X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja swój wózek juz miesiąc temu wymylam /wypralam. Zapakowalam na szafę a gondole zamontowalam, przykryłam i czeka :D

LRF
    Łóżeczko jest bardzo bardzo ciężkie
    Z pojemnością auta sie nie znam ale to będzie duży karton 120 x 60 i ciężki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wróciłam z wojaży. pochlałam się z teściową bo stwierdziła, że popadłam w skrajność z ciążą i za dużo leków biorę, po co mi kolejne usg itp itd... Najpierw tłumaczyłam, że to jednojajowe, duża możliwość powikłań, opowiedziałam co to TTTS i jakie niesie zagrożenie a ona dalej swoje. Że kiedyś to się nie chodziło po lekarzach a bliźniaki się rodziły a teraz paranoja. Jasne! Rodziły się! Ale 50% kobiet umierało w bliźniaczych w trakcie ciąży ze względu na śmierć płodów i przy porodzie z powodu komplikacji! Wkurwiłam się i jej powiedziałam,że jakbym wiedziała, że ona jest takim dobrym znawcą i ginekologiem to chodziłabym do niej na konsultacje a nie do paranoików!
    To samo gada o młodym, nie ważne sa opinie specjalistów, ona wie lepiej! Wrrr...

Ale... dla osłody kupiłam sobie piękną sukienkę maxi i drugą obcisłą za kolanko, spódnicę tubę do pół łydki, bluzę, torebkę i klapki pod prysznic do szpitala! A co! Wydałam kupę kasy i zgoniłam na teściową ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej! Ja wróciłam z wojaży. pochlałam się z teściową bo stwierdziła, że popadłam w skrajność z ciążą i za dużo leków biorę, po co mi kolejne usg itp itd... Najpierw tłumaczyłam, że to jednojajowe, duża możliwość powikłań, opowiedziałam co to TTTS i jakie niesie zagrożenie a ona dalej swoje. Że kiedyś to się nie chodziło po lekarzach a bliźniaki się rodziły a teraz paranoja. Jasne! Rodziły się! Ale 50% kobiet umierało w bliźniaczych w trakcie ciąży ze względu na śmierć płodów i przy porodzie z powodu komplikacji! Wkurwiłam się i jej powiedziałam,że jakbym wiedziała, że ona jest takim dobrym znawcą i ginekologiem to chodziłabym do niej na konsultacje a nie do paranoików!
    To samo gada o młodym, nie ważne sa opinie specjalistów, ona wie lepiej! Wrrr...

Ale... dla osłody kupiłam sobie piękną sukienkę maxi i drugą obcisłą za kolanko, spódnicę tubę do pół łydki, bluzę, torebkę i klapki pod prysznic do szpitala! A co! Wydałam kupę kasy i zgoniłam na teściową ;)

Lajkuje Kochana za drugą częśc tekstu:)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka jak tam twój żołądek?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, lubię takie znawczyni wszystkiego. Moja babcia jest taka, niestety ale wie że ze mną nawet gadać nie ma co :P Więc na szczęście nie próbuje. A zakupy masz całkowite prawo aby szaleć ważne że humor lepszy :P

No i nie raz lepiej nie którym mówić minimum aby właśnie uniknąć takich mądrości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:46

Dzierzba, Ksosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    Ja swój wózek juz miesiąc temu wymylam /wypralam. Zapakowalam na szafę a gondole zamontowalam, przykryłam i czeka :D

LRF
    Łóżeczko jest bardzo bardzo ciężkie
    Z pojemnością auta sie nie znam ale to będzie duży karton 120 x 60 i ciężki

łóżeczko będzie rozebrane więc na pewno będzie mniejsza szerokość niż 60 cm ;)

tak się zastanawiam co jeśli nikogo w domu nie będzie? biorąc moje szczęście do kurierów nie będę mogła się doprosić żeby paczkę przywieźli ponownie, a pamiętam że ostatnią przesyłkę (jak jeszcze pracowałam w poprzedniej firmie) przywieźli i kilkaset kilogramów zostawili przed budynkiem, bo mu nie płacą za noszenie księżniczkom paczek do wskazanego kąta :/ i musiałam to z koleżanką nosić, ale może tym razem jak mnie z brzuchem zobaczą będzie inaczej :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF wąskie boki mają szerokość 60
    Wiem jaki to karton bo w piwnicy nasz stoi ;)

Wielkość jak materac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    łóżeczko będzie rozebrane więc na pewno będzie mniejsza szerokość niż 60 cm ;)

tak się zastanawiam co jeśli nikogo w domu nie będzie? biorąc moje szczęście do kurierów nie będę mogła się doprosić żeby paczkę przywieźli ponownie, a pamiętam że ostatnią przesyłkę (jak jeszcze pracowałam w poprzedniej firmie) przywieźli i kilkaset kilogramów zostawili przed budynkiem, bo mu nie płacą za noszenie księżniczkom paczek do wskazanego kąta :/ i musiałam to z koleżanką nosić, ale może tym razem jak mnie z brzuchem zobaczą będzie inaczej :P

Firmy kurierskie mają obowiązek wniesienia do 30kg pod same drzwi, nawet jeżeli windy nie ma.
    No i możesz poprosić przy zamówieniu aby podali twój numer telefonu kurierowi. Ja często zamawiam rzeczy i za każdym razem do mnie dzwonią jak mają plan przyjazdu lub z rana wysyłają sms że od np 12 do 16 będzie kurier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Firmy kurierskie mają obowiązek wniesienia do 30kg pod same drzwi, nawet jeżeli windy nie ma.
    pod samymi drzwiami paczkę zostawili i pojechali :P
    poza tym napisałyśmy na niego skargę do firmy kurierskiej i następnym razem przyjechał ktoś inny i podobno tamten został zwolniony, bo był niemiły dla klientów :P

więc najwyżej zamówię do domu, a jak nikogo nie będzie to może przyjadą drugi raz? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pod samymi drzwiami paczkę zostawili i pojechali :P
    poza tym napisałyśmy na niego skargę do firmy kurierskiej i następnym razem przyjechał ktoś inny i podobno tamten został zwolniony, bo był niemiły dla klientów :P

więc najwyżej zamówię do domu, a jak nikogo nie będzie to może przyjadą drugi raz? ;)
    edytowałam post, mogą przyjechać drugi raz albo zostanie odbiór w magazynie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Do mnie też często dzwonią zanim dojadą
    zdarzało się ze sasiadke zglaszalam do odbioru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba uwielbiam takich mędrców, co to na wszystkim się znają i wyżej s... niż d... mają :) ale super, że się obkupilaś :)
    Muszę kupić do szpitala zestaw bo.nigdy nie wiadomo :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja z aliexpressu zamawialam termometr w smoczku i buciki,kurier zostawil avizo pomimo,ze caly czas ktos jest w domu a na avizo bylo zaznaczone,ze przesylka nie zmieściła sie w skrzynce. Taki cham,ze nie raczyl zadzwonic i dac tej paczuszki :-/

A paczka szła kurierem czy pocztą polską ?

U nas z poczty jak paczka nie jest rejestrowana np z Bebiko lub hipp lub innej paczki nie rejestrowanej to nawet ze sobą jej z poczty nie niosą tylko od razu awizo daja.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sąsiadom bałabym się powierzyć tak odpowiedzialne zadanie jak odbiór łóżeczka, ale może szwagier będzie w domu, bo pracuje na zmiany ;) tak więc nie będę się martwić na zapas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Muszę kupić do szpitala zestaw bo.nigdy nie wiadomo :)

Ja też powoli planuje kupić rzeczy do szpitala dla siebie przynajmniej. Położyć w jednym miejscu aby nie było tak jak wtedy, na wariata..

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a łóżeczko jakie kupujecie? klasyczne drewniane czy turystyczne? i jakie za i przeciw za każdym.

ja chciałam drewniane (już mam nawet wybrane), ale od siostry męża mamy dostać jakieś wypasione turystyczne i mnie przekonuje, że one są lepsze dla malucha. Ale jakoś sama nie wiem, chyba bardziej tradycyjna jestem...

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do szpitala wiekszość mam. Muszę kupić tylko kapcie i staniki do karmienia i zwykłą tetrę. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    W domu drewniane
    a na wyjazdy było turystyczne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    pamiętacie jak pisałyśmy o ciążowym budyniu z mózgu?
    Rozbiłam (nowy!) telefon, rozcięłam rękę, zapomniałam kupić kurczaka do sałatki z kurczakiem, rozbiłam pół opakowania jajek... brawo, to tylko dziś.
    Chyba nie wyjmę nawet nogi z łóżka, bo aż się boję co będzie dalej. Takiego dnia to ja nigdy nie miałam, aż normalnie się popłakałam.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka to faktycznie lepiej nie wstawaj bo się zabijesz kobieto. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ