Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj też przykładałam rękę męża do brzucha, ale mała się uspokaja i przestaje kopać. Jak dotąd mąż tylko raz poczuł kopniaczka, powiedział, że poczeka na konkrety
Pogoda średnia, ale nie pada i jest ciepło, więc po obiadku spacer i obowiązkowo wybory. Ja też się specjalnie polityką nie interesuję, ale na wybory nie wyobrażam sobie nie pójść. Elementarny obowiązek.
Dziewczyny z W-wy i okolic - czy tam gdzie planujecie rodzić można wkupić prywatną położną? Ile to kosztuje?
I jeszcze jedno - warto iść na to spotkanie Bezpieczny Maluch? Jestem zapisana na wtorek, ale będę musiał wyjść wcześniej z pracy. -
nick nieaktualnyA w 3city boooskoooo
słoneczko, ciepło...mlody po spacerze padl a malutka w brzusiu fika
chyba maja różne temperamenty
Co do wyjazdu na początku lipca też bym pojechala o ile jest to bardzo ważna osoba dla Ciebie...częstsze przystanki, dobrze obmyslić trasę i godziny podróży i da sięeasymum lubi tę wiadomość
-
anula1990 wrote:Dziewczyny co myślicie o tym,żeby dziecku zamiast łóżeczka drewnianego kupić turystyczne?Ten pomysł na początku wydał mi sie dziwny ale znajoma z którą rozmawiałam mówiła że ona korzystała tylko z łóżeczka turystycznego i było dla niej to bardzo wygodne.Słyszałam wiele historii jak to szczebelki drewniane mogą stworzyć niebezpieczeństwo dla dziecka,oczywiście mimo ochraniaczy.Ciekawa jestem jakie są Wasze zdania na ten temat?Ja rozważam obie opcje
my mielismy przy synku turystyczne i bardzo sobie chwale. Teraz rowniez tylko turystyczne. Mlodemu spalo sie wygodnie, ochraniacze (jak dla mnie zbieracze kurzu i roztoczy) nie byly potrzebne, a jak zaczal w lozku wyskakiwac, to uderzyl sie glowa w siatke, a nie w szczebelki. Do tego wyjscie zapinane z boku na suwak. Na samym poczatku mielismy drewniane, wiec mam male
porownanie i u nas turystyczne mialo wiecej zalet. Oczywiscie na turystyczne normalny materacyk.
Edit: nasze lozeczko turystyczne ma dwa poziomy, a karuzelka bez problemu byla przyczepionabo jak czytam inne komentarze to bywalo roznie
, ale cenowo te lozeczka tez roznie sie ksztaltuja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 12:59
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dziekuje za Wasze odpowiedzi co do łóżeczek,te które dostałam równiez ma takie podnoszone pięterko dla mniejszych dzieci,a pozniej poprostu sie je ściaga,karuzela tez jest do niego i dodatkowo przewijak
Zobaczymy jak to bedzie spróbujemy z tym turystycznym jak cos bedzie nie grało to zakupie drewniane,poprostu szkoda mi wydawac kase na to zeby któreś z nich stało bezużytniecznie,wole w zamian za to zakupić monitor oddechu bo mam planowana cesarke w 36 tc
-
Mamuski, ktore maja dziecko i karmily butelka, co sadzicie o butelkach dr brown i haberman canpola?
My bylismy wierni firmie avent przy synku, teraz tez myslalam o butelce z tej firmy, ale jak to bywa...z biegiem lat pojawiaja sie nowe na rynku i czlowiek zaczyna sie zastanawiac
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dżuls wrote:yyyy tu Ci nie pomogę.... nie wiem jakie są normy dla zdrowych, a jakie dla diabetyków.
Ciężarówy mają swoje normy, reszta swoje.
Na początku możesz mierzyć godzinę i dwie po, bo są produkty, które wolniej podnoszą cukier, ale jednak podnoszą i wychodzi w 2h po. Ale ogólnie jak godzinę po posiłku masz cukier ok, to i 2h po też powinien być ok.
-
Dżuls wrote:A masz jakieś wskazania po krzywej cukrowej, że tak mierzysz, czy dla siebie?
W razie czego polecam wątek https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,100.html , kopalnia wiedzy odn obecnych norm (bo czasem różni lekarze podają różne), glukometrów itd.bo teraz z telefonu korzystam
-
Doświadczone mamuśki dobrze sobie wyobrażam, ze coś takiego bedzie wygodne? http://www.newbabyland.com/changing-dresser-primi-sogni-open-pratic-p40740-l2.html#40743 i takie coś http://m.ceneo.pl/28117964#tab=spec jedynie co to sie przy tej co wrzuciłam zastanawiam nad ta wysuwana wanienka, żebyśmy oboje mieli wygodne z mężem dojście od obu stron i mogli mała asekurować i sobie pomagać tak to widzę ale nie wiem czy to mądre jest rozwiazanie czy nie na drugim miejscu mamy http://cdon.no/hushold/inovi-stellebord-p30526230
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 15:55