X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Witam się w 25t=26t dzisiaj w godzinach od 4 do 4.30 miałam skurcze jejku to było straszne brzuch na dole mnie bolał twardnial rozmasowalam sobie tobie i puścił i za 5-10 min to samo juz chciałam męża budzić by mi nospe podał ale w końcu przeszło. Pierwszy raz tak miałam. Co to mogło być? Jakby dłużej to trwało obudzilabym męża i prosiła oraz nospe a jak nie to na IP.

Najprawdopodobniej masz już skurcze Braxtona Hicksa :) Twoja macica się przygotowuje pomału do porodu, jak u większości kobiet na tym etapie, u mnie też co jakiś czas się pojawiają. Położna w szkole rodzenia powiedziała że są niegroźne i dziecko ich nie czuje :) Macica po prostu robi sobie trening przed porodem :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Dostalam mega kataru wczoraj a przeciez niedawno mi sie skonczyl:( doprowadzilismy z mezem piwnice do porzadku w koncu. Wczoraj tez przestawilismy u synka w pokoju loZko i wiecej miejsca jest, dzis chce zeby mi przesunal lozko nasze- wstepnie tak jak bymialo lozeczko stanac.

Anulka nie masuj brzucha jak masz skurcze! Bo to dodatkowo pobudza.
    Ja wpoprzedniej ciazy nawet reki na brzuch nie moglam polozyc, bielizne maksymalnie zsunieta zadnych leginsow wysoko na brzuch . Taka mialam wrwzliwa macice.

Dzuls ja mialam tzn nadal mam turystyczne u rodzicow jak jezdzimy i mialam taki wlasnie wyzszy poziom na poczatek , dosc wygodne bylo bo w nocy noga popychal jak plakal i mi sie kolyska z tego zrobila. Ale w domu mam ze szczebelkami innego sobie nie wyobrazam.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole takiej karuzeli na lozeczko jaka akurat ja mam do turystycznego nie dalo by sie przyczepic, a nie ukrywam ze ta karuzela czesto jak nie codzinnie dawala mi conajmniej godzine dla siebie bo tak byla zajmujaca dla synka:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:30

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ale dzisiaj pospałam. U nas pogoda byle jaka. Idę zaraz zjeść jajecznicę, bo młody kopie i kopie. Później zawożę męża na tego grilla (chociaż chyba im nie wypali i będą siedzieć u kolegi w domu). Mama dzwoniła, że kupiła Nikosiowi 20 rzeczy hehe. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę.

Kasiarzynka, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:57

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Najprawdopodobniej masz już skurcze Braxtona Hicksa :) Twoja macica się przygotowuje pomału do porodu, jak u większości kobiet na tym etapie, u mnie też co jakiś czas się pojawiają. Położna w szkole rodzenia powiedziała że są niegroźne i dziecko ich nie czuje :) Macica po prostu robi sobie trening przed porodem :P
    Też się zastanawiałam czy to nie te skurcze ale one bolały całe szczęście ze przeszło i bez nospy i same z siebie na początku myślałam że to ta moja kolka jelitowa ale to tym razem na pewno nie była ona. A po rozmasowaniu mi puściły skurcze jak kladlam się na bok lewy to jeszcze bardziej odczuwam. Na płasko byłam i nogi zgjete miałam ale następnym razem nie będę masować. No i będę obserwować żeby dość często nie występowały . Co ile mogą się pojawić te skurcze?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Anulka, ja tak miałam dwie noce temu. Bardzo mocny skurcz i ból brzucha, nie wiem, jak długo, ale miałam nawet problemy z przekręceniem się na drugi bok. Młody też się przy tym wiercił niemiłosiernie. Ale mam od kilku dni naprawdę ciężkie zaparcie i zrzuciłam to na kolkę jelitową i gazy w jelitach...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ta deszczowa niedziele u nas :-(

Maly fika od rana ladnie, ale za to od rana mam kolke :-( ale mam nadzieje ze zaraz przejdzie wzielam juz espumisan i czekam...

Moj maly milknie jak tylko uslyszy Tatusia i jak poczuje reke tatysia na brzuchu to tak samo hehe ale za to ostatnio moj piesek sie przytulal do brzuszka do maly fikal :-)

My mamy lozeczko drewniane :-)

Na wybory idziemy obowiazkowo a pozniej idziemy na pyszny sernik do mojej mamusi i tatusia :-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Też się zastanawiałam czy to nie te skurcze ale one bolały całe szczęście ze przeszło i bez nospy i same z siebie na początku myślałam że to ta moja kolka jelitowa ale to tym razem na pewno nie była ona. A po rozmasowaniu mi puściły skurcze jak kladlam się na bok lewy to jeszcze bardziej odczuwam. Na płasko byłam i nogi zgjete miałam ale następnym razem nie będę masować. No i będę obserwować żeby dość często nie występowały . Co ile mogą się pojawić te skurcze?

Wiesz położna mówiła że różnie, u niektórych jest to raz na miesiąc, u innych raz na dzień, ale jest pewne że nie mogą one być regularne! I nie mogą być bardzo silne. Jeśli zauważysz że są regularne np co 1 godzinę, albo są tak bardzo silne, to nie masz co się zastanawiać tylko pędzić na IP

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wiesz co Anulka, ja tak miałam dwie noce temu. Bardzo mocny skurcz i ból brzucha, nie wiem, jak długo, ale miałam nawet problemy z przekręceniem się na drugi bok. Młody też się przy tym wiercił niemiłosiernie. Ale mam od kilku dni naprawdę ciężkie zaparcie i zrzuciłam to na kolkę jelitową i gazy w jelitach...

Wypróbuj może śliwki, są ponoć dobre na zaparcia.
    Mnie na szczęście nie męczą ani zgagi ani zaparcia

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś pomagały morele, ale teraz już też nie... Zobaczę, jak będzie do kolejnej wizyty u lekarza - jak będzie coraz gorzej, to poproszę o jakieś leki.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Moj maly milknie jak tylko uslyszy Tatusia i jak poczuje reke tatysia na brzuchu to tak samo hehe ale za to ostatnio moj piesek sie przytulal do brzuszka do maly fikal :-)
    U mnie podobnie. Ręka męża (a nawet moja) małą uspokaja, za to jak moja kotka położy mi się na kolanach i mruczy przytulona do brzucha, albo jeszcze ugniata - to w środku pełne szaleństwo. Mój tata się śmiał, że mała się bawi z kotem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 13:20

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia gruszka pomaga albo ananas, mala kawa z mlekiem, sliwki suszone albo np siemielniane dodane np do zupki melcznej czy jogurtu... :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie skurcze pochwy tak trochę śmiesznie nie macica ale samo wejście do pochwy takie klucze skurcze?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiesz położna mówiła że różnie, u niektórych jest to raz na miesiąc, u innych raz na dzień, ale jest pewne że nie mogą one być regularne! I nie mogą być bardzo silne. Jeśli zauważysz że są regularne np co 1 godzinę, albo są tak bardzo silne, to nie masz co się zastanawiać tylko pędzić na IP
    Dziękuję za informację na pewno będę miała to na uwadze. Nie u mnie to nie były zaparcia i kolka jak mam kolke bolą jelita i brzuch mi nie twardnieje tylko w środku mam skurcz jelit i od razu do WC mnie goni więc bym się tym nie wystraszyla. No póki co nie ma tych skurczy. Będę się obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 11:33

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A u mnie małżon nie ma tyle cierpliwości, żeby nawet przez 5 sekund popatrzeć się w jedno miejsce na brzuchu w oczekiwaniu na ruchy. No way.
    A wczoraj mój najlepszy kumpel i były chłopak zaprosił mnie na ślub i wesele na początku lipca, kilkaset km od Warszawy, jak będę na przełomie 7 i 8go miesiąca, i zastanawiam się co z tym zrobić, jechać czy nie. NOsz kurde.

Dżuls, ja bym pojechała. Ja na początku lipca jadę prawie 700 km nad morze na urlop. Najwyżej będziemy jechać trochę wolniej, bo z przystankami na rozprostowanie nóg.

alutka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wcinam lody na cieplo jezu jakie to pyszne jak ja dawno tego nie jadlam :-D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zjem normalne lody... nie wytrzymam :D

Czarna_88 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ