Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam betę dwa razy. Raz dla potwierdzenia i potem raz, jak zaczęłam lekko plamić - dla upewnienia się, że ciąża się nadal rozwija. Bardzo mnie stresowało czekanie na wyniki, ale na szczęście wyszło ok (podwojenie w niecałe dwa dni).
Nie robiłabym tej drugiej bety gdyby nie to plamienie. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie
Ja zrobiłam betę 3 razy. Pierwszy raz dla potwierdzenia ciąży, drugi raz dla sprawdzenia przyrostu - i w tym samym dniu byłam też u lekarki, która źle mnie zrozumiała - myślała, że dopiero będę się rejestrować do pobrania krwi, więc dała mi skierowanie na betę, a ja już byłam zarejestrowana z numerkiem. Ale miałam skierowania powypisywane też na inne rzeczy - na progestron, profil TORCH, także idąc badać krew, zbadałam od razu hurtowo nie wykreślając tej bety. I dobrze zrobiłam, bo to był pierwszy wysoki wynik (wcześniej miałam 92,5 i 222, a na tym trzecim 5569) i od razu mi się buzia uśmiechnęłaagniesja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuję Wam dziewczyny za odpowiedzi a napierwszej wizycie na nfz zrobiła Wam lekarka usg bez problemu?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Dżuls ja mam to samo, słodycze-beee a miesko miesko-pycha- co dziwne ja nigdy miesa nie lubilam
mam jeszcze do Ws pytanie macie juz jakies kg na plusie? ja zanim zaszlam w ciaze to sie odcudzalam- celem bylo 10 kg zostalo na 6 kg teraz przerwalam diete i fitness i juz kurcze 1,5 na plusie i powiem szczerze ze troche sie martwie bo niestety mam sklonnosci do tycia i nie widze sie w +20 kg -
nick nieaktualnyJa przed zajściem w ciąże też chciałam schudnąć jednak święta były i na sam start mam +2 niechciane kilogramy a co będzie później. PannoB bedziemy potem zrzucać kg.
raz w zyciu schudlam 16 kg potem mi wrocilo 5 kg i znow schudlam 6 kg wiec licze na to ze i teraz sie uda, moze to glupie ale mnie to martwi, jestem niska, a natura mnie jakos tak obdarzyla ze mohe jesc malo, nietlusto, bezslodyczy a tyc i tak tyje,ktos poie ze przesadzam ze jest ok jednak ja sie martwie no ale nic moze razem zrzucimy ))
-
nick nieaktualnyKochana PannoB idziesz na nfz? zrobi Ci gin bez problemu usg dopochwowe? Bo czytałam, że na nfz dopiero usg ok 10-11 tyg robią. Mogę się oczywiści mylić. Myślę już sama o mojej wizycie i mam nadzieję że mi zrobi to USG:)
Więc wiem jak się czujesz TRUDNO JEST WYTRZYMAĆ TYLE CZASU.
nick nieaktualnyO matko dziewczyny! Mam ten sam problem z wagą...
Jeszcze w lecie byłam ładnych kilka kilo szczuplejsza! Przed ciążą miałam 4 miesiące stymulacji hormonalnej + zmieniająca się pora roku (na jesień/zimę apetycik mi rośnie) i tak przybrałam pierwsze 5-6 kilo, nie wiem dokładnie ile, bo wagę stłukłam i nie kupiłam nowej Czułam się z tym źle, więc w grudniu przed świętami lekko dietowałam (zdrowe odżywianie i mniejsza ilość), i faktycznie z kilo albo dwa zeszły, no ale potem wiadomo - przygotowania świąteczne, trzeba próbować jak się gotuje, potem same święta... Miałam wrócić na dietę po świętach, ale w święta dowiedziałam się o ciąży A odkąd wiem o ciąży, nie jestem w stanie w żaden sposób sensownie się odżywiać - najpierw miałam mega apetyt i wciągałam wszystko jak odkurzacz (robiłam się głodna po 1-2h od solidnego posiłku! ), potem wilczy głód mi przeszedł, więc chciałam odżywiać się zdrowo (wiecie, zdrowe jedzonko, jedzenie małych porcji co 3h, unikanie słodyczy, smażonego, makaronów...), ale szybko okazało się, że po wilczym głodzie przyszedł czas na mdłości, które absolutnie nie tolerują głodu, bo stają się mega paskudne jak tylko w żołądku jest choć trochę pusto. No i jadłam ciągle... A potem okazało się, że mdłości się nasiliły, i mogę jeść tylko niektóre produkty - mdli mnie na samą myśl o kurczaczku z suróweczką albo ciemnym chlebie, za to białe buły z masłem, serem i keczupem wchodzą jak w masło. Jezus Maria, do porodu będę miała +25 w takim tempie.
p.s. Też rzuciłam palenie, jak dowiedziałam się o ciąży Także to pewnie też ma coś wspólnego z apetytem i tempem tycia. Szczerze mówiąc już nie mogę patrzeć w lustro, bo mam tak pełną twarzWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 18:13
-
szczęśliwa 2015 wrote:Dziekuję Wam dziewczyny za odpowiedzi a napierwszej wizycie na nfz zrobiła Wam lekarka usg bez problemu?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Tak, bezproblemowo -
Szczęsliwa jka planuje chodzic prywatnie i na nfz, na nfz po to zeby dostac skierowania na badania i za nie nie placic a prywatnie bo to moj lekarz, madry cxzlowiek, ufam mu.Chyba ze on zgodzi sie w szpitalu wypisywac mi skierowania na nfz-szczerzez nim pogadac:)
pojde juz w ten czwartek bo nie wytrzymam, nie wiem czy zrobi usg nic nie wiem ale chce juz isc zeby mi cokolwiek powiedzial:) -
PannaB wrote:Dżuls ja mam to samo, słodycze-beee a miesko miesko-pycha- co dziwne ja nigdy miesa nie lubilam
mam jeszcze do Ws pytanie macie juz jakies kg na plusie? ja zanim zaszlam w ciaze to sie odcudzalam- celem bylo 10 kg zostalo na 6 kg teraz przerwalam diete i fitness i juz kurcze 1,5 na plusie i powiem szczerze ze troche sie martwie bo niestety mam sklonnosci do tycia i nie widze sie w +20 kg
Ja przed ciążą zrzuciłam 40 kg, niestety przez pracę, nieregularne jedzenie przytyłam 14 kg ;/ ja się nigdy nie ważyłam bo po co, ale ginekolog mnie zważyła i na zeszły pon ważyłam 104 kg