X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja miałam w planie upiec placek z truskawkami ale chętnych brak by iść do sklepu. Za to piekę właśnie mylky way :-) przy okazji nieźle się uśmiałam z moim R. Wysmarował mnie kakaem a ja go masłem i ubawiliśmy się jak dzieci w piaskownicy :-D

brzmi pysznie :) a jak cukier po takim ciachu?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wieczor :P
    Ja dzis padam, rano wybralam sie z mama na latanie po sklepach. I jestem juz zdezydowana na wozeczek riko brano ecco. Cudowny <3 mialam chec wyjechac nim juz ze sklepu :D
    Ale pozostaje kwestia koloru. I chyba bedzie rozowy mimo marudzenia mojej mamuski ze potem jak np chlopczyk bedzie,bla bla :P
    Ale dzis to najbardziej jestem zadowolona z zakupow bo zaszlam do centro i sie okazalo ze wszyyyyyystko ale to wszystko po 19.90 :-P
    Obkupilam sie w butach juz na lato i torebkach i zaoszczedzilam ogromna kwote

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka daj przepis:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    brzmi pysznie :) a jak cukier po takim ciachu?

Wysoki :-) Ale ja mam jutro gości wiec coś musiałam i tak upichcic.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy idę na łatwiznę. :-P jakby było nie czytelne to daj znać. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1c6a0d4ffae.jpg

Moja siostra dodaje jeszcze truskawki do masy układając je nim na kryje druga częścią i mówi że pycha. A i proponuje dać 1/2 szklanki cukru i 1 torebkę cukru waniliowego bo inaczej strasznie słodkie jest.

Nancy87, Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie truskawki zajadam. Wersja dla lakomczuchow z joguartem greckim i lyzka miodu. W ogóle jesli ktos nie próbował greckiego z miodem to polecam- to jest po prostu przepyszne polaczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 18:43

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie...uparciuch nadal jest uparciuchem i potwierdzenia 100% nie dostałam;p także żyję w niewiedzy, ale nastawiam się na córeczkę bo niby może być hehe;)

a tak to zielone światło na wesela, szyjka ok, wszystko ok, następna wizyta 25.06 (do tego czasu krzywa cukrowa brr) i 9.07 ostatnie to 'większe' usg ;)

Lady Savage, nick nieaktualny, Czarna_88, Gusiak, nick nieaktualny, 4me lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agatka!:) Taki sam jest w Internecie. Muszę jechać do sklepu po mleko w proszku i zaraz zacznę robić:) A ta masa nie jest taka bardzo margarynowa:p?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przepis z neta :-) moja siostra to maniaczka ciast i wynajduje przepisy i piloci na okrągło wiec sprawdzony.
    Mleko jak możesz to kup sobie takie:
    Inne są albo w granulakach lub strasznie tłuste.

Jest. W końcu idzie cała kostka ale jest pyszne. Gdyby nie cukrzyca to siadam i zjadam pół blachy na raz aż mnie zmuli, a tak tylko mały kawałeczek a resztę R i tyle co koleżanki do kawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:44

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka przepis wygląda pyyyyysznie, az sama mam ochotę zjeść pół takiej blachy....dlatego boje się w ogóle zacząć robić ;D
    Później znów bym się modliła przed wejściem na wagę... a już kg i tak nie jest najlepiej...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    To przepis z neta :-) moja siostra to maniaczka ciast i wynajduje przepisy i piloci na okrągło wiec sprawdzony.
    Mleko jak możesz to kup sobie takie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25b06dfefc9f.jpg

Inne są albo w granulakach lub strasznie tłuste.

Jest. W końcu idzie cała kostka ale jest pyszne. Gdyby nie cukrzyca to siadam i zjadam pół blachy na raz aż mnie zmuli, a tak tylko mały kawałeczek a resztę R i tyle co koleżanki do kawy.

Oj jak ja kocham z takim mlekiem wafle domowe kakaowe mniam ostatnio jak.robilam do szkoły synowi to zniknęły w 5 minut. Smak dziecinstwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę w truskawki. W weekend było ubieranie z truskawkami a teraz będzie tarta. Ja tylko spróbuję ale lubię piec.

agatka196 lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tez wlasnie truskawki zajadam. Wersja dla lakomczuchow z joguartem greckim i lyzka miodu. W ogóle jesli ktos nie próbował greckiego z miodem to polecam- to jest po prostu przepyszne polaczenie :)

Znam ten smak :), ale ostatnio w trosce o swoj cukier spodobalo mi sie polaczenie jogurtu z cynamonem ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja robiłam jabłecznik ostatnio z cynamonem i cukier super!

• .ona. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ona ja robiłam jabłecznik ostatnio z cynamonem i cukier super!
    Z jakiej maki?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z normalnej robie. Jeżeli chodzi o ciasta to ja nie kombinuje. Najwyżej tylko popatrzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzisiaj też jadłam truskawki ze śmietaną i cukrem :D zauważyłam że mam zgage po nich.
    Mi pomaga zimne mleko albo coś kwaśnego :)
    Ukradli mi Internet wczoraj bo jakaś awaria była ale już działa :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie pij zimnego mleka! .... tzn. Takiego prosto z lodówki, ponoć jest bardzo niebezpieczne przy chorobach tarczycy... mnie mama i wszystkie ciocie zawsze opierdzielaly i zabranialy tak pić, ze niby może się tarczyca jakoś rozrosnac czy coś...

Generalnie nie wolno! =)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja tak zawsze bo zgaga już przed ciążą była utrapieniem, dobrze wiedzieć że nie można :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak ja tak zawsze bo zgaga już przed ciążą była utrapieniem, dobrze wiedzieć że nie można :)

Tzn. Wiesz... na ile to jest jakoś medycznie potwierdzone to nie wiem, ale mnie kazdy zawsze za to ganiał, wiec dla spokoju ducha swojego i innych juz tego nie robię =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ