlop jechać! żeby ciężko nie było :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny ten twój brzusio:) u mnie od stopnia najedzenia zależy wielkość :P ale jesteś 2 tyg do przodu więc nie mam co się spieszyć :) jak leżę to jest plaski ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio koleżanka w pracy zwróciła uwagę, że brzuszek już wywaliło, a ja się śmiałam, bo przecież nawet 1szy trymestr się dobrze nie skończył :D tak więc zaczęliśmy już robić dokumentację fotograficzną, a mąż chce z tych zdjęć zrobić film poklatkowy - będzie pamiątka, tak jak po wszystkich zdjęciach z usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie było mnie kilka godz a już mam do nadrobienia kilkanaście stron :)
    Malutka92 wrote:
    o 4 obudziłam się z meeeega pełnym pęcherzem i leniem żebym wstać do toalety,le cóż siła wyższa,a później spać nie mogłam,bo dopadł mnie głód,a tego jeszcze nie miałam.. Coś nowego się zaczyna :-P. Bierzecie jakieś witaminy czy tylko kwas foliowy?

u mnie jest podobnie z pęcherzem - w nocy to 2-3 razy wstaje aby go opróżnić ale z uśnięciem po nocnej wizycie w wc to nie mam (ze mnie to taki przypadek ze jak ktoś mnie obudzi dzwoniąc do mnie telefonem tak około godz 9 rano to mogę gadać nawet godzinę a następnie dalej iść spać)
    ja biorę tylko kwas foliowy oraz witaminę c. gin jak narazie nie zalecił mi brania jakiś zestawów witaminowych dla kobiet w ciąży (jak go spytałam czy powinnam zażywać jakiegokolwiek zestawu witaminowego to odpowiedział ze jeżeli chce aby dziecko ważyło około 4-5kg to on nie widzi przeciwwskazań).

gratuluje potwierdzenia płci dziecka oraz udanych badan na wizytach.

ja jeszcze nie wiem co będę miała i prawdę powiedziawszy chce się dowiedzieć dopiero na ostatniej wizycie przed porodem aby nie mieć rozczarowania ze wyprawkę tworzyłam typowa dla dziewczynki a urodziłam chłopca(partner "wróży" ze będziemy mieć córkę oraz mojej mamie tez często zdarza się w rozmowie na temat dziecka oznajmiać ze to będzie dziewczynka).
    dla mnie najważniejsze jest aby ciąża obyła się bez dużych problemów (na 80% mogę mieć cukrzyce ciążową bo przed ciąża miałam dość sporawe stężenie cukru we krwi) oraz aby dziecko urodziło się zdrowe.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielne. Piękne brzuszki macie :). Miłego wieczoru życze. Coś czuje, ze nie będę miała dzisiaj czasu sie udzielać.

A to jest oficjalny apel do BRATKA, zeby dała znak życia

Ksosia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też zaczęłam zdjęcia robić, chciałam co tydzień...ale zapominałam, więc co miesiąc robię, w 2 i teraz 3 zrobiłam, niezła pamiątka dla dziecka:)
    ostatnio w empiku widziałam taki pamiętnik dla dziecka, ale który uzupełnia się od początku ciązy do chyba 5r.ż. - wiec chyba zakupie choc koszt 60zł ale niedługo zapomne niektóre rzeczy, a tam wiem ze było kiedy sie dowiedzielismy, 1 wizyta, zdjęcie usg, objawy ciąży itp.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam te książki, tylko one są podzielone albo na chłopców albo na dziewczynki, są może takie uniwersalne? :)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Tak juz teraz Alat i Ggtp mam po 100 bez mala, a fosfataza zasadowa na granicy.

a przed ciążą też miałaś ponad normę? Byłaś już z tym u jakiegoś lekarza? Czy coś zalecił? To jest moja druga ciąża i ja niestety miałam cholestazę, teraz zbieram się aby pójść i zrobić wyniki... a jesteś na diecie wątrobowej?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam uniwersalna na okładce chyba był mis z brzuszkiem z futerka taka bezowa ladna bo jeszcze przed narodzeniem można dokonać wpisu:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie chętnie poszukam :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik ale ładny brzusio. :) Nie martw się, zawsze można deskę pod brzuch i na szalkach wkoło szyi. ;) Ja osobiście szukam projektanta taczek samobieżnych bo przy moim 161 cm i dwójce to mogę brzuch po ziemi ciągnąć.:D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, podziwiam, ja w swoim małym ciele nie wyobrażam sobie zmieścić więcej niż jedno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:52

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba, podziwiam, ja w swoim małym ciele nie wyobrażam sobie zmieścić więcej niż jedno :D
    Ja ździebko wyboru nie mam i jakoś muszę ;) Liczę na to, że nie będzie taki ogromny bęcuś. Z młodym nie był wielki, a 4 kg urodziłam. Pocieszam się jak mogę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dzisiaj zamula i w pachwinach ciągnie jakbym ujeżdżała conajmniej mustanga, brzuch się rozrasta, chyba fasolka ma mało miejsca w domku :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już pierwszych ruchów doczekać nie mogę! :)
    ale teraz sobie przypomniałam o jutrzejszych prenatalnych i jakoś stres dopadł :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku nie stresuj się, wiem,że łatwo mówić ale wszystko będzie dobrze. Ja Ci zazdroszczę, bo nie wiem kiedy moje bąble zobaczę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę... Dopiero 11 marca. I zaraz później USG. Niech leeeci ten czas!

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę... Dopiero 11 marca. I zaraz później USG. Niech leeeci ten czas!
    Dokładnie! Ja mam 10.03 :(

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ