WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba mi bardziej chodzi o dostęp do przedszkola, żłobka, kredytów mieszkaniowych itp. itd.
    A Twój chłop nawet po ślubie dla Maksia jest jak obcy chłop - takie super prawo :/
    My mamy wszystko poprzepisywane PZU, polisy w pracy.itp.
    Niestety musiałby go "usynowić" to wiem. Chodzi mi o to, że jak teraz urodzę dzieci to w świetle prawa tworzyć będziemy rodzinę. Jak załóżmy chcesz od państwa np. kasę z FA bo biologiczny nie płaci (choć to obowiązek) to nie dostaniesz bo obcy chłop zarabia i dochód za wysoki czyli jest traktowany jak ojciec (choć obowiązku żadnego względem dziecka na które się starasz ten chłop nie ma) ale gdy ten chłop utrzymuje i traktuje jak swoje tego dzieciaka to nie ma do niego żadnych praw bo już tym ojcem nie jest i nawet jak ci się coś stanie to dupa, dzieciak trafia do biologicznego (w moim przypadku patola, który nie utrzymuje kontaktu z synem od 3 lat). Czy tylko mi się wydaje, że to jest coś nienormalnego? Ogólnie mnie to akurat wisi bo moje zarobki same w sobie przekraczały na dwójkę (mnie i młodego) ale wiele jest kobiet, które mają dzieci z pierwszego związku i ani biologiczny ani drugi ojciec nie chca tego dziecka utrzymywać i nic nie mogą zrobić.

A przedszkola i żłobki nie biorą pod uwagę braku ślubu do punktacji. Trzeba mieć wyrok sądu o alimenty. Wtedy jesteś samotną matką i możesz się ubiegać o cokolwiek dodatkowo. Przerabiałam to z młodym w FA i przedszkolu.

My też mamy na siebie wszystko, teraz kwestia domu tylko zostaje bo działka jest na mnie, a dom na mojego i trzeba to notarialnie ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:48

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mi się takie stare imiona nie podobają i to bez obrazy dziewczyny :-)

U mnie też absolutnie nie wchodzi w grę Franciszek czy Antoni :P
    ale wiadomo wszystko rzecz gustu :)
    Ja z kolei mam problem, bo mąż się upiera, aby synkowi dać jego imię :P wymyślił :/ wkurza mnie to!
    Ja coraz bardziej myślę o Bartoszu, Bartusiu :) tylko jak tu męża namówić na to imię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:47

żabka04 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 25tc uuuffff!! W końcu z górki będzie i juz nie ma takiego zagrożenia.

Niestety nie nadrobię weekendu bo mam ciężko z netem.

Muszę się pochwalić ze dziś 1 raz od czasu bólów brzucha bylam na zakupach i nic mnie nie bolało :) normalnie mogę się przemieszczać :) cieszę się z tego.

Jadę zaraz do ciucholandu bo nie mam żadnej sukienki :/ tzn mam pełno takich kolorowych na co dzień ale nie nadają się na wyjścia z mężem :P

violett lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie muszę jakieś szorty na gumce kupić, bo ciążowe są nieco za drogie na moją kieszeń :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba u nas brali pod uwagę brak ślubu i dostałam punkty za samotne macierzyństwo przy przedszkolu :) nie wymagali wyroku sądu. Ale i tak za mało punktów mamy i Młody od września idzie do prywatnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja też mówiłam do męża może Bartuś i inne imiona a mąż z córką zaczęli przedzeniac mnie i imiona więc dałam sobie na razie spokój.
    Jasiu dupasiu.
    Bartuś srajtus i w drodze hahahahaha
    Mieli ubaw:-(
    Tak to jest jak staroswiecjie imiona mu q głowie.
    Albo ten źle się kojarzy,a trgo to pijaku zna, a ten to ślimak bla bla bla

Ja zaraz chyba będę płakać mam dzień do doopy nic mi się niechce.
    Wyszłam po obiedzie do garażu (przy okazji cukry spalić) mężowi szybę w aucie pomagalam wkleić:-) wróciliśmy a ten dalej z wózkami pomaga! Tak pomaga że będę zaraz płakać.
    Znalazł wózek retro z obdarta skóra niedźwiedzia!!! Tak tak jakims futrem obszyty wózek i mówi zobaczy jaki piękny profil wózka łaaaaaaaaa trzymajcie mnie bo mu nawale!!!
    Powiedziałam żeby mi nie wybierał wózka bo ja już mam i koniec kropka.
    Milczy :-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Niestety musiałby go "usynowić" to wiem. Chodzi mi o to, że jak teraz urodzę dzieci to w świetle prawa tworzyć będziemy rodzinę. Jak załóżmy chcesz od państwa np. kasę z FA bo biologiczny nie płaci (choć to obowiązek) to nie dostaniesz bo obcy chłop zarabia i dochód za wysoki czyli jest traktowany jak ojciec (choć obowiązku żadnego względem dziecka na które się starasz ten chłop nie ma) ale gdy ten chłop utrzymuje i traktuje jak swoje tego dzieciaka to nie ma do niego żadnych praw bo już tym ojcem nie jest i nawet jak ci się coś stanie to dupa, dzieciak trafia do biologicznego (w moim przypadku patola, który nie utrzymuje kontaktu z synem od 3 lat). Czy tylko mi się wydaje, że to jest coś nienormalnego? Ogólnie mnie to akurat wisi bo moje zarobki same w sobie przekraczały na dwójkę (mnie i młodego) ale wiele jest kobiet, które mają dzieci z pierwszego związku i ani biologiczny ani drugi ojciec nie chca tego dziecka utrzymywać i nic nie mogą zrobić.

A przedszkola i żłobki nie biorą pod uwagę braku ślubu do punktacji. Trzeba mieć wyrok sądu o alimenty. Wtedy jesteś samotną matką i możesz się ubiegać o cokolwiek dodatkowo. Przerabiałam to z młodym w FA i przedszkolu.

My też mamy na siebie wszystko, teraz kwestia domu tylko zostaje bo działka jest na mnie, a dom na mojego i trzeba to notarialnie ogarnąć.
    Dzierzba, z ciekawości czym sie zajmujesz?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO to dziwne Agatia. Ja od razu w kryteriach przyjęć miałam wpisane, że wymagają. No ale to z FA i rodzinnym to w całym kraju musi być przedłożony wyrok alimentacyjny i zaśw. od komornika o bezskuteczności egzekucji długu. Moja koleżanka ma taki kwas właśnie. Tatuś nie płaci, ona sprawę dopiero założyła o alimenty i może gdzieś za pół roku dostanie świstki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dzierzba, z ciekawości czym sie zajmujesz?
    W ZK pracuję. Tylko ciicho ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:15

AJrin, agatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    W ZK pracuję. Tylko ciicho ;)

Fundusz to prawda, pracuje w tym burdelu to wiem ;) do 500+ też musi być wyrok o alimentach, co jest farsa, bo wiele par się dogaduje, co do dobrowolnych alimentow.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kornelia ja też mówiłam do męża może Bartuś i inne imiona a mąż z córką zaczęli przedzeniac mnie i imiona więc dałam sobie na razie spokój.
    Jasiu dupasiu.
    Bartuś srajtus i w drodze hahahahaha
    Mieli ubaw:-(
    Tak to jest jak staroswiecjie imiona mu q głowie.
    Albo ten źle się kojarzy,a trgo to pijaku zna, a ten to ślimak bla bla bla

Ja zaraz chyba będę płakać mam dzień do doopy nic mi się niechce.
    Wyszłam po obiedzie do garażu (przy okazji cukry spalić) mężowi szybę w aucie pomagalam wkleić:-) wróciliśmy a ten dalej z wózkami pomaga! Tak pomaga że będę zaraz płakać.
    Znalazł wózek retro z obdarta skóra niedźwiedzia!!! Tak tak jakims futrem obszyty wózek i mówi zobaczy jaki piękny profil wózka łaaaaaaaaa trzymajcie mnie bo mu nawale!!!
    Powiedziałam żeby mi nie wybierał wózka bo ja już mam i koniec kropka.
    Milczy :-)
    A mają maczugę i majtki ze skóry lamparta do tego wózka? Byłabyś najbardziej retro mamą w PL w takim kompleciku. ;) Nie denerwuj się. :)

żabka04, mysza0406 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    A mają maczugę i majtki ze skóry lamparta do tego wózka? Byłabyś najbardziej retro mamą w PL w takim kompleciku. ;) Nie denerwuj się. :)
    Ha ha ha posikam się ze śmiechu :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:

Dzierzba hahahahaha
    Pocieszyłaś mnie nowy trend:-)
    Głupia ja nie pomyślałam :-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Fundusz to prawda, pracuje w tym burdelu to wiem ;) do 500+ też musi być wyrok o alimentach, co jest farsa, bo wiele par się dogaduje, co do dobrowolnych alimentow.
    Ale tylko do 500 na pierwsze? Ogólnie mam mieszane uczucie co do tego 500. Ja dostanę 1000, fajnie. Będzie za co dzieci na początku ubrać i może Maksa na terapię prywatną zapiszę ale ja to ja, a co niektórzy z kasą zrobią to nawet nie chcę myśleć. Namnożą się na potęgę ci co nie powinni. Już są jaja, bo "rodzice" masowo sobie o dzieciach z rodzin zastępczych przypominają...

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzierzba hahahahaha
    Pocieszyłaś mnie nowy trend:-)
    Głupia ja nie pomyślałam :-)
    Ano widzisz! We wszystkim da się znaleźć pozytywy :D Hahah
    Agatia ty nie sikaj tylko mięśnie kegla ćwicz ;)

Dobra spadam do garów a później do teściów część gratów zawieźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:35

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie 500 + i kosiokowe czy jak to tam nazywają nie powinno być takie moje skromne zdanie.... po pierwsze tak jak dzierzba pisze, że teraz więcej patalogii pomyśli o dzieciach i dzieciach adopcyjnych... kobiety, które pracowały na gwałt rzucają robotę bo twierdzą po huj mi pracować jak mogę siedzieć w domu i tak kasę mi przeleją.
    Odnośnie kobiet króre dostaną "macierzyński" 1000 zł za nic bo urodzą a ja jako płatnik co odprowadzam składki dostane może 200 zł więcej bo wezmę roczny macierzyński. Pytanie moje - jaka jest sprawiedliwość , że ja zapieprzam a inne mamusie, które w życiu nie pracowały dostają od tak 1000 zł .... dla mnie to chore plus dodatki, które już wcześniej były. Moim zdaniem to jest dyskryminacja kobiet, które pracują i odprowadzają składki....
    Mam nadzieje, że nie wywołam burzy ale to tylko moje zdanie!

kamciaelcia, violett, Strazaczka1990, _izunia_, Kornelia85, Bratek lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, zgadzam się z Toba bo ja pracująca nic nie dostane nawet becikowego ba ide na roczny urlop wiec będzie mniej. Za to pojada w gore marże kredytów i tu kolejne dostane po d...! Znam patologie po 6 dzieci maja wiec już nie pracują kasa na picie będzie.
    Szkoda, że ta kasa nie pójdzie w ręce szkół darmowych posiłków, książek i zajęć dodatkowych. Tak dzieciaki by miały z tego pożytek większy i chęć do rozwoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:55

Bratek lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracuje w DD więc wiem o co chodzi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin dokładnie ... moja szwagierka teraz dostaje 2250 zł 1000 ( 500+ x2 ) , 1000 " macierzyński" plus jeszcze 250 zł z mopsu .... i po co pracować .... tylko rodzić dzieci a ja będę miała 1150 no i chyba wpadnie mi 500 + ... jaka to sprawiedliwość się pytam.... a jak jeszcze kobiety narzekają na te 500 +

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się będę cały czas zastanawiać czy w ogóle będzie nas stać na drugie dziecko...?

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ