WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to znaczy ze potrzebny jest wyrok aliemnatcyjny do 500+?

Może któraś podpowie? Mój mąż ma dziecko z inną kobietą, która wcześniej miała męża i z nim też ma dziecko (z moim w zwiazku malzenskim nie była) (mój mąż płaci po uzgodnieniu z nią alimenty "umowne", a nie sądowne). Ta kobieta zapewne będzie się starała o 500 + bo to jej drugie dziecko, a mojego męża drugim będzie Nasz syn. Więc czy i on może sie ubiegać o kase? Szczerze nam na niej nie zależy, ale jestem ciekawa jak coś takiego jest rozwiązane. A dodatkowo mieć, a nie miec...?

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba tak dochody uwzględniane tylko przy 1 dziecku na 500+.
    AJrin czemu nie dostaniesz 1000 becikowego?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja też sie bede zastanawiać nad 2 czy będzie nas stać bo poki co jestem jedynym żywicielem M dorabia nie ma stałej pracy, a ja do tego mam kredyt ponad 2000 na własne 4 kąty. Ale oczywiście w zarobkach nie jest odliczane kredyt wiec na 500+ sie nie załapiemy ani inne.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, żeby matka Twojego męża dostała 500+ musi przedstawić wyrok Sądu, że ma.alimenty na dziecko. Choć niektóre gminy uwzględniają dobrowolne (ale są nadużycia i dla tego większość rząda wyroku). W praktyce może ona założyć sprawę o ustalenie alimentow na dziecko, żeby otrzymać prawomocny wyrok.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia,
    Jednorazowe becikowe w wysokości 1000 zł za urodzenie żywego dziecka mogą otrzymać rodzice, u których dochód w przeliczeniu na osobę nie przekracza 1922 zł netto.
    U nas przekracza.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowe pieniadze "Kosiniakowe" zostalo wprowadzone po to zeby pomoc glownie matka ktore np. pracuja na zleceniu a na wiesc o ciazy pracodawca rozwiazuje zlecenie i wtedy zostaja z niczym bo kto kobiete w ciazy do pracy przyjmie? Trzeba spojrzec tez z drugiej strony.... Ja tez nie dostaje zadnych swiadczen, dodatkow bo mam wysokie dochody i mi sie nie naleza, ale nie zabieram glosu w tej sprawie poniewaz stac mnie na wychowanie dziecka i dla mnie to nie porozumienie takie dyskusje, a swoje skladki place na moja daj Boze przyszla emeryture...i nie rozumiem czemu neiktorzy sie tak burza.... syndrom ludzi zamozniejszych masz duzo to jestes nienażarty i chcesz jeszcze wiecej, a biedniejszym bys zlotowki nie dal.... Chore mysle jak dla mnie

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    agatia,
    Jednorazowe becikowe w wysokości 1000 zł za urodzenie żywego dziecka mogą otrzymać rodzice, u których dochód w przeliczeniu na osobę nie przekracza 1922 zł netto.
    U nas przekracza.
    Ale liczysz przez 3 osoby? Bo dziecko też się liczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez becikowe przysluguje wszytskim ktorzy nie przekrocza dochodu 1920 zl na osobe w miesiacu a liczac 3-osobowa rodzine to dochod na miesiac nie moze przekjroczyc 5760 zeby dostac becikowe, no sory ale jak ktos ma takie dochody na miesiac to chyba w tej kwestii powinien sie najmniej burzyc....

Ja tez nie zamierzam wywolywac tu burzy czy klotni ale takie jest moje zdanie na ten temat

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ale becikowe 1000 powinnas dostać. Ni chyba, że dochod na osobę przekracza 1922 zl netto mc, ale do tego wliczasz i dziecko, więc dzielisz na troje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi...ale czym ty sie martwisz gloszac hasla ze ludzie na zasilkach nie pracuja? Przeciez to oni nie bede miec emerytury i lat pracy i po 50 beda musialy zasuwac do roboty jak ty w cieplych krajach bedziesz pod palma odpoczywac, przeciez po mezu sie juz emerytur nie dziedziczy....

dlatego ja mam to serdecznie w dupie, pilnuje swojego nosa anie zajmuje sie portfelem innych ludzi...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety licząć przez 3 nawet nie dostane choć niewiele braknie.
    Becikowym to akurat sie nie przemuje ale to 500+ drażni mnie bo niestety będzie przepijane a nie pójdzie na dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:13

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem sarcia, teoretycznie masz racje. Ale niestety ja nawet becikowego nie dostane, poniewaz maz ma wlasna dzialalnosc, ktora ma dobre dochody, jednak nikt nie patrzy na pogrzeby firmy i to, ze w kazdym miesiacu te dochody idą na naprawy sprzetu, nowy sprzet, utrzymanie ludzi.
    Ktoś pomysli ze dostawac 6000zł/ msc to duzo. Owszem jesli to jest Twoja pensja, jaka otrzymujesz za siedzenie w pracy.

Niestety wlasna dzialalnosc gospodarcza dorpowadza do tego, ze raz stac nas na wyjazd na wakacje, a innym razem nie stac nas na chleb, takze nie zgodze sie z Tobą i nie powinnaś takich opinii wyglaszac.

AJrin, violett, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, no w tym wypadku to juz nic nie mozna zrobic, jesli ustalony jest próg dochodowy i jest to wymóg do otrzymania świadczenia.....

a ja wam powiem ze wole miec wysokie dochody i srac na dodatki od Panstwa niz chodzic po jakis mopsach sropsach i sie plaszczyc przed babsztylami ktorych twarz jest nieskalana rozumem, i kazdego kto wejdzie traktuja jak patologie

AJrin, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my musimy brać dochód z którego roku do becikowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:15

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ksosia, żeby matka Twojego męża dostała 500+ musi przedstawić wyrok Sądu, że ma.alimenty na dziecko. Choć niektóre gminy uwzględniają dobrowolne (ale są nadużycia i dla tego większość rząda wyroku). W praktyce może ona założyć sprawę o ustalenie alimentow na dziecko, żeby otrzymać prawomocny wyrok.
    ale czy to dotyczy pieniedzy na jedno dziecko? Bo ta kobieta ma dwójkę dzieci i te 500 weźmie na drugie - a przeciez przy drugim przysługuje kazdemu, niezaleznie od alimentow i dochodow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przepraszam z gory, bo kompletnie nie znam się na ubezpieczeniach gdy sie dzieci rodza, na programach typu 500 i becikowych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia spokojnie wiem ze tak jest, ja pracuje na eteacie i dodatkowo prowadze swoja dzialanosc wiec wiem cos na ten temat.

I mogę mieć swoje zdanie na jakiś temat i to powiedzieć otwarcie jesli tak uwazam, bo nie odnosze sie personalnie do zadnej osoby ktora tutaj jest, jedynie mowie ogólnikowo jak to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89, do 500+ dochod za 2014 jesli dziecko urodzi sie do 31.10 a od 1.11 juz dochod za 2015 trzeba przedatawic

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela89, do 500+ dochod za 2014 jesli dziecko urodzi sie do 31.10 a od 1.11 juz dochod za 2015 trzeba przedatawic

urodzenie czy wystapienie o świadczenie??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego sie "burze" :) jesli chodzi o becikowe. Z tego co pamietam dawniej dostawali WSZYSCY. Mi osobiscie wystarczy ze Państwo przysle mi paczke z pampersami w tej kwocie. Nie musze miec kasy, a pampersy zawsze sie przydadza i nie bede miala nigdy watpliwości czy zalozyć synowi 3 czy 7 pampersow na dzień.

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ