Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To i u mnie kondycja nie teges
, witam w klubie. Ale brzuch coraz większy, więc czego ja oczekuję? Przecież nie będę biegać i skakać jak sarenka
Teraz pod nieobecność męża wszystkie obowiązki musiałam przejąć, ale syn mi pomaga i dobrze, że zawsze większe zakupy np. tesco może mi przywieźć pod drzwi.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
My już po wizycie, Niuńka waży całe 600 g , pokazała buźkę, serdunio 141 uderzeń na minutę. Zastanawiam się ,czy przyrost o 260g w ciągu 3,5 tygodnia jest ok? To mało czy dużo?
Pytanie z innej beczki - czy Wam też puchną nogi? U mnie wieczorem balony wokół kostek, łydki grube i twarde, strach się bać upałów.agatka196, Terazsięuda:-), Gusiak, Dżuls, skabarka, adzia, Kasiarzynka, Kucykowa, Wonderland lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem w sumie zdziwiona, że dolegliwości "brzuchowe" mnie omijają. Kondycja owszem gorsza, chodzę wolniej, zdarza mi się zasapać jak szybko wstanę. Ale nadal zero problemów z czynnościami typu schylanie, wiązanie butów, obcinanie paznokci czy golenie. Jak na razie brzuszek mi jeszcze nie zawadza właściwie w niczym. Czasem bolą mnie łydki, ale obrzęków nie zauważyłam, kostki mocno widoczne.
-
Witam dziewczyny!!!
Przepraszam jeśli zaśmiecam nasz wątek ale czy ktos tutaj umie dobrze francuski i może spojrzeć czy mam cos dobrze przetłumaczone?
résumé
Cette dépendance à l'alcool de travail impliqué chez les élèves du premier cycle du secondaire, par exemple, le nom de l'École européenne Moyen Union dans Sośnicowicach. Le but de l'étude cognitive était d'enquêter et de caractériser le phénomène de la consommation d'alcool par les jeunes élèves du secondaire et d'apprendre à connaître les déterminants de la dépendance. Grâce à des recherches approfondies et une analyse objective des résultats a été atteint. À son tour, l'objectif était de fournir des connaissances pratiques sur les façons d'aborder le problème de la consommation d'alcool par les jeunes gymnase. Des exemples sont réunis avec un enseignant ou un psychologue organisé par l'école. En outre, la participation à des programmes de prévention tels que "l'école de promotion de la santé"
Dans le cadre de la création d'emplois, l'essai et après avoir analysé les résultats gagné deux objectifs ont été atteints.
a tutaj po polsku
Streszczenie
Powyższa praca dotyczyła uzależnienia od alkoholu wśród młodzieży gimnazjalnej na przykładzie Gimnazjum imienia Unii Europejskiej w Sośnicowicach. Celem poznawczym pracy jest próba zbadania i scharakteryzowania zjawiska spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną i poznanie czynników warunkujących uzależnienie. Dzięki przeprowadzonym badaniom i analizie wyników cel ten został osiągnięty. Z kolei celem praktycznym było dostarczenie wiedzy na temat sposobów przeciwdziałania zjawisku spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną. Przykładem są spotkania z pedagogiem bądź psychologiem organizowane przez szkołę. Ponadto uczestnictwo w programach profilaktycznych takich jak „Szkoła promująca zdrowie”
W toku tworzenia pracy, przeprowadzania badań i po analizie zdobytych wyników oba cele zostały osiągnięte.
Z góry dziękuje za pomoc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 08:10
-
justysss wrote:Witam dziewczyny!!!
Przepraszam jeśli zaśmiecam nasz wątek ale czy ktos tutaj umie dobrze francuski i może spojrzeć czy mam cos dobrze przetłumaczone?
résumé
Cette dépendance à l'alcool de travail impliqué chez les élèves du premier cycle du secondaire, par exemple, le nom de l'École européenne Moyen Union dans Sośnicowicach. Le but de l'étude cognitive était d'enquêter et de caractériser le phénomène de la consommation d'alcool par les jeunes élèves du secondaire et d'apprendre à connaître les déterminants de la dépendance. Grâce à des recherches approfondies et une analyse objective des résultats a été atteint. À son tour, l'objectif était de fournir des connaissances pratiques sur les façons d'aborder le problème de la consommation d'alcool par les jeunes gymnase. Des exemples sont réunis avec un enseignant ou un psychologue organisé par l'école. En outre, la participation à des programmes de prévention tels que "l'école de promotion de la santé"
Dans le cadre de la création d'emplois, l'essai et après avoir analysé les résultats gagné deux objectifs ont été atteints.
a tutaj po polsku
Streszczenie
Powyższa praca dotyczyła uzależnienia od alkoholu wśród młodzieży gimnazjalnej na przykładzie Gimnazjum imienia Unii Europejskiej w Sośnicowicach. Celem poznawczym pracy jest próba zbadania i scharakteryzowania zjawiska spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną i poznanie czynników warunkujących uzależnienie. Dzięki przeprowadzonym badaniom i analizie wyników cel ten został osiągnięty. Z kolei celem praktycznym było dostarczenie wiedzy na temat sposobów przeciwdziałania zjawisku spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną. Przykładem są spotkania z pedagogiem bądź psychologiem organizowane przez szkołę. Ponadto uczestnictwo w programach profilaktycznych takich jak „Szkoła promująca zdrowie”
W toku tworzenia pracy, przeprowadzania badań i po analizie zdobytych wyników oba cele zostały osiągnięte.
Z góry dziękuje za pomoc:)
Tak, jest to dobre tłumaczenie. -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny witam się i ja , dawno nie zagladalam ale nie miałam weny, u mnie po staremu dalej leże w szpitalu już tydzień minał , i chyba troche poleżę , szyjka z dnia na dzień krótsza i sie otwiera , dzisiaj po badaniu ma juz 2,0 , dzisiaj pobierali mi wymaz z pochwy i jak bedzie wszzsytko ok to w poniedziałek założą mi szew okrężny na szyjke , no i ogólnie tak to jest mnie
-
nick nieaktualny