WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja kocham burzę :) jak jest to zawsze w uchylonym oknie siedzę, oglądam i słucham :)

To tak jak mój mąż. On zawsze wychodzi na balkon, a ja się boję blysków.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam burze.
    Mogę wyjść na dwór i podziwiać pioruny :-):-) albo na balkonie patrzę:-)

Ja też mam żółty pył.
    Mąż umylam auto a na następny dzień ufajdane było:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja chce odmalować salon-bez zmiany kolorów(bo wtedy nic nie zmieniamy:kanapy, zasłon...), ale u nas taki remoncik to max 3 dni ze sprzataniem

Ja też mam taki plan i to na ten długi weekend. Odmalujemy ściany ale w tych samych kolorach :)

A co z tym lozeczkiem? Muszą być wyjmowane szczebelki czy można się bez tego obejść? Ja znalazłam łóżeczko które mi się podoba, ale ono ma po prostu zdejmowanyjeden bok i zakladana barierę drewnianą żeby się maluch nie sturlal potem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    ja ci powiem , jak ja myslałam wybierajac łózeczko-chciałam, by mala dlugo w nim spał, a więc wyjmowane szczebelki byłyby dobre-wychodziłaby samodzielnie
    zatem szukałam z ta opcją
    ale nawet bym nie pomysłała , że sa łózeczka bez wyjmowanych szczebelkow...

u nas malowanie raczej w lipcu, teraz męża nie ma, po pewnie wyjazd do kolobrzegu do rodzinki(nie mam juz zapasu ryb!) no i w lipcu by wypadało-a to super pretekst na mycie okien i pranie/prasowanie zasłon oraz firan
    dlatego juz czerwcu chce mieć wiekszość Piotrusiowych rzeczy popraną i wyprasowana, schowam do szafek i przykryje pieluchami, przy malowaniu nawet kurzu nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja mam z wyjmowanymi szczebelkami.
    W przypadku córki ona wolała wchodzić i wychodzić nad łóżeczka a nie szczebelkami hahaha ale przydatna sprawa bezpieczniej na pewno:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    wiesz ze sobie tak to wyobrażałam, jak dziecko zechciałoby samo wyjść z łóżeczka :) że właśnie górą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko kombinuje :-)
    Moja nie akceptowala że ma wyjść między szczebelkami :-)
    Przez tą lukę to tylko zabawki sobie wyciągala jak sobie powrzucała:-)

No ja juz po 2 śniadanku talerz zupki ogórkowej i Mufinka czekoladowa.
    Owocami nie zmiescilam :-)
    Arbuz jeszcze czeka w lodówce więc po obiedzie na deser chyba go wciagne:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam jakiś zjazd formy, może to przez te upały, miałam iść na 11:00 na jazdy i nie wiem co robić, boję się że nigdy tego prawka nie zrobię :( a tu znowu problemy z oddychaniem i mroczki przed oczyma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co 1 z 3 prezentow dotarł ;) Martwie sie ze dzis dotra 2 z 3 , bo nie zauwazylam i jeden oplacilam przesylke polecona ekonomiczna a nie priorytetowa cholera;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupach, bosze tak wcześnie a ludzi full .. w warzywniaku stałam w kolejce, ale truskawki muszą być :D Gorąco!

Chyba kupię sobie jeszcze jedne takie same spodnie ciążowe, bo takie wygodne, że non stop w nich chodzę, a mam tylko jedne.. spódnice, które doszły są za duże więc odsyłam :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka my mamy łóżeczko klups, z wyjmowanymi dwoma szczebelkami. U nas nie doczekało wychodzenia, bo Młody w wieku 10 mc przeniósł się na wersalke i śpi tam sam :) łóżeczko postalo jeszcze mc, ale nic z tego i czeka w piwnicy na drugą dzidzię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łózeczko turystyczne, nie chcialam drewnianego z racji czestych wyjazdow, musielismy miec cos mobilnego i w domu tez sie swietnie sprawdzalo, wiec dla drugiego dziecka to samo bedzie ;)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się pomału pakuję. Ogarnęłam papiery i spakowałam torebki, a w jednej znalazłam 5 dych :D
    Kurde chcę zobaczyć minę teściowej bo ma do nich przyjść osiem różnych paczek na moje nazwisko. Ciekaw co sobie pomyśli ;) Chyba zacznę zamawiać na niemęża.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, to wy ogolem nie jestescie po slubie? Ja myslalam ze jestescie malzenstwem ;) a jak Twoj facet, uspokoil sie??? czy podejrzenia okazaly sie nie sluszne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote poproalam wszystkie czesci od wozka 3w1 , bo kilka lat stal nieuzywany zawiniety stretchowa folie co by to nic mu sie nie stalo, i jestem zadowolona wszystko wyglada super i jest w lepszym stanie niz sie spodziewalam i w dodatku ładnie pachnie ;) juz mi sie instynkt macierzynski wlaczyl xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja też mam jedne spodnie ciążowe hahha i dają radę chodzę w nich codziennie.
    Odpukac niech służą jak najdłużej choć ostatnie dni dały popalić i ciepło mi w tylek było.
    Rozważam iść na targ kupić jakieś allladynki????? Albo z lnu spodnie na lato bo w domu to w krótkich gaciach będę biegać:-)

Dzierzba wow zaszalejesz to niespodzianka:-)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 24tygodniu :)
    Ja jeszcze w łóżku :) zakładam się omletem :)
    W nocy nie spalam bo Alan Kopał co chwilę.
    Zycze udanych wizyt :),
    Kuzwa weszło teraz takie prawo ,bo nie minęło 300dni od rozwodu a ja w ciążę zaszlam.Że nazwisko będzie byłego męża dziecko miało.Dopóki po porodzie nie zaloze sprawy.By się byly mąż zrzekł ojcostwa ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka ty chyba sobie żartujesz:-)
    Ja bym tam jazdę odwalila!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Pirelka ja też mam jedne spodnie ciążowe hahha i dają radę chodzę w nich codziennie.
    Odpukac niech służą jak najdłużej choć ostatnie dni dały popalić i ciepło mi w tylek było.
    Rozważam iść na targ kupić jakieś allladynki????? Albo z lnu spodnie na lato bo w domu to w krótkich gaciach będę biegać:-)

Dzierzba wow zaszalejesz to niespodzianka:-)
    Ja też mam te jedne i codziennie je noszę :P do końca ciąży to one chyba nie wytrwają :P mierzyłam masę nie ciążowych z lnu, cienkiego materiały, ale żadne na brzuszek nie pasują :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:07

• olka30 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka to prawo obowiązuje od dawien dawna i zawsze z tym problemy były..

Angela89 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ