WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    PannaB - ja mam taki sposób na wybór imienia, że wyobrażam sobie dziecko za kilka lat - w wieku przedszkolnym i szkolnym, i wyobrażam sobie jak się do niego zwracam :P to, co bardziej pasuje, to imię zostaje :P

Jak dumalam nad imionami to tez tak robiłam, na swój sposób. I tak syn ma na imię Oskar, jako mały Oskar a dla kumpli Oski.
    No i imię tez nam się teraz zmieniło bo jednak przekonałam męża do Leona. Mały Leos :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    E tam. A ja przed pierwszym porodem myślałam tak: mama dałą radę urodzić trójkę, obie babcie dały radę urodzić trójkę, siostra (totalny cykor) urodziłą córę bez znieczulenia i dała radę, to czemu do cholery ja mam nie dać? :) Bólu się nie bałam, bo wiedziałam, że ma boleć i już.
    Myślę podobnie. :P A raczej na razie staram się nie myśleć za bardzo, będzie jak będzie; jak przyjdzie pora rodzić to się będę martwić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Myślę podobnie. :P A raczej na razie staram się nie myśleć za bardzo, będzie jak będzie; jak przyjdzie pora rodzić to się będę martwić.
    Otóż to, zero nastawiania się. Jak to mówił mój lekarz: "urodzić trzeba, samo się nie wchłonie", i tego się trzymam :)

8pdp47e.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szczerze powiedziawszy się nie boję :) będzie to mój pierwszy poród, wiem że będzie boleć i na to jestem nastawiona i nie przeszkadza mi jak ktoś mówi o swoich porodach, oglądam "porodówkę" także nastawienie to podstawa :) Dokładnie tyle kobiet codziennie rodzi to dlaczego nie ja :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szczerze powiedziawszy się nie boję :) będzie to mój pierwszy poród, wiem że będzie boleć i na to jestem nastawiona i nie przeszkadza mi jak ktoś mówi o swoich porodach, oglądam "porodówkę" także nastawienie to podstawa :) Dokładnie tyle kobiet codziennie rodzi to dlaczego nie ja :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja się właśnie dopatrzyłam, że usg przesunęło mi termin porodu z 17.09 na 10.09.
    I tak coś czuję, że wykluje się jeszcze w sierpniu.

Ale najbardziej wiarygodne jest usg z 1 trymestru. Pozostałe pokazują nam tylko, czy dzieciaki są duze czy małe gabarytowo, nie zmienia to terminu :).

U nas też czuję, że załapiemy się na sierpień. Zresztą cc robi się trochę wcześniej. Zobaczymy.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    okładnie tyle kobiet codziennie rodzi to dlaczego nie ja :)

To samo sobie myślałam, ha ha, że też dam radę :D
    A potem trauma u mnie chyba do końca życia :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

To wam zazdroszczę zdrowego podejścia. Znaczy wiem ze dam radę i będzie ok. Ale no zmieniłam zdanie odnośnie porodu SN. Wcześniej byłam pewna że chce cc a teraz dojrzalam do porodu SN. Mimo że po 1 cesarce doszłam do siebie szybko to jednak trochę czułam tez zabieg. A tak będę praktycznie zaraz sprawna i będę mogła młodego niańczyc.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:28

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzwonie po aptekach za immunoglobulina i cieżko ja zdobyć dziewczyny które maja konflikt myślałyście juz o zakupie szczepionki ??

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    czy ktos tu jeszcze panicznie boi sie porodu tak jak ja?

Ja się boję, im bliżej tym częściej o tym myślę.
    Oczywiście boję się bólu, ale bardziej jakiś komplikacji czy problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:25

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między cc a sn też się nie nastawiam. Będą wskazania do cesarki, pójdę na cesarkę. Będzie, że lepiej naturalnie, pójdę naturalnie. Będzie potrzeba znieczulenia, to wezmę znieczulenie. Dam radę saute, to tym lepiej. Sie wszystko zobaczy jak przyjdzie na to pora.
    Takie samo podejście mam do wszystkiego dalej, karmienia piersią, chusty, usypiania itd.

AniaM, snoopy_etka, Gusiak, asiek191, skabarka, Dżuls, monaaa85, karolcia87, Wonderland, kasig lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka Twoje podejście jest świetne, ja zawsze martwię się na zapas... już taki typ.

sRUqp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Między cc a sn też się nie nastawiam. Będą wskazania do cesarki, pójdę na cesarkę. Będzie, że lepiej naturalnie, pójdę naturalnie. Będzie potrzeba znieczulenia, to wezmę znieczulenie. Dam radę saute, to tym lepiej. Sie wszystko zobaczy jak przyjdzie na to pora.
    Takie samo podejście mam do wszystkiego dalej, karmienia piersią, chusty, usypiania itd.
    brawo popieram :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka Twoje podejście jest świetne, ja zawsze martwię się na zapas... już taki typ.
    Też mam takie skłonności, ale bardzo mocno nad sobą pracuję w tym temacie. Pozwalam sobie na myślenie o jednej rzeczy do przodu, jak minie dopiero o następnej, taka technika małych kroczków żeby nie oszaleć. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nadrobiłam cały weekend - sporo zapisałyście :)
    W piątek byłam u innego specjalisty na usg i co prawda potwierdził, że pępowina ma tylko dwa naczynia,ale stwierdził, że w jego mniemaniu nie ma powodów do obaw. Dokładnie obejrzał móżdżek synka i serducho i powiedział, że co prawda taka pępowina może być wskazaniem do częstszego usg, ale nic poza tym.
    Także czekam teraz do 7 lipca na echo serca, ale jestem trochę spokojniejsza.

A oto mój synek - w czasie badania wąchał własne palce u stóp i wyglądało to przekomicznie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67067b9da13a.jpg

la_lenka, skabarka, 4me, agatka196, monaaa85, .ona., eM, Czarna_88, Wonderland, adzia, kasig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) Ja dzis rano bylam na tescie obciazenia glukoza. Po pobieraniu krwi w piatek mam lewa reke cala w siniaku i dzis jak pielegniarki zobaczyly to sie przerazily i nie wiedzialay czy dadza mnie 3 razy kluc. 2 razy kluly mi te sama zyle u drugiej reki, po czym zaczela mnie bolec i nie moglam jej juz wyprostowac i ostatni raz juz kolo siniaka mi sie wkuwala. Teraz obie rece mnie bola i nie nadaje sie do niczego dzisiaj. Moj R ma kupic obiad po drodze bo nie mam sily nic gotowac :)

Wyniki za godzine do odbioru beda mam nadzieje ze wszystko w normie wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię myśleć, planować, dowiadywać się, poznawać możliwości, gromadzić dane do świadomego wyboru, zakładać plan A i plan B... :) z porodem również. Nie chcę "nie myśleć", bo wtedy nie będę miała danych (informacji, wiedzy), nie będę mieć znajomości tematu na tyle dobrej, żeby podjąć trafny wybór - i w konsekwencji inni będą podejmować moje wybory za mnie. A ja lubię brać sprawy w swoje ręce :)
    Uważam natomiast, że nie ma czego się bać, jeśli chodzi o taki duży, paraliżujący stres - bo mała adrenalinka jest motywująca :)

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ