X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota i bardzo dobrze, ze robilas jedną. Ja miałam 2 i mogłam na tym poprzestać, ale człowiek głupio ciekawy i teraz mam zmartwienie, że za wolno rośnie.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma gratulacje. Super dzidzia :-)

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie beta była tylko niepotrzebnym stresem.

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) troszkę mnie uspokoiłyście :) Dłuży mi się do tej mojej pierwszej wizyty, ale tłumaczę sobie, że w 8 tygodniu to na pewno już będzie ładnie wszystko widać. Oby!

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak jak pisałam - dzieciak już spory, 6,6 mm :D <3 za to cały pęcherzyk chyba dość mały, bo ma niecałe 2 cm. W środku jeszcze widać pęcherzyk żółtkowy 4,6 mm :)
    Tym razem już nie tylko lekarz widział, ale ja też widziałam pulsujące serduszko :) biło 128 uderzeń/min. Nie odsłuchiwaliśmy, bo lekarz uznał, że nie ma sensu szkodzić dziecku falami dopplerowskimi - i miał rację, ja nie potrzebuję słyszeć serducha, bo pięknie je widać :)
    Martwią mnie 2 rzeczy - pierwsza to wiek ciąży, bo jest 6t6d dzisiaj, a wg CRL 6t4d, wg wielkości pęcherzyka (GS) 6t3d. Lekarz mówi, że te 2-3 dni różnicy są w granicach błędu pomiarowego i mam to zignorować i sugerować się datą wg OM.
    A druga rzecz, która mnie martwi - widać to na fotce. Z lewej strony pęcherzyka od dołu patrząc jest takie "coś", jakby jego ściana była nieciągła. Wiecie, o co mi chodzi? Widać to dopiero na zdjęciu, na ekranie nie widziałam, lekarz nic nie mówił, tzn. mówił że wszystko gra :) czyli chyba nie powinnam się martwić, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:45

Anitka201, Dżuls, Bergamota, szczęśliwa 2015, agniesja, kasiuleks, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Gratuluję :-) niesamowity widok :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wrześniówki!

Tu rozpakowana 9 dni temu styczniówka :)

Trzymam kciuki za Was i Wasze maluchy.

Cudowny czas przed Wami!

Mimo stresu, strachu, badań, mdłości, bóli, bezsenności itd - naprawdę błogosławiony!

adzia, agniesja, kasiuleks lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma piękna dzidzia ja ostatnio jak byłam to też dzidzia miała 6 mm a pęcherzyk 2 cm.

Sigma lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - piękny Dzidziulek! :D Jak lekarz mówi, że wszystko ok, to za pewne tak jest!!! Niech zdrowo rośnie! :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:01

Sigma lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wszystko jest ok gratuluje kochana :-)

Sigma lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota wrote:
    JusWik - bardzo mi przykro :( Trzymajcie się!!!

Jak czytam, że dziewczyny robią po kilka razy betę, to ja w porównaniu do nich jestem jakaś... inna(?) Robiłam testy ciążowe domowe, które pokazywały ładną drugą kreskę i to dopiero po ok 41dc. Wcześniej były bladzioszki, gdzie Beta wynosiła w 36dc 225,70mlU/ml czyli potwierdziło to, że jestem w ciąży. Na tym jednym wyniku poprzestałam, bety nie powtórzyłam. Czy to źle? Pierwsza wizyta u ginekologa 27 stycznia.

ja tez robiłam 1 bete i 3 testy z tym ze 2 pierwsze byly mega slabe.
    Pierwsza wizytę mam 2 lutego wiec muszę czekać dłużej niż Ty:-) cierpliwość dla nas:-)

Sigma-cudowny widok! ♡

Dziś sobie uswiadomilam ze ostatnie 10 dni odkad wiem ze istnieje nowe życie w moim brzuchu to az mnie ciarki przechodza i wiem ze jestem swiadkiem cudu.w koncu rozumiem kobiety ktore sa juz mamusiami:-) chwilo trwaj♥

Lady Savage, agniesja, Bergamota, Sigma lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma piękny widok. Z doświadczenia powiem, że kilka dni różnicy na Usg o niczym nie świadczy. Później jak przyjdą szacunki wagi, to też bardzo różnie. Kiedyś przeczytałam fajny artykuł, w którym napisano, że ocena wagi dziecka w usg jest jak ocena wagi w wannie. Mniej wiecej da się oszacować,ale nigdy w 100 %. Zobaczysz jak będą Ci się zmieniały te dni na kolejnych badaniach. Raz dzidzia urośnie szybciej, a raz wolniej.

Już nie mogę się doczekać 26. Może też coś zobaczę. Tzn. Powinnam :-)

Sigma lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) Siedzę od rana na uczelni. Zajęcia mam do 20:( Jakoś daję radę, rano wzięłam tabletkę.

Sigma fajny bobo:)

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mam pytania.
    Zawsze chodziłam do ginekologa na nfz. Chcę się umówić za 2 tyg. do lekarza aby potwierdził mi ciążę i teraz się zastanawiam czy pójść dalej na nfz czy pójść do tej samej mojej lekarki prywatnie? Z tego co przeczytałam na nfz lekarz robi tylko ok 3 usg więc może mi nie zrobić na pierwszej wizycie i będę rozczarowana. A jesli pójde prywatnie to czy nie zleci mi badań dalej prywatnie? I za wszystko będę płaciła? Pierwsze usg miałyście prywatnie?
    Prosze o pomoc:)

df23f93541691698a458bfda23a255ba.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:18

Sigma lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa moj prywatnie zleca badania prywatne. Powiedział, że darmowe to muszę iść do tego na NFZ. Moj na Nfz nie przyjmuje. Może skoro Twoja i tak i tak, to jakoś wypertraktujesz.

Nancy87 lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witajcie dziewczyny:) Siedzę od rana na uczelni. Zajęcia mam do 20:( Jakoś daję radę, rano wzięłam tabletkę.

Sigma fajny bobo:)

Oj Nancy życzę Ci siły, ja wiem po sobie że środy są najcięższe kiedy zajęcia mam od 11 do 20, zanim byłam w ciąży to spoko, a teraz, człowiek jest wymęczony, potwornie głodny i zbity

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2015 wrote:
    Hej Dziewczyny mam pytania.
    Zawsze chodziłam do ginekologa na nfz. Chcę się umówić za 2 tyg. do lekarza aby potwierdził mi ciążę i teraz się zastanawiam czy pójść dalej na nfz czy pójść do tej samej mojej lekarki prywatnie? Z tego co przeczytałam na nfz lekarz robi tylko ok 3 usg więc może mi nie zrobić na pierwszej wizycie i będę rozczarowana. A jesli pójde prywatnie to czy nie zleci mi badań dalej prywatnie? I za wszystko będę płaciła? Pierwsze usg miałyście prywatnie?
    Prosze o pomoc:)

df23f93541691698a458bfda23a255ba.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Ja NFZ nie stać mnie na prywatnego, może od czerwca zacznę chodzić prywatnie, kiedy odejdzie nam wpłacenie za wynajem i czynsz tutaj na wynajmie, i przeprowadzimy się na swoje, wtedy z 2000 będzie nasze na plus, teraz to tylko i wyłącznie NFZ

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzisiaj zaczęłam trzeci miesiąc:D Musiałam wpaść i się pochwalić:p

agniesja, Lady Savage, skabarka, Sigma, agatka196, wiaraczynicuda, adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz żeby badania robić. Jak pójdziesz prywatnie to badania tez zleci Ci prywatnie i będziesz za wszystko bulić...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ