SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przeczytaniu książki "Mundra" juz sie nie boje porodu :) W ksiazce jest 10 wywiadow z roznymi poloznymi w roznym wieku ktore mowia o porodach jeszcze za czasow wojny do teraz. I ta ksiazka jest wspaniala uspokaja i daje wlasnie takie poczucie ze nie ma sie czego bac :)

Także polecam przeczytac jeszcze przed porodem :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ja lubię myśleć, planować, dowiadywać się, poznawać możliwości, gromadzić dane do świadomego wyboru, zakładać plan A i plan B... :) z porodem również. Nie chcę "nie myśleć", bo wtedy nie będę miała danych (informacji, wiedzy), nie będę mieć znajomości tematu na tyle dobrej, żeby podjąć trafny wybór - i w konsekwencji inni będą podejmować moje wybory za mnie. A ja lubię brać sprawy w swoje ręce :)
    Każdemu co innego się lepiej sprawdza. :) Po prawdzie do tej pory stanowczo lepiej wychodziłam jak przestawałam cudować (do czego mam skłonności) tylko pozwalałam pokierować się komuś kto ma na temat lepszą wiedzę.
    I to też nie chodzi, żeby iść zielona jak szczypiorek, ale żeby nie nakręcać się przed czasem, bo np. u mnie to tylko niepotrzebnie potęguję stres. Jak już zacznę to grzebię w najbardziej katastroficznych opcjach jakie tylko znajdę i potem się denerwuję jak głupek.
    Przyjdzie pora to się dokładnie zapoznam ze wszystkim co uznam za niezbędne. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:28

nick nieaktualny, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - zgadzam się :) nie warto rozkminiać w stresogenny sposób, zakładając czarne scenariusze, ale jeśli ktoś lubi być przygotowanym i mieć znajomość tematu wcześniej - w takim przypadku warto :)

• agniesja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, wszystko ok :) młody waży już ponad 800g!!!!

agatka196, .ona., karolcia87, Dżuls, agniesja, Gusiak, przyszła mama, 4me, Czarna_88, la_lenka, nick nieaktualny, Lilla My, nick nieaktualny, Wonderland, nick nieaktualny, easymum, Terazsięuda:-), adzia, justysss, monaaa85, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:09

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chyba jeszcze nie zaczęłam się bać porodu - jest jeszcze na to trochę czasu, chociaż już bliżej niż dalej:)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i dalej trzymam kciuki za wizyty dzisiaj ;-)

Mi jest obojętnie czy to będzie sn czy cc oby mały był cały i zdrowy i ja również. Mój lekarz namawia swoje pacjentki do znieczulenia podczas porodu ale o tym mamy jeszcze rozmawiać :-)

A mój mąż właśnie robi leniwe pierogi :-D i już nie mogę się doczekać jedzenia ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się nie boję porodu :) na razie myślę , że czas zacząć kupować jakieś ciuszki, bo to czas najwyższy :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze sobie na pogodę i widzę, że w czerwcu ma być już upał. Pomyślałam, że se kupię jakieś spodnie krótsze. Spodobały mi się na allegro dresowe ala alladynki. Tylko, że mają dopisek "Rozmiar uniwersalny pasuje na S-M". A potem obwód bioder do 120cm. No i co, kurteczka, teraz? Ja mam w biodrach 110cm, ale noszę rozmiar dużo większy niż M, raczej XXL albo i 3XL.
    Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce takich spodni?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie cc czy sn juz pisalam , gdybym nie byla operowana to moze bym chciala cc ale wiem jak bylo mi ciężko samej a co dopiero opieka nad maluszkiem, jesli bedzie cc przymusem to oczywiście zgodzę się.
    Myślę o porodzie i troche sie boję ale przecież dla dziecka wszystko :)

Byłam na wizycie mała waży 700gr dostalam zdjecie usg ale lekarz mowil ze nie wyrazne jest, nie zdazylam mowic aby nie drukowal w takim razie ale juz dostalam :)
    Lekarz mówił że dziecko na pewno urodzi sie szybciej bo waga oznacza 26tydzień, pytalam tez o to jak liczyc miesiące powiedzial ze teraz 5,5 a w dniu w ktorym mialam miesiaczke czyli 11 to 11 kazdego miesiaca jest miesiac czyli tak 11 czerwca moge mowic ze jestem w 6 msc powiedzial ze tygodnie licza pelnymi cyframi w zaokrągleniu a miesiące nie bo gdyby zaokrąglac to bysmy w ciazy chodzily 10miesiecy.

agatka196, Gusiak, la_lenka, nick nieaktualny, easymum, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Patrze sobie na pogodę i widzę, że w czerwcu ma być już upał. Pomyślałam, że se kupię jakieś spodnie krótsze. Spodobały mi się na allegro dresowe ala alladynki. Tylko, że mają dopisek "Rozmiar uniwersalny pasuje na S-M". A potem obwód bioder do 120cm. No i co, kurteczka, teraz? Ja mam w biodrach 110cm, ale noszę rozmiar dużo większy niż M, raczej XXL albo i 3XL.
    Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce takich spodni?
    Tak H&M ;P ostatnio bylo pelno takich we wzory i trochę dresowych ;) ja kupilam tyylko 4 sztuki ;)

Edit: Nie przeczytałam uwaznie- w H&M byly długie ;) nie rozglądałam sie za 3/4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:32

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam, H&M, ja chce jakieś tańsze do latania po domu. :P Zresztą do H&M mam za daleko, chciałam coś z wysyłką zamówić.

Długie spodnie to mam; jeansy, dresiki, legginsy (nie ciążowe, ale się mieszczę).
    Za to na nadchodzące lato to nie mam zupełnie nic. Muszę coś kupić tylko tak kombinuję co. Spodnie z pasem ciążowym tak nie bardzo, bo dodatkowo gorąco.
    Legginsy czemu nie ale tylko do dłuższych bluzek, a ich nie mam za dużo. Właśnie jakie takie dresikowe, tego typu by mi pasowały, ale nie wiem czy się zmieszczę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:44

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja miałam tsh 1,188 i zwiększyła mi dawkę Euthyroxu.
    Jaką masz teraz dawkę?I czemu Ci zwiększyła?Słyszałam, że ma być poniżej 2..?

Ja jeszcze porodu się nie boję, staram się niepotrzebnie nie nakręcać i za dużo na ten temat nie myśleć....a nawet nie mogę się doczekać trochę tego porodu,bo to i tak nieuniknione, a wtedy będę miała już synka przy sobie :)

Dziewczyny kupujecie wózek 3w1 czy 2w1 i osobno fotelik samochody np. maxi cosi??
    bo wczoraj znajoma mi powiedziała, że nie poleca takiego fotelika z zestawu w 3w1, bo jest gorszej jakości niż taki kupiony dodatkowo, który samemu sobie wybierzemy.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:47

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Tak troche bez sensu. W takim razie 11 wrzesnia bedziesz dopiero w 9 miesiacu? A termin porodu masz na 19 wrzesnia tak? Wychodzi na to ze w 9 miesiacu mozesz byc tylko 8 dni :P dziwne te wyliczenia tych lekarzy. :)

Przy okazji gratuluje wizyty i duzej juz coreczki :)
    Tak mi gadal nie mam na to wplywu :D :D
    Moze tu chodzi o powiedzenie 2tyg +/-
    w każdym bądź razie mówił tak jak suwak pokazuje polowa 5miesiaca

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ