Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po przeczytaniu książki "Mundra" juz sie nie boje porodu
W ksiazce jest 10 wywiadow z roznymi poloznymi w roznym wieku ktore mowia o porodach jeszcze za czasow wojny do teraz. I ta ksiazka jest wspaniala uspokaja i daje wlasnie takie poczucie ze nie ma sie czego bac
Także polecam przeczytac jeszcze przed porodem -
Sigma wrote:A ja lubię myśleć, planować, dowiadywać się, poznawać możliwości, gromadzić dane do świadomego wyboru, zakładać plan A i plan B...
z porodem również. Nie chcę "nie myśleć", bo wtedy nie będę miała danych (informacji, wiedzy), nie będę mieć znajomości tematu na tyle dobrej, żeby podjąć trafny wybór - i w konsekwencji inni będą podejmować moje wybory za mnie. A ja lubię brać sprawy w swoje ręce
Po prawdzie do tej pory stanowczo lepiej wychodziłam jak przestawałam cudować (do czego mam skłonności) tylko pozwalałam pokierować się komuś kto ma na temat lepszą wiedzę.
I to też nie chodzi, żeby iść zielona jak szczypiorek, ale żeby nie nakręcać się przed czasem, bo np. u mnie to tylko niepotrzebnie potęguję stres. Jak już zacznę to grzebię w najbardziej katastroficznych opcjach jakie tylko znajdę i potem się denerwuję jak głupek.
Przyjdzie pora to się dokładnie zapoznam ze wszystkim co uznam za niezbędne. -
nick nieaktualny
-
Melduje się po wizycie, wszystko ok
młody waży już ponad 800g!!!!
agatka196, .ona., karolcia87, Dżuls, agniesja, Gusiak, przyszła mama, 4me, Czarna_88, la_lenka, wiaraczynicuda, Lilla My, skabarka, Wonderland, Sigma, easymum, Terazsięuda:-), adzia, justysss, monaaa85, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Gratuluje udanych wizyt i dalej trzymam kciuki za wizyty dzisiaj
Mi jest obojętnie czy to będzie sn czy cc oby mały był cały i zdrowy i ja również. Mój lekarz namawia swoje pacjentki do znieczulenia podczas porodu ale o tym mamy jeszcze rozmawiać
A mój mąż właśnie robi leniwe pierogii już nie mogę się doczekać jedzenia
-
Patrze sobie na pogodę i widzę, że w czerwcu ma być już upał. Pomyślałam, że se kupię jakieś spodnie krótsze. Spodobały mi się na allegro dresowe ala alladynki. Tylko, że mają dopisek "Rozmiar uniwersalny pasuje na S-M". A potem obwód bioder do 120cm. No i co, kurteczka, teraz? Ja mam w biodrach 110cm, ale noszę rozmiar dużo większy niż M, raczej XXL albo i 3XL.
Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce takich spodni? -
nick nieaktualnyW temacie cc czy sn juz pisalam , gdybym nie byla operowana to moze bym chciala cc ale wiem jak bylo mi ciężko samej a co dopiero opieka nad maluszkiem, jesli bedzie cc przymusem to oczywiście zgodzę się.
Myślę o porodzie i troche sie boję ale przecież dla dziecka wszystko
Byłam na wizycie mała waży 700gr dostalam zdjecie usg ale lekarz mowil ze nie wyrazne jest, nie zdazylam mowic aby nie drukowal w takim razie ale juz dostalam
Lekarz mówił że dziecko na pewno urodzi sie szybciej bo waga oznacza 26tydzień, pytalam tez o to jak liczyc miesiące powiedzial ze teraz 5,5 a w dniu w ktorym mialam miesiaczke czyli 11 to 11 kazdego miesiaca jest miesiac czyli tak 11 czerwca moge mowic ze jestem w 6 msc powiedzial ze tygodnie licza pelnymi cyframi w zaokrągleniu a miesiące nie bo gdyby zaokrąglac to bysmy w ciazy chodzily 10miesiecy.agatka196, Gusiak, la_lenka, Sigma, easymum, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Patrze sobie na pogodę i widzę, że w czerwcu ma być już upał. Pomyślałam, że se kupię jakieś spodnie krótsze. Spodobały mi się na allegro dresowe ala alladynki. Tylko, że mają dopisek "Rozmiar uniwersalny pasuje na S-M". A potem obwód bioder do 120cm. No i co, kurteczka, teraz? Ja mam w biodrach 110cm, ale noszę rozmiar dużo większy niż M, raczej XXL albo i 3XL.
Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce takich spodni?ja kupilam tyylko 4 sztuki
Edit: Nie przeczytałam uwaznie- w H&M byly długienie rozglądałam sie za 3/4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:32
Mozjaka lubi tę wiadomość
-
Eee tam, H&M, ja chce jakieś tańsze do latania po domu.
Zresztą do H&M mam za daleko, chciałam coś z wysyłką zamówić.
Długie spodnie to mam; jeansy, dresiki, legginsy (nie ciążowe, ale się mieszczę).
Za to na nadchodzące lato to nie mam zupełnie nic. Muszę coś kupić tylko tak kombinuję co. Spodnie z pasem ciążowym tak nie bardzo, bo dodatkowo gorąco.
Legginsy czemu nie ale tylko do dłuższych bluzek, a ich nie mam za dużo. Właśnie jakie takie dresikowe, tego typu by mi pasowały, ale nie wiem czy się zmieszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:44
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:Ja miałam tsh 1,188 i zwiększyła mi dawkę Euthyroxu.
Ja jeszcze porodu się nie boję, staram się niepotrzebnie nie nakręcać i za dużo na ten temat nie myśleć....a nawet nie mogę się doczekać trochę tego porodu,bo to i tak nieuniknione, a wtedy będę miała już synka przy sobie
Dziewczyny kupujecie wózek 3w1 czy 2w1 i osobno fotelik samochody np. maxi cosi??
bo wczoraj znajoma mi powiedziała, że nie poleca takiego fotelika z zestawu w 3w1, bo jest gorszej jakości niż taki kupiony dodatkowo, który samemu sobie wybierzemy. -
nick nieaktualnyaldonaa wrote:Tak troche bez sensu. W takim razie 11 wrzesnia bedziesz dopiero w 9 miesiacu? A termin porodu masz na 19 wrzesnia tak? Wychodzi na to ze w 9 miesiacu mozesz byc tylko 8 dni
dziwne te wyliczenia tych lekarzy.
Przy okazji gratuluje wizyty i duzej juz coreczki
Moze tu chodzi o powiedzenie 2tyg +/-
w każdym bądź razie mówił tak jak suwak pokazuje polowa 5miesiaca