Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie do dziewczyn mieszkających w blokach - myślicie, że warto kupić dodatkowy piecyk? Jesień bywa zimna, nie mam żadnego wpływu kiedy mi włączą kaloryfery i tak myślę czy nie kupić czegoś do dogrzewania na czas kąpieli. Niby mam klime z opcją grzania, ale tylko w dużym pokoju i w sumie nie wiem czy rozstawianie się tam z wanienka, dodatkowym przewijakiem będzie wygodne. Chyba bym wolała postawić wanienke na stelażu w sypialni, koło stałego przewijaka. Ale też nie wiem czy nagrzewanie pokoju przed spaniem to dobry pomysł? Łazienkę mam mikroskopijną, tam się będzie ciężko rozłożyć z czymkolwiek
-
My mamy dodatkowy grzejnik na prad i będzie w sam raz do pokoju malego zeby dogrzac bo na blokach to roznie bywa z tym sezonem grzewczym no i z pogoda rowniez .
-
Ja wlasnie ostatnio widziałam u koleżanki taki sposób, ze myli dziecko zawsze w pokoju, w ktorym nagrzewali powietrze dodatkowym piecykiem. Powiem szczerze, ze wydalo mi sie to fajnym pomysłem bo mala jak rozbierali nie przezywala żadnego szoku, zero placzu... Ale z drugiej strony jak mówisz o tym nagrzewaniu pokoju na noc to to tez raczej średnio zdrowe.
Ja tez mam w tym temacie dylemat- musze sie jeszcze zastanowić
-
anulka20 wrote:A dla osób nie będących w ciąży takie same muszą być normy czy inne i jakie?
Dla ludzi nie w ciąży
na czczo do 100
po posiłku 1-2 h do 140
Ja mam mierzyć rano na czczo (norma do 90), 1 h po obiedzie (do 120) i przed pójściem spać - czasem jest to u mnie godzina, czasem dwie, albo trzy - tu ostatnio dzwoniłam do diabetologa, bo nie byłam pewna, ma być do 120.
Czyli jednak masz glukometr?
Jak po 2 kawałkach ciasta 120 to nieźle. Ja powiem szczerze, od tygodnia nie jadłam nic słodkiego, ale wiecie co? Idzie się przyzwyczaić
pierwsze dwa dni najgorsze.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
No właśnie ja też się waham. Chyba jednak wykombinuje kąpiel w dużym pokoju, pod ciepłym nawiewem klimatyzacji. Tylko noszenie całego majdanu do przewijania w ta i nazad mnie trochę martwi. Ale trzeba będzie jakoś dać radę, chyba, że wymyślę coś lepszego.
-
.ona. wrote:Dla ludzi nie w ciąży
na czczo do 100
po posiłku 1-2 h do 140
Ja mam mierzyć rano na czczo (norma do 90), 1 h po obiedzie (do 120) i przed pójściem spać - czasem jest to u mnie godzina, czasem dwie, albo trzy - tu ostatnio dzwoniłam do diabetologa, bo nie byłam pewna, ma być do 120.
Czyli jednak masz glukometr?
Jak po 2 kawałkach ciasta 120 to nieźle. Ja powiem szczerze, od tygodnia nie jadłam nic słodkiego, ale wiecie co? Idzie się przyzwyczaić
pierwsze dwa dni najgorsze.
-
Anulka ja tez nie mam cukrzycy, tylko stan przedcukrzycowy. po 2h mialam ciut mniejszy wynik od Ciebie, z tego co pamietam jak pisalas. Diabetolog stwierdzil, ze na diecie z cukrem za pare tygodni ten wynik moglby byc wyzszy, wiec warto sie pilnowac
-
Dokładnie dlatego unikam cukru jedynie dzisiaj sobie pozwoliłam na ciasto a tak to odrzuciłam nie słodzę herbaty oraz przede wszystkim słodkie odrzuciłam, nie jem białego pieczywa tylko ciemne no i nie staram sobie mięso np dusić , bądź piec w piekarniku ale ostatnio dusiłam
No i stwierdziłam, że będę sprawdzała. Ginekolog stwierdził, żebym tylko na dietę przeszła, ale stwierdziłam, że też będę mierzyła sobie cukier jaki mam i sprawdzała i zapisywała. Może to też od tego miałam wysokie cukry, że codziennie coś słodkiego bułka słodka na śniadanie, później jeden batonik, drugi i wieczorem na kolacje jadłam np 2 kromki chleba z nutellą i nie oszczędzałam się a na drugi dzień jadłam np batonika w szkole, lody w domu no i herbatkę słodką 2 łyżki
także wiesz
-
anulka20 wrote:Dokładnie dlatego unikam cukru jedynie dzisiaj sobie pozwoliłam na ciasto a tak to odrzuciłam nie słodzę herbaty oraz przede wszystkim słodkie odrzuciłam, nie jem białego pieczywa tylko ciemne no i nie staram sobie mięso np dusić , bądź piec w piekarniku ale ostatnio dusiłam
No i stwierdziłam, że będę sprawdzała. Ginekolog stwierdził, żebym tylko na dietę przeszła, ale stwierdziłam, że też będę mierzyła sobie cukier jaki mam i sprawdzała i zapisywała. Może to też od tego miałam wysokie cukry, że codziennie coś słodkiego bułka słodka na śniadanie, później jeden batonik, drugi i wieczorem na kolacje jadłam np 2 kromki chleba z nutellą i nie oszczędzałam się a na drugi dzień jadłam np batonika w szkole, lody w domu no i herbatkę słodką 2 łyżki
także wiesz
Wiem, ja tez sobie nie zalowalamdiabetolog powiedzial mi, ze to moze byc dlatego. Dobrze robisz, na pewno zdrowo. Wyjdzie nam to na dobre
-
.ona. a dostałaś skierowanie do diabetologa, czy sama się wybrałaś do niego ? Dokładnie wyjdzie nam to na dobre
Aldonaa my za tydzień równy obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 18:43
-
nick nieaktualnyCześć Wam w 26 tygodniu
Nadrobiłam co pisałyście, nie szalałyście w wekeendja byłam poza dostępem do kompa, tzn. komp sobie leżał, ale czasu na niego zabrakło
miałam gościa i spędziliśmy miłe 1,5 dnia spacerując, włócząc się po knajpach itd.
Młody dzisiaj jest bardzo aktywny. A wczoraj pierwszy raz ruszał się z każdej strony - czułam go jednocześnie na brzuchu z przodu, w obu bokach i z tylu na kręgosłupie - to było dość nieprzyjemne, bo mialam wrażenie jakbym miała od przepony w dół dziurę na dziecko i nic więcej - zero jelit choćbyskabarka, adzia, Lady Savage, Czarna_88, eM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHellol podwieczor
chcialam nadrobic ale czytalam LODY i tak musze wyjac swoje
wrocilam z grilla ajj nigdy bym tyle nie zjadla co dzisiaj
Zaszlam tu bo mam problem, oczywiście jutro lekarzowi powiem, sciagalam biustonosz i na prawej brodawce mam taka ciemna plamke wyglada jak siniak ale to nie to i niewiem co i od czego sie pojawilo -
Agatka ja w piatek wstawialam fotke mojego przewijaka i jest bardzo podobny do tego klups. Dla mnie bardzo wygodny byl i sluzyl ok poltora roku . Nie ukrywam ze wolalm malego polozyc na przewijalu niz schylac sie nad lozkiem;) na polkach wiele rzeczy upchniesz:) polecam jeszxze takie wiszace miseczki i kosz na smieci na pampki do zawieszenia tez na tym:) my nagminnie kupowalismy woreczki na
Pampki waniliowe bo kupa jak kupa smierdzi.
Caroline wydaje mi
Sie ze dziecko szybko wyrosnie z tego przewijaka- wanienki
My tez nagrzewalismy pokoj i dodatkowo maly musial byc owiniety pielucha tetrowa przy wkladanii do wody bo darl sie nieziemsko jakby go ze skory obdzierali
Moj maz dzis mnie nie lubi bo musial meble przestawiac boszeee wielki problemagatka196 lubi tę wiadomość