X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:58

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Aldonaaa 200ml.... no zesz... =)

Jak tak patrzę na ta buteleczke do rozmieszania... tzn. Na jej wielkość to już sobie wyobrażam jakie to będzie 'pyszne' ;p
    No nic... musze teraz zebrać siły i iść... ;D

Maksymalnie 300 ml. U mnie gorzej było z wypiciem niż siedzeniem. Później męczyło mnie strasznie spanie i zasypiałam w tej przychodni. Aaa no i jak wróciłam do domu to zaczęło mną trzepać i takie zimne poty dostałam, zmierzyłam cukier i miałam 56. Zjadłam trochę babki piaskowej, banana i po ok. 10 minutach zaczęło przechodzić. Ogólnie nie podobało mi się te badanie:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek u Ciebie plci nie chce pokazac a u mnie buzki , za kazdym razem sie zaslania za to plec byla bardzo wyrazna i w 2d i 3d:)

Paulinek lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki... w takim razie zrobię ja na 200, tyle dało radę to dam i ja... najwyżej później cały dzień przespie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filmik na jaki dziś przypadkiem trafiłam, ot tak na temat dyskusji o materacach :P https://www.youtube.com/watch?v=Il5et63_v8c
    Jeszcze nie wiem który materacyk będę kupować, ale po raz kolejny potwierdza się, że nie z gryką.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)

gusiak mi rozrabiały w laborce to w dwóch kubeczkach

rrgu83a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 wrote:
    hej dziewuszki :)

gusiak mi rozrabiały w laborce to w dwóch kubeczkach

I bądź tu człowieku mądry ;D
    Chociaż z drugiej strony czym mniej to może szybciej pójdzie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Adzia, ja się męczę od kilku dni, niemal 24 h, jakiś koszmar. Przed chwilą kupiłam Gaviscon, wezmę po kolacji, zobaczymy. W życiu nie miałam zgagi, nie wiedziałam, że to taka cholera ... Łączę się z Tobą w bólu :)
    Właśnie to kupiłam i na razie nie zapeszam o niebo lepiej. Oby Tobie kochana pomogło bo ta zgaga to jakieś przekleństwo.

easymum lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powinnam jutro (dziś?) z rana iść na tę glukozę, ale muszę się w końcu wyspać, no i nie kupiłam jeszcze tego syfu :P więc pewnie w poniedziałek pójdę, chyba, że w sobotę lab działa, muszę sprawdzić. W sumie chyba nawet lepiej w sobotę iść nawet prywatnie, ale wziąć męża pod pachę i mieć towarzystwo?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie co kto woli. Ja wolałam iść sama, zabrałam tablet; internet, książka i raz dwa minęło. Czułam się trochę zmulona po wypiciu, tak przez pierwszą godzinę głównie, potem już było nieźle. Ale jak wróciłam do domu to poszłam odespać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po glukozie pół dnia spałam.

Aaaa witam się w trzecim trymestrze i 28 tygodniu:D

Gusiak, adzia, easymum, Lady Savage, .ona., przyszła mama, Czarna_88, skabarka, agatka196, Wonderland, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witamy się w 25 tygodniu =)

Aleeeeeee mialam dziś noc, jakoś nie mogłam spać... ciągle się budziłam, wiercilam i ogólnie jakoś tak źle było...
    Teraz też od 5 kręcę się, ale mam nadzieje jeszcze na troszkę zasnąć, wiec twardo nie ruszam dupki z łóżka =)

W ogóle zapowiada się u mnie chyba fajny słoneczny i cieply dzień =)

ps. Powodzenia dla wizytujacych =)

easymum, Czarna_88, Wonderland lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Jestem u rodZicow z malym, i tak sie cicho szykowali do pracy ze mnie obudzili:/ a mala dokazuje:)

Nancy omg 28 tydz!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka też jak patrzę, ze niektórym kobitką leci juz 28 tydzień to szooook... raz, ze tak to szybko zlecialo, a dwa ze to jeszcze chwila i juz... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak ten czas leci. Jeszcze niedawno ustawiłem suwak na 4 tydzień a tu został jeszcze mniej niż połowa. Zawsze jak zaglądam na sierpniowe to myślę sobie ze chciałabym być juz w ich tygodniu i tak co tydzień "-)
    Pytałam ostatnio o poród swojej lekarki od cukrzycy. Powiedziała ze u nich indukcja poród tydzień przed terminem. No i tylko SN. Ja.mialam cesarke ale to nie jest przeciwwskazanie u nich do naturalnego, chyba że dziecko będzie duże albo będzie inny problem.

• easymum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dzisiaj wizytuję, więc poproszę o wsparcie. Wogóle jakoś często mam te wizyty, kolejna za 2 tygodnie. Ostatnio malutka ważyła 340g, ciekawe ile przybrała przez prawie 4 tygodnie. Stresik ...

Adzia, mi Gaviscon też pomógł, wzięłam wieczorem i do tej pory spokój, oby zawsze tak dzałało :)

Do mnie przyjechał wczoraj materacyk i pieluchy - wzięłam Pampersy, bo najmniej uczulały dzieciaczki znajomych. Dokupię paczkę innej marki, tak na wszelki wypadek i na początek wystarczy. Nie znam się, ale za 228 pieluch 1 zapłaciłam 118 pln. To dobra cena? Wychodzi niecałe 52 gr za sztukę.
    Dodatkowo dostałam w prezencie butelkę Avent natural, a do materacyka dorzucili poduszkę klin, bo dostawa się trochę opóźniła. Więc chyba niezły deal :)

Sigma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też nie śpimy, kawka już zrobiona na rozruszanie bo czeka nas pracowity dzień i weekend;) niedługo lecę 'lepić' tort a jutro imprezka;) w końcu do ludzi!;D

p.s kocham mojego doktora ^^ co wizytę powtarza 'bo Ty szczupła dziewczyna' a mi jakoś na sercu (i reszcie tłuszczu) lżej;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 06:42

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim!
    wkońcu widzę słońce za oknem- pierwszy raz od tygodnia:-)
    dziś mam ciekawą atrakcje, bo mój mąż dostał bilety na galę sprtów walki w Spodku :-)
    lubię mma i moja mała chyba też :-)

easymum gdzie kupiłaś? pieluchy tylko jedynki, czy część dwójek? może też zamówię..

Paulinek lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak z tym mlekiem to chodzi o picie szklankami?
    Ja nie lubię mleka a tylko łyk wystarcza :)

Obudziłam się i co czuje? Opryszczka wyskoczyła :/

Wow lutowe już wyszły a ja pamiętam jak czekalyssmy na październikowe :D

• easymum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

easymum gdzie kupiłaś? pieluchy tylko jedynki, czy część dwójek? może też zamówię..

Sklep feedo.pl - jedynki i dwójki

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ