WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Dzierzba mi bardziej chodzi o dostęp do przedszkola, żłobka, kredytów mieszkaniowych itp. itd.
A Twój chłop nawet po ślubie dla Maksia jest jak obcy chłop - takie super prawo
My mamy wszystko poprzepisywane PZU, polisy w pracy.itp.
A przedszkola i żłobki nie biorą pod uwagę braku ślubu do punktacji. Trzeba mieć wyrok sądu o alimenty. Wtedy jesteś samotną matką i możesz się ubiegać o cokolwiek dodatkowo. Przerabiałam to z młodym w FA i przedszkolu.
My też mamy na siebie wszystko, teraz kwestia domu tylko zostaje bo działka jest na mnie, a dom na mojego i trzeba to notarialnie ogarnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:48
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Mi się takie stare imiona nie podobają i to bez obrazy dziewczyny
U mnie też absolutnie nie wchodzi w grę Franciszek czy Antoni
ale wiadomo wszystko rzecz gustu
Ja z kolei mam problem, bo mąż się upiera, aby synkowi dać jego imięwymyślił
wkurza mnie to!
Ja coraz bardziej myślę o Bartoszu, Bartusiutylko jak tu męża namówić na to imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:47
żabka04 lubi tę wiadomość
-
witam się w 25tc uuuffff!! W końcu z górki będzie i juz nie ma takiego zagrożenia.
Niestety nie nadrobię weekendu bo mam ciężko z netem.
Muszę się pochwalić ze dziś 1 raz od czasu bólów brzucha bylam na zakupach i nic mnie nie bolałonormalnie mogę się przemieszczać
cieszę się z tego.
Jadę zaraz do ciucholandu bo nie mam żadnej sukienkitzn mam pełno takich kolorowych na co dzień ale nie nadają się na wyjścia z mężem
violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKornelia ja też mówiłam do męża może Bartuś i inne imiona a mąż z córką zaczęli przedzeniac mnie i imiona więc dałam sobie na razie spokój.
Jasiu dupasiu.
Bartuś srajtus i w drodze hahahahaha
Mieli ubaw:-(
Tak to jest jak staroswiecjie imiona mu q głowie.
Albo ten źle się kojarzy,a trgo to pijaku zna, a ten to ślimak bla bla bla
Ja zaraz chyba będę płakać mam dzień do doopy nic mi się niechce.
Wyszłam po obiedzie do garażu (przy okazji cukry spalić) mężowi szybę w aucie pomagalam wkleićwróciliśmy a ten dalej z wózkami pomaga! Tak pomaga że będę zaraz płakać.
Znalazł wózek retro z obdarta skóra niedźwiedzia!!! Tak tak jakims futrem obszyty wózek i mówi zobaczy jaki piękny profil wózka łaaaaaaaaa trzymajcie mnie bo mu nawale!!!
Powiedziałam żeby mi nie wybierał wózka bo ja już mam i koniec kropka.
MilczyKornelia85 lubi tę wiadomość
-
Dzierzba wrote:Niestety musiałby go "usynowić" to wiem. Chodzi mi o to, że jak teraz urodzę dzieci to w świetle prawa tworzyć będziemy rodzinę. Jak załóżmy chcesz od państwa np. kasę z FA bo biologiczny nie płaci (choć to obowiązek) to nie dostaniesz bo obcy chłop zarabia i dochód za wysoki czyli jest traktowany jak ojciec (choć obowiązku żadnego względem dziecka na które się starasz ten chłop nie ma) ale gdy ten chłop utrzymuje i traktuje jak swoje tego dzieciaka to nie ma do niego żadnych praw bo już tym ojcem nie jest i nawet jak ci się coś stanie to dupa, dzieciak trafia do biologicznego (w moim przypadku patola, który nie utrzymuje kontaktu z synem od 3 lat). Czy tylko mi się wydaje, że to jest coś nienormalnego? Ogólnie mnie to akurat wisi bo moje zarobki same w sobie przekraczały na dwójkę (mnie i młodego) ale wiele jest kobiet, które mają dzieci z pierwszego związku i ani biologiczny ani drugi ojciec nie chca tego dziecka utrzymywać i nic nie mogą zrobić.
A przedszkola i żłobki nie biorą pod uwagę braku ślubu do punktacji. Trzeba mieć wyrok sądu o alimenty. Wtedy jesteś samotną matką i możesz się ubiegać o cokolwiek dodatkowo. Przerabiałam to z młodym w FA i przedszkolu.
My też mamy na siebie wszystko, teraz kwestia domu tylko zostaje bo działka jest na mnie, a dom na mojego i trzeba to notarialnie ogarnąć. -
OOO to dziwne Agatia. Ja od razu w kryteriach przyjęć miałam wpisane, że wymagają. No ale to z FA i rodzinnym to w całym kraju musi być przedłożony wyrok alimentacyjny i zaśw. od komornika o bezskuteczności egzekucji długu. Moja koleżanka ma taki kwas właśnie. Tatuś nie płaci, ona sprawę dopiero założyła o alimenty i może gdzieś za pół roku dostanie świstki.
-
żabka04 wrote:Kornelia ja też mówiłam do męża może Bartuś i inne imiona a mąż z córką zaczęli przedzeniac mnie i imiona więc dałam sobie na razie spokój.
Jasiu dupasiu.
Bartuś srajtus i w drodze hahahahaha
Mieli ubaw:-(
Tak to jest jak staroswiecjie imiona mu q głowie.
Albo ten źle się kojarzy,a trgo to pijaku zna, a ten to ślimak bla bla bla
Ja zaraz chyba będę płakać mam dzień do doopy nic mi się niechce.
Wyszłam po obiedzie do garażu (przy okazji cukry spalić) mężowi szybę w aucie pomagalam wkleićwróciliśmy a ten dalej z wózkami pomaga! Tak pomaga że będę zaraz płakać.
Znalazł wózek retro z obdarta skóra niedźwiedzia!!! Tak tak jakims futrem obszyty wózek i mówi zobaczy jaki piękny profil wózka łaaaaaaaaa trzymajcie mnie bo mu nawale!!!
Powiedziałam żeby mi nie wybierał wózka bo ja już mam i koniec kropka.
MilczyNie denerwuj się.
żabka04, mysza0406 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Fundusz to prawda, pracuje w tym burdelu to wiem
do 500+ też musi być wyrok o alimentach, co jest farsa, bo wiele par się dogaduje, co do dobrowolnych alimentow.
-
żabka04 wrote:Dzierzba hahahahaha
Pocieszyłaś mnie nowy trend:-)
Głupia ja nie pomyślałamHahah
Agatia ty nie sikaj tylko mięśnie kegla ćwicz
Dobra spadam do garów a później do teściów część gratów zawieźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:35
-
Odnośnie 500 + i kosiokowe czy jak to tam nazywają nie powinno być takie moje skromne zdanie.... po pierwsze tak jak dzierzba pisze, że teraz więcej patalogii pomyśli o dzieciach i dzieciach adopcyjnych... kobiety, które pracowały na gwałt rzucają robotę bo twierdzą po huj mi pracować jak mogę siedzieć w domu i tak kasę mi przeleją.
Odnośnie kobiet króre dostaną "macierzyński" 1000 zł za nic bo urodzą a ja jako płatnik co odprowadzam składki dostane może 200 zł więcej bo wezmę roczny macierzyński. Pytanie moje - jaka jest sprawiedliwość , że ja zapieprzam a inne mamusie, które w życiu nie pracowały dostają od tak 1000 zł .... dla mnie to chore plus dodatki, które już wcześniej były. Moim zdaniem to jest dyskryminacja kobiet, które pracują i odprowadzają składki....
Mam nadzieje, że nie wywołam burzy ale to tylko moje zdanie!kamciaelcia, violett, Strazaczka1990, _izunia_, Kornelia85, Bratek lubią tę wiadomość
-
esmi, zgadzam się z Toba bo ja pracująca nic nie dostane nawet becikowego ba ide na roczny urlop wiec będzie mniej. Za to pojada w gore marże kredytów i tu kolejne dostane po d...! Znam patologie po 6 dzieci maja wiec już nie pracują kasa na picie będzie.
Szkoda, że ta kasa nie pójdzie w ręce szkół darmowych posiłków, książek i zajęć dodatkowych. Tak dzieciaki by miały z tego pożytek większy i chęć do rozwoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:55
Bratek lubi tę wiadomość
-
AJrin dokładnie ... moja szwagierka teraz dostaje 2250 zł 1000 ( 500+ x2 ) , 1000 " macierzyński" plus jeszcze 250 zł z mopsu .... i po co pracować .... tylko rodzić dzieci a ja będę miała 1150 no i chyba wpadnie mi 500 + ... jaka to sprawiedliwość się pytam.... a jak jeszcze kobiety narzekają na te 500 +
-
nick nieaktualny