WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córką miałam z lnu dwie pary jasne i czarne tyle że w pasie miały ściągać a w nim sznurek.
    Nosiłam pod brzuchem ten ściągać ale bardzo wygodne i dotrwaly do końcówki ciazy.
    Takie typowo ciążowe ubrania to co wejdę do sklepu z zamiarem zakupach to mi się nic nie podoba i wychodzę bez niczego.
    W leginsach nie chodzę tzn w domu na 3/4 mam 3 pary takie podomki haah

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dzierzba, to wy ogolem nie jestescie po slubie? Ja myslalam ze jestescie malzenstwem ;) a jak Twoj facet, uspokoil sie??? czy podejrzenia okazaly sie nie sluszne?
    Nie... My to raczej ślubu brać nie będziemy. ;) Troszkę inne przekonania mamy niż większość Polaków. No tak jakby się ogarnął trochę, z resztą mam za dużo na głowie, żeby sobie jeszcze zmartwienia dokładać. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka to prawo nie weszło od wczoraj tylko funkcjonuje od kilku lat tak naprawdę, wiec jesli chcesz uniknąć stawania przed sądem z byłym męzem musiała byś wejść w związek małzenski z obecnym partnerem i wtedy nie bedziesz miala zadnych klopotow z tego tytulu.Ani tez nie bedziesz musiala udowadniac ze dziecko nie jest twojego bylego.

Niestety, w tym przypadku prawo działa jak automat – regulujący sprawy rodzinne kodeks rodzinny i opiekuńczy przewiduje bowiem domniemanie ojcostwa, czyli przyjęcie zasady, że matką dziecka jest kobieta, która je urodziła, zaś ojcem – mąż tej kobiety. Gdy rzeczywiście urodzisz dziecko innego mężczyzny, nawet jesli jestes po rozwodzie, ale stałoby się to przed upływem trzystu dni od zakończenia małżeństwa, i tak znalazłoby zastosowanie domniemanie, że dziecko pochodzi od byłego męża matki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że takie prawo istnieje bo szczerze nie interesował mnie ten temat poprostu nie mam takiego problemu.
    Chore te przepisy :-(

Strazaczka musisz coś pomyśleć. :-(

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka przykro mi, niestety takie jest prawo. Tylko sprawa w sądzie tu coś da ale dopiero po narodzinach.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jedynie zostaje albo zawarcie małżeństwa z aktualnym partnerem, albo sprawa w sądzie po narodzinach, niestety nic wiecej w tej kwestii nie mozna zrobic

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie dzisiaj nic nie chce..... masakra zaraz musze w domu ogarnac poodkurzac, zmywarke wstawic, no i sie ogarnac bo na 13.30 do przedszkola na przedstawienie do Corci z Mezem idziemy to chociaz musze jakos w miare wygladac :D a tu tylko 3 godziny zostaly...aaaa tam co sie bede stresowac w ciazy stres nie jest wskazany ;) Olac to! zdaze posprzatac to zdaze nie zdaze to nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:33

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka trochę poszalałam z zabawkami. Właśnie dzwonił kurier, że ma paczkę a u teściów nikogo. Hmmm. Mam nadzieję,że sąsiadka zgodziła się przyjąć. :) Ujowo tak zamawiać do kogoś, nie ma takiej radości ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam sobie avatara bo ten z blond wlosach z bbf mi jakos nie pasował :D Zwlaszcza ze wlosy mam dlugie i czarne :D

Strazaczka1990, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, pochwal sie co fajnego kupilas;))

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jak wszystkie paczki dojdą i się przeprowadzę to wrzucę zdjęcia :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslę nad tym łożeczkiem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59032438/
    mozna potem zdjąć szczebelki zupełnie z jednej strony.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    ja myslę nad tym łożeczkiem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59032438/
    mozna potem zdjąć szczebelki zupełnie z jednej strony.
    My takie kupujemy biało-czarne razem z przewijakiem/biurkiem z tej serii, a potem do domu dla całej trójki chłopaków zestawy do sypialni. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przewijak to chyba przegapiłam w takim razie.
    To z czarnym też super, tez nad nim myślę.
    fajne jest to, że wtedy mozna dokupić dodatkowe meble i nie są to typowe meble dziecięce...
    A poza tym mam jedną komodę z ikei i mimo, ze przeszła przeprowadzkę to trzyma się bardzo dobrze, więc jakość chyba dobra.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • esmi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam łóżeczko z szczebelkami wyjmowanymi bo mój syn sam nauczył sie potem wyjmować i wychodzić teraz już się przeprowadził do łóżka ma barierkę i chyba mu tam dobrze :-) więc łóżeczko dla starszaka nie kupowaliśmy hihi :-)
    Dziewczyny a my mamy problem z imieniem.... ja proponuje Mateusz a mój mąż wymyśle dziwne imiona :P stawiał na Jana oraz Mikołaja ale teściowa jak i moja mama powiedzieli, że to ruskie imie.... lol ...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    a przewijak to chyba przegapiłam w takim razie.
    To z czarnym też super, tez nad nim myślę.
    fajne jest to, że wtedy mozna dokupić dodatkowe meble i nie są to typowe meble dziecięce...
    A poza tym mam jedną komodę z ikei i mimo, ze przeszła przeprowadzkę to trzyma się bardzo dobrze, więc jakość chyba dobra.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29047361/ blat można regulować. teraz będzie wyżej i spełni funkcję przewijaka , a później niżej i będzie biurkiem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam o komodzie ale takie z przewijakami są drogie więc kupie zwykłą :) witam się zaczynając 24 tc ale ten czas leci :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, my tez mieliśmy problem ale ostatni weekend i wizytowanie rodziny go rozwiało i będzie Ignaś :-) M zadecydował bo rodzina cały czas pytała jakie imię ;-), a ja jestem zadowolona :D będzie jak ja miało literkę na I :-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) dziecko ma drzemkę więc korzystam. Dziś przyjdzie szafa dla Kuby więc będę miała gdzie jego rzeczy chować w końcu.

Co do łóżeczka my mieliśmy z opuszczanym bokiem lub całkowicie można było je zdjąć. Ale córka z nim się jakoś nie polubiła za bardzo i jakiś czas 3-4 miesiące używamy turystycznego. Kubie kupujemy z wymowanymi szczeblkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początek kupujemy kołyskę i komodę z przewijakiem do sypialni. A później jak młody będzie obok to dostaniemy łóżeczko i razem z komodą wyeksmitujemy to wszystko do pokoju obok. Wiadomo, że na początku lepiej mieć dziecko przy sobie, ale łóżeczko niestety jest zbyt duże do naszej sypialni...

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ