WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyco to znaczy ze potrzebny jest wyrok aliemnatcyjny do 500+?
Może któraś podpowie? Mój mąż ma dziecko z inną kobietą, która wcześniej miała męża i z nim też ma dziecko (z moim w zwiazku malzenskim nie była) (mój mąż płaci po uzgodnieniu z nią alimenty "umowne", a nie sądowne). Ta kobieta zapewne będzie się starała o 500 + bo to jej drugie dziecko, a mojego męża drugim będzie Nasz syn. Więc czy i on może sie ubiegać o kase? Szczerze nam na niej nie zależy, ale jestem ciekawa jak coś takiego jest rozwiązane. A dodatkowo mieć, a nie miec...? -
LRF ja też sie bede zastanawiać nad 2 czy będzie nas stać bo poki co jestem jedynym żywicielem M dorabia nie ma stałej pracy, a ja do tego mam kredyt ponad 2000 na własne 4 kąty. Ale oczywiście w zarobkach nie jest odliczane kredyt wiec na 500+ sie nie załapiemy ani inne.
-
Ksosia, żeby matka Twojego męża dostała 500+ musi przedstawić wyrok Sądu, że ma.alimenty na dziecko. Choć niektóre gminy uwzględniają dobrowolne (ale są nadużycia i dla tego większość rząda wyroku). W praktyce może ona założyć sprawę o ustalenie alimentow na dziecko, żeby otrzymać prawomocny wyrok.
-
agatia,
Jednorazowe becikowe w wysokości 1000 zł za urodzenie żywego dziecka mogą otrzymać rodzice, u których dochód w przeliczeniu na osobę nie przekracza 1922 zł netto.
U nas przekracza. -
nick nieaktualnyDodatkowe pieniadze "Kosiniakowe" zostalo wprowadzone po to zeby pomoc glownie matka ktore np. pracuja na zleceniu a na wiesc o ciazy pracodawca rozwiazuje zlecenie i wtedy zostaja z niczym bo kto kobiete w ciazy do pracy przyjmie? Trzeba spojrzec tez z drugiej strony.... Ja tez nie dostaje zadnych swiadczen, dodatkow bo mam wysokie dochody i mi sie nie naleza, ale nie zabieram glosu w tej sprawie poniewaz stac mnie na wychowanie dziecka i dla mnie to nie porozumienie takie dyskusje, a swoje skladki place na moja daj Boze przyszla emeryture...i nie rozumiem czemu neiktorzy sie tak burza.... syndrom ludzi zamozniejszych masz duzo to jestes nienażarty i chcesz jeszcze wiecej, a biedniejszym bys zlotowki nie dal.... Chore mysle jak dla mnie
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:agatia,
Jednorazowe becikowe w wysokości 1000 zł za urodzenie żywego dziecka mogą otrzymać rodzice, u których dochód w przeliczeniu na osobę nie przekracza 1922 zł netto.
U nas przekracza. -
nick nieaktualnyPrzeciez becikowe przysluguje wszytskim ktorzy nie przekrocza dochodu 1920 zl na osobe w miesiacu a liczac 3-osobowa rodzine to dochod na miesiac nie moze przekjroczyc 5760 zeby dostac becikowe, no sory ale jak ktos ma takie dochody na miesiac to chyba w tej kwestii powinien sie najmniej burzyc....
Ja tez nie zamierzam wywolywac tu burzy czy klotni ale takie jest moje zdanie na ten tematbbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEsmi...ale czym ty sie martwisz gloszac hasla ze ludzie na zasilkach nie pracuja? Przeciez to oni nie bede miec emerytury i lat pracy i po 50 beda musialy zasuwac do roboty jak ty w cieplych krajach bedziesz pod palma odpoczywac, przeciez po mezu sie juz emerytur nie dziedziczy....
dlatego ja mam to serdecznie w dupie, pilnuje swojego nosa anie zajmuje sie portfelem innych ludzi...bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Niestety licząć przez 3 nawet nie dostane choć niewiele braknie.
Becikowym to akurat sie nie przemuje ale to 500+ drażni mnie bo niestety będzie przepijane a nie pójdzie na dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:13
-
nick nieaktualnyOwszem sarcia, teoretycznie masz racje. Ale niestety ja nawet becikowego nie dostane, poniewaz maz ma wlasna dzialalnosc, ktora ma dobre dochody, jednak nikt nie patrzy na pogrzeby firmy i to, ze w kazdym miesiacu te dochody idą na naprawy sprzetu, nowy sprzet, utrzymanie ludzi.
Ktoś pomysli ze dostawac 6000zł/ msc to duzo. Owszem jesli to jest Twoja pensja, jaka otrzymujesz za siedzenie w pracy.
Niestety wlasna dzialalnosc gospodarcza dorpowadza do tego, ze raz stac nas na wyjazd na wakacje, a innym razem nie stac nas na chleb, takze nie zgodze sie z Tobą i nie powinnaś takich opinii wyglaszac.AJrin, violett, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjrin, no w tym wypadku to juz nic nie mozna zrobic, jesli ustalony jest próg dochodowy i jest to wymóg do otrzymania świadczenia.....
a ja wam powiem ze wole miec wysokie dochody i srac na dodatki od Panstwa niz chodzic po jakis mopsach sropsach i sie plaszczyc przed babsztylami ktorych twarz jest nieskalana rozumem, i kazdego kto wejdzie traktuja jak patologieAJrin, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ksosia, żeby matka Twojego męża dostała 500+ musi przedstawić wyrok Sądu, że ma.alimenty na dziecko. Choć niektóre gminy uwzględniają dobrowolne (ale są nadużycia i dla tego większość rząda wyroku). W praktyce może ona założyć sprawę o ustalenie alimentow na dziecko, żeby otrzymać prawomocny wyrok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia spokojnie wiem ze tak jest, ja pracuje na eteacie i dodatkowo prowadze swoja dzialanosc wiec wiem cos na ten temat.
I mogę mieć swoje zdanie na jakiś temat i to powiedzieć otwarcie jesli tak uwazam, bo nie odnosze sie personalnie do zadnej osoby ktora tutaj jest, jedynie mowie ogólnikowo jak to wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDlatego sie "burze"
jesli chodzi o becikowe. Z tego co pamietam dawniej dostawali WSZYSCY. Mi osobiscie wystarczy ze Państwo przysle mi paczke z pampersami w tej kwocie. Nie musze miec kasy, a pampersy zawsze sie przydadza i nie bede miala nigdy watpliwości czy zalozyć synowi 3 czy 7 pampersow na dzień.