X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziewczyny, jaki magnez najlepszy? Biorę w witaminach (MamaDHA), ale to chyba za mało, bo znowu mi wracają skurcze łydek, dziś rano ledwo mogłam stanąć. A może po prostu powinnam brać coś poza magnezem?

Ja biorę witaminy z dla i magnezu bo. I to 2 2 dziennie. I powiem Ci ze jak nie biorę np dwa dni to odczuwam to.

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie biorę w ogóle magnezu :/ narazie skurczy brak wiec chyba nie będę się faszerowac.
    Co gorsza ja w ogóle raczej nie biorę tych dodatkowych suplementów z witaminami. Mam jakąś awersje do tych wielkich tabletek- juz wystarczy, ze żelazo musze łykać i ledwo mi wchodzi :/ Mam nadzieje, ze dzidzi nie zaszkodze ale sam lekarz mi w ogóle o nich nie wspomniał. Ostatecznie polecił jakies bo ja go poprosiłam... Ehhh moze powinnam sie bardziej zmobilizować :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze lydek , straszne sa. I ginekolog kazal mi brac 3x dziennie aspargin ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

la_lenka, 4me, .ona., Sigma, karolcia87, monaaa85, agatka196, Czarna_88, Kasiarzynka, Gusiak, skabarka, Lilla My, przyszła mama, Wonderland, easymum, Terazsięuda:-), anima, kasig lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje skurcze łydek też przychodzą w nocy i kazali brac aspargin 3Xdziennie, a jak przejdzie to zmniejszać dawkę. Sam magnez(bez potasu) nie pomoże na skurcze, a aspargin jest bardzo tani - w porównaniu z magnezem dobrej firmy.

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja nie biorę w ogóle magnezu :/ narazie skurczy brak wiec chyba nie będę się faszerowac.
    Co gorsza ja w ogóle raczej nie biorę tych dodatkowych suplementów z witaminami. Mam jakąś awersje do tych wielkich tabletek- juz wystarczy, ze żelazo musze łykać i ledwo mi wchodzi :/ Mam nadzieje, ze dzidzi nie zaszkodze ale sam lekarz mi w ogóle o nich nie wspomniał. Ostatecznie polecił jakies bo ja go poprosiłam... Ehhh moze powinnam sie bardziej zmobilizować :(

ja tak samo, biore kwas foliowy i zelazo i tak mam dosc :P ale lekarz mowil ze witamin nie ma co jezeli nie mam brakow i wyniki ok

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę typowego miksu witamin, bo właśnie wyniki mam ok. Ale DHA już chcę suplementować, bo ryby jem za rzadko żeby to można było "zaliczyć". Plus np. jod jest mi wskazany ze względu na niedoczynność tarczycy, witaminy D miałam duży niedobór. Takie myślę niezbędne minimum dla mnie. Choć łykam tak sobie jeśli chodzi o regularność :P
    No i teraz widzę, że tego magnezu mi trzeba, może rzeczywiście kupię ten Aspargin.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:47

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dopatrzyłam, że usg przesunęło mi termin porodu z 17.09 na 10.09.
    I tak coś czuję, że wykluje się jeszcze w sierpniu.

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z morfologii na morfologie mam coraz slabsze wyniki,chociaz dalej w normie. Dziwne,ze witaminy biore a wyniki coraz gorsze . Wiec te witaminy dla ciezarnych chyba nie sa az tak niezbedne

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)
    Dżuls, ja też czuję, że młody wyjdzie w drugiej połowie sierpnia, gdzieś tak po 20-tym (termin wg monitorowanej owulki 5.09 a wg USG najwcześniejsze 1-2.09):P ciekawe, czy te przeczucia się potwierdzą :)

Idę zaraz zobaczyć czy robicie już gdzieś zapisy na to łączenie w smsowe pary :D chętnie się dopiszę :D

Dziewczyny, w Lublinie otwiera się MEGA nowa siłownia. Byliśmy na dniach otwartych i łomatko, 2100 m2 powierzchni, ogrom nowoczesnych maszyn, strefy aerobów, fitnessu, indoor cycling, lekkich ćwiczeń siłowych, ciężkiego żelastwa dla ciężarowców, strefa body weight, piłki, maty, obciążniki, fajnie wyposażone szatnie i łazienki, nic tylko korzystać :) i do tego nielimitowany dostęp 24/7 za 59zł/mc bez umowy. Jak ja żałuję, że nie mogę się zapisać!!! A może mogę? W sensie - może gdybym połaziła na siłownię na rower stacjonarny, marsze na bieżni, to byłoby w ciąży ok? Jak uważacie? Tylko czy warto się zapisywać dla takiego ultra-lekkiego ćwiczenia? :P

Mąż się zapisuje na bank :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nela :) Co druga dziewczynka to Lila (albo Lilia, Liliana, Lilianna).

maz zaproponowal Nela lub Liliana (zeby nie Lila)
    ja sie juz przwiazalam do Lili no i to jest po babci ale Nela tez ladnie i juz zglupialam:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - ja mam taki sposób na wybór imienia, że wyobrażam sobie dziecko za kilka lat - w wieku przedszkolnym i szkolnym, i wyobrażam sobie jak się do niego zwracam :P to, co bardziej pasuje, to imię zostaje :P

• PannaB Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja się właśnie dopatrzyłam, że usg przesunęło mi termin porodu z 17.09 na 10.09.
    I tak coś czuję, że wykluje się jeszcze w sierpniu.
    Dzuls Ty do tylu ja do przodu :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    PannaB - ja mam taki sposób na wybór imienia, że wyobrażam sobie dziecko za kilka lat - w wieku przedszkolnym i szkolnym, i wyobrażam sobie jak się do niego zwracam :P to, co bardziej pasuje, to imię zostaje :P
    hm pomyslane:)
    to chyba Liliana jednak :P

Sigma lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktos tu jeszcze panicznie boi sie porodu tak jak ja?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja po prostu o tym nie mysle. Nie oglądam program na ten temat, nie czytam o tym w necie i wychodzę, gdy od tym mowa.
    Myślenie o tym to ostatnia rzecz jaka moze nam sie przydać teraz. Wazne żeby się przygotować na szkole rodzenia albo sluchac tego co mowi do Ciebie polozna podczas porodu.
    Wiem, ze moze być cholernie ciezko ale myślenie o tym tego w żaden sposób nie ulatwi a jeszcze pewnie sytuacje pogorszy.
    Inne kobiety dają rade, my tez damy.
    PannaB nie mysl o tym- odganiaj myśli, czytaj książki, rob cokolwiek co zajmie Twoja głowę gdy juz te myśli Cie nawiedza ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam takiego imienia które będzie w tej samej formie pasować dla niemowlaka jak i dorosłego. Ogólnie nie lubię zdrobnień i też z doświadczenia wiem, że potem ciężko się przestawić na tą "doroślejszą" wersję. I np. 40 letni chłop zostaje dla rodziny np. "Adasiem", porażka :P

agniesja lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

monaaa85, karolcia87, Koalka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

Pewnie 3/4 z nas się boi. Od mojego porodu minęło ponad 11 lat i tez mam stracha jak teraz będzie.

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ