X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja swój wózek juz miesiąc temu wymylam /wypralam. Zapakowalam na szafę a gondole zamontowalam, przykryłam i czeka :D

LRF
    Łóżeczko jest bardzo bardzo ciężkie
    Z pojemnością auta sie nie znam ale to będzie duży karton 120 x 60 i ciężki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wróciłam z wojaży. pochlałam się z teściową bo stwierdziła, że popadłam w skrajność z ciążą i za dużo leków biorę, po co mi kolejne usg itp itd... Najpierw tłumaczyłam, że to jednojajowe, duża możliwość powikłań, opowiedziałam co to TTTS i jakie niesie zagrożenie a ona dalej swoje. Że kiedyś to się nie chodziło po lekarzach a bliźniaki się rodziły a teraz paranoja. Jasne! Rodziły się! Ale 50% kobiet umierało w bliźniaczych w trakcie ciąży ze względu na śmierć płodów i przy porodzie z powodu komplikacji! Wkurwiłam się i jej powiedziałam,że jakbym wiedziała, że ona jest takim dobrym znawcą i ginekologiem to chodziłabym do niej na konsultacje a nie do paranoików!
    To samo gada o młodym, nie ważne sa opinie specjalistów, ona wie lepiej! Wrrr...

Ale... dla osłody kupiłam sobie piękną sukienkę maxi i drugą obcisłą za kolanko, spódnicę tubę do pół łydki, bluzę, torebkę i klapki pod prysznic do szpitala! A co! Wydałam kupę kasy i zgoniłam na teściową ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej! Ja wróciłam z wojaży. pochlałam się z teściową bo stwierdziła, że popadłam w skrajność z ciążą i za dużo leków biorę, po co mi kolejne usg itp itd... Najpierw tłumaczyłam, że to jednojajowe, duża możliwość powikłań, opowiedziałam co to TTTS i jakie niesie zagrożenie a ona dalej swoje. Że kiedyś to się nie chodziło po lekarzach a bliźniaki się rodziły a teraz paranoja. Jasne! Rodziły się! Ale 50% kobiet umierało w bliźniaczych w trakcie ciąży ze względu na śmierć płodów i przy porodzie z powodu komplikacji! Wkurwiłam się i jej powiedziałam,że jakbym wiedziała, że ona jest takim dobrym znawcą i ginekologiem to chodziłabym do niej na konsultacje a nie do paranoików!
    To samo gada o młodym, nie ważne sa opinie specjalistów, ona wie lepiej! Wrrr...

Ale... dla osłody kupiłam sobie piękną sukienkę maxi i drugą obcisłą za kolanko, spódnicę tubę do pół łydki, bluzę, torebkę i klapki pod prysznic do szpitala! A co! Wydałam kupę kasy i zgoniłam na teściową ;)

Lajkuje Kochana za drugą częśc tekstu:)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka jak tam twój żołądek?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, lubię takie znawczyni wszystkiego. Moja babcia jest taka, niestety ale wie że ze mną nawet gadać nie ma co :P Więc na szczęście nie próbuje. A zakupy masz całkowite prawo aby szaleć ważne że humor lepszy :P

No i nie raz lepiej nie którym mówić minimum aby właśnie uniknąć takich mądrości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:46

Dzierzba, Ksosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    Ja swój wózek juz miesiąc temu wymylam /wypralam. Zapakowalam na szafę a gondole zamontowalam, przykryłam i czeka :D

LRF
    Łóżeczko jest bardzo bardzo ciężkie
    Z pojemnością auta sie nie znam ale to będzie duży karton 120 x 60 i ciężki

łóżeczko będzie rozebrane więc na pewno będzie mniejsza szerokość niż 60 cm ;)

tak się zastanawiam co jeśli nikogo w domu nie będzie? biorąc moje szczęście do kurierów nie będę mogła się doprosić żeby paczkę przywieźli ponownie, a pamiętam że ostatnią przesyłkę (jak jeszcze pracowałam w poprzedniej firmie) przywieźli i kilkaset kilogramów zostawili przed budynkiem, bo mu nie płacą za noszenie księżniczkom paczek do wskazanego kąta :/ i musiałam to z koleżanką nosić, ale może tym razem jak mnie z brzuchem zobaczą będzie inaczej :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF wąskie boki mają szerokość 60
    Wiem jaki to karton bo w piwnicy nasz stoi ;)

Wielkość jak materac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    łóżeczko będzie rozebrane więc na pewno będzie mniejsza szerokość niż 60 cm ;)

tak się zastanawiam co jeśli nikogo w domu nie będzie? biorąc moje szczęście do kurierów nie będę mogła się doprosić żeby paczkę przywieźli ponownie, a pamiętam że ostatnią przesyłkę (jak jeszcze pracowałam w poprzedniej firmie) przywieźli i kilkaset kilogramów zostawili przed budynkiem, bo mu nie płacą za noszenie księżniczkom paczek do wskazanego kąta :/ i musiałam to z koleżanką nosić, ale może tym razem jak mnie z brzuchem zobaczą będzie inaczej :P

Firmy kurierskie mają obowiązek wniesienia do 30kg pod same drzwi, nawet jeżeli windy nie ma.
    No i możesz poprosić przy zamówieniu aby podali twój numer telefonu kurierowi. Ja często zamawiam rzeczy i za każdym razem do mnie dzwonią jak mają plan przyjazdu lub z rana wysyłają sms że od np 12 do 16 będzie kurier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Firmy kurierskie mają obowiązek wniesienia do 30kg pod same drzwi, nawet jeżeli windy nie ma.
    pod samymi drzwiami paczkę zostawili i pojechali :P
    poza tym napisałyśmy na niego skargę do firmy kurierskiej i następnym razem przyjechał ktoś inny i podobno tamten został zwolniony, bo był niemiły dla klientów :P

więc najwyżej zamówię do domu, a jak nikogo nie będzie to może przyjadą drugi raz? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pod samymi drzwiami paczkę zostawili i pojechali :P
    poza tym napisałyśmy na niego skargę do firmy kurierskiej i następnym razem przyjechał ktoś inny i podobno tamten został zwolniony, bo był niemiły dla klientów :P

więc najwyżej zamówię do domu, a jak nikogo nie będzie to może przyjadą drugi raz? ;)
    edytowałam post, mogą przyjechać drugi raz albo zostanie odbiór w magazynie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Do mnie też często dzwonią zanim dojadą
    zdarzało się ze sasiadke zglaszalam do odbioru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba uwielbiam takich mędrców, co to na wszystkim się znają i wyżej s... niż d... mają :) ale super, że się obkupilaś :)
    Muszę kupić do szpitala zestaw bo.nigdy nie wiadomo :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja z aliexpressu zamawialam termometr w smoczku i buciki,kurier zostawil avizo pomimo,ze caly czas ktos jest w domu a na avizo bylo zaznaczone,ze przesylka nie zmieściła sie w skrzynce. Taki cham,ze nie raczyl zadzwonic i dac tej paczuszki :-/

A paczka szła kurierem czy pocztą polską ?

U nas z poczty jak paczka nie jest rejestrowana np z Bebiko lub hipp lub innej paczki nie rejestrowanej to nawet ze sobą jej z poczty nie niosą tylko od razu awizo daja.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sąsiadom bałabym się powierzyć tak odpowiedzialne zadanie jak odbiór łóżeczka, ale może szwagier będzie w domu, bo pracuje na zmiany ;) tak więc nie będę się martwić na zapas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Muszę kupić do szpitala zestaw bo.nigdy nie wiadomo :)

Ja też powoli planuje kupić rzeczy do szpitala dla siebie przynajmniej. Położyć w jednym miejscu aby nie było tak jak wtedy, na wariata..

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a łóżeczko jakie kupujecie? klasyczne drewniane czy turystyczne? i jakie za i przeciw za każdym.

ja chciałam drewniane (już mam nawet wybrane), ale od siostry męża mamy dostać jakieś wypasione turystyczne i mnie przekonuje, że one są lepsze dla malucha. Ale jakoś sama nie wiem, chyba bardziej tradycyjna jestem...

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do szpitala wiekszość mam. Muszę kupić tylko kapcie i staniki do karmienia i zwykłą tetrę. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    W domu drewniane
    a na wyjazdy było turystyczne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    pamiętacie jak pisałyśmy o ciążowym budyniu z mózgu?
    Rozbiłam (nowy!) telefon, rozcięłam rękę, zapomniałam kupić kurczaka do sałatki z kurczakiem, rozbiłam pół opakowania jajek... brawo, to tylko dziś.
    Chyba nie wyjmę nawet nogi z łóżka, bo aż się boję co będzie dalej. Takiego dnia to ja nigdy nie miałam, aż normalnie się popłakałam.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka to faktycznie lepiej nie wstawaj bo się zabijesz kobieto. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ