X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tam nawę nie było widać pęcherzyka tylko endometrium o grubości 13,5 mm czy to normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Hey jestem tu nowa
    Muszę się was poradzić bo jestem bardzo zestresowana wczoraj byłam u ginekologa wyliczyła mi że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobiła mi USG dopochwowe ale nic nie było widać oprócz 13,5 mm endometrium czy to normalne bardzo się boje że nic z tego nie wyjdzie dodam ze robiłam Beta HCG 1956.7 do tego mam przedwczesne wygasanie jajników i większa szanse na poronienie niż normalna zdrowa kobieta BARDZO MI SIĘ CHCE PŁAKAĆ dziesięć lat starałam się o ciąże i nic a tu jeden stymulowany cykl i ciąża lecz nie potwierdzona nie wiem co mam myslec mam 28 lat

Hej. tak jak Lady napisałam to jest jeszcze bardzo wcześnie. A wiesz kiedy była owulacji? Bo lekarze wyłączają wiek ciąży wg ostatnie miesiączki i nie patrzą kiedy była owulacja. Niektóre kobiety mają pozniej owulacje i wtedy wszystko się przesuwa. Zresztą np zarodek widać ok 7tc. Trzymam kciuki by było wszystko ok i żeby ciąża przebiegała bezproblemowo.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Ale tam nawę nie było widać pęcherzyka tylko endometrium o grubości 13,5 mm czy to normalne

Możesz jeszcze sprawdzić jeszcze betę czy prawidłowo przerasta. Po 4 powinna się podwoić.

• Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się być spokojna lecz łzy same mi się cisną do oczu ze strachu mam tylko 6 miesięcy na to żeby zostać mamą jeżeli mi się nie uda to już nigdy nie będę miała ciężko jest żyć z taką myślą tym bardziej że przyrodnie rodzeństwo ma dzieci tylko ja jestem tą czarną owcą.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę prywatnie do lekarza. ona jest naprawdę bardzo dobrym ginekologiem a owulacje miałam w 20dc miesiączkowego wiem bo była monitorowana był to 2 maj

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:

sPOKONIE! Mogłaś mieć owulację późno jak ja, ja miałam w 3 tyg od okresu, i ja dzidzię z serduszkiem widziałam dopiero około 10 tyg. Na spokojnie bo stresem tylko zaszkodzisz zapłodnionemu jajeczku a nie pomożesz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że macie racje i za dwa tygodnie będzie widać moją dzidzie tak bardzo chcę żeby się udało. ten ciągły stres mnie wykańcza. 10 lat starań i nic a do tej lekarki chodzę od lutego i na pierwszej wizycie rozpoznała przedwczesne wygasanie jajników potem badania i stymulacja owulacji zastrzyk na pęknięcie i ciążą fakt że jeszcze nie potwierdzona ale badania na to wskazują dawała mi tylko 10% na ciążę a jednak wygląda na to ze jestem w ciąży moja ginekolog się ucieszyła gdy usłyszała że test jest dodatni to jest naprawdę bardzo dobra kobieta chce każdej kobiecie pomoc oby więcej takich lekarzy było na tym świecie

• Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAK kazała być za dwa tygodnie i też powiedziała że moja beta jest bardzo dobra

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to rozumiemy. Wiele kobiet tutaj jest po przejściach. I na prawdę Pola. Skup się na relaksie i odpoczynku, czytaj ksiażę, słuchaj muzyki relaksującej i dużo dużo śpij :) i pójdzie. Ja zaszłam w ciążę właśnie w momencie takiego spokoju. Stres na prawdę nie pomaga! Spokój ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posłucham was i nie będę o tym myśleć i mam nadzieje że macie racje i za dwa tygodnie zobaczę dzidzie a raczej fasolkę dziękuję wam za słowa otuchy bardzo mi było to potrzebne

• adzia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola będzie dobrze. ☺Tak jak dziewczyny tu mówią. Ciąża jest jeszcze bardzo wczesna i ma prawo jeszcze nic nie widać. Bądź dobrej myśli i zero stresu. Powodzenia kochana. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj pierwszy raz zauważył jak brzuch mi się pod kopniakiem podniósł - może jednak go coś ruszyło :D

Kasiarzynka, Lady Savage, Dżuls, przyszła mama lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Ogarnęłam troszkę dom i wszystko mnie boli. Mój to się śmieje ze mnie co to będzie za miesiąc, dwa, a o trzech już nie wspominając. Tak bardzo mnie teraz wybrzuszyło, że czuję ten ciężar. Ciąża już nie do ukrycia:p Strasznie mnie ostatnio suszy. Bym tylko piła i sikała:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Tak bardzo mnie teraz wybrzuszyło, że czuję ten ciężar. Ciąża już nie do ukrycia:p
    Trochę zazdroszczę, mi nadal starczy sweterek czy luźniejsza bluzka i mogę się ukrywać.

Jak ja nie lubię kiedy mała robi sobie dłuższą przerwę w hopaniu. Na szczęście w końcu się obudziła, uff. Najgorsze jest to, że jak przyśnie (albo się jakoś przekręci, że nie czuję) to żadne metody nie działają - mogę zjeść słodycze, położyć się, kucnąć żeby zrobiło się ciaśniej - nic. Panna ruszy się dopiero jak sama będzie mieć ochotę.

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Padam. Ogarnęłam troszkę dom i wszystko mnie boli. Mój to się śmieje ze mnie co to będzie za miesiąc, dwa, a o trzech już nie wspominając. Tak bardzo mnie teraz wybrzuszyło, że czuję ten ciężar. Ciąża już nie do ukrycia:p Strasznie mnie ostatnio suszy. Bym tylko piła i sikała:p

Mnie też XD nie dość że wybrzuszyło, to czuję jakby mała nie ważyła1 kg ale 200 kg XD jakby mi ktoś z przodku największe ciężarki poprzyczepiał.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Trochę zazdroszczę, mi nadal starczy sweterek czy luźniejsza bluzka i mogę się ukrywać.

Jak ja nie lubię kiedy mała robi sobie dłuższą przerwę w hopaniu. Na szczęście w końcu się obudziła, uff. Najgorsze jest to, że jak przyśnie (albo się jakoś przekręci, że nie czuję) to żadne metody nie działają - mogę zjeść słodycze, położyć się, kucnąć żeby zrobiło się ciaśniej - nic. Panna ruszy się dopiero jak sama będzie mieć ochotę.

Moja ma tak samo ;/ nic na nią nie działa a ja świruję jak ona raz kopnie albo 2 razy w ciągu dnia, wiedząc że bywają takie dni gdzie kopie regularnie co 20 min XD. Ale znalazłam rozrusznik na nią. Działa Chopin i uwaga ... jej tato!
    Mała za nim chyba strasznie szaleje, wystarczy że mi rękę położy albo ucho przyłoży do brzucha i mała odstawia harce. O.o oczy mi na wiesz wychodzą. Ja myślałam że dziecko się bardziej do matki przywiązuje a tu wychodzi że ona słucha, i reaguje na tatusia.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryyy :)
    Ale jest piekna pogoda od rana.. Dobrze ze mieszkamy blisko morza to bedzie gdzie pojechac w ten nudny niedzielny dzien :P
    Dzis wszystko pozamykane,czuje wtedy taki dyskomfort jak wszyatko zamkniete caly dzien bo boje sie ze czegos mi sie zachce i nie bede miala gdzie kupic :D

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ