X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja właśnie wróciłam z festynu który był w szkole mojego syna. I jestem wykończona. Nogi wchodzą mi do tyłka, krzyż boli. Jestem wykończona. Miłego wieczoru mamunie. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u mnie kondycja nie teges :/, witam w klubie. Ale brzuch coraz większy, więc czego ja oczekuję? Przecież nie będę biegać i skakać jak sarenka :D
    Teraz pod nieobecność męża wszystkie obowiązki musiałam przejąć, ale syn mi pomaga i dobrze, że zawsze większe zakupy np. tesco może mi przywieźć pod drzwi :P.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, Niuńka waży całe 600 g , pokazała buźkę, serdunio 141 uderzeń na minutę. Zastanawiam się ,czy przyrost o 260g w ciągu 3,5 tygodnia jest ok? To mało czy dużo?

Pytanie z innej beczki - czy Wam też puchną nogi? U mnie wieczorem balony wokół kostek, łydki grube i twarde, strach się bać upałów.

agatka196, Terazsięuda:-), Gusiak, Dżuls, skabarka, adzia, Kasiarzynka, Kucykowa, Wonderland lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, ale fajny masz brzusio :) Mi właśnie na odwrót rośnie bardziej od dołu...

easymum niestety, ale ja z przykrością też ostatnio zauważyłam, że już mam spuchnięte nogi i kostki, a myślałam że mnie to ominie, a okazuje się, że JUŻ nie mam kostek :(

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety do końca ciąży musze przelezec w łóżku dalej szyjka krótka 2,6 cm niby w normie ale do 34 tyg musze dać radę

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i córeczka waży 850gr także urosła w ciągu miesiąca drugie raz tyle grubaska kochany

monaaa85, skabarka, adzia, Kasiarzynka, agatka196, Kucykowa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Pytanie z innej beczki - czy Wam też puchną nogi? U mnie wieczorem balony wokół kostek, łydki grube i twarde, strach się bać upałów.

Odpukac, mnie nic nie puchnie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w sumie zdziwiona, że dolegliwości "brzuchowe" mnie omijają. Kondycja owszem gorsza, chodzę wolniej, zdarza mi się zasapać jak szybko wstanę. Ale nadal zero problemów z czynnościami typu schylanie, wiązanie butów, obcinanie paznokci czy golenie. Jak na razie brzuszek mi jeszcze nie zawadza właściwie w niczym. Czasem bolą mnie łydki, ale obrzęków nie zauważyłam, kostki mocno widoczne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:17

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) dzisiejszy dzień znów słoneczny, nie lubię :( znowu będę mieć ręce jak łopaty i nogi jak beczki

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Lady oddaj do mnie te slonce bo u mnie pochmurno :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!!!

Przepraszam jeśli zaśmiecam nasz wątek ale czy ktos tutaj umie dobrze francuski i może spojrzeć czy mam cos dobrze przetłumaczone?

résumé
    Cette dépendance à l'alcool de travail impliqué chez les élèves du premier cycle du secondaire, par exemple, le nom de l'École européenne Moyen Union dans Sośnicowicach. Le but de l'étude cognitive était d'enquêter et de caractériser le phénomène de la consommation d'alcool par les jeunes élèves du secondaire et d'apprendre à connaître les déterminants de la dépendance. Grâce à des recherches approfondies et une analyse objective des résultats a été atteint. À son tour, l'objectif était de fournir des connaissances pratiques sur les façons d'aborder le problème de la consommation d'alcool par les jeunes gymnase. Des exemples sont réunis avec un enseignant ou un psychologue organisé par l'école. En outre, la participation à des programmes de prévention tels que "l'école de promotion de la santé"
    Dans le cadre de la création d'emplois, l'essai et après avoir analysé les résultats gagné deux objectifs ont été atteints.
    a tutaj po polsku

Streszczenie
    Powyższa praca dotyczyła uzależnienia od alkoholu wśród młodzieży gimnazjalnej na przykładzie Gimnazjum imienia Unii Europejskiej w Sośnicowicach. Celem poznawczym pracy jest próba zbadania i scharakteryzowania zjawiska spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną i poznanie czynników warunkujących uzależnienie. Dzięki przeprowadzonym badaniom i analizie wyników cel ten został osiągnięty. Z kolei celem praktycznym było dostarczenie wiedzy na temat sposobów przeciwdziałania zjawisku spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną. Przykładem są spotkania z pedagogiem bądź psychologiem organizowane przez szkołę. Ponadto uczestnictwo w programach profilaktycznych takich jak „Szkoła promująca zdrowie”
    W toku tworzenia pracy, przeprowadzania badań i po analizie zdobytych wyników oba cele zostały osiągnięte.

Z góry dziękuje za pomoc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 08:10

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Trzymajcie kciuki idę walczyc z glukozą =)

skabarka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Dzien dobry :-)
    Lady oddaj do mnie te slonce bo u mnie pochmurno :(

Z miłą chęcią

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam dziewczyny!!!

Przepraszam jeśli zaśmiecam nasz wątek ale czy ktos tutaj umie dobrze francuski i może spojrzeć czy mam cos dobrze przetłumaczone?

résumé
    Cette dépendance à l'alcool de travail impliqué chez les élèves du premier cycle du secondaire, par exemple, le nom de l'École européenne Moyen Union dans Sośnicowicach. Le but de l'étude cognitive était d'enquêter et de caractériser le phénomène de la consommation d'alcool par les jeunes élèves du secondaire et d'apprendre à connaître les déterminants de la dépendance. Grâce à des recherches approfondies et une analyse objective des résultats a été atteint. À son tour, l'objectif était de fournir des connaissances pratiques sur les façons d'aborder le problème de la consommation d'alcool par les jeunes gymnase. Des exemples sont réunis avec un enseignant ou un psychologue organisé par l'école. En outre, la participation à des programmes de prévention tels que "l'école de promotion de la santé"
    Dans le cadre de la création d'emplois, l'essai et après avoir analysé les résultats gagné deux objectifs ont été atteints.
    a tutaj po polsku

Streszczenie
    Powyższa praca dotyczyła uzależnienia od alkoholu wśród młodzieży gimnazjalnej na przykładzie Gimnazjum imienia Unii Europejskiej w Sośnicowicach. Celem poznawczym pracy jest próba zbadania i scharakteryzowania zjawiska spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną i poznanie czynników warunkujących uzależnienie. Dzięki przeprowadzonym badaniom i analizie wyników cel ten został osiągnięty. Z kolei celem praktycznym było dostarczenie wiedzy na temat sposobów przeciwdziałania zjawisku spożywania alkoholu przez młodzież gimnazjalną. Przykładem są spotkania z pedagogiem bądź psychologiem organizowane przez szkołę. Ponadto uczestnictwo w programach profilaktycznych takich jak „Szkoła promująca zdrowie”
    W toku tworzenia pracy, przeprowadzania badań i po analizie zdobytych wyników oba cele zostały osiągnięte.

Z góry dziękuje za pomoc:)

Tak, jest to dobre tłumaczenie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Lady !!!!!!!!!!!!!!!!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:50

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:01

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się i ja , dawno nie zagladalam ale nie miałam weny, u mnie po staremu dalej leże w szpitalu już tydzień minał , i chyba troche poleżę , szyjka z dnia na dzień krótsza i sie otwiera , dzisiaj po badaniu ma juz 2,0 , dzisiaj pobierali mi wymaz z pochwy i jak bedzie wszzsytko ok to w poniedziałek założą mi szew okrężny na szyjke , no i ogólnie tak to jest mnie

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:01

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ