WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnie ostatnio koleżanka w pracy zwróciła uwagę, że brzuszek już wywaliło, a ja się śmiałam, bo przecież nawet 1szy trymestr się dobrze nie skończył tak więc zaczęliśmy już robić dokumentację fotograficzną, a mąż chce z tych zdjęć zrobić film poklatkowy - będzie pamiątka, tak jak po wszystkich zdjęciach z usg
-
nick nieaktualny
nie było mnie kilka godz a już mam do nadrobienia kilkanaście stron
Malutka92 wrote:o 4 obudziłam się z meeeega pełnym pęcherzem i leniem żebym wstać do toalety,le cóż siła wyższa,a później spać nie mogłam,bo dopadł mnie głód,a tego jeszcze nie miałam.. Coś nowego się zaczyna . Bierzecie jakieś witaminy czy tylko kwas foliowy?
u mnie jest podobnie z pęcherzem - w nocy to 2-3 razy wstaje aby go opróżnić ale z uśnięciem po nocnej wizycie w wc to nie mam (ze mnie to taki przypadek ze jak ktoś mnie obudzi dzwoniąc do mnie telefonem tak około godz 9 rano to mogę gadać nawet godzinę a następnie dalej iść spać)
ja biorę tylko kwas foliowy oraz witaminę c. gin jak narazie nie zalecił mi brania jakiś zestawów witaminowych dla kobiet w ciąży (jak go spytałam czy powinnam zażywać jakiegokolwiek zestawu witaminowego to odpowiedział ze jeżeli chce aby dziecko ważyło około 4-5kg to on nie widzi przeciwwskazań).
gratuluje potwierdzenia płci dziecka oraz udanych badan na wizytach.
ja jeszcze nie wiem co będę miała i prawdę powiedziawszy chce się dowiedzieć dopiero na ostatniej wizycie przed porodem aby nie mieć rozczarowania ze wyprawkę tworzyłam typowa dla dziewczynki a urodziłam chłopca(partner "wróży" ze będziemy mieć córkę oraz mojej mamie tez często zdarza się w rozmowie na temat dziecka oznajmiać ze to będzie dziewczynka).
dla mnie najważniejsze jest aby ciąża obyła się bez dużych problemów (na 80% mogę mieć cukrzyce ciążową bo przed ciąża miałam dość sporawe stężenie cukru we krwi) oraz aby dziecko urodziło się zdrowe.
-
nick nieaktualny
-
ja już też zaczęłam zdjęcia robić, chciałam co tydzień...ale zapominałam, więc co miesiąc robię, w 2 i teraz 3 zrobiłam, niezła pamiątka dla dziecka:)
ostatnio w empiku widziałam taki pamiętnik dla dziecka, ale który uzupełnia się od początku ciązy do chyba 5r.ż. - wiec chyba zakupie choc koszt 60zł ale niedługo zapomne niektóre rzeczy, a tam wiem ze było kiedy sie dowiedzielismy, 1 wizyta, zdjęcie usg, objawy ciąży itp. -
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Tak juz teraz Alat i Ggtp mam po 100 bez mala, a fosfataza zasadowa na granicy.
a przed ciążą też miałaś ponad normę? Byłaś już z tym u jakiegoś lekarza? Czy coś zalecił? To jest moja druga ciąża i ja niestety miałam cholestazę, teraz zbieram się aby pójść i zrobić wyniki... a jesteś na diecie wątrobowej? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:Dzierzba, podziwiam, ja w swoim małym ciele nie wyobrażam sobie zmieścić więcej niż jedno
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny