Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Koalka wrote:Dziewczyny kupujecie wózek 3w1 czy 2w1 i osobno fotelik samochody np. maxi cosi??
bo wczoraj znajoma mi powiedziała, że nie poleca takiego fotelika z zestawu w 3w1, bo jest gorszej jakości niż taki kupiony dodatkowo, który samemu sobie wybierzemy.
Mój mąż na totalnego hopla na punkcie bezpieczeństwa i też wyczytał, że te foteliki z zestawów 3w1 nie są do końca bezpieczne - poza tym są podejrzanie lekkie. Kupując nowy wózek w salonie masz opcję dopłaty np. 150 czy 200 zł i możesz wymienić fotelik na Maxi Cosi. Ja kupiłam wózek używany,ale 2w1 i zamierzam dokupić adaptery i nowy fotelik - używanego bym się bała, zwłaszcza że często jeździmy do rodziców tak z 60km.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:59
-
nick nieaktualnyKoalka wrote:
Dziewczyny kupujecie wózek 3w1 czy 2w1 i osobno fotelik samochody np. maxi cosi??
bo wczoraj znajoma mi powiedziała, że nie poleca takiego fotelika z zestawu w 3w1, bo jest gorszej jakości niż taki kupiony dodatkowo, który samemu sobie wybierzemy.
Ja tez jestem zdania ze fotelik samochodowy musi byc porzadny i produkowany przez firme ktora sie tym zajmuje a nie jako dodatek do wózka, wiec 3w1 odpada jak dla mnie -
Mnie to się wydaje, że ludzie często mylą funkcję fotelika z nosidełkiem, zapominając, że jest to rzecz przede wszystkim dla bezpieczeństwa i powinna być solidna.
Np. moja znajoma stwierdziła, że szkoda wydawać kasy na nowy, bo to potem się wygodnie w tym foteliku dziecko karmi, a to wiadomo, że się zabrudziDla mnie to czysta paranoja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:03
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam samochodu, więc o foteliku nie myślę. Kupiłam używany wózek, fotelik dostałam gratis i na razie starczy. Jeśli się zbierzemy i jednak samochód kupimy (czego w sumie jeszcze nie wiem, na razie tylko w kwestii rozważań) to wtedy nowy, bezpieczny fotelik koniecznie.
-
Wróciłam od ginekologa -> 100% dziewczynka, widziałam :)mogę zatwierdzić że nie ma nic między nogami. Łożysko mam na ścianie tylnej, Ważyła 780 g
ok 31 cm. Szyjka bardzo wysoko. Ułożona pośladkowo. Zdjęcie dam później a teraz migam do Szkoły Rodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:12
la_lenka, wiaraczynicuda, Gusiak, aldonaa, Kucykowa, anima, Paulinek, karolcia87, Wonderland, Sigma, skabarka, .ona., Czarna_88, easymum, Terazsięuda:-), Lilla My, Nancy87, Misi@, monaaa85, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki
Nadrobiłam Was troszkę
My zakupujemy wózek 2 w 1, ponieważ fotelik mam od siostry.
Co do porodu to mam podejście jak la_lenka
Lady, gratuluję Córeczki!! Mam nadzieję, że u nas też Ola pozostanie Olą, chociaż potwierdziły to 3 badania USG, więc chyba można lekarzom, wierzyć prawda? Czasem czytałam o tym, że nagle przy porodzie inna płeć, ale myślę, że teraz jest taki sprzęt...to pomyłka chyba mało możliwa
Ale u nas upał...Już śmigam w bluzce na naramkach, bo duchota straszna...
Córcia
-
Lady Savage wrote:Wróciłam od ginekologa -> 100% dziewczynka, widziałam :)mogę zatwierdzić że nie ma nic między nogami. Łożysko mam na ścianie tylnej, Ważyła 780 g
ok 31 cm. Szyjka bardzo wysoko. Ułożona pośladkowo. Zdjęcie dam później a teraz migam do Szkoły Rodzenia
-
Hej Mamuśki
Byłam dziś na krzywej cukrowej i po 2h wyszło mi 159, więc dołączam i ja do słodkich mamuś. W sumie to gdzieś to przeczuwałamDzwoniłam do gin i chce mnie położyć do szpitala na dwa dni na diagnosykę. Czy któraś z Was była w szpitalu? Jak to wszystko wygląda?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bardzo lubię makaron z truskawkami... niestety mój mąż nie podziela mojej miłości do tego dania
Swoją drogą u Ciebie Skabarka sa zdecydowanie tańsze truskawki niż u mnie... tutaj za kg trzeba dać dyszke... chociaż na dniach pewnie też już cena będzie leciała w dół...skabarka lubi tę wiadomość
-
skabarka wrote:ale dzisiaj sobie dogodziłam
wypadłam na truskawki z pola
za 8,50 co prawda ale ten smaaaaak.... także na obiad i na kolacje makaron z truskawkami
U nas też rządzą ostatnio truskawki i maliny. Dzień bez nich to dzień straconyskabarka lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
A ja siedze z mezem i z psiakiem pod koldra .. u nas zimno pada deszcz brr.. okropnie.
Ja moze w tym tygodniu pojde juz tez zbadac cukier...ciekawe co wyjdzie mam nadzieje ze bedzie ok