WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:Staraczka,
Dokładnie można wystąpić o ojcostwo prędzej ja będę w wakacje przez to przechodzić.
Wole w wakacje niż po narodzinach dziecka latać plus taki, że jak coś by się stało dziecko ma ojca.
Jeśli natomiast przyszli rodzice nie wzięli ślubu, zwykle wszelkie formalności związane z ustaleniem i zapisaniem w dokumentach tego, kto jest ojcem, załatwiane są już po porodzie. Można jednak zabrać się za to wcześniej i wystąpić o tzw. uznanie ojcostwa dziecka poczętego, które jeszcze się nie urodziło. Żeby to zrobić, trzeba zgłosić się do Urzędu Stanu Cywilnego i potwierdzić, że ojciec dziecka rzeczywiście nim jest. Każde z rodziców musi złożyć stosowne oświadczenie (tata uznaje dziecko, a mama wyraża na to zgodę). Przychodzą razem, albo najpierw zgłasza się matka, a potem ojciec, albo w odwrotnej kolejności (wtedy matka musi dopełnić formalności maksymalnie trzy miesiące później). Należy przyjść z dokumentami tożsamości, zaświadczeniem lekarskim o ciąży i gdy matka jest:
- panną - także odpisem jej aktu urodzenia;
- rozwódką, wdową lub w separacji - odpowiednimi dokumentami potwierdzającymi ten stan rzeczy.
Dziekuje za infoprzejdziemy się do urzędu stanu cywilnego
Ja w tym zielona jestem . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia ha ha ha dzięki ja pracuje w sropsie ha ha ha
Angela za 2014r dochód o ile nie uległ zmianie. Jeżeli w 2015r się zmienił lub aktualnie jest inny to i aktualny dochód.
Ksosiu przy 500+ wyrok tylko na pierwsze dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:22
-
nick nieaktualnyach, uff... tośmy się nie zrozumiały
a jesteś biegła w tej sprawie, żeby podpowiedzieć czy mojemu męzowi należy się na naszego syna? (pierwsze dziecko ma z inną, na ktore ona bierze 500, a drugie ze mną. i czy ma szanse na 500 ?)
Kto mi zazdrościł, że się zapowiada, może zazdrościć że jest.. BURZA!
Grzmi, i grzmi, a ja mam dreszcze! -
nick nieaktualnyagatia wrote:Sarcia ha ha ha dzięki ja pracuje w sropsie ha ha ha
Angela za 2014r dochód o ile nie uległ zmianie. Jeżeli w 2015r się zmienił lub aktualnie jest inny to i aktualny dochód.
Ksosiu przy 500+ wyrok tylko na pierwsze dziecko.agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Ksosia, Ja też przekraczam bo niby dużo zarabiam a to, że haruje na innych mnie drażni czasem. Bo ja nie czekam aż mi państwo da, bogatych rodziców też nie mam więc sama musiałam sobie kupić mieszkanie i urządzić się. A to, że płace prawie 2000 miesięcznie za kredyt jakoś nie odlicza mi się.
Co do własnej działalności moi rodzice przez 20 lat prowadzili i wiem jakie to ciężkie i wiecznie uważani za bogaczy chociaż nigdy niczego się nie dorobili bo non stop maszyny albo samochody w naprawie.Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarcia ma bardzo dużo uwag do bardzo wielu kwestii, w ktorych nie myśli o tym, że może kogoś urazić... to niezdrowe i niebezpieczne. Wczoraj ostra dyskusja z ulf, dziś w sprawie kasy panstwowej... ech... Trza byc tolerancyjnym, gdy sie kogos nie zna...
Strazaczka1990, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Kamcia, urodzenie do daty 31.10 dochody za 2014 sie podaje, dzieci urodzone od 1.11 dochody za 2015 rok sie podaje
-
Oj dziewczyny... nie ma się o co kłócić. Jedni przepiją a inni mądrze wydadzą chociażby na jedzenie cxy rachunki bo jest gro takich osób, które ledwo wiążą koniec z końcem i to 500 zł faktycznie im pomoże. ja nie ukrywam, że przy bliźniakach i lekach, badaniach Maksa bez tej kasy byłoby napewno ciężej. Dzięki temu także będę mogła zostać z dziećmi w domu 3 lata i pociągnąć terapię Maksa, ewentualnie dorobię by nie zwariować i nie szczekać na widok samochodu
. Nie będę uważała się za pijawkę wyciągającą kasę od podatników ani za kurę domową gorszą niz matki pracujące na etacie. Szczerze podziwiam kobiety, które poświęcają się domowi i rodzinie bo nie zapominajcie, że to też bardzo ciężka praca.
Mój chłop na działce utknął bo nam wiozą szalunki. Wiozą, wiozą i dowieźć nie mogą.bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia nie tylko ja wyglaszam tutaj jakies uwagi, chcialam zauwazyc i mnie np tez urazaja niektore opinie na temat roznych rzeczy a sie do tego nie odnosze tylko olewam, bo wchodze tu dla przyjemnosci a nie sie zkims wygadywac, zabieram glos jesli jakas kwestia mnie ruszy, a powtarzam ze nie znam nikogo z was osobiscie i sie nie odnosze do NIKOGO PERSONALNIE, tylko do anonimowej wypowiedzi takich jak moje, i tylko o to mi chodzilo, a nie zeby kogos urazic...
a jaesli jakas dyskusja jest to chyba jesli kazdy wyraza swoje zdania to ja tez mam prawo to zrobic, czy sie myle?Skali89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ksosiu nie należy się Wam na dziecko, bo będzie jako jedno, które wuchowujecie. 500+ przysługuje na dzieci pozostające pod faktyczną opieką rodzica/opiekuna. Zatem dziecko męża przypisane jest matce.
Dzierzba pewnie pytalam, ale na kiedy przewidywany termin wprowadzki do domu? -
nick nieaktualny
-
Przy 500+ i becikowym są te same obwarowania dochodowe, dochód za 2014 (2015) o ile nie uległ zmianie. Jeżeli uległ zmianie (czy na więcej, czy na mniej) to i aktualne dochody należy przedstawić.
Jeżeli w trakcie pobierania 500+ na 1 dziecko dochód ulegnie powiększeniu też należy zgłosić, bo inaczej trzeba będzie zasiłek zwrwcacr wraz z karnymi odsetkami. -
nick nieaktualnyagatia wrote:Przy 500+ i becikowym są te same obwarowania dochodowe, dochód za 2014 (2015) o ile nie uległ zmianie. Jeżeli uległ zmianie (czy na więcej, czy na mniej) to i aktualne dochody należy przedstawić.
Jeżeli w trakcie pobierania 500+ na 1 dziecko dochód ulegnie powiększeniu też należy zgłosić, bo inaczej trzeba będzie zasiłek zwrwcacr wraz z karnymi odsetkami. -
Super nie mam cukrzycy ciazowej
, ale po tym badaniu musialam sie kimnac
.
Spotkalyscie sie z tym ze firmy internetowe klamia co do wyslania przesylki. Firma twierdzi w mailu ze wyslala moje zamowienie wczoraj, a Inpost twierdzi ze dzisiaj, po co tak klamac, a ja siedze w domu i czekam na powietrze, a mi na tym zalezy bo zamowilam adaotery do fotelika, zeby pasowal na rame bebetto. I gdybym juz wiedziala czy ten fotelik spasuje to odrazu zamawiam Ameli bryke z Bebetto. W wakacje maja urlopy i kto mi potem zagwarantuje czy wozk dotrze naa czas...nikt
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny