WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przeczytaniu książki "Mundra" juz sie nie boje porodu :) W ksiazce jest 10 wywiadow z roznymi poloznymi w roznym wieku ktore mowia o porodach jeszcze za czasow wojny do teraz. I ta ksiazka jest wspaniala uspokaja i daje wlasnie takie poczucie ze nie ma sie czego bac :)

Także polecam przeczytac jeszcze przed porodem :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ja lubię myśleć, planować, dowiadywać się, poznawać możliwości, gromadzić dane do świadomego wyboru, zakładać plan A i plan B... :) z porodem również. Nie chcę "nie myśleć", bo wtedy nie będę miała danych (informacji, wiedzy), nie będę mieć znajomości tematu na tyle dobrej, żeby podjąć trafny wybór - i w konsekwencji inni będą podejmować moje wybory za mnie. A ja lubię brać sprawy w swoje ręce :)
    Każdemu co innego się lepiej sprawdza. :) Po prawdzie do tej pory stanowczo lepiej wychodziłam jak przestawałam cudować (do czego mam skłonności) tylko pozwalałam pokierować się komuś kto ma na temat lepszą wiedzę.
    I to też nie chodzi, żeby iść zielona jak szczypiorek, ale żeby nie nakręcać się przed czasem, bo np. u mnie to tylko niepotrzebnie potęguję stres. Jak już zacznę to grzebię w najbardziej katastroficznych opcjach jakie tylko znajdę i potem się denerwuję jak głupek.
    Przyjdzie pora to się dokładnie zapoznam ze wszystkim co uznam za niezbędne. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:28

Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - zgadzam się :) nie warto rozkminiać w stresogenny sposób, zakładając czarne scenariusze, ale jeśli ktoś lubi być przygotowanym i mieć znajomość tematu wcześniej - w takim przypadku warto :)

• agniesja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, wszystko ok :) młody waży już ponad 800g!!!!

agatka196, .ona., karolcia87, Dżuls, agniesja, Gusiak, przyszła mama, 4me, Czarna_88, la_lenka, wiaraczynicuda, Lilla My, skabarka, Wonderland, Sigma, easymum, Terazsięuda:-), adzia, justysss, monaaa85, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:09

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chyba jeszcze nie zaczęłam się bać porodu - jest jeszcze na to trochę czasu, chociaż już bliżej niż dalej:)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i dalej trzymam kciuki za wizyty dzisiaj ;-)

Mi jest obojętnie czy to będzie sn czy cc oby mały był cały i zdrowy i ja również. Mój lekarz namawia swoje pacjentki do znieczulenia podczas porodu ale o tym mamy jeszcze rozmawiać :-)

A mój mąż właśnie robi leniwe pierogi :-D i już nie mogę się doczekać jedzenia ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się nie boję porodu :) na razie myślę , że czas zacząć kupować jakieś ciuszki, bo to czas najwyższy :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze sobie na pogodę i widzę, że w czerwcu ma być już upał. Pomyślałam, że se kupię jakieś spodnie krótsze. Spodobały mi się na allegro dresowe ala alladynki. Tylko, że mają dopisek "Rozmiar uniwersalny pasuje na S-M". A potem obwód bioder do 120cm. No i co, kurteczka, teraz? Ja mam w biodrach 110cm, ale noszę rozmiar dużo większy niż M, raczej XXL albo i 3XL.
    Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce takich spodni?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie cc czy sn juz pisalam , gdybym nie byla operowana to moze bym chciala cc ale wiem jak bylo mi ciężko samej a co dopiero opieka nad maluszkiem, jesli bedzie cc przymusem to oczywiście zgodzę się.
    Myślę o porodzie i troche sie boję ale przecież dla dziecka wszystko :)

Byłam na wizycie mała waży 700gr dostalam zdjecie usg ale lekarz mowil ze nie wyrazne jest, nie zdazylam mowic aby nie drukowal w takim razie ale juz dostalam :)
    Lekarz mówił że dziecko na pewno urodzi sie szybciej bo waga oznacza 26tydzień, pytalam tez o to jak liczyc miesiące powiedzial ze teraz 5,5 a w dniu w ktorym mialam miesiaczke czyli 11 to 11 kazdego miesiaca jest miesiac czyli tak 11 czerwca moge mowic ze jestem w 6 msc powiedzial ze tygodnie licza pelnymi cyframi w zaokrągleniu a miesiące nie bo gdyby zaokrąglac to bysmy w ciazy chodzily 10miesiecy.

agatka196, Gusiak, la_lenka, Sigma, easymum, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Patrze sobie na pogodę i widzę, że w czerwcu ma być już upał. Pomyślałam, że se kupię jakieś spodnie krótsze. Spodobały mi się na allegro dresowe ala alladynki. Tylko, że mają dopisek "Rozmiar uniwersalny pasuje na S-M". A potem obwód bioder do 120cm. No i co, kurteczka, teraz? Ja mam w biodrach 110cm, ale noszę rozmiar dużo większy niż M, raczej XXL albo i 3XL.
    Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce takich spodni?
    Tak H&M ;P ostatnio bylo pelno takich we wzory i trochę dresowych ;) ja kupilam tyylko 4 sztuki ;)

Edit: Nie przeczytałam uwaznie- w H&M byly długie ;) nie rozglądałam sie za 3/4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:32

Mozjaka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam, H&M, ja chce jakieś tańsze do latania po domu. :P Zresztą do H&M mam za daleko, chciałam coś z wysyłką zamówić.

Długie spodnie to mam; jeansy, dresiki, legginsy (nie ciążowe, ale się mieszczę).
    Za to na nadchodzące lato to nie mam zupełnie nic. Muszę coś kupić tylko tak kombinuję co. Spodnie z pasem ciążowym tak nie bardzo, bo dodatkowo gorąco.
    Legginsy czemu nie ale tylko do dłuższych bluzek, a ich nie mam za dużo. Właśnie jakie takie dresikowe, tego typu by mi pasowały, ale nie wiem czy się zmieszczę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:44

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja miałam tsh 1,188 i zwiększyła mi dawkę Euthyroxu.
    Jaką masz teraz dawkę?I czemu Ci zwiększyła?Słyszałam, że ma być poniżej 2..?

Ja jeszcze porodu się nie boję, staram się niepotrzebnie nie nakręcać i za dużo na ten temat nie myśleć....a nawet nie mogę się doczekać trochę tego porodu,bo to i tak nieuniknione, a wtedy będę miała już synka przy sobie :)

Dziewczyny kupujecie wózek 3w1 czy 2w1 i osobno fotelik samochody np. maxi cosi??
    bo wczoraj znajoma mi powiedziała, że nie poleca takiego fotelika z zestawu w 3w1, bo jest gorszej jakości niż taki kupiony dodatkowo, który samemu sobie wybierzemy.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:47

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Tak troche bez sensu. W takim razie 11 wrzesnia bedziesz dopiero w 9 miesiacu? A termin porodu masz na 19 wrzesnia tak? Wychodzi na to ze w 9 miesiacu mozesz byc tylko 8 dni :P dziwne te wyliczenia tych lekarzy. :)

Przy okazji gratuluje wizyty i duzej juz coreczki :)
    Tak mi gadal nie mam na to wplywu :D :D
    Moze tu chodzi o powiedzenie 2tyg +/-
    w każdym bądź razie mówił tak jak suwak pokazuje polowa 5miesiaca

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ