X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tam nawę nie było widać pęcherzyka tylko endometrium o grubości 13,5 mm czy to normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Hey jestem tu nowa
    Muszę się was poradzić bo jestem bardzo zestresowana wczoraj byłam u ginekologa wyliczyła mi że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobiła mi USG dopochwowe ale nic nie było widać oprócz 13,5 mm endometrium czy to normalne bardzo się boje że nic z tego nie wyjdzie dodam ze robiłam Beta HCG 1956.7 do tego mam przedwczesne wygasanie jajników i większa szanse na poronienie niż normalna zdrowa kobieta BARDZO MI SIĘ CHCE PŁAKAĆ dziesięć lat starałam się o ciąże i nic a tu jeden stymulowany cykl i ciąża lecz nie potwierdzona nie wiem co mam myslec mam 28 lat

Hej. tak jak Lady napisałam to jest jeszcze bardzo wcześnie. A wiesz kiedy była owulacji? Bo lekarze wyłączają wiek ciąży wg ostatnie miesiączki i nie patrzą kiedy była owulacja. Niektóre kobiety mają pozniej owulacje i wtedy wszystko się przesuwa. Zresztą np zarodek widać ok 7tc. Trzymam kciuki by było wszystko ok i żeby ciąża przebiegała bezproblemowo.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Ale tam nawę nie było widać pęcherzyka tylko endometrium o grubości 13,5 mm czy to normalne

Możesz jeszcze sprawdzić jeszcze betę czy prawidłowo przerasta. Po 4 powinna się podwoić.

• Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się być spokojna lecz łzy same mi się cisną do oczu ze strachu mam tylko 6 miesięcy na to żeby zostać mamą jeżeli mi się nie uda to już nigdy nie będę miała ciężko jest żyć z taką myślą tym bardziej że przyrodnie rodzeństwo ma dzieci tylko ja jestem tą czarną owcą.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę prywatnie do lekarza. ona jest naprawdę bardzo dobrym ginekologiem a owulacje miałam w 20dc miesiączkowego wiem bo była monitorowana był to 2 maj

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:07

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:

sPOKONIE! Mogłaś mieć owulację późno jak ja, ja miałam w 3 tyg od okresu, i ja dzidzię z serduszkiem widziałam dopiero około 10 tyg. Na spokojnie bo stresem tylko zaszkodzisz zapłodnionemu jajeczku a nie pomożesz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że macie racje i za dwa tygodnie będzie widać moją dzidzie tak bardzo chcę żeby się udało. ten ciągły stres mnie wykańcza. 10 lat starań i nic a do tej lekarki chodzę od lutego i na pierwszej wizycie rozpoznała przedwczesne wygasanie jajników potem badania i stymulacja owulacji zastrzyk na pęknięcie i ciążą fakt że jeszcze nie potwierdzona ale badania na to wskazują dawała mi tylko 10% na ciążę a jednak wygląda na to ze jestem w ciąży moja ginekolog się ucieszyła gdy usłyszała że test jest dodatni to jest naprawdę bardzo dobra kobieta chce każdej kobiecie pomoc oby więcej takich lekarzy było na tym świecie

• Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAK kazała być za dwa tygodnie i też powiedziała że moja beta jest bardzo dobra

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to rozumiemy. Wiele kobiet tutaj jest po przejściach. I na prawdę Pola. Skup się na relaksie i odpoczynku, czytaj ksiażę, słuchaj muzyki relaksującej i dużo dużo śpij :) i pójdzie. Ja zaszłam w ciążę właśnie w momencie takiego spokoju. Stres na prawdę nie pomaga! Spokój ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posłucham was i nie będę o tym myśleć i mam nadzieje że macie racje i za dwa tygodnie zobaczę dzidzie a raczej fasolkę dziękuję wam za słowa otuchy bardzo mi było to potrzebne

• adzia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola będzie dobrze. ☺Tak jak dziewczyny tu mówią. Ciąża jest jeszcze bardzo wczesna i ma prawo jeszcze nic nie widać. Bądź dobrej myśli i zero stresu. Powodzenia kochana. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj pierwszy raz zauważył jak brzuch mi się pod kopniakiem podniósł - może jednak go coś ruszyło :D

Kasiarzynka, Lady Savage, Dżuls, przyszła mama lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Ogarnęłam troszkę dom i wszystko mnie boli. Mój to się śmieje ze mnie co to będzie za miesiąc, dwa, a o trzech już nie wspominając. Tak bardzo mnie teraz wybrzuszyło, że czuję ten ciężar. Ciąża już nie do ukrycia:p Strasznie mnie ostatnio suszy. Bym tylko piła i sikała:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Tak bardzo mnie teraz wybrzuszyło, że czuję ten ciężar. Ciąża już nie do ukrycia:p
    Trochę zazdroszczę, mi nadal starczy sweterek czy luźniejsza bluzka i mogę się ukrywać.

Jak ja nie lubię kiedy mała robi sobie dłuższą przerwę w hopaniu. Na szczęście w końcu się obudziła, uff. Najgorsze jest to, że jak przyśnie (albo się jakoś przekręci, że nie czuję) to żadne metody nie działają - mogę zjeść słodycze, położyć się, kucnąć żeby zrobiło się ciaśniej - nic. Panna ruszy się dopiero jak sama będzie mieć ochotę.

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Padam. Ogarnęłam troszkę dom i wszystko mnie boli. Mój to się śmieje ze mnie co to będzie za miesiąc, dwa, a o trzech już nie wspominając. Tak bardzo mnie teraz wybrzuszyło, że czuję ten ciężar. Ciąża już nie do ukrycia:p Strasznie mnie ostatnio suszy. Bym tylko piła i sikała:p

Mnie też XD nie dość że wybrzuszyło, to czuję jakby mała nie ważyła1 kg ale 200 kg XD jakby mi ktoś z przodku największe ciężarki poprzyczepiał.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Trochę zazdroszczę, mi nadal starczy sweterek czy luźniejsza bluzka i mogę się ukrywać.

Jak ja nie lubię kiedy mała robi sobie dłuższą przerwę w hopaniu. Na szczęście w końcu się obudziła, uff. Najgorsze jest to, że jak przyśnie (albo się jakoś przekręci, że nie czuję) to żadne metody nie działają - mogę zjeść słodycze, położyć się, kucnąć żeby zrobiło się ciaśniej - nic. Panna ruszy się dopiero jak sama będzie mieć ochotę.

Moja ma tak samo ;/ nic na nią nie działa a ja świruję jak ona raz kopnie albo 2 razy w ciągu dnia, wiedząc że bywają takie dni gdzie kopie regularnie co 20 min XD. Ale znalazłam rozrusznik na nią. Działa Chopin i uwaga ... jej tato!
    Mała za nim chyba strasznie szaleje, wystarczy że mi rękę położy albo ucho przyłoży do brzucha i mała odstawia harce. O.o oczy mi na wiesz wychodzą. Ja myślałam że dziecko się bardziej do matki przywiązuje a tu wychodzi że ona słucha, i reaguje na tatusia.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryyy :)
    Ale jest piekna pogoda od rana.. Dobrze ze mieszkamy blisko morza to bedzie gdzie pojechac w ten nudny niedzielny dzien :P
    Dzis wszystko pozamykane,czuje wtedy taki dyskomfort jak wszyatko zamkniete caly dzien bo boje sie ze czegos mi sie zachce i nie bede miala gdzie kupic :D

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ