X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam nadzieje zobaczyć już maleństwo mam nadzieje że będzie wszystko dobrze :) chyba juz godz szybciej pojadę żeby 1 być w kolejce :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do swojej lekarki już nauczyłam się przychodzić punktualnie, a nawet jeśli spóźnię się 5-10 minut trafię na swoją kolejkę, na pierwszą wizytę pojechałam ok 20 minut przed czasem, bo mówię mężowi "a może akurat uda nam się wcześniej wejść, może ktoś się spóźni, może ktoś nie przyjdzie...?" taaa.. czekaliśmy ponad godzinę, bo jak przyjechałam to były przede mnie jeszcze cztery osoby :P

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko nadrabiam od 3 dni. Cos czuje ze zaczne wpadac i czytać tylko 2 strony do tylu

Kornelia no i jak tu komentowac na biezaco. Wszystkie interesujemy się wszystkimi. Gratuluje wszystkich udanych wizyt
    Malgorzalko wiem, ze teraz zawalil Ci sie swiat, ale po pierwsze skonsultuj, po drugie to jest prawdopodobienstwo i zdarza sie ze przy prawdopodobienstwie wady 1:6 rodzi sie zdrowe dziecko. Teraz masz chyba mozliwisc zrobienia badan inwazyjnych typu amniopunkcja lub jezeli nie chcesz ryzykowac poronienia choc takie ryzyko jest minimalne to jest tez cos takiego jak test nifty niestety jest on płatny, ale pamietaj, ze to jeszcze nie koniec walki o malenstwo. Espieramy calym sercem. Mam nadzieje, ze nas czytasz i widzisz to wsparcie.

Little red fox sliczny brzuszek, mam wrazenie ze ktos juz tez wrzucił ale kurcze nadrabianie przy 13 miesieczniaku jest malo szczegolowe.
    Pozdrawiam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Little red fox sliczny brzuszek, mam wrazenie ze ktos juz tez wrzucił ale kurcze nadrabianie przy 13 miesieczniaku jest malo szczegolowe.
    Pozdrawiam

Angela wrzucała i ona też już ma bardzo ładny brzuszek :) ale w drugiej ciąży podobno wyskakuje szybciej, a ja jestem chuda, nie miałam problemów z utratą wagi, wręcz przeciwnie, jem jakby więcej, a na koniec ciąży 20 kg więcej haha :D

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ser żółty i ogórki kiszone na kolację - jestem w niebie :D

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:23

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę usg genetyczne plus krew 4.03. To będzie 13w i 5 d. Czyli ostatni możliwy termin

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, ja dopiero na 18:15 idę, na dodatek nie do swojej lekarki, nie wiem czego się spodziewać, niby moja ma dobre opinie, ale co lekarz to inne zdanie, boję się że mi coś powie, albo nie daj Boże znajdzie w mojej macicy, bo na pierwszej wizycie moja lekarka powiedziała, że coś tu jest, ale się może wchłonie, nieee... na pewno się wchłonie, ja przerażona, a następnej wizycie już tego czegoś nie widziała :P i oby się to coś nie znalazło, ale nic się w międzyczasie od 7 stycznia złego nie przydarzyło, ja też nie dbam o siebie jak przystało na ciężarówkę... dużo uwag może być - a że piję kawę, a że torebka za ciężka, że się stresuję w pracy, a że w ciąży zapisałam się na prawo jazdy i że w ogóle się nie szanuję... :(

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi sie wydawalo, ze Angela dodawala, ale nie dlayego ze wifzialam tylko po komentarzach. Za to tort widzialam jeden i drugi

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja wrzucałam brzucholka :)

My po imprezie, jestem zmęczona 6 dzieciaków wieku 1-2.5 lat to meksyk :P Przez córki pokój przeszło tornado :) A za rok we wrześniu 4 jeszcze dzieci będzie. No ale córka zadowolona to najważniejsze.

Foksik piękny brzusioo :) już taki widoczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    No wlasnie mi sie wydawalo, ze Angela dodawala, ale nie dlayego ze wifzialam tylko po komentarzach. Za to tort widzialam jeden i drugi

Proszę wrzucę jeszcze raz, tylko proszę o nie cytowanie zdjęcia :) skasuje za jakiś czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 15:20

bbeczka91, szpilka, slodka100 lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie te brzuszki:)
    Ja już trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:)
    A że coś niewyraźnie się czuję to chyba zrobię sobie herbatę z cytryną i położe się już spać:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dzisiaj od sąsiadki spodnie ciążowe, przymierzyłam i są całkiem dobre super cieszę się bo już mnie wszystkie normalne gniotły w podbrzusze :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj coś w brzuchu siekło z prawej strony ze aż kwiczałam :/ chciałam kaszlnąć masakra przez 10 sek ból jakby mi ktoś jajnik skręcił :/ moj lekarz nfz przyjmuje od 13 więc o 12 gdzieś wyjadę żeby szybciej być bo zwykle te emerytki którym się zawsze spieszy przychodzą wcześniej i potem człowiek przychodzi punktualnie a w kolejce jest 20:/ więc przechytrze je:P wole pól godziny poczekać na lekarza niż 2 godziny słuchając stękania bab:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny...

ja za to niemile kończę weekend, miałam miły dzień - zero dolegliwości, tylko senność... aż tu nagle koło 17 jak mnie zaczęło gardło boleć to całkowicie mi to nastrój zepsuło - ból straszny, aż się rozkleiłam w pewnym momencie i teraz nawet nie wiem, czy katar to w komplecie z gardłem mam, czy od łez... Ginekolog mój przyjmuje tylko w poniedziałki, ale pewnie jak zwykle usłyszę, że ma komplet i nie ma szans się do niego dostać... a wtedy mi nie pozostanie nic innego jak iść do pracy... obym rano już się czuła lepiej

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, jeśli nie, to może do rodzinnego pójdź, weź L4 i zostań w domku i się kuruj! Zdrówka życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    czesc dziewczyny...

ja za to niemile kończę weekend, miałam miły dzień - zero dolegliwości, tylko senność... aż tu nagle koło 17 jak mnie zaczęło gardło boleć to całkowicie mi to nastrój zepsuło - ból straszny, aż się rozkleiłam w pewnym momencie i teraz nawet nie wiem, czy katar to w komplecie z gardłem mam, czy od łez... Ginekolog mój przyjmuje tylko w poniedziałki, ale pewnie jak zwykle usłyszę, że ma komplet i nie ma szans się do niego dostać... a wtedy mi nie pozostanie nic innego jak iść do pracy... obym rano już się czuła lepiej

Zdrówka życzę i mam nadzieje że rano poczujesz się lepiej. Tantum verde możesz spokojnie w ciąży psikać, trochę uśnieży ból..

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej się boję, że nie pójdę do pracy, a mi nikt nie będzie chciał dać L4 ... z tą moją rodzinną to jest różnie... w sumie jeszcze nigdy mi L4 nie wystawiła, bo skoro nie ma gorączki to znaczy, że się nic w organizmie złego nie dzieje - takie ma podejście - może w ciąży będzie inne...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Najbardziej się boję, że nie pójdę do pracy, a mi nikt nie będzie chciał dać L4 ... z tą moją rodzinną to jest różnie... w sumie jeszcze nigdy mi L4 nie wystawiła, bo skoro nie ma gorączki to znaczy, że się nic w organizmie złego nie dzieje - takie ma podejście - może w ciąży będzie inne...
    Ale jesteś w ciąży, powinna dać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia
    Plucz gardło, woda z solą lub woda z wodą utleniona, ja od tego zaczynałam leczenie. Ciepła woda.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ